termometru digital
buna,am facut comanda de un termometru digital frontal de pe net ca era ceva mai ieftin insa nu prea stiu cum functioneaza, cum imi dau seama daca are copilul febra
de ex imi arata intr-un chenar pana la 96.4-99.7 ceea ce inseamna 35.8-37,6 dar mai departe nu-mi spune nimic:?
cat inseamna38,39 etc
ma poate ajuta cineva?
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
Raspunsuri
CorinaDani spune:
aici gasesti un convertor rapid, din F in C
http://www.albireo.ch/temperatureconverter/
oanap85 spune:
multumesc corina
am incercat sa pun cu virgule dar vad ca nu se poate
ma intreb daca imi voi da seama cand are de ex 38,5 cum imi dau seama ca are si ,5 ?
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanap85 multumesc corina am incercat sa pun cu virgule dar vad ca nu se poate ma intreb daca imi voi da seama cand are de ex 38,5 cum imi dau seama ca are si ,5 ? Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
in sistemul anglo-saxon separatorul zecimal este punctul, nu virgula ca la noi la romani .
asadar, in casuta cu grade celsius (dreapta) introduci valoarea 38.5 (folosesti punctul de la tastatura numerica a calculatorului, nu punctul folosit in scriere, desi uneori merge si asa), apesi convert si iti afiseaza valoarea in F in casuta din stanga. pentru acuratetea rezultatului si afisarea cu zecimale in ambele scale, scoti bifa de la "rounded results".
oanap85 spune:
aha,de asta imi aparea nan
si totusi nu apre nimic cu virgula ,am incercat mai multe variante si vad ca da o val fixa,38,39
o intrebare la care eu sunt confuza,in descrierea lui scria ca afiseaza in grade C si F si titusi numai in F arata si nici nu poti sa schimbi ,oare faptul ca spunea ca afiseaza si in C nu inseamna ca ar trebui sa-mi arate si in grade C?
cred ca voi ramane tot la acela rectal
Lorikay spune:
citat din mesajul lui oanap85 aha,de asta imi aparea nan si totusi nu apre nimic cu virgula ,am incercat mai multe variante si vad ca da o val fixa,38,39 o intrebare la care eu sunt confuza,in descrierea lui scria ca afiseaza in grade C si F si titusi numai in F arata si nici nu poti sa schimbi ,oare faptul ca spunea ca afiseaza si in C nu inseamna ca ar trebui sa-mi arate si in grade C? cred ca voi ramane tot la acela rectal Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
Cred ca nu faci tu ceva corect in convertor deoarece se obtin si rezultate cu virgula.
oanap85 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lorikay
Cred ca nu faci tu ceva corect in convertor deoarece se obtin si rezultate cu virgula. |
pai ajuta-ma putin daca vrei
eu am pus cam asa 101.3;99.8;103.6
spune-mi ce valori sa pun sa obtin ceva cu virgula?
macar de-as sti ca atunci cand am nevoie daca introduc valorile corecte(care imi arata exact la termometru)imi apare si cu virgula
in fine voi vedea
belleane spune:
sigur are undeva un butonas care sa-l treaca pe celsius. In ro cred ca e interzis sa comercializezi asa ceva.
CorinaDani spune:
citat din mesajul lui oanap85 aha,de asta imi aparea nan si totusi nu apre nimic cu virgula ,am incercat mai multe variante si vad ca da o val fixa,38,39 o intrebare la care eu sunt confuza,in descrierea lui scria ca afiseaza in grade C si F si titusi numai in F arata si nici nu poti sa schimbi ,oare faptul ca spunea ca afiseaza si in C nu inseamna ca ar trebui sa-mi arate si in grade C? cred ca voi ramane tot la acela rectal Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
scoate bifa de la optiunea "rounded results", este imediat sub cele doua butoane de "convert". optiunea e bifata din start, de aceea nu-ti afiseaza valori cu zecimala, ci intregi, rotunjite.
CorinaDani spune:
oana, pune un link sau scrie ce model/tip de termometru ai comandat. nu are instructiuni de folosire ?
adinag spune:
la convertor trebuie sa scoti optiunea "rounded results" si atunci iti da si cu virgula.
ce-i aia termometru frontal?