Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (7)
Raspunsuri - Pagina 4
alehiam spune:
Hristos a inviat!
vmkriss mergeti si acum la acelasi doctor?
Ca si eu la ambii am luat in sarcina decat acid folic pana in saptamana 12 si apoi ulei de peste restul sarcinii si in alaptare. Dr. meu (Tutunaru) considera ca restul vitaminelor si mineralelor le luam din alimentatie, dar omega e importanta pentru copil.
Mad cu Robert si Lulu
vmkriss spune:
Da mergem la acelasi doctor Magda Petrache(Polizu)... iar data trecuta a fost alta medicatie ... dar cum spuneti voi "nici o sarcina nu seamana una cu alta". Oricum mergem pe mana ei ... cu Edi a fost OK si acum este mare si sanatos.
Annisia spune:
Hristos a inviat!!!
Acum ne-am recules si noi de pe drumuri. Sunt doar eu cu bebe mic, iedul cel mare e la bunici si tata no 2 e la job. De tata no 1 nu stiu, ca n-am vorbit cu el. Hihihi...
Am bananit zilele asteaprin toata tara pe la rude si sunt franta. De asta l-am si lasat pe Yanis iar cateva zile la Dodo, sa am liniste si sa recuperez. Da de unde atata noroc pe capul meu? Aseara m-a sunat sa-mi spuna ca ma iubeste de nu mai poate si ca a plans de dorul meu, dar sa stau linistita ca a pupat poza mea (are maica-mea o poza cu mine in uniforma, in mobila din living) si i-a mai trecut dorul, dar daca nu ma duc sa-l iau, el iar se va pune pe plans. Ce idei, ce vocabular si ce tactica au copiiidin ziua de azi. Te lasa masca...
Cat despre incurcaleala din capul meu e foarte simplu: eu nu sunnt si nu voi fi niciodata de acord cu familiile dezbinate, copiii aruncati de la unul la altul, mamele care au copii cu mai multi tati etc... Eu sunt de moda veche si extrem de conservatoare in multe privinte, chiar daca par mai mult decat libertina sau liberala... Hihihihi... Imi este foarte greu sa accept ca tocmai mie mi se intampla toate astea, tocmai mie care sustin familia si tot ce inseamna unitate, androgin, cercul inchis al fiecarui cuplu. Probabil ca in timp imi voi da seama ca e mai bine asa sau voi regreta ca nu am facut mai mult pentru a ramane cu B. Habar nu am. Timplul imi va spune daca am facut bine sau nu. Acum e prea devreme sa vad daca am fortat lucrurile sau doar am urmat calea pe care trebuia sa o urmez, care imi era scrisa.
Kriss, scuze ca ma bag si eu in seama, dar esti sigura ca o simpla discutie rezolva toata problema? Esti sigura ca nu vei ajunge sa te chinui singura cu doi copii mici? Te intreb pe tine de parca ma intreb pe mine. Si la mine nu se compara sitatia. M mi-a spus ca si daca ma apuca pandaliile, el tot nu pleaca de langa mine si copii. Plus ca el e un real ajutor si fizic si financiar si din orice punct de vedere. Si tot ma intreb ce va fi peste ”n” ani...
Tu ce vei face cand nenea asta nu va dori sa munceasca si te vei trezi cu atatea guri de hranit, pe munca ta, pe timpul tau, pe sanatatea ta si fara niciun sprijin?
Adica am inteles cu bebe. Nici nu ma asteptam sa faci intreruperea. Numai ca am impresia ca tu vrei sa te legi cumva de el. Desi esti realista si singura ii vezi partile negative si umbra pe care o aduce in viata ta si a fetitei tale, tot cu el vrei sa ramai. Aici vin si te intreb sau te rog frumos pe tine sa te intrebi (nu trebuie sa imi raspunzi mie, ca eu sunt un strain de pe strada) daca in a-l pastra pe acest om langa tine si copii crezi ca e cea mai buna solutie?!
Barbatii nu se schimba in bine! Cazuile sunt foarte rare si sunt mootivate doar in situatii extreme. Barbatii devin din ce in ce mai egoisti si mai pentru ei. E cea mai mare aberatie sa iei un barbat in ideea de a-l schimba. Ori il placi de la bun inceput si il iubesti pentru ce este ori fugi! E ca si cum iti iei o rochie desi nu te da pe spate, dar lasa ca ii mai cosi o funda, un sclipicios, ceva... Pai de ce ai face asta, cand poti cumpara o alta rochie, poate si mai ieftina, cu tot cu funda si sclipicios, fara sa mai depui tu efort si sa pierzi timpul...
Roxana, unde se afla magetul meu de frigider? M-ai fentat? Am reusit sa citesc din aventurile voastre. Pare extrem de palpitant, mai ales pentru copii. Nici nu ma gandeam ca ofera atatea posibilitati pentru copii, o tara careparea destinata adultilor. Apropo de asta: tati a beneficiat de vestitul masaj thailandez? Hihihihi...
Annisia spune:
Vmkriss, acum patru ani era o moda in a prescrie vitamine. Aveai sau nu aveai nevoie, cei mai multi medici dadeau vitamine gravidelor. Acum s-a schimbat politica si s-a descoperit ca, luate in exces, vitaminele pot face mai mult rau decat bine. Plus ca pot afecta greutatea mamicii, ducand la schimbari de metabolism. Nici eu nu am mai luat vitamine in a doua sarcina. Si sunt ok. Nici nu m-am mai ingrasat asa de mult si am dat jos mai usor. Bebe a fost super truper. Iar mie nu mi-au cazut dintii, parul si ce alte babisme se mai spun ca ti se intampla daca nu iei vitamine. Da-i soatei sa pape legume, fructe in cantitati industriale (vorba vine) si ai incredere ca totul va fi ok. Bafta si sarcina usoara!
PS: Banuiesc ca doctorul de familie e domnul Marinescu? Roaga-l sa-i puna pe trimitere mai multe chestii, inclusiv calciu, fier, magneziu etc. Si duceti-va sa va faceti analizele la Centrul Apollo (au si ei contract cu OPSNAJ-ul), nu la SMC (ca la noi le fac la misto).
vmkriss spune:
Asa e Marinescu e medicul nostru de familie... o sa vorbesc cu el maine. Noi analizele le faceam la FoculsLab http://www.focuslab.ro/ aici avand contract cu OPSNAJ. Cand zici de Apollo te referi la asta http://apololab.webs.com/ ???
Am cumparat Omega3 (ulei de somon) numai ca trebuie sa m-ai vorbim odata cu doctora pentru ca mai contine si 12 mg vitamina E si nu a scris de asta pe reteta.
Annisia spune:
http://www.ghidul.ro/centrulmedical-apolo/contact#harta
Dupa localizare, cred ca e acelasi, da. Este langa benzinaria aia de la 13 Septembrie, Panduri, drumul spre Marriott (intersectia aia). Si mai este inca o artera care duce exact la benzinaria asta, iar centrul medical e langa benzinarie. Ma pricep super sa explic. Hihihihi...
Eu aici am fost si e totul ok. Nu te costa nimic, curat, personal super, conditii belea...
Vitamina E este foarte buna si ajuta aparatul genital. Deci nu are ce rau sa faca. Il poti intreba si pe doctor si poti cauta pe net. Te rog sa mai cauti si perioada in care se ia untura de peste, ca eu stiam ca se ia intre anumite luni de sarcina (dupa luna a cincea, respectiv)... Daca nu vrea sa ia untura asta, poate sa manance peste de doua ori pe saptamana si e acelasi lucru. Faceti si voi un macrou in folie la cuptor sau un gratarel si nu mai e nevoie de suplimente. va dorim pofta buna!
papanash spune:
Adevarat a inviat !
Dragelor, cine imi poate recomanda un medic dermatolog bun in Bucuresti ? Adi are pe picioare ( exterior gambe) o zona ff aspra si fiindca se scarpina deja sunt bubite acolo. Ii dadeam cu unt de sheea dupa baie si era ok dar in ultima vreme s-a accentuat, seamana cu o eczema.
..............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
Oamenii sunt facuti sa fie iubiti si lucrurile sunt facute sa fie folosite.
Confuzia in aceasta lume este ca oamenii sunt folositi si lucrurile sunt iubite !
toma_lly spune:
Papanash, eu am fost cu Natalia la dr. Andra Orosan, este un dermatolog super bun !!
Mami o are pe Natalia-Ioana
si tot mami e cu Samburica
Annisia spune:
Moama, dar de doua zile nu va tac degetele, mai fetelor. Nici nu am avut timp sa citesc cat ati scris, Dumnezeule... De unde atata chef de viata? Hihihihi...