LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***417***

Raspunsuri - Pagina 34

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Adevarat a-nviat!

In liceu si facultate si eu mergeam la Inviere, era un prilej de a ma intalni cu colegii si prietenii si era o atmosfera frumoasa.

Eu m-am culcat pe la trei, asa ca acum sunt, sper sa ma tratez cu o cafea. Vremea e urata, asa ca si noi vom sta prin casa. Maine am vrea sa mergem la Danes, sa vedem caii si poneii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Eee, pai ce e de reluat? Ca gasiti detalii pe net.

Cica intr-adevar se aprinde focul asa din senin. Dar nu pentru ca ar fi vreun semn divin ci pentru ca acolo vin niste luminati, neni d-astia smecheri care lucreaza mult cu mintea si se concentreaza tare tare. In urma acestei concentrari de energii se intampla acolo ceva si se aprinde o flacara.

Totusi, practica asta nu e una crestineasca. E o chestie pagana cum e si petrecerea de botez de dupa scaldare sau alte prostii inventate de babe pe la tara care au fost preluate din generatie in generatie "pentru ca asa se face".

Revenind, lumina aia se aprinde si vine un nene cu ea- transport special pana la noi in tara (si restul tarilor ortodoxe). Lumina asta ajunge la Prea-Fericitul (pe care l-as impusca fix intre ochi) iar prin satele de la tara- nu se asteapta flacara sfanta.

Vorba aia ar insemna sa invieze a doua zi dimineata:)).

Acum se ridica semna de intrebare: Iisus invie de 2 ori- o dta la catolici si o data la ortodocsi, religii crestine de altfel, la interval de o saptamana.
Stim cu totii cum se stabileste data Pastelui (asta dupa Marea Schizma din 1054) si iarasi semne de intrebare.

Nu mi-a placut sa cred si sa nu cercetez. caut explicatii logice. Asa cum arabii fac anumite chestii pentru ca asa a facut Profetul, asa vreau sa stiu si eu de ce se fac tot felul de tampenii pentru ca asa se fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

buna dimineata

cristos a inviat, laptopul meu trage sa moara sa speram ca nu va deceda chiar acum...

io nu cred nici in lumina sfinta si nici in toate povestile religioase... bianca, mi-a placut explicatia

fetelor, ieri am ajuns la mareata concluzie ca trebuie musai sa ne bucuram de lucrurile marunte din viata noastra, altfel ne consumam degeaba asteptin (incercind) ca totul sa fie perfect noi am ajuns sa ne distrugem nervii si sanatatea din cauza profesiilor noastre... si asta din cauza unor manageri mai mult decit timpiti, care ne storc ca pe lamii io cel putin am lasat-o balta si nu mai am asteptari profesionale, insa motanul nu se poate resemna, e normal la anii lui, el vrea sa faca cariera si inca se bate cu morile de vint... asa ca pierde cam multi fulgi in lupte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Hristos a inviat!

INA, multumesc pt aprecieri. Tare frumu pozele cu Ian, are o fetisoara tare angelica sa stii

ILINCA, da, asta e coloarea, dar in realitatea arata mai bine

NOVUS, si la noi ploua si e urat, asa ca si noi schimbam tinuta cu cea de le Rila Iepurila de la Deva, ca trebuie ceva nou). Sa petreceti cu bine, eu mi-am propus sa nu ma las influentata de vreme.

MADA, multi pt fetele abandonate. Las' ca maine ne vedem si petrecem

Ieri Ana a dormit de dupa-amiaza de la 16:00 la 20:30, asa ca am mers la Inviere toti trei + mama. A fost frumos, am mers la bisericuta noastra de suflet, care acum a primit langa ea o biserica mare-mare, nepictata si neterminata inca, dar in care se tin slujbele mari. Mie initial nu prea mi-a placut biserica asta, pt ca e f mare si mult mai impersonala decat cea micuta, de lemn, de care ma leaga amintiri dragi (nunta, botez, totul intim si cald) dar aseara recunosc ca si-a dovedit utilitatea. Am asistat pt prima oara la inceputul slujbei din biserica si apoi cand s-a iesit afara, datorita curtii extinse, lumea a avut mult mai mult loc, nu s-a creat imbulzeaza, singurul inconvenient a fost ploaia. Ana s-a plictisit la un moment dat, dar a rezistat eoric oricum, s-a culcat la 2, s-a trezit la 8, sa vedem cat o rezista.

La noi a venit si Iepurasul, cu daruri mult asteptate. Mi-a adus si mie doua bluze, una unsor stramta si una 46, trebuie sa ma duc saptamana asta sa le schimb. Dar, oricum, gestul conteaza

Eu nu comentez subiectul cu veridicitatea luminii, a Invierii, etc. Eu la anumite chestii merg pe "crede si nu cerceta", chiar cred in Divinitate si indiferent daca unele lucruri sunt reale sau nu, prefer sa pastrez aura minunii in suflet. Si cred ca Sarbatoarea Invierii ar trebui respectata si celebrata pentru ceea ce semnifica, dar pana la urma fiecare e liber sa creada ce vrea.

Acum ne pregatim sa mergem la socrii si dupa amiaza la Buni.

Mami de minune mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexAndra_81 spune:

Adevarat a-nviat!

Venim si noi cu raportul:

am fot toti trei la Inviere, n-a plouat deloc cat am fost acolo, cam brambureala, ca de obicei, dar pentru Amalia a fost fascinant sa vada atata lume noaptea, catedrala luminata, preotii cantand, atatea lumanari, am stat vreo jumatate de ora si dupa fuga acasa la mama la ciocnit ouale, le-a rezolvat pe toate d-ra aseara, am mancat ca porcusorii si pe la 3 am reusit sa ajungem acasa si sa ne culcam

inca nu ploua, dar nici mult nu mai are, noi ne pregatim sa dam o fuga la Iasi la rude si maine mai vedem noi

Ilinca, noi daja am gatat niste pasca si cozonac, asa ca pofta buna

vazut super poze cu harnicuta Ana si Ian smecherasul

va pup si va doresc o zi frumoasa si linistita

Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dodo-pui

Buna tufete,
despre spaga ...am dat...in anumite locuri am incetat sa dau...urasc sa dau ...dar asta e.

Despre doctori(unii) si aberatiile spuse de ei fara ca o secunda sa gandeasca va pot enumera :
-"esti sigura ca asta are creier"
-"asta om nu se mai face,fa alt copil caci esti tanara"

probabil vi le-am mai zis
- "se vede ca-l ti-i legat in casa si tu-ti vezi de viata ta"-asta in conditiile in care se vad progesele lui Bogdi,dar am refuzat sa-i dau neuropsihiatrei cei 100 lei care-i cerea ,asa ca avea ea nevoi de bani(asta cand mergeam la cabinetul de la pol de stat)
-"asta cand va fi mare te va bate"-in conditiile in care B e un copil tandru si f linistit si n-a fost nicicand altfel-tot neuropsihiatra-am schimbat-o
si am dat peste alta care trata toti copii cu acelasi tratament indiferent de diagnostic,
-"da-tii doamna X medicament,ca sa doarma ;sa va puteti si d-tra linisti"-logic ca nu am administrat niciodeata acel medicament si acea reteta prescrisa de ea.Dar eu am avut norocul unor dr Oameni la care puteam merge cu retetele de mai sus,de fapt cu toate mergem si erau prerscris astfel sa -i fie bine lui B si astfel asezate sa pot folosi cat mai mult remedii homeopate care pentru noi au facut minuni.

In rest ma bucur ca in viata noastra sunt doctori OAMENI,desi sunt nevoita sa ajung si pe la ceilalti care au doar ei drept de semnatura pentru comisie .Si dupa pasti trebuie sa-i suport,si trebuie sa merg la cabinetul lor particular unde era 100lei consultatia ...

Floric pt mama ta

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

Ma doare sufletul ce citesc aici

Dodo-Pui, Pisigri, Anaan, ca n-ati cedat / aplecat urechea la "diagnosticele" amatorilor si ca ati mers si dupa o a doua opinie

Eu nu stiu cum as reactiona... cred ca i-as spune "doctorului" in cauza niste vorbe, care dor tare...

Va doresc tuturor un PASTE FERICIT!, luminos si linistit cu puiutii vostri si cu cei dragi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Adevarat a-nviat!

Noi ne-am aranjat pt zilele astea (si pentru urmatoarele) cu o fractura de clavicula la Alex. Asta ne-a cam dat peste cap programul, dar m-am straduit sa le fac macar oua, cozonac si pasca. A iesit pana la urma din palarie si un drob ca aveam componentele si loc in cuptor. Astea facute aseara, exact pe principiul enuntat de Ilinca (crearea amintirilor familiei), la care se adauga acela al pastrarii traditiilor romanesti. Cum suntem bine impregnati si de cultura franceza, le-am ascuns si cateva oua de ciocolata prin casa, altfel toata ziua nu as fi auzit decat: daca-i Paste, unde-s ouale Iepurasului?

Bianca- Daca ar fi sa tin cu scepticii, mai degraba i-as crede pe nenii aia, care zic ca vine Lumina de la o lampa ascunsa pe acolo(asta, la limita, se poate proba), decat chestia cu energia mentala a iluminatilor. Nu poti sa aduci o proba stiintifica pentru teoria asta, asa cum nici persoanele, care cred, nu pot aduce un argument stiintific pentru a sustine ca Lumina vine de la Dumnezeu.
La cat sunt pandite la cotitura religiile, daca s-ar fi putut proba ca e un fals, sigur se gaseau unii sa o faca, ca nu-s ortodoxii cine stie ce dominatori ai lumii incat sa poata bloca informatia respectiva.
Trimiterea Luminii catre tarile ortodoxe e o chestie simbolica...Nu ai cum sa organizezi asa ceva "in teritoriu".
Chiar sunt curioasa, Ramona, cum se organizeaza verisorii tai in sensul asta, ca inteleg ca ei nu sunt comozi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Hristos a Inviat !

Fetelor va doresc o zi linistita si plina de bucurie. Sa petreceti frumos si piticii sa fie veseli si plini de energie !

Noi am fost la inviere toti trei. Prima noapte de Inviere in trei. Am fost la o biserica greceasca pentru ca era mai aproape de noi. A fost tare frumos desi era cam frig. Nu a durat mult iar oamenii de acolo erau asa de frumosi si cand isi spuneau Hristos a Inviat erau asa de fericiti si se pupau si se felicitau de ziceai ca-i noaptea de revelion. Ne-a dat un sentiment tare placut. Apoi am ciocnit oua si am papat cozonac. Acum ne pregatim de masa intinsa.
Pupici si sa va fie sufletul incununat de bucurie asa cum am simtit noi in noaptea trecuta!

Mami de Gazii mica si frumoasa Al Doilea Anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Adevarat a-nviat!

In prmul rand, multumiri ca la Oscar, fetelor pentru aprecierile aduse mie si copilului.

In al doilea rand, fara o ordine anume, bravo gospodinelor(Anann e in cap de lista) si pofta mare. Mancati cumpatat, totusi. Daca nu, recomand ceaiuri (de tei, sunatoare, cu multa lamaie)

Anann, si eu sunt de parere ca cel rau se baga sa testeze armonia. Si tocmai d-aia daca ai credinta si speranta si un Doamne, apara in suflet totul se rezolva.

Aici e o vreme minunata, acum. Ieri, tot drumul a plouat cu galeata. Am zis ca nu o sa vedem biserica decat de pe fereastra dar minune...cand am plecat la Slujba ploaia s-a oprit si a reinceput abia spre dimineata cand deja ajunsesem in camera. Rares a rezistat cu stoicism pana la 12 noaptea cand a iesit cu Lumina. Apoi ai mei si Omu cu Rares au mers la culcare iar eu am ramas la slujba. A fost prim adata cand am mers la manastire de aceasta sarbatoare. Ce mi-a placut a fost: lume civilizata, nu s-a imbulzit nimeni, oameni care cunosc randuiala slujbei si a sarbatorii, (nu doar participanti, figuranti), ca numar, nici multi nici putini, cat sa nu te sufoci. A durat putin fata de bisericile de mir (pana la 3 si putin). Mi-a starnit curiozitate ritualuri (cand s-a cantat "Ingerul a strigat" - este cantarea care imi da fiori de fiecare data cand o ascult, si totodata este cantarea sustinuta de Ion Creanga in biserica lui, copil fiind), toate maicutele au mers in fata Icoanei Maicii Domnului, apoi au mai fost chestii diferite de zona mea si biserica mea. Acum pot spune si ce nu mi-a placut. Stiu ca suna paranoic...dar eu ma simt bine, integrata, in biserica in care am crescut. Aici m-am simtit binel, dar stinghera. Nu m-am simtit "atinsa". Poate si faptul ca am fost stresata sa nu fac ceva gresit, altfel sau sa imi scape ceva.

Acum merg la slujba numita "A doua Inviere". La slujba aceasta imi place ca e diferita de orice slujba...Se citeste Sfanta Evanghelie in cat mai multe limbi de pe glob.

SArbatori minunate!

P.S. Ai mei, in special mama, se simte minunat. Ori prin bucuria ei ma simt implinita.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Hei, ce faceti? Mincati? Beti? Sinteti musafiri?

Noi am fost la tata dar nu am stat decit o ora pentru ca Ian a vrut acasa; cred ca era obosit; am stat doar la aperitiv si tata s-a necajit ca n-am mincat ciorba si tocanitza de miel facute de el; disera mergem la sor' mea; sper doar sa se trezeasca Ian macar la 5 ca, si daca sint Pasthi, Ian doarme de rupe si io stau linga el; mai sint tufete care nu fac "mimica" la ora asta? o shueta? o dezatere? tocam ceva?

Roro, imi pare tare, tare rau de necazul vosru. Cum s-a intimplat? Daca nu ai chef sa vorbesti despre asta -mie asa mi se intimpla in situatii neplacute!- nu-i bai. Sa fie fara dureri si sa va faceti bine repede!

Floric, eu am apucat sa zic ceva de Rarishel? L-am vazut tare harnicatzel (Mama Tie imi spunea "harnicatea" cind eram mica ). De ce nu ai pus poze si cu Renovarea? Ma bucur ca sinteti bine cu totii, in frunte cu mama ta careia ii transmit numai ginduri bune.

Chatnonel, ne dai si noua turta dulce?
Sa stii ca, de cind ai scris tu ceva, eu numai la asta ma gindesc; fetele au trecut cu vederea dar mie mi s-a parut atit de trista afirmatia ta incit, musai, tre' sa o aduc sub lupa pentru ca mi se pare ca numai cine a patimit la viata lui, poate pune problema asa; mai exact, spuneai, cind vorbeam noi despre cadouri ca tu nu ai nevoie(sau nu vezi rostul, nu mai retin ) de ceva ce iti permiti sa-ti cumperi si singura; ori eu cred ca nu asta e "rostul" cadourilor; daruim pentru ca ne face placere sa daruim, sa aducem o bucurie persoanelor de care ne pasa; recunosc, e frumos si e...cretsineste (folosesc termenul gindindu-ma la "omenie") sa daruim si celor aflati in nevoie dar noi discutam atunci despre cadourile dintre parteneri; e drept ca sint cupluri in care nu se obisnuieste sa se faca schimb de daruri dar n-am mai auzit niciodata motivatia ta.

Mergi la inceput