Mamaliga-produs traditional romanesc

Mamaliga-produs traditional romanesc | Autor: histamina

Link direct la acest mesaj

Mamaliga a fost recunoascuta ca produs traditional romanesc.
am castigatara,ca sa zic asa, batalia cu Polenta macaronarilor, asa cum palinka a fost dovedida de palinca maramuresana,ardeleana.

deocamdata magiunul de Topoloveni ramane singurul produs alimentar care a reusit sa obtina protectia comunitara.

Specialistii Ministerului Agriculturii au declarat ca la ora actuala mai sunt doua produse romanesti ce au depus documentatie la minister pentru obtinerea protectiei comunitare, respectiv Carnatii de Plescoi si pestele Novac afumat din Tara Barsei.

Specialitatea Traditionala Garantata (STG) este un alt sistem de atestare care asigura, de asemenea, protectia denumirii produselor agricole la nivel european.

Alte sase produse romanesti care ar putea dobandi protectie comunitara sunt in faza completarii documentatiei in vederea depunerii acesteia la minister, iar pentru alte doua produse au fost incepute demersurile pentru recunoasterea grupurilor de producatori.

Cele sase produse cu documentatie in curs de depunere la MADR sunt branza telemea de Marginimea Sibiului, branza telemea de Sibiu, lapte gros de Marginimea Sibiului, sloi de oaie de Marginimea Sibiului, branza telemea de Covarlui (Galati), branza de burduf din Bran.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

:)
nu vrei sa schimbi in titlu cuvantul brand cu produs?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Curios cu batalia polenta/mamaliga...

Dintr-o discutie mai veche am retinut ca una din putinele "mancari" romanesti este coliva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

mai, la mamliga lucrurile-s clare:dacii faceau mamaliga de mei..............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

merci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

asta cu mamaliga e cam poveste dupa opinia mea umila. Mancarea traditionala a angolezilor de cand se stiu ei e funji care e fix mamaliga dar fara sare :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

marina,
nu are sare,deci nu e chiar mamaliga............

eu zic ca e de bine sa ne cunoasca totusi bucataria,iar pe de alta aprte, chiar nu am glumit cu mamaliga dacilor,din mei,ce-i drept.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

asta cu mamaliga e cam poveste dupa opinia mea umila. Mancarea traditionala a angolezilor de cand se stiu ei e funji care e fix mamaliga dar fara sare :)

Marina


mancarea de baza a negrilor (cei in triburi) din Africa de Sud a fost timp de zeci de ani daca nu mai mult fiertura din faina de porumb... suna cunoscut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui tinatache
suna cunoscut?

Daca nu-i fiarta in ceaun de tuci si nu-i taiata cu ata, atunci nu-i mamaliga. E doar fiertura din faina de porumb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Adica..trebuie sa fiu mandra de asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

e in ceaun dar cum o taie nu am vazut:D
procesul de fabricatie, consistenta si aspectul sunt similare, dupa cum am zis sarea e tot ce lipseste

Mergi la inceput