sarcina oprita din evolutie
nu stiu daca am intrat bine dar vreau sa va spun povestea mea. Dupa 4 ani de asteptari...am vazut si eu cele 2 liniute care mi-au umplut viata de bucurie. La ecograf, sotul meu a insistat sa asiste si el spunandu-mi ca e f. important pt el si....surpriza...sarcina oprita din evolutie la 10 saptamani. Nu va pot descrie ce este in sufletul meu dupa un chiuretaj dureros (atat fizic cat si psihic). Sincer, nu stiu ce as putea sa va intreb dar am simtit nevoia sa scriu aceste randuri, deoarece va citesc mereu mesajele dar niciodata nu am indraznit sa va scriu. Vreau inainte de a ramane din nou insarcinata sa stiu sa trec peste aceasta durere care m-a daramat. Va doresc multa sanatate si sa aveti parte de bebei sanatosi.
Raspunsuri
marius spune:
Capul sus. Ai rabdare cu tine. Va fi bine. Ai incredere!
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
olimp spune:
bine ai venit Adrianna . Imi pare rau ca ai asemenea vesti , dar sa sti ca nu esti singura pe aici. Daca intri la fetele care fac FIV ai sa vezi -majoritatea au sarcini oprite din evolutie.
Si eu am una care s-a oprit la 8 saptamani. Traumele psihice sunt mult mai mari decat ranile fizice care trec. Vreau sa te intreb doctorul care ti-a facut intreruperea de sarcina ti-a solicitat ceva analize suplimentare ?
Sunt cateva analize de sange care pot determina o parte din cauzele ce detrmina oprirea din evolutie a unei sarcini.
- toxoplasmoza- se face din sange
- trombofiliile-se fac din sange
sunt doua analize importante , prima da malformatii la fat , cam 22-30 % din populatie este purtatoare dar dezvolta anticorpi si atunci e ok , daca nu ai anticorpi pt asa ceva se face tratament.
trombofiliile - analiza ce determina daca esti predispusa sa formezi trombi ( cheaguri de sange ) care o data ajunse la placenta sufoca sarcina.Daca esti una din acele perosoane sa sti ca se da tratament pe parcursul intregii sarcini.
Eu am pierdut sarcina acum 2 ani si de atunci nimic , nu am mai reusit sa raman, e drept eu am si un fibrom uterin mare , pe care joi urmeaza sa il operez la Debrecen in Ungaria, apoi imi voi face si eu analizele respective.
Daca ai intrebari suplimentare intra pe subiectul trombofilii si ai sa aflii tot ce iti este necesar. Iti doresc sa ai parte de doua Liniute cat mai curand !
Laura25 spune:
Adriana, stiu ce simti, stiu disperarea, tristetea, durerea, miile de 'de ce?' ce iti trec prin minte. Da-ti timp sa te linistesti si mergi mai departe. Incearca in durerea ta sa nu uiti ca si sotul tau sufera, si el trece printr-o pierdere, prin vise si dorinte naruite. Fiti alaturi unul de celalalt si va fi mai usor un pic.
Mult noroc data viitoare! Va fi bine, trebuie sa fie bine!
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
bobocel_07 spune:
Si eu stiu din pacate prin ce treci,fii puternica,durerea se va estompa cu timpul dar nu va trece niciodata.Stiu ca e greu acum dar trebuie sa fiti tari si tu si sotul.Ar trebui sa iti faci o serie de analize inainte sa ramai din nou,asa vei fi mult mai linistita la urmatoarea sarcina si vei fii sigura ca esti sanatoasa.
bobocel_07
cverhaar spune:
am trecut si eu prin aceasi experienta anul trecut si stiu exact cum este...de obicei stiu ca dupa un chiuretaj ramai foarte repede insarcinata.nu iti pierde speranta si capul sus!
Roxana_ROXX spune:
Povestea mea a inceput in Octombrie cand am hotarat impeuna cu iubitul meu sa facem un copil.Mi-am facut toate analizele inainte de sarcina, toate au iesit bine dupa cum mi-au spus doi doctori. Pe 1 martie am primit cel mai frumos martisor, testul de sarcina cu 2 liniute. La 6 saptamani de sarcina mi s-a confirmat sarcina, la prima ecografie, am auzit inimioara, a fost un moment foarte emotionant.Au urmat alte analize care au iesit bine...Cand m-am dus vineri la eco pentru dublu test dar am aflat ca srcina mea s-a oprit din evolutie la 8 saptamani desi ar fi trebuit sa am 12.Nu pot descrie ce am simtit mai ales ca nu am avut simptome ca as fi pierdut sarcina, inca nu pot sa ma obisnuiesc cu ideea ca nu voi fi mamica anul acesta, ca toate planurile s-au dus...Ieri am facut chiuretajul, a fost groaznic, nu as putea sa mai trec prin asta a doua oara . Daca e cineva care a trecut prin ce trec eu, as vrea sa stiu la cat timp au ramas din nou insarcinate si daca sarcina a fost dusa la capat. Nu am primit nici un raspuns de ce s-a oprit din evolutie,mi s-a spus ca poate fi genetic, se intampla des. Va doresc multa sanatate.
olimp spune:
roxana
imi pare rau ca trebuie sa treci si tu prin asa ceva , eu personal nu sunt un etalon in " cat de repede am ramas insarcinata " , stiu ca este bine sa astepti cel putin 2 luni si sa incerci din nou , eu am trecut ca si tine prin momente cumplite , si mie mi-i s-a oprit sarcina la 8 saptamani ....dar eu acum dupa 2 ani inca nu am reusit sa raman dar motivele sunt altele ( fibrom uterin de care m-am operat acum aproape 2 saptamani , era mare avea jumatea de kg , spar ca acum sa raman)
Nu stiu daca ti-au facut testele de toxoplasomza , sunt importante , ele pot duce la pierderea sarcinilor si anlizele de trombofilie.Eu inca nu le-am facut dat am sa le fac acum in perioada de convalescenta de dupa operatie. Chear daca au tercut mai mult de 2 ani ranile s-au inchis , dar ....sufletul.
Fi tare si ai sa vezi ca va fi bine .
Roxana_ROXX spune:
Toxoplasmoza am facut-o inainte sa raman insarcinata si a iesit bine, iar trombofiliile mi-a recomandat si doctorul care m-a chiuretat sa le fac dupa urmatoarea menstruatie. Multumesc pentru incurajari...
iube spune:
Fetelor, va inteleg perfect. Si eu am patit ceva asemanator in februarie: sarcina oprita din evolutie la 17 sapt. A fost ingrozitor, era un copil pe care ni-l dorisem f mult, obtinut prin fertilizare in vitro, pt ca nu putem concepe natural. Au trecut 2 luni de atunci si inca mai plang si inca mai simt uneori senzatia de deznadejde care parca ma sufoca. Este o perioada incredibil de grea, dar incercam sa trecem peste sau de fapt sa invatam sa traim cu durerea asta.
Ce vroiam eu sa va spun este sa va faceti si analizele ereditare de trombofilie (Factor II, Factor V Leiden, mutatiile genei MTHFR, gena PAI). De multe ori mutatiile acestor gene sunt responsabile pt declansarea trombofiliei in sarcina. La mine cel putin, sunt aproape sigura ca asta s-a intamplat, dar se intampla si la varste mai mici de sarcina. Iar daca aveti timp puteti citi capitolele de la Trombofilia, o cauza a infertilitatii, sunt acolo lucruri foarte interesante.
Va doresc tuturor ceea ce-mi doresc si mie, sa reusim pana la urma sa ne tinem copiii in brate.
laurika1982 spune:
Buna fetele!
Si eu am trecut printr-un chiuretaj in ianuarie, sarcina oprita in evolutie, stiu ca e dureros fizic dar mai ales psihic.e tare greu sa te reculegi in primele 2-3 saptamani, eu mai am un baietel care ne lumineaza vietile si asta m-a ajutat foarte mult.Mi-am dorit foarte mult al doilea copil si dupa [prima menstruatie am ramas gravida iar :).Capu sus, e greu acum, dar durerea trece si o sa vezi ca in curand o sa vezi cele 2 liniute.eu una zic sa intrebi si medicul, sa faci si un control dupa prima menstra si mai ales cateva analize de sange, asta in cazul in care nu au trimis la laborator ce au scos.la noi a fost ok, asa a fost sa fie, iti tin pumnii sa fie bine mai departe si sa vii cu 2 liniute.Cel mai bine e sa intri si la subitectul Asteptand un ingeras in viata noastra, fetele sunt niste scumpe si poti gasi acolo niste prietene adevarate care sa te sprijine cu sfaturi bune.
Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010 si 8+