sarcina oprita din evolutie
Raspunsuri - Pagina 2
olimp spune:
iube nici nu am cuvinte , ce sa spum .....sunt de prisos.
Am sa-mi fac si eu analizele de trombofilie , sti ce ma intristeaza mai tare , faptul ca nici acum dupa ce am pierdut sarcina la 8 sapt. medicul meu geinecolog nu mi-a zis dute si fa-le , eu m-am decis dupa ce v-am citit pe voi aici pe net, si am vazut cat sunt de importatnte.
Cred ca ar trbui s-mi schimb ginecologol ....sunt doi ani de atunci si nu am mai reuit sa raman insrcinata , vrem sa ne pregatim pt FIV.
laurika sa ai un bebe sanatos si o sarcina usoara !
iube spune:
olimp, se pare ca "protocolul" spune ca analizele de trombofilie se recomanda dupa ce pierzi 3 sarcini, ceea ce mie mi se pare evident o prostie. Mai ales in cazul meu, ca am facut FIV, putea macar sa-mi spuna ca ar fi bine sa le fac, chiar daca nu erau obligatorii. Mi le-a recomandat de-abia prin sapt 15, cand bebe avea retard de crestere de o sapt, doar la insistentele mele, ca cititsem cate ceva pe net de pb de coagulare. Altfel ea tot insista pe faptul ca ar fi anomalie cromozomiala si trebuie facuta amniocenteza. Am facut pana la urma si amniocenteza, dar surpriza ... cariotipul era normal, in schimb analizele de trombofilie nu.
In legatura cu faptul ca nu ai mai ramas insarcinata, sa stii ca sunt pe forum fete cu genele astea mutante care nu puteau sa ramana insarcinate decat daca faceau Clexane de la ovulatie. Probabil ai citit de toniro, a facut un FIV nereusit in Ungaria si a ramas apoi insarcinata pt ca si-a adiministrat Clexane. Nu spun ca asta o fi cazul la tine, dar oricum inainte de FIV e bine sa faci si analizele de trombofilie ereditara.
Mult succes la FIV! Sa fie cu ochisori!
olimp spune:
iube cat de supeficiali sunt "protocolul zice " deja sunt satula sa aud ca totul se face ca la carte , mi-i se pare inuman daca o femeie pierde sarcina sa nu-i spui de acest set de analize de la prima sarcina pierduta , si daca ea decide ca nu vrea sa le faca treaba ei ...dar nu o lasi sa piarde 3 sarcini si abia apoi....
Noroc cu intrenetul si cu forumurile in care ne sprijinim unele pe altele caci altfel ar fi vai si amar. Nu stiam de torino de am citit despre alte fete si le voi face si eu analizele , neaprat.
Doamne prin ce ai trecut , amniocenteza si de fapt ..instinctul tau nazuia mai bine decat toti doctorii. Imi pare nespus de rau , acum sunt putin capsata , o prietene de pe forulmul FIV in Ungaria , tocmai ne-a anuntat ca a pierdut si cel de-al doile bebel , a avut gemeni si tot asa probleme de trombo , a dezvoltat hematoame si s-au desprins pe rand angrenand cu ele pe rand bebeii , e distrusa si o cred. doar noi care am trecut prin asa ceva stim cum este.
XIO spune:
dupa 3 pirderi de sarcina se considera Boala abortiva. avortul spontan este o metoda a organismului prin care sarcinile compromise sunt pierdute spontan. un fel de selectie naturala.
fiecare sarcina pierduta este trimisa la histopat daca are loc in spital evacuarea uterului.
olimp spune:
xio vroiam sa te intreb , in cazul meu nu am avut avort spontan ci a murit bebe , nu-s-a mai dezvoltat , am fost chiuretata , am dat embrionul la analiza si mi-au spus ca nu parea nimic innergula cu el ? ce sa inteleg ? Intradevar in perioada aceea aveam fibromul uterin de care m-am operat de 2 saptamani 5oogr , si am tras o raceala zdravana .
3xmama spune:
Ma alatur si eu din pacate fetelor a cacor sarcina s-a oprit in evolutie.
Dupa incercari de a ramane insarcinata de peste 3 ani, cand ca prin minune au aparut cele doua liniute, cu tratamentul cu Clexane inceput din prima secund ( am trombofilie - factorV homozigot)....
sarcina mea mult dorita s-a oprit undeva la 6 saptamani (desi ar fi trebuit sa fiu insarcinata in 8 saptamani)...SE vedea acolo, pe monitor... insa inimioara nu voia deloc sa bata.....
Sunt ravasita...trista.... necajita... si bulversata....De ce s-a intamplat?!
Marti va trebui sa merg la medic pentru chiuretaj....
Va pup pe toate.
7+
olimp spune:
3Xmama ma doare sufletul cand vad si aud cate fete trec prin situatii similare . parca ma vad pe mine ....
nu iti pierde sparanta , sigur va veni si momentul in care vom fi noi mame , si eu m-am chinuit sa raman , si cand am ramas nu mi-a venit sa cred ....eram in extaz ca la opt saptamani sa descopar ca inimioara nu mai bate ...am fost devastata . De atunci au trecut mai bine de 2 ani si inca mai sper ( eu am avut si fibrom uterin pe care l-am oparat acum 3 saptamani).
sanatate si sa ne scrii sa ne spui ca esti o viitoare mamaica
iube spune:
3Xmama ... imi pare tare rau pentru pierderea ta. Nu-mi vine sa cred cator fete li se intampla asta. Sper sa-ti revii cat mai repede si sa nu-ti pierzi speranta ca intr-o zi vei fi mamica. Stii ca se spune ca dupa un chiuretaj ramai mai repede insarcinata. Dar inainte de asta eu te-as sfatui sa incerci sa afli de ce s-a intamplat asta. Poti sa faci cariotipul lu bebe si sa te informezi daca doza de Clexane pe care ai facut-o a fost ok. Ai apucat sa faci vreo analiza anti-FXA?
Tututor fetelor care au scris aici nu pot sa le doresc decat sa ne revedem cat mai curand la o odisee.
Dedicut spune:
Buna!
Imi pare foarte rau pentru pierderile voastre, din pacate am trecut si eu de doua ori prin aceeasi situatie, sarcini oprite in evolutie, chiuretaje.....
Am vrut sa va spun si eu ca dupa chiuretaj ramai insarcinata mai repede. Cel putin in cazul meu asa a fost. Daca prima sarcina a venit mai greu in urma chiuretajelor ramaneam de la prima incercare, de fiecare data. Dupa chiuretaj asteptam trei luni ca sa se refaca uterul si apoi incercam si ramaneam. Dupa cele doua pierderi am citit si eu ca trombofilia poate sa fie o cauza si am facut analizele. Si mie mi se spusese ca doar dupa 3-4 pierderi e o problema .
Asa ca a treia sarcina am dus-o cu bine cu tratament pentru trombofilie si acum am un baietel minunat. Deci capul sus, durerea e acolo dar o sa vina un bebe si o sa o mai estompeze.
Mult succes!
"... cel mai interesant, in a avea un copil, este ca nu-ti poti imagina cum l-ai putea iubi vreodata mai mult decat il iubesti deja, pentru ca emani iubire, iubesti cat poti, din toate puterile tale; si apoi revelatia: IL IUBESTI TOT MAI MULT!" (Anne Lamott)
Alexandru Stefan 18.01.2011
olimp spune:
dedicut sa-ti traisca baietelul ! asa este la noi din pacate nu se pune mare accent pe informarea pacientei , cu riscul de a ma repeta acesta este realitatea.
Ma bucur ca povestea ta a avut final fericit , si noi ne dorim la fel , eu am mai mult de 2 ani de la sarcina perduta si nu am mai reusit sa raman insarcinata , din iulie incercam din nou , sper sa fie cu succes acum dupa ce am indepartat fibromul care imi facea probleme.