Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (43)
Raspunsuri - Pagina 7
virgiL spune:
Buna seara ,fetelor!
MI_BEBELINA,pt hemoroid,eu am utilizat de la Plafar,LIZOFLAM,iar din farmacie ULTRAPROCT(ambele sub forma de unguent).La un moment dat ELLY,mai zicea de un unguent FITOROID,parca...Mai sunt unguente mai simple ,doar de tataneasa,de galbenele,de muguri de plop...toate cu acelasi scop.
ANDRA_C,sper ca e mai bine gingiutza azi
ALINA GABI,bine ca reusit sa te lamuresti cat de cat si sa iei o hotarare!Nici eu nu ma omor deloc cu pregatirile,ca doar nu vine Pastele cu parul.Dar cu siguranta vom vopsi oua.
ENONA,multumesc pt urari si aprecieri!Si pe mine ma oripileaza ideea de ”cabluri ”sau ace prin coloana,dritza mea voia sa ma convinga sa fac cezariana cu rahianestezie.I-am zis sa nu insiste ,ca ma mut!
MIRINA,ma mai duc maine la treaba un pic si apoi facem bairam.Eu am chemat popa acasa la spovedit
DEEA,a mai trecut raceala?Cum te simti?
MAMITA,deci ramai pe baricade cu serviciul...inca.Sper sa te tina puterile pana la capat!Sadicutzo,ai participat la circumcizia bietului copkil....si tot tu te-ai intors traumatizata...Scorkie ce sa-i faci....(si eu as fi tare curioasa de procedura).Si da,ai mare dreptate cu bebelusii mari care or sa ni se para foaaaarte mici...Am o prietena care a nascut o fetitza de 3,8 kg si mie mi se parea la fel de mica precum era Ioana mea prematur la 2,4kg
BELISSIMA,ce ma bucur ca esti superenergetica si harnicutza!Totusi dozeaza-ti bine fortele si nu da tot deodata!Menajeaza-te!Ce face instinctul asta de cuibarire din noiSi ma bucur ca ai avut parte de experiente placute la supermarket...esti o scumpa si nu o ”gravida amarata”caci porti cu tine mereu o minune!
STEFULICI,la mai multe si usoare saptamani!
ASPARAGUS,tare ma bucur pt voi,eram sigura ca este bine grasana ta!
ELLA,IONELU,hai cu Doamne ajuta,toate (si eu cu voi)cat mai spre sfarsitul lui aprilie!
ANITTO,te-am lasat la urma ca sa te pot jumuli mai bine
...pai tu chiar ti-o cauti cu lumanarea?Potoleste-te fomeie cu treaba si treci in pat cu cracii-n sus!Nu-i firesc sa ai atat de multe contractii pe zi,ca sa nu mai zic de alea dureroase.
Am avut si eu tôt ce descrii tu ,si cred ca pe la aceeasi varsta de sarcina,atunci a fost momentul cand mi-a crescut dozele de medicamente dritza(care era mai crizata decat mine).Si acum iau 2 no spa,2 magnerot,2 gynipral,2arefam pe zi...si e mult mai bine.Tot mi-e greu noaptea la intors prin pat....Te rog eu,lasa excesul de zel si ai grija de tine,bebelina e inca foarte mica.
Hai,ça citesc si scriu de 2 ceasuri...poate pierd mesajul la sfarsit....si m-am uitat si la Master chef...
Virginia 35+ cu ,mami de Ioana
AMR 3 sapt!
joana2672001 spune:
Ionele draga, la pat , clar, lasa ca te sun de control:))))
Aitta si eu am zile in care patesc exact cum spui tu. Eu iau 1/2 magnerot pe zi, 2/3 gynipral, nospa era deja apa de ploaie insa dr mi a spus ca se poat lua pana la 6 pe zi.
Fetelor ne apropiem de marele final, asa ca mai usor cu treburile prin casa, trebuie sa avem energie necesara sa face facem noi provocari din viata noastra .
Ioana, mamica lui Cristian 34 / 36 saptamani +
AMR PUTIN TAREEEE si vineeeeeee!!!!
elena_gd spune:
Seara buna fetelor!
Am ajuns si noi de o ora acasa, s-a terminat vacanta.
Am citit pe diagonala rapid ultimul capitol.
Cuchi ma bucur ca s-au retras chisturile.
Asparagus ma bucur ca bebelina ta este in grafic si te-ai linistit.
Anitta, noi avem cam aceeasi varsta a sarcinii...si mie mi se mai intareste burta cand merg, dar am cam 4-5 contractii nedureroase pe zi si atat, nu iau nici no-spa si nici magneziu. Cel mai greu imi e si mie tot la intorsul de pe o parte pe alta noaptea, dar acum imi e ceva mai bine de cand dorm cu perna de bortzomeg.
Ellyshor ma bucur ca maine vii acasa.
Anxy sper ca esti bine, ca m-am cam speriat cand am auzit ca ai pierdut o bucata din dop.
Ionelu ...usurel, stai in patut ca nu e de joaca daca ti s-a deschis colul.
Sper ca toata lumea e bine, burticile!
Elena 30+ cu Bebster AMR 9+
asteropipan spune:
salutare,fetelor!!!
DEEUTZA mersi pt adaugarea piticei mele
mai,fetelor,v-am tot citit zi de zi dar nu am mai reusit sa si scriu,plus ca nu sunt in cea mai buna stare...toate mi se par anapoda, ma enervez repede, asta mica,Asteropi ma extenueaza la maxim cu nazbatiile ei , ca sa nu mai zic de incapatanarea ei,barbatu nu ma mai intelege ca-s si eu obosita si ma sacaie la creieri si el...starea de zen m-a parasit de tot...si cum nu imi prea place sa ma "plang" si sa intristez si pe altii cu toanele mele, am preferat sa nu scriu
off,hormonii astia...ca rau ne mai dau peste cap..am citit ca si multe dintre voi sunteti putin in butoi si ganduri negre:(
ahh,sa nu mai zic de ganduri negre....am avut ieri cel mai cumplit cosmar...se facea ca m-am dus cu sotul la o nunta, dar f departe, cam la 1h-2h de oras ,prin munti...si ma duc la wc si mi se rupe apa..vad cum curge lichid cu mucus ,cu putin sange..imi dau seama ca mi s-a rupt apa si in curand o sa nasc...dar prea curand...simteam cum ceva iesea..si cand ma uit intre picioare vad 2 manute mici miscandu-se...ma intind pe podea ,in baie si ma trag spre usa, sa pot tipa la fetele care erau in sufrragerie ,ca sa cheme sotul...nu aveam contractii,nu aveam dureri..dar nu puteam vorbi,,eram gatuita..nu stiu de ce..intr-un final ,il chem pe sot...dar pana sa vina simt ca bebe iese mai mult,...si incerc sa ma uit iar...si ce vad...un cap negru ,dar de papusa..insa manutele miscau in continuare..ahhhhh, f sinistru...si inafara ca era cap de papusa(papusa,papusa de jucarie,de plastic)..mai era si negru..
am tras cu sotul de el,a iesit si ne-am dat seama ca cica am visat si era cosmar treaba cu capul,dar apa intradevar se rupsese(in visul meu)..sunam dr si ne zice ca ne asteapta a 2 zi pe la ora 14-16 la spital ca sa nasc..dar eram ingrozita ca trebuie sa astept atatea ore pt ca mie mi se rupsese apa la 12-2 noaptea.....apoi,gata m-am trezit si eram super fericita ca a fost doar un sinistru cosmar
stiu ca sunt normale in sarcina, si la Asteropi m-ai aveam vise nasoale,dar nu asa de speriat:(
CEA MAI FERICITA MAMICA DE PRINTESA DULCE, ASTEROPI IOANNA
8 MARTIE 2010 a venit pe lume minunea mea!!!!!!!!
http://www.flickr.com/photos/asteropipan/
ALINA 32+
asteropipan spune:
IONELU ,stai iubita cuminte,ca sigur il mai ti pe bebe macar inca 2 sapt....si nu mai face efort...zice Eu, care ma aplec de zeci de ori sa culeg de pe jos dupa pitica mea sau o iau in brate de nu stiu cate ori pe zi, noroc ca e slabuta, nu are decat 11 kg
acum serios,ai grija de voi,ca sa mai stea la dospit ala mic.
bravoo,pt greutate, 2500gr e super la 35 de sapt....abia astept sa ma duc si eu dupa Pasti,pe 18apr la control...sa vedem cum stam...voi intra in 35 de sapt atunci
ANITTA nu mai spune de nedormit bine...ca eu deja-s zombi...nu ma mai pot dormi bine deloc,pe nici o parte...cel putin pe stanga mai mult de 2 min nu pot sta,ca ma inghesuie asta mica si simt ca niste cutite si buric si coaste,iar pe dreapta amortesc imediat...in leg cu contractiile...am si eu destule,plus dureri de spate,au inceput si durerile dintre picioare...asa ca te inteleg perfect si e absolut normal,,nu iti face griji...plus ca nici nu stam linistite si eu am un chef de trebaluiala in ultimul timp...mama,mama
lasa-le si tu mai moale si stai mai mult la orizontala daca poti
VIRGI si pe mine ma oropileaza ideea cu acum in coloana ,in cazul epiduralei sau rahi....chiar in seara asta am vz cu prietenul verisoarei lu barbati-miu(au fost in vizita la noi),care e anestezist(eu habar nu am avut ca nu prea ne intalnim cu ei)...si il intrebam despre epidurala,de reactii adverse de cat de incomod trebuie sa fie cateterul in coloana,oricat de mic e,tot e ceva domne in coloana ta...in fine am vb destul....si i-am zis temerea mea despre "paralizia locala" asupra picioarelor..si mi-a zis ca sapt trecuta s-a intamplat la o pacienta,care a facut cezariana cu rahi...si a avut picioarele amortite cam 24 de ore,pana a2 a zi
asa ca mi-am luat gandul de la epidurala..imi e mult prea teama....eee,daca am nascut prima data fara,sigur pot si acum
hihi,acum vad la stiri despre bebita Cristinei Spatar....tocmai ce a zis barba-su ca inca nu si-a revenit dupa anestezie:(((...chiar vazusem sapt trecuta un interviu in care zicea ca la prima nasterea nu a fost prea ok dupa rahi si ca ii este teama si acum:(((
BELISSIMA , ca tu ai obs ca nu era trecuta in lista fetita mea...apropoo, avem cam acelasi Dnp,doar o zi diferenta,eu am pe 24 mai...
ELLYSHOR jos palaria iubita ca ai rezistat atata in spital:((off,eu nu stiu daca as fi putut...bine ca maine te lasa acasa sa petreci alalturi de familie...babyboom..sa stai cuminte,da, sa nu ii dai emotii lu mami acum de Pasti
pupici...ma bag la citit un ziar si la o gura de inghetata..am innebunit sarcina asta cu ingheatta,am mancat non-stop
CEA MAI FERICITA MAMICA DE PRINTESA DULCE, ASTEROPI IOANNA
8 MARTIE 2010 a venit pe lume minunea mea!!!!!!!!
http://www.flickr.com/photos/asteropipan/
ALINA 32+
Mirina5 spune:
buna dimi!! va invit la o cafea/ceai/laptic, ce vreti voi
Anitta, eu nu mai am deloc contractii...si stau f mult in picioare (alerg toata ziua dintr-o parte in alta). Chiar sunt sigura ca bebita vrea sa mai stea vreo luna in burtica la caldurica...Sper sa fie bine si la tine
Virgi, cred ca dai o petrecere, cand ramai acasa
Cori, imi pare rau ca mai ai de mers la lucru, e obositor si daca e lejer...cel mai bine ar fi sa stai cuminte acasa, dar daca nu se poate....
asteropipan, si eu am avut toata noaptea cosmaruri...am visat ca mi s-a rupt apa, m-am trezit repede si am verificat , apoi tot asa am visat pana dimineata, ca aveam dureri si trebuia sa nasc si nu ma baga nimeni in seama...acum vreo 2 nopti am fost la baie si cand m-am intors, sotul se trezise si era speriat, credea ca trebuie sa nasc...saracutul de el...doarme cu frica...
dar abia astept sa vina bebita...mi-e frica sa nu pateasca ceva pana atunci...vreau sa se nasca, sa vad cu ochii mei ca e totul bine...ca e sanatos..ca toata lumea ma sperie ca e burta prea mica pt varsta sarcinii si sunt ingrozita...la facultate, o colega a crezut ca am 5 luni si insista ca nu are cum sa am 8 luni...mama ma suna zilnic sa ma intrebe: "azi a miscat bebe?" de parca s-ar astepta sa nu miste...nu stiu...o iau eu razna cred...ea e doar grijulie, iar eu fac din asta o tragedie...
Irina 36+ cu Kinder surprise
AMR 3 saptamani!!
mi_bebelina spune:
Neatza!
Am fost ei eu aseara la dr, nu mi-a facut eco, dar mi-a dat liber sa plec la soacra. Cand m-am intors am trecut prin Real sa iau cateva oua de ciocolata pt fiica-mea si nepoti....atat, restul e cumparat deja si la casa, ce credeti........un nene cu 2 produse in brate vine prin spatele meu si imi zice: "Lasati-ma si pe mine ca am doar astea".....ma uit urat la el si mai-mai sa treaca de mine. Nu ma abtin si i zic: "Eu am 10 produse de acelasi fel si in plus mai sunt si insarcinata si am stat la coada". A facut o mutra de parca i-am dat cu ceva in cap si a plecat. Pai e posibil? ASta s-a intamplat ieri dupa ce alaltaieri a trebuit sa merg vreo juma' de ora cu tramvaiul si nimeni-nimeni nu s-a oferit sa-mi dea locul, ba chiar un nene s-a si repezit sa se aseze pe un scaun care se eliberase. Si nu ma intelegeti gresit......am ditamai burtoaica. Asa ca eu nu-s chiar norocoasa la Bellisima
Virgi multzam tare de raspuns......azi ma duc la farmacie ca nu se mai poate. Sau la plafar.
Fug sa fac ceva de mancare.......azi sotul e pana la 11 acasa si vreau s-i arat ce sotie buna are el......asta asa ca de cateva zile are toane si ma iau mereu de el....ieri i-am zis ca stiu motivul, e ne f...... Dar cica ii e frica....mie nu
Va pup!
Diana, mamica fericita de Deliutza broscuta(20.05.2008) si cu
aever spune:
Neata fetelor! Dau un fresh de portocale! Mi-e o pofta!!! Dar n-am curaj cu aciditatea de zilele trecute. Azi vad ca-i mai bine cu acidul, sa vedem cum merge in continuare. Am luat de la farmacie niste pastilute din plante, le zice Bio anacid, de la Aboca. Eu n-am auzit de ele, dar tanti farmacista a spus ca sunt foarte bune si se pot lua linistit in sarcina. Sunt cam scumpute, pe 24 tablete am dat 30 lei. Numai daca ar functiona. Ieri am luat una, mi s-a parut ca are un gust cam nasol dar intr-adevar mi-a trecut aciditatea. Daca functioneaza bine la mine va zic sa stiti si pentru voi daca veti avea nevoie.
Ieri m-am odihnit acasa si am facut si ceva treburi casnice, lejere asa. Am facut o ciorbita si am pus o masina sa spele, nimic complicat. Azi sunt fresh si ma pregatesc sa trec pe la servici.
Am uitat sa va spun ca zilele trecute am mai luat pentru printisor niste chestii micute, perie si pieptan de la Chicco(erau prea super cel putin peria aia cu fire naturale), unghiera de la Bebe Confort si un termometru pentru baie de la Bertoni(in forma de fluturas). Am luat si detergent pentru hainutele lui, ceva de la Sano, sper sa fie bun. Pe la sfarsitul lunii asteptam livrarea patutului si a lenjeriei de pat si apoi cred ca pun si eu la spalat hainutele si lenjeria, sa le avem pregatite. Vreau sa va intreb, pentru patut ati considerat ca e nevoie de ceva in plus pentru protectia saltelei? Am vazut ca exista niste chestii pe piata de pus peste saltea pentru protectie(unele parca se cheama pipi stop) dar are sens asa ceva daca ei oricum au pampersi? Intreb si eu ca nu stiu.
Andreea, 30+ cu BebeLUnu
elena_gd spune:
Neatza fetelor!
Va servesc cu un ceai cald!
Am si eu o intrebare: mai e cineva care are probleme cu sangerarile nazale? Ma cam sperie ca tot imi curge sange din nas ca daca de la efortul nasterii mi se sparge vreun vas de sange la cap sau fac vreo hemoragie pe la burtica...in fine Doamne fereste!
Fug la scoala!
burticile!
Elena 31+ cu Bebster AMR 8+
tigruta spune:
Neatza si multumim de cafea si fresh
Vin si eu sa ma plang de cosmaruri..rau am dormit azi noapte, m-a durut spatele, burta destul de tare, adica au fost contractii dureroase, ieri l-am dus putin pe Luca in brate afara ca in rest nu stiu sa fi facut prea mult efort, a si am fost si cam dezbracata si cred ca am si racit putin, dar ma simt de parca m-ar fi lovit ceva
Anitta nu stiu daca e ok sa ai asa multe contractii dureroase, ca si eu parca am inceput sa am cam multe, cred ca ar trebui sa ne linistim putin..
Pfuu am o stare super nasoala, va las
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 35+