Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (64)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

in primul rand nu imi rastalmacii cuvinetele.
tind sa cred ca te-am deranjat cu ceva si nu inteleg cu ce?

cat despre plictiseala...nu cred ca vorbeai despre mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_vlad

Si mai cred ca in calitate de mame avem datoria ca pe cei mici sa ii invatam sa vorbeasca si sa se exprime corect.

intru totul de acord cu tine. dar uneori cei mici sunt mai destepti decat noi si ajung mai sus decat noi chiar daca educatia pe care acum le-o dam e una precara...

pe langa a vorbi corect, trebuie si sa scriem corect, nu? nu ma bag sa te corectez ca n-am chef, ma duc sa pandesc printesa mica sa vad daca s-a trezit...

Isa = parfum de fericire - 2012 (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)

Mergi la inceput

subiectul a deviat si nu mi-l asum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_vlad

[quote]citat din mesajul lui gabrielaene

DÓCTOR, doctori, s. m. 1. Persoan#259; cu studii superioare care se ocup#259; cu vindecarea, tratarea sau prevenirea bolilor umane #537;i animale; medic. 2. Titlu #537;tiin#539;ific înalt acordat de o institu#539;ie academic#259; sau de înv#259;#539;#259;mânt superior; persoan#259; care are acest titlu. 3. (Fam.) Persoan#259; foarte priceput#259; într-un domeniu. 4. (Bot., reg.; în forma doftor) Arbust mediteraneean #537;i tropical din care se extrage saburul (Aloë vera). [Var.: (1, pop.) dóftor s. m.] – Din lat. doctor, fr. docteur. Cf. germ. Doktor.

--------------------------------------------

https://picasaweb.google.com/117839306482973767865/MariaSiMateiAugSept2011

Ecaterina Maria 29.07.2010 si Matei 11.07.2008

feméie-dóctor s.f. 1966 (med.) Doctorita; v. femeie-profesor (din femeie + doctor)

daca e sa fim mai catolici decat Papa,sa fim.

doctorita este un substantiv format prin derivare, metoda interna de imbogatire a vocabularului, din radacina doctor+ sufixul "ita".

cand este vb despre titulul unviersitar de doctor,atunci femeia este doctor in istorie, medicina,economie etc., nicidecum doctorita in amintitele domenii.

pentru conformitate, sursa DEX 98, trecut prin modificarile ortografie,fonetice si ortoepice din 1991,1993.

DOCTORÍ#538;#258;, doctori#539;e, s. f. Femeie medic. [Acc. #537;i: dóctori#539;#259;. – Var.: (pop.) dóftori#539;#259; s. f.] – Doctor + suf. -i#539;#259;.

Sursa: DEX '98 |

Mergi la inceput

cum spuneam.... sunteti foarte dragute!

histamina cu tine nu ma pun ai dreptate!

Mergi la inceput

e f bine sa stii corect a vorbi si a scrie si e si mai bine a-ti invata copii sa stapaneasca bine gramatica,conteaza insa modalitatea.

sa fim totusi mai toleranti.aici nu este un loc unde sa defilam cu diplome,cu titluri academice.
regulamentul forumului , la punctul 9, spune despre faptul ca nu isi au rostul corectarile greselilor gramaticale din postari de catre altcineva, in afara autorului postarii.
gasiti regulamentul in coltul din dreapta sus.
exista un topic special pt asa ceva:"nu se zice am decat un mar sau doctora", la discutii generale.

Mergi la inceput

histamina draga mea - ma determini sa repet, nu am etalat nici o diploma, cred ca vorbeai in numele tau, asa-i?

daca sti ce studii am te rog frumos sa le treci aici pe forum, eu nu am facut-o si nu intentionez!

PS Am atras atentia asupra unui singur cuvant, nu a greselilor de tastare, de exprimare, etc... te rog citeste cu atentie!

cat despre educatia copiilor mei te rog sa o lasi in seama mea, ca pe cea a puilor vostri o las in seama voastra!

Mergi la inceput

anca, eu nu am spus nimic de educatia copiilor tai.
ai incurcat postarile.

exprimarea mea a fost neutra total, din acest punct de vedere.

cat priveste chestiunea cu studiile, ele nu reies dintr-o anumita exprimare explicita de genul:eu am studiile x,y,z, ci din maniera de a scrie, din tonul postarilor.

eu zic sa revenim la sentimente mai bune.

Mergi la inceput

nu am resentimente, dar si acest lucru l-am mai scris!

Mergi la inceput

te rog sa citesti postarile, sa vezi exact cine ce a spus, inainte sa arunci cu piatra.

eu una, inchei aici postarile pe acest subiect.

fetelor,
de vreo 2 saptamani strumf sta intr-un picior!
ii spun sa il lase la pamant si pe celalalt,ca are unde, el nu si nu. e f mandru de realizarea lui.

Mergi la inceput