Geometrie: Cat de repede va merge mintea
Raspunsuri - Pagina 3
corap spune:
pai spuse mik ca ridici din A o dreapta pe BC a.i. < BAF sa aiba 50 de grade (care o sa intersecteze BC intr-un punct F) si dup-aia iei unghiurile si triunghiurile la puricat.
si iti iese si unghiul ala "de 90 de grade" de 110. (cel'lalt de 50 e evident)
CorinaDani spune:
hm, da, am presupus ca acel unghi este de 90 de grade, bazandu-ma doar pe imagine. asadar, raspunsul cu x = 40 grade este corect DOAR in ipoteza in care unghiul BDE are 90 de grade.
daca notam cu litera X intersectia liniilor din interiorul triunghiului, atunci DXE = AXB = 50 grade, si DXA = EXB = 130 grade
astept si eu cu interes rezolvarea, abia mi s-au dezmortit neuronii geometrici...am realizat ca au trecut, iacata, mai bine de 20 de ani de cand n-am mai lucrat ceva la mate...
andacos spune:
Aoleuuu corap...m-ai bagat rau de tot in ceatza!
Dreapta aia inseamna pentru tine ca face un unghi de 90°?Sau cum ?Adica unghiul AFB(f punctul d eintersectzie)este drept?
Ma duc sa iau si eu creion!
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
catrinik spune:
Am facut eu acum la scara.
Ungiul ala nu e de 90.
Iar x=20 grade .... dar nu imi ies calculele.
corap spune:
nuuuu, in pb asta nu sunt unghiuri drepte; cred ca ati plecat la drum cu o prejudecata .
unghiul AFB are 50 - si triunghiul BAF e isoscel.
edit: nu am niciun merit in demonstratie, mik a dovedit problema . eu doar chibitez .
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
pai scrie aici cum ai facut sa vad si eu unde gresesc! ce atita mister? Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Ioi, Dana, nu-i nici un mister Am intins toate laturile si am obtinut o linie, care are 180 grade. Am scazut 180-10-70-60-20=20.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
corap spune:
pai nu inteleg ce-ai intins - ca unghiul necunoscut era DEA.
intinsul mergea pt unghiul ACB.
andacos spune:
Eu n-am ajuns la creiondar postarea lui Desire m-a ametzit mai tare!
ma duc sa caut un manual de-a 6 a(parca acolo se invatza chetsiile din problema)!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Victoria_mami spune:
Of, ce greu imi e sa explic, dar mai incerc o data:
Deci, latura DB se intinde in dreapta in prelungirea laturii AB; Laturile AE si ED se intind in stanga in prelungirea laturii AB; astfel, s eobtine o linie dreapta de 180 de grade. Din 180 de grade se scad toate valorile cunoscute si ne da rezultatul: 20 de grade.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia