despre pasapoarte
help,am nevoie de un raspuns urgent va rog.daca eu sunt din hunedoara pot sa imi scot pasapotul temporar din bucuresti de la romana?am inteles ca la piata romana in regim de urgenta il iei in maxim 3 ore.va rog sa ma ajutati
Raspunsuri
zmotocel spune:
din cate stiu poti face cerere pt pasaport in regim de urgenta chiar daca nu locuiesti in bucuresti. dar mai bine suna si intreaba direct.
dar, sper ca stii ca in regim de urgenta se poate elibera doar pasaport simolu temporar (adica valabil doar 1 an), nu pasaport electronic.
andacos spune:
Eu stiu ca nu mai exista pasapoarte de urgentza!
Si mai stiu ca pasapoartele se elibereaza doar din localitatea de domiciliu!
Intreaba totusi direct la politzie,desi nu cred!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
alex_andra spune:
suna aici http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/indexBucuresti.htm si intreaba, cel mai bine.
mami_stefi spune:
Si in localitatea ta de origine nu se elibereaza la fel?
Noi cand i-am facut baiatului am mers la 9 dim si la 11 am si plecat la drum cu pasaportul in mana.
Si mai exista cele temporare. Chiar joi am fost sa ma interesez ca ii expira luna viitoare pasaportul lui Stefan si m-au intrebat daca o sa vrem tot temporar sau il facem pe cel electronic,am optat tot pentru cel temporar. Deci inca sunt!
Nu am inteles,esti in bucuresti dar ai domiciliul in hunedoara? Sau te gandesti sa mergi pana in bucuresti sa iti faci pasaport?Eu zic sa intrebi la politie la pasapoarte in loc de origine ca trebuie sa iti poti face si acolo si sa ti-l elibereze la fel de repede.
Sa fii om e lucru mare!
Marina spune:
Nu mai exista urgen#539;#259; cred, cred ca pasaportul de 1 an e mai rapid dar tb o justificare pt el.
mami_stefi spune:
Mai oameni buni,pe bune, nu induceti lumea in eroare.
Deci chiar nu ai nevoie de nici o motivare si chiar ti-l da in maxim 3 ore. Intereseaza-te la politie la tine in localitate si asa e cel mai bine. Ei te vor indruma ce si cum sa faci! :)
Sa fii om e lucru mare!
Mada spune:
chiar asa, nu mai induceti lumea in eroare; pasapoarte temnporare se fac si s-au facut tot timpul.
eu acum 2 saptamani am fost ultima data i-am facut fetitei si azi ma duc pentru baietel, taxa 200 lei pasaport temporar gata intr-o ora si pasaport electronic sau cum ii zice taxa 300 lei gata in 10 zile lucratoare, adica 2 saptamani.
http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/indexBucuresti.htm
Ilinca si Rares
catrinik spune:
Spuneti-mi si mie va rog: eu unde ma duc?
La sediul de pe NICOLAE IORGA sau in Pipera?
Vreau sa-i fac pasaport electronic.
mihaela77O spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Eu stiu ca nu mai exista pasapoarte de urgentza! Si mai stiu ca pasapoartele se elibereaza doar din localitatea de domiciliu! |
exista pasapoarte de urgenta,se elibereaza in 2-3 zile,nu este din acesta electronic si are valabilitate un an,de costat costa cam la fel ca si celalalt!
"Pa#351;aportul simplu temporar are valabilitatea de 12 luni si se elibereaz#259; în termen de cel mult 3 zile lucr#259;toare, în urm#259;toarele situa#355;ii:
pentru persoanele care nu dispun de timpul necesar pentru eliberarea unui pa#351;aport simplu electronic;
în cazul în care titularul declar#259; în scris c#259; urmeaz#259; s#259; c#259;l#259;toreasc#259; în state în care exist#259; stare de beligeran#355;#259; ori conflict diplomatic #351;i are aplicat#259; în pa#351;aportul simplu sau în pa#351;aportul simplu electronic o #351;tampil#259; ori o viz#259; eliberat#259; de statul cu care #355;ara în care c#259;l#259;tore#351;te se afl#259; în conflict;
când titularul de#355;ine pa#351;aport simplu sau pa#351;aport simplu electronic care con#355;ine vize valabile, dar filele au fost epuizate;
când titularul a depus pa#351;aportul simplu sau pa#351;aportul simplu electronic pentru ob#355;inerea unor vize #351;i trebuie s#259; c#259;l#259;toreasc#259; urgent în str#259;in#259;tate;
când minorul urmeaz#259; s#259; se deplaseze în str#259;in#259;tate pentru studii, concursuri oficiale, pentru a urma un tratament medical f#259;r#259; de care via#355;a îi este pus#259; în pericol #351;i nu exist#259; timpul necesar pt.ob#355;inerea acordului celuilalt p#259;rinte;
Pentru eliberarea pasaportului simplu temporar in oricare din situatiile mentionate mai sus se percepe tariful suplimentar de 100 lei prevazut de Legea nr.248/2005.
CERERILE DE ELIBERARE A PASAPOARTELOR SIMPLE ELECTRONICE SI A PASAPOARTELOR SIMPLE TEMPORARE SE DEPUN SI SE TIPARESC AUTOMAT IN MOMENTUL DEPUNERII DOCUMENTELOR LA GHISEU."
MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M
Viata...