FIV in Ungaria 159
Raspunsuri - Pagina 4
_Irene_ spune:
lorenaflore: m-am externat vinerea trecuta (30.03). Eu am intrebat de tine si mi s-a spus ca te-ai externat si ca esti bine. Intentionez sa consult un hematolog; mi-am facut deja o programare, dar o sa incerc si la dr. Avram, pe care am ratat-o sapt. trecuta.
PM il am activat.
11+
lorenaflore spune:
Irene, eu nu vad PM-ul tau, la celelalte fete il vad...
Ma buccur ca ti-au dat drumul acasa! Inseamna ca esti OK! Cand te duci la Morfologie si la cine?
LORI
mona19 spune:
Irene - Translatorii nostri ca sa zic asa au fost doi colegi de servici de-ai sotului, de nationalitate maghiara. De altfel, unul dintre ei ne-a facut prima programare la PK. Pur si simplu a fost bunavointa din partea lor, un act de prietenie si colegialitate. Nu le-am platit nimic deoarece nici nu au vrut sa auda de asa ceva, dar am incercat cumva si sper ca am reusit sa ma recompensez cu alte servicii sau produse in natura.
Chiar si ultimul mail la PK l-am trimis tradus in maghiara de unul dintre ei. La fel si raspunsul de la PK, mi l-a tradus foarte repede.
Pe viitor am in plan sa ma duc cu o matusa care stie foarte bine maghiara. Am si vorbit cu ea si a zis ca e de acord, ca face tot posibilul sa ne ajute. M-am gandit la ea pentru ca la control, la punctie, la transfer e bine sa fie totusi si o persoana de sex feminin care poate sa-mi traduca. Bineanteles, ca traducatorii mei fiind barbati si din respect, nu au intrat cu mine in sala de consultatii, punctie sau transfer. La mine de cateva ori PK a chemat-o pe Noemi. Dar vezi ca nu te poti baza numai pe ea.
In afara de Noemi, care sunt celelalte doua asistente care stiu romaneste? Cum le cheama? Cum arata?
mona19 spune:
Irene - Referitor la mutatie, ma gandesc ca PK are dreptate, Sa stii ca si mie mi-a fost prescris doar acid folic pentru aceasta mutatie. Dar din pacate, eu mai am inca doua mutatii destul de pacatoase: mutatia Factor XIII Val34Leu – heterozigot si mutatia PAI-1 – genotip 4G/4G - homozigot. Si din cate am citit despre aceste doua mutatii, daca nu voi face un tratament corespunzator, nu voi avea nici o sansa sa raman insarcinata sau sa duc cu bine o sarcina la bun sfarsit. Asta e!
olimp spune:
buna fetelor !
mona , jaguar mult a fost putin mai e ! visul este aproape ! mi-au mai trecut din emotii acum sunt bine ....scopul fortifica tot !
lorenaflore mi-ar placea mie sa fac punctie dar eu marg sa ma operez de fibrom la Debrecen , pana la punctie mai este ...putin sper eu
_Irene_ spune:
lorena: nici eu nu-l vad pe-al tau, ca iti scriam eu prima; ideea este ca am primit si am trimis PM-uri pana acum, deci e activat; mi s-a mai spus ca nu se vede, dar pana la urma au reusit sa-mi scrie, incearca varianta cu mesaje prin e-mail (pliculetul).
Eu sunt bine, dar hematomul e inca acolo; tu ai facut clexane doar pentru hematoame sau ai si probleme de trombofilie? Pe 19 aprilie am eco pentru DT.
Mona19: nu stiu nici cum le cheama, nici nu-mi mai amintesc cum arata. ca le-am vazut doar o singura data; cu una dintre ele am vb. mai mult si mi-a spus numele dar nu l-am retinut, ca era unguresc; era unguroaica din Romania si se stabilise de cativa ani in Ungaria.
11+
ImiMS spune:
Buna fetelor,am aparut.
Azi am stat tare mult la clinica,era fff multa lume.Si mi-au spus ca marti va fi nebunie...deja mi-e groaza.
Dr a dictat azi la enodmetru doar 9,ieri era 11...nu stiu de ce...nu mi-a zis nimic despre in cabinetul lui.
A zis ca pe ovarul stang sunt fff multi foliculi,dar ca sunt marunti...sunt prea multi si nu cresc/A zis ca partea stanga o va ignora complet.
Pe dreapta mi-a zis ca am mai multi foliculi mari si ne concentram pe ei: era unul de 15/11, vre-o doua de 12/9, si doua de 12/10...din cate am retinut eu.
Mi-a mai zis ca estradiolul e bun, ca ieri era 730 si azi 1060,ceea ce arata ca mergem in directia cea buna cu tratamentul...voi ce spuneti?
Azi mi-a dat sa fac 1/2 gonapeptyl si 1.5 merional...maine tot asa, doar ca merional fac doar 1 si un sfert...iar luni deja doar 1 merional.
Marti merg din nou la sange si la eco...cel mai probabil joi fac punctia...sper sa creasca pana atunci suficient de mult foliculii si enodmometru sa fie ok.
Mi-a zis sa beau multe lichide...eu oricum beau 2-2.5 l apa pe zi, pe langa ceaiul de dimineata,ciorba si laptele de seara...deci cred ca e bine.
Lori...multumesc de urari,sper sa te urmez si eu cat de curand.
Olimp...deci tu in 12 faci operatia,si eu punctia daca totul e bine...cum ne mai sincronizam noi doua...sa fie intr-un ceas bun!
Jaguar,Mona...multumesc ca va ganditi la mine!
Pooop toate fetele dragi mie...ne mai auzim...ma pregatesc de slujba de inviere.
O duminica a floriilor frumoasa si linistita va doresc tuturor.
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
AJUTA-MA DOAMNE!!!
olimp spune:
imi Sa ai Sarbatori Fericite !
Vezi amandoua pe 12 se sincronizam si pasim catre o noua etapa din vioata noastra . Sa ne fie cu noroc !
Ma bucur ca totul decurge cum trebuie si iti cresc "outele" ca ciupercutele , ai sa vezi ca va fi bine sunt convinsa.
fetelor va doresc Florii fericite ! Nu va insir sa nu uit vreouna si sa se supere pe mine !
ImiMS spune:
Buna ziua fetelor...o duminica superba sa aveti!
La multi ani tuturor celor care poarta numele de floare!
Va pooooooooooooooooop!
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
AJUTA-MA DOAMNE!!!