Bucurii de sept-oct 2006 (9)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

super lilina,cu pasi marunti spre tzel!
lexi acum ai si tu putin timp de respiro ,cu mama ta prin preajma!

m-am topit la locul de joaca si matei nu ar mai fi plecata acasa.noroc ca am gasit o bancuta la umbra si am mai stat acolo,la povesti cu alte mamici.
si saptamana trecuta cand era frig nu visam decat caldura si soare!

maine daca o tine tot asa caldura- strand scrie pe noi

o seara placuta sa aveti!

mamica fluturasului Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Osna, da, si noi vrem sa mergem la strand!
Lilina, e bine ca se ocupa, maica-mea se plangea asta iarna ca a chemat pompierii pt ca avea un turture care atarna de la etajul 3 (unde sta ea) pana aproape de parter si risca sa cada pe masini. Aia au vrut initial sa-i dea indicatii ei, cum si ce sa faca, in loc sa se deplaseze la fata locului. Noroc ca a reusit sa-i convinga sa vina.

de Maria Cornelia (20.09.2006) si Ioana Teodora (24.01.2012)
Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara

Mergi la inceput

incepand de azi suntem cetateni germani cu actele in regulaam fost azi de dimineata si ne-am ridicat pasapoartele si buletinele!

acum astept sa se termine mancarea si o taiem la strand.avem noroc ca este la 10 min de noi si putem merge pe jos.

sa aveti o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

wow, felicitari Osna,sa aveti parte de mult noroc si sanatate !

Mergi la inceput

Felicitari, osna! cetatenia se poate obtine dupa 8 ani de sedere?

Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Buna fetelor,

Am intrat doar sa va anunt si pe voi ca o mamica(aradeanca de-a mea) DC are nevoie de ajutor.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=173657&whichpage=1

Eu sunt ok, doar extrem de ocupata.

Va

Mergi la inceput

lexi nu stiu,noi numai dupa 10 ani am putut aplica.si a durat cam 7 luni din momentul in care le-am depus pina cand am luat cetatenia propriu zisa si mai vreo 3 saptamani pina vin pasapoartele.

acum pot merge in tara singura cu matei fara sa mai fie nevoie de imputernicire la granita...ultima oara am avut ceva prb ca nu era trecut aeroportul pe care aterizez si m-au tinut 20min acolo sa ii lamuresc.

o seara frumoasa sa aveti!

Mergi la inceput

Buna dimineata!
Multumesc pt. raspuns, osna, o sa ma mai interesez, eu stiam ca poti aplica deja dupa 8 ani. Dar de rezidenta stii ceva? Am inceput sa-mi intind antenele, nu de alta, dar daca ne dau astia afara din UE si-mi pierd locul de munca, sa vad ce pot face sa ramanem pe-aici...
Pufy , am citit de ieri subiectul, e cumplit, sper din suflet sa se faca bine repede! Am contribuit si noi cu ceva...

Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara

Mergi la inceput

buna dimineata si de la mine!

lexi noi in ianuarie 2007 am primit "freizugichkeit" dar nefiind cetateni germani la nasterea lui matei,nici el nu a primit cetatenia.stiu ca noi cand ne-am interesat dupa 8 ani ni s-a spus ca trebuie sa avem 10 ani(fara intrerupere) aici.oricum depinde de la un land la altul.o prietena din bayern mi-a spus ca acolo prima data ia un membru al familiei apoi aplica restul.noi aici a aplicat impreuna toti 3 fara probleme.

voi ce statut aveti acum in De?

pufy am citit povestea Monikai si ii doresc sa se faca bine si sa-si creasca copiii mari! pe 1 trimit si eu ceva in cont.

ma intorc la calcat si ma apuc sa fac bagajele pentru concediu.abia astept sa ajungem desi vremea se anunta capricioasa in zona!

Mergi la inceput

Osna, sincera sa fiu, nu stiu ce statut avem, avem doar Anmeldebestaetigung aia de la primarie si am intrebat acolo daca nu mai sunt necesare si alte acte/aprobari, etc si mi s-a spus ca nu. Despre obtinerea cetateniei am mai citit una-alta inainte sa nasc, ma gandeam ca poate are sanse Johanna sa primeasca cetatenia daca se naste aici, dar nu e asa. Acolo am retinut ceva de 8 ani, dar, cum spuneam, trebuie sa mai caut. Oricum Johanna se pare ca nu a pierdut nimic prin faptul ca s-a nascut in Ro si nu aici, nu ar fi obtinut nimic in plus daca alegeam sa nasc la Trier.

Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara

Mergi la inceput