Cum scapam de biberon?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Noi am reusit sa scapam de biberon in ziua cand au implinit 4 ani, dupa o negociere si o pregatire prealabila. Au dat biberoanele pt cadouri. Seara s=au jelit si s-au suparat, dar a fost ok dupa 2 zile. Pana au renuntat de tot la biberon am avut si noi pampersi mega-plini peste noapte si treziri dese pt pipi cand au scapat de scutece.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Corina, eu am terorizat pediatra si stomatologul. Mi-au spus ca nu exista risc pt dentitie si e mai mare beneficiul bautului de lapte. Noi am folosit tetinele ortodontice de sillicon dar imi era oricum o frica nebuna de carii si deformare. Ei bine, de la cela 5 minute de uzura / zi si o igiena corespunzatoare m-au asigurat ca nu sunt probleme.
Efectiv am renuntat eu la lupta si am hotarat cand fie`mea avea 3 ani ca o las pana ii cad dintii de lapte de sus :-)

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
-----------------------------------------------------------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Noi am renuntat doar la biberonul de dimineata, seara indiferent cat/ce mananca cere laptele in biberon. Cred ca este deja psihologic pentru ea, o calmeaza. I-am spus doctoritei si a zis s-o las in pace. Iar in ceea ce priveste pishu noaptea eu nu-i mai puneam pampers de pe la 2ani, dar noaptea ma trezeam eu si o puneam pe olita, la inceput la 12 noaptea, apoi la 1.00 si tot asa. De multe ori nici nu se trezea, facea pishu la olita sprijinita de mine si o puneam in pat si dormea mai departe. Cand ma intorceam din baie o ascultam ce profund respira. Daca avea accidente noaptea n-am certat-o niciodata, de obicei se trezea imediat si-mi cerea s-o schimb. In timp, s-a invatat ca se trezeasca sa-mi spuna ca face pishu. dar procesul asta a durat cam 1an.
Iar in ceea ce priveste canitele cu cioc, pai etc Alex n-a acceptat nici una. A invatat sa bea direct din ceasca si apoi din sticla de 0.5ml. De-abea acum imi cere pai sau canita cu cioc, dar numai ca sa se prosteasca.
Lasa-o sa se trezeasca noaptea la pishu, in timp o sa se dezvete.
Edit. Alex bea foarte multe lichide/zi: apa+ceai+lapte. Bea lapte si din ceasca sau cu cereale. Eu ma bucur ca bea laptele, cu pishu se rezolva cum ti-am spus. Dintisorii nu se strica de la bibe ci de la dulciuri multe. II dai fluor? Eu nu. Sora mea si acum ii da fetitei ei Zymafluor 1/zi si are 8ani. Dr stoma a zis ca daca a inceput sa nu intrerupa, dar eu sa nu incep.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am baut lapte cu biberonul pana la 6 ani. Parintii au hotarat ca e rusine sa merg la scoala si seara sa vreau lapte din bib, asa ca mi l-au scos. De atunci si pan ain zilele noastre n-am mai pus gura pe lapte. In concluzie mi-am lasat copiii cu biberonul pan acand au hotarat ei ca sunt mari (3,5 ani si 3 ani). Au dintii ok, fara carii.
Daca totusi vrei si vrei, poti lasa biberonul ca alinare, dar umplut cu apa. Laptele il bea seara inainte de spalatul pe dinti si dupa - doar apa.
Pt pishu in pat, eu m-am descurcat bine cu cearceafurile absorbante. Daca nu gasiti la raionul de copii, sigur gasiti la adulti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

La bautul laptelui din biberon, a renuntat singura, cand i-am explicat ca-i fetita mare si trebuie sa bea din pahar..asa ca dupa cateva zile a cerut singura paharul in locul biberonului. Oricum pentru noi nu era un stres cum nici suzeta sau suptul degetului nu este ..inca

Cafea aici e recomandat sa dai copilului lapte integral pana la 5 ani..si daca bea 500 ml lapte pe zi e absolut ok. Inainte fata mea bea 1 l de lapte pe zi(mesele de noapte nu le pun la socoteala) si considerand ca e prea mult i-am schimbat laptele integral in lapte degresat..o mare greseala..Dar cand am ajuns la control la pediatru, asistenta ne-a explicat ca un copil de varsta asta are nevoie de cel putin 500 ml de lapte integral pe zi, pentru ca ajuta la dezvoltarea creierului..iar daca vrei sa-i scadem cantitatea de lapte..sa diluam laptele integral cu apa ..de ex ;.270 ml cat bea la o masa..sa-i punem 200 ml lapte si 70 apa...dar la noi nu a prea tinut, si am incercat sa-i dam cantitate mai putina..sa ii scadem treptat cantitatea. Daca mamanca si branzeturi si iaurturi bogate in grasimi, nu e absolut necesar sa respecti cantitatea de lapte, insa la noi inainte baza era laptele.

Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

problema este intr-adevar la copilasii care adorm cu bibe in gura sau care au transformat tetina/biberonul in obiect de atasament. dentitia nu stiu/cred ca se deformeaza, creste mult riscul aparitiei cariilor de biberon.

in cazul meu si al szivarvany (draga mea, care e prenumele tau ? ca mi-e tare greu sa-ti scriu userul, il iau cu copy-paste, sa nu-ti scriu numele gresit/incomplet), e alta situatie, bibe e doar pentru baut lapte timp de cateva minute, apoi dintisorii sunt curatati inainte de culcare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cafea spune:

Interesant Picky... aici recomandarea e 300ml minim dupa un an, si intr-adevar lapte integral. Piciul meu de 13 luni bea cam 300ml pe zi si mananca si lactate, deci cred ca e ok...Oricum nu ar bea 300ml fara biberonul de seara, de asta zic ca e ok atata timp cat dintii sunt curatati dupa aia.

Off topic putin (scuze, Ioana): tot recomandare oficiala in Belgia este sa ii speli pe dinti numai o data pe zi pana la 2 ani? Aici mi s-a zis de 2 ori, cu pasta pentru copii, si foarte putina pasta pe periuta, dar mi-este un pic teama de excesul de fluor si de cele mai multe ori il spal doar seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cafea

Interesant Picky... aici recomandarea e 300ml minim dupa un an, si intr-adevar lapte integral. Piciul meu de 13 luni bea cam 300ml pe zi si mananca si lactate, deci cred ca e ok...Oricum nu ar bea 300ml fara biberonul de seara, de asta zic ca e ok atata timp cat dintii sunt curatati dupa aia.

Off topic putin (scuze, Ioana): tot recomandare oficiala in Belgia este sa ii speli pe dinti numai o data pe zi pana la 2 ani? Aici mi s-a zis de 2 ori, cu pasta pentru copii, si foarte putina pasta pe periuta, dar mi-este un pic teama de excesul de fluor si de cele mai multe ori il spal doar seara.

exista pasta de dinti pentru copii, cu continut redus de fluor sau chiar fara fluor, special pentru copilasii mai mici, care nu stiu sa scuipe dupa ce sunt spalati pe dinti, ci inghit mare parte din pasta folosita la spalat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cafea

Da, spalatul pe dinti se incepe de la primul coltisor aparut. La copii de la 0-2 ani periajul se face o singura data pe zi (eu am ales seara inainte de culcare) Pasta de dinti recomandata e cea ptr copii mici. De la 2 ani periajul se face de doua ori pe zi, in principiu dimineata si seara. Noi folosim pasta de dinti ptr copii mici de la Prodent (0-5 ani) care are un continut de fluor adecvat varstei si nu cauzeaza cu nimic daca copilul o inghite, mai ales care si un gust bun .

Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cafea spune:

Multumesc. Dentistul mi-a zis sa folosesc pasta cu fluor, dar cu continut mai scazut, asa ca am luat deocamdata Colgate pentru copii. O sa continui atunci sa il spal o data pe zi, de 2 ori mi se parea si mie cam mult. O sa ma uit si la Prodent.

Gata, ca nu vreau sa tranform subiectul Ioanei in Cum ne spalam copiii pe dinti Multumesc inca o data. Ar fi interant un subiect in care sa comparam recomandarile oficiale din diferite tari.

Mergi la inceput