gradinita unde nu primesc copii bolnavi!?

gradinita unde nu primesc copii bolnavi!? | Autor: dienutze

Link direct la acest mesaj

Buna, dragi mame si tati
Am o intrebare, poate stupida, dar nu stiu unde sa mai intreb, poate primesc raspunsul magic...
Exista in Bucuresti vreo gradinita, de stat sau particulara, unde CHIAR nu se primesc copilasii bolnavi? (sunt primiti de asistenta la intrare, verificati, trimisi acasa daca sunt depistati blegi, cu febra, tuse etc)
Bineinteles ca la gradi unde am copila s-au laudat la vizita initiala cu asta, normal ca de cate ori o duc aud sau vad copilasi bolnavi, of.
Directoarea mi-a zis clar ca nu are cum sa nu ii primeasca, a avut un caz care a plecat dupa ce a trimis copilasul acasa.....
Din momentul ala caut si tot caut, greu, tare greu.
Zona circului de stat, nu musai, dar .....
Va multumesc si sanatate maxima!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Nu, nu cred ca exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Depinde ce intelegi prin copil bolnav... Cu febra si blegi mi-e greu sa cred ca ii primesc dar cu muci si tuse ... astea pot dura si cate 3-4 sapt fara sa fie copilul BOLNAV!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ia o bona si tine-l acasa. Si apoi in cl 1 va sta mai mult acasa decat la scoala si sa te vad atunci cum ti se va parea. Colectivitatea inseamna si tuse si muci si varicela si alte boli care ajuta copilul sa isi formeze sistemul imunitar. Tinutul in glob de stica nu e o solutie.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Cumva nu aveti dreptate nici una Laura25 si dienutze, pt ca una e sa duci copilul cu muci si eventual o usoara tuse, datorata tot de muci, fara a fi nimic pulmonar si una e sa-l duci cu febra, bleg, in plina viroza (asta in cel mai bun caz) cand cu siguranta va imbolnavi alti 4,5 copii din jur sau chiar toata grupa.

Acasa cu bona... e si aici cu dus si intors pt ca copilul va fi dus in parc si se va imbolnavi cu siguranta si de acolo, nu doar de la gradinita. Este adevarat ca frecventa e mai redusa, a bolilor.

Stiu cazuri multeee, in care copiii sunt scosi afara, bolnavi fiind(enterocolite, amigdalite cu puroi, viroze, conjuctivite), chiar daca nu merg la gradi, ca "ce sa faca se plictiseste copilul acasa si trebuie scos afara".
Cu siguranta nu ai sa gasessti ceea ce cauti, ca nu se poate.

Tusea, nu e o boala, daca tuseste nu e problema, dar sa nu ii primeasca cu ochii purulenti, febrili si ma rog mai sunt simptone de boala, asta ar fi cel mai bine.

Copiii mei de la o conjuctivita luata de la gradi(cea mare mergea la gradi a luat-o ea si i-a dat si celui care statea acasa), 6 saptamani ne-am chinuit, complicatie dupa complicatie au facut pe rand. Dar nu i-am scos afara, nu i-am dus la mall, nu in parc sa dea si ei mai departe, conjuctivita fiind foarte contagioasa.

Noi, ne chinuim din noiembrie cu tot felul de boli(nici nu vreau sa ma mai gandesc, sa le insir aici-cert e ca de 3 ,4 ori era sa ne internam la spital), acum sta acasa de o luna si e ok, dar va trebui sa-l duc si cu siguranta va lua ceva, din nou.

Este adevarata ca se imunizeaza, dar mai conteaza si cat de grave face formele de boala si cum suporta copilul.
Si atunci intr-adevar poti pune problema bonei.

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Sper sa nu te deranjeze mesajul meu, ai intrebat ceva dar iti raspund altfel.

Iti inteleg temerea. In anul 2 de gradi am ajuns la astm alergic(alergii + insuficienta respiratorie). Primul an a fost ok. Nu intru in detalii, am prezentat situatia sa vezi ca inteleg de ce doresti gradi ok.

Aveti recomandare sa faceti pauza de gradi(de colectivitate cu boli)? medicii recomanda in anumite situatii. Noi am fost un caz.

Gradi cum doresti nu cred ca o sa gasesti, asa este colectivitatea. Chiar daca il pazesti la gradi, ce o sa faci la scoala? Bine, o sa fie mai mare, altfel rezista dar tot vei intalni copii bolnavi.
Sunt copii care repeta clasa I pt. ca au fost mai mult timp bolnaviori si au lipsit de la scoala.

Trebuie sa gasesti o metoda prin care sa-ti faci copilul sa reziste colectivitatii. Nu trebuie sa lupti impotriva valului ci sa plutesti pe el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigutza spune:

Am experienta si cu gradinta particulara si cu gradinta de stat. La gradinita particulara am observat si eu de multe ori ca au primit copii care pareau bolnavi (mamici care lasau siropele pentru a le da acolo ingrijitoarele), cu toate acestea am pus in balanta ceea ce m-a convins sa aleg respectiva gradinita si minusurile (printre care si tema ca acei copii au ceva contagios) si am continuat sa frecventam acea gradinita. Oricum este una dintre gradinitele care are o camera de carantina, dar eu nu prea cred ca ii tin pe copii izolati total (se intalnesc la baie, loc de luat masa etc.).
Pe de alta parte, la gradinita de stat au la intrare cabinet cu o doamna asistenta, care ori de cate ori observa un copil ca tuseste, are febra anunta parintii sa il tina acasa. In grupele de la stat sunt mai multi copii, deci fiecare varianta cu avantajele si dezavantajele ei.
In functie de varsta copilului ai putea sa te orientezi si catre o gradinta de stat, eventual micuta cu cate o grupa pe an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Cand ai spus ca ai auzit copii bolnavi cred ca te referi la copii care tuseau. Asta nu inseamna ca este bolnav. Dupa o raceala ramane o tuse reziduala care poate dura si 2-3 saptamani.
Cu febra nu am auzit pana acum sa ii primeasca vreo gradinita si cred ca nici un parinte nu ar duce copilul astfel.
Ericai i-a curs nasul o saptamana (fara alta problema: nu a avut stare proasta, nu febra, nu tuse) si a mers la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui dienutze

Directoarea mi-a zis clar ca nu are cum sa nu ii primeasca, a avut un caz care a plecat dupa ce a trimis copilasul acasa.....

La o gradinta de stat nu ar reactiona directoarea asa .
Eu spun ca majoritatea parintilor opresc copilul acasa cand este bolnav, iar parintii care au retras copilul pentru ca nu a fost primit la gradinita cand era bolnav sunt niste exceptii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Mi se pare normal sa nu primeasca copilul cu febra, stare generala proasta, diaree, varicela sau conjunctivita. Dar unor copii le curge nasul jumatate de iarna, iar dupa o raceala poti ramane cu tuse 2-3 saptamani. Daca copilul are stare generala buna nu vad de ce sa nu-l primeasca. Si ce sa faca parintele intre timp? Eu chiar caut (pt bb3) o gradinita/cresa la care sa-i primeasca cu muci si tuse, nu pot sta in concediu medical jumatate de iarna si nici bona nu mai vreau.

Prima mea fetita s-a imbolnavit la greu in prima jumatate de an de colectivitate, la cresa, dupa care n-a mai avut probleme, s-a imbolnavit din an in Paste. A doua s-a imbolnavit tot asa, des, pe la 2 ani, cu bona in parc, de la grupul de copii + bone. Daca facea febra zicea bona: stati linistita, doamna, ca si Cutarica are febra! Dupa un an de boli frecvente cu bona in parc a ajuns la gradinita unde a fost sanatoasa tun printre alti copii care raceau des (aflati in primul an de colectivitate). Parerea mea e ca nu prea ai cum sa eviti imunizarea asta data de primul contact cu virusii de toate felurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Fetelor cred ca va inselati la noi in gradinita au primit si copii cu febra si cu mucuozitatii,pitica mea a stat 5 uni acasa a mers 3 ile la grainita apoi s-a imbolnvit

Mergi la inceput