Bv Chito,Amy,kovacsc! Hai danaang,lakioana!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Sovi da! Migdalele inmuiate le-am descoperit si eu de curand si nu ma pot opri. Caju n-am incercat, dar urmeaza. Lui David nici merisoarele nu-i plac, nici goji (decat cu amenintari poate...). Mai nou nici sucul de fructe, nici alte fructe, mere ce mai rontaie si morcovi. Sunt chiar disperata.
Am niste vecini vegani crudivori si am mancat la ei niste clatite din banane dementiale. Agrise vreau sa-mi pun anul asta in curte si sa-l conving sa le si manance.
Am ajuns sa ma enervez sau sa fiu in pragul plansului cu mancarea cu el.

Danaang cred ca te-a zapacit schimbarea asta, iti doresc sa teaca repede si usor timpul pana la marea intalnire.

La multi ani Natalia!

La multi ani Monna!

JD daca si tu esti grasa....

Emmaela felicitari pt reusita impotriva colicilor si sanatate multa lui Andrei

Carstea nu stiu daca la noi se pot numi colici, doar ca mataie in somn si mi-e mila sa o las neconsolata. Dimineata isi ia revansa si face tone de kk de se si aude pana la parter.
Legat de alaptare eu zic sa ramai doar pe san si se va regla ea. daca vrei si argumente intra pe grupul de auport pt alaptare de pe fb si cu siguranta iti explica fetele cum trebuie.
Dureri la operatie eu nu am, dar mai curge cand suge mai abitir. La David aveam contractii serioase mult timp si lohii mai abundente si usturimi la operatie.

Marci mai ai si tu putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Sovi multumesc pt raspuns, ma gandeam initial ca faci vreo reteta vegana cum este reteta din clatite de banane. Nu am facut aceasta reteta chiar dc este simpla in schimb am facut inghetata de banane, doar din banane si este tare buna, ma gandeam sa incerc sa pun si un avocado in reteta poate iese si mai cremoasa. Inainte sa raman insarcinata aveam un regim de viata muuuult mai sanatos nu credeam ca as putea sa ajung sa fiu vegana dar era bine si cat faceam, dupa ce am ramas insarcinata nu stiu cum, in loc sa fiu si mai hotarata sa mananc sanatos eu am facut pe dos. Un timp nu am mai suportat nici salatele nici semintele nici painea integrala pe care o facem in casa, in fine ori erau mofturi ori intr-adevar s-or fi schimbat gusturile in sarcina fara voia mea. Dar acum simt ca incep sa revin la normal, am inceput sa imi fac sucuri verzi, mananc salate din nou cu placere si dupa ce nasc sunt hotarata sa imi revin de tot.

Tala din cate vad la alti parinti in general copiii au o problema cu mancarea, cand mai sunt si alimente noi cu care nu sunt obisnuiti cred ca este si mai greu. Eu vad si la noi adultii, citim cat de bune sunt de exemplu semintele germinate, noi am inceput sa facem din lucerna dar sa nu crezi ca imi plac de mor, le amestec cu alte verdeturi si tot le simt gustul care nu prea imi place.

JD de mine ce zici ca sambata am programata cezariana si eu nu am pus in bagajul de maternitate NIMIC, merg la privat este adevarat unde iti mai dau si eu cate ceva dar asta nu inseamna ca ma pot duce cu mana in buzunar. Eu zic ca sunt anormal de calma si de linistita. Imi vad de treburile mele zilnice de ca si cum nimic nu s-ar intampla.
Aseara vorbeam cu fetita si ii ziceam ca daca ma simte asa calma sa nu creada saracuta ca mami are habar de ce o asteapta, dimpotriva, nu stiu nimic, in schimb tati si mami sunt la cote maxime cu optimismul si ei cred ca asta o sa ii ajute la ceva


Cristina 38s Karina, fetita noastra draga


AMR 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaang spune:

Da JD bagajul mi-e in masina de duminica, sunt pregatita nu zic ca nu, dar Tala are dreptate m-au zapacit cu nascarea, acum sunt de minune eu de 3 saptamani tot nasc, Doamne ajuta-mi sa trec cu bine,felicitari Irina si Chizo si Amy, sper ca n-am uitat pe cineva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Bravo Irina! Bine ai venit Maria!
Bravo Chito! Bine ai venit Eduard Emanuel!


chiar voiam sa intreb de Chito ca n-a mi intrat de ceva timp
Ronina multumim de capitol

Noi azi am implinit 1 lunita . Abia astept sa mergem vineri la control sa vad cum mai sta cu greutatea.

Pupici

Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)

Povestea nasterii


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Felicitari, Chito! Abia astept sa intri sa ne povestesti!

Tala cunooosc! la noi noroc cu gradi, ca la pranz se mai ia cu copiii de acolo si cel putin ciorba sigur o mananca. Iar seara, daca nu exista iaurtul de capra cu musli in care mai strecuram si niste polen, seminte/nuci, toate blenduitem sa nu se vada, nu stiu ce ne faceam. Vitamine nu vrem sa ii dam, ca el nu da semne de suferinta. O vreme ne-a mers bine cu "appetite junior", din orz verde, coacaz, germeni grau etc. Acum, dupa o perioada de maxima moftureala, de ajunsese piele si os, ii dam sirop cu extract de drojdie (Biocin) si sunt rezultate iar.

Kovacsc, da, pai initial era vegana reteta, ca am inventat-o in post, deci nu puneam ou. Doar ca nu e cruda. Stiu de clatitele de banane, sau de pepene, etc. Dar eu prefer fructul crud. Deshidratorul il folosesc in special la minunatele turtite de hrisca incoltita &co. Mai bine zis il foloseam, cam am patit EXACT ca tine in sarcina! eu am ramas gravi in timpul unui mare detox, eram tare mandra de mine ce mai giusuiam si incolteam si pregateam si cat de bine ma simteam! acum doar green smoothie cu diverse super-foods ce mai bag constant, de la paine neagra m-a durut stomacul, turtele de hrisca nici nu mai stiu de ce nu le mai fac, cred ca tot de aia... dolce far'niente. pana nasc nici ca mai schimb ceva, si asa mi-e precar echilibrul.
Daaaar las ca nerevenim noi
Oricum, complet vegana nu imi doresc sa devin, decat in posturile crestine. Mi-e suficient deocamdata. Am fost pe cai extreme, si mi-am dat seama ca tot una mai de mijloc e buna.

Mona, la multe lunite/anisori! asteptam cu interes raportul de la control!

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

ooo ce veste! felicitari chito! si a plecat si soacra

la multe lunite Natalia de Aredwynn si Andi de monna!
eu azi m-am chinuit 1h sa ma apuc de mancare. intr-un final am reusit. imi propusesem sa dau cu aspiratorul si sa calc ce am inceput ieri. astea nu le-am mai reusit.
cele care ati nascut, cum va descurcati cu treburile casnice? io am soacra plecata. pe de-o parte e bine, dar pe de alta.. ii duc lipsa ca eu nu aveam grija gatitului.


Mirela, mami de Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

sucurile verzi din ce le faceti? se pot pune si frunze de spanac, cumva, ca am un exces momentan in frigider si as fi incercat sa le bag la storator, ca tot m-am reapucat de cateva zile de sucuri naturale.

la multe lunite, natalia si cezar-andrei!!

happy, pentru curatenia mare saptamanala si pentru calcat am luat femeie de cand eram in luna a 6a cam..de gatit gatesc dimineata, cat e cupilu mare la gradi si cea mica e linistita (ana e cuminte si doarme mult in prima parte a zilei, dupa ora 18 incepe agitatia..); imi mai fac cate o cafea sa ma mobilizez mai usor, recunosc,si in plus ma ajuta mult si sotul seara. oricum, am zile si zile..uneori fac si mancare si ordine sau ma apuca pe mine sa calc ceva, apoi am 2-3 zile la rand in care zac si fie dorm fie citesc cat doarme cea mica.

tala, si matei e intr-o faza anti-frcte si legume din pacate; la noi a pornit de la o durere de dintisori, nu mai putea mesteca fructe si legume tari (morcovi, mere, care erau preferatele lui..), plus convalescenta dupa o raceala..si el care e slabut si alb la fata, se facuse si mai si; solutia noastra acum, ca a venit primavara, e stat mai mult pe afara si oferit fructe in parc..de ex il iau de la gradi (cu cea mica dupa mine, desigur) si in drumul spre parc mananca un mar..daca refuza ii zic ca nu mai mergem ..vad ca tine deocamdata.. iar legume ne-a recomandat educatoarea sa le punem in gustarea de ora 10 de la gradi.

kovacs, eu am mancat de la KFC in sarcina cat nu am mancat in toata viata mea..la prima sarcina am fost cu mega-pofte de shaorma de la springtime..vestea buna e ca trec aceste capricii ..si kilogramele.

JD, felicitari pentru cele 37 de saptamani fix! nu ca te simti mai relaxata acum? si ca incepi sa devii nerabdatoare?




meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

FELICITARI Irina! Sa-ti traiasca voinicuta!

FELICITARI Chito! Sa-ti traiasca voinicul!

Amy, asteptam vesti !

Danaang ...chiar daca mai dureaza un pic, clar nu mai e mult!

Nastere usoara!

Marci, insanatosire grabnica baietilor tai!

Happy, 450g in 3 saptamani e ok! (sub medie, dar perfect in limite normale)

Sovi, habar n-aveam de midgale (sau alte alimente similare) inmuiate ...merci de idei!

Carstea, recuperare rapida, si sa reusiti sa scapati de laptic praf si completari!
Teoretic si eu as spune daca bebe ia in greutate si s-a prins cum sa pape la san sa nu o mai ametesti cu alte completari si sa nu te mai stresezi cu muls, etc.
Nu garantez ca e o idee buna sa-i dai completare cand "ti se pare" ca nu a papat destul - cu Adri am facut frecevent testul suptului si cantarul m-a convinsa ca n-aveam nici cea mai vaga ideea daca ea a papat ok sau nu (mie mi se parea c a papat mult si de fapt mancase 20ml, sau din contra, mi se parea ca a stat la san degeaba si ma gandeam ca daca a papat 5-10ml e mult...si ea papase 60 ml). Cert e ca din biberon e mai simplu de papat si dca ii oferi completari la biberon exista riscum sa reduca drastic cantitatea de laptic de la san, asteptand biberonul de dupa.

Cristina, super ca esti asa calma si optimista! sa ramai mereu la fel!


Fetelor, legat de noi, nu stiu ce sa zic ... si cu Adri am avut dilatatie 2 (habar n-am de cata vreme inainte de control) si nici urma de travaliu; dupa ce mi s-a rupt apa + 8 ore de contractii (nu tocmai regulate, dar oricum), am ajuns la 4cm, si dupa alte 5 ore in maternitate cu contractii tot mai dese si dureroase am ajuns la 5cm...si deja ma prinsese panica, gandidu-ma ca in ritmul asta mai am de asteptat cateva zile.
Acum fiind oricum colul un pic deschis deja din decembrie ...habar n-am daca poate fi considerat semn de ceva sau nu. Intr-un fel sper ca da ... adica in sfarsit s-a mai modificat fata de controlul anterior...o fi de bine; si sper sa se hotarasca bebelina sa apara inainte de programarea pt declansare.
(dar momentan, inca o zi si ceva si tot nici urma de alte semne, sau de vreo contractie)

Dr. zice ca ea crede ca o sa fie un travaliu scurt si ok ...tare-as vrea sa cred si eu la fel, dar nu-mi vine.

Nu mai merg la nici un bazin ...nu mai incap in costumele de baie (...poate daca ma stradui gasesc unul separat, spre socul celor de aici, sa mergi cu costum separat (si cu burta) la piscina acoperita), dar zice sotul sa stau cuminte...ca si cu dilatatie, si daca se rupe apa sau ceva, nu-i ce-a mai buna ideea sa fiu intr-o piscina publica plina de clor ... presupun ca are dreptate...

Vad ca nu mai sunt multe fete inaintea mea de-acum incolo ... asa ca am un motiv de stres in plus ...parca incep sa realizez si eu ca se apropie momentul

Si mi-am mai gasit motive de stres in plus:
Azi am remarcat ca dr. mi-a trecut pe foaia pt spital (care o predau celor de garda and ajung) "de pregatit Clexane + ciorapi de compresie pt nastere"...s-a speriat ieri de varice + starea venelor mele de pe un picior ... ieri nu mi-am luat ciorapeii speciali de compresie, ca am mers doar un pic, cu masina ...dar ea era in intarziere, si pana am stat pe scaun o ora asteptand s-au vazut efectele.
Problema mea e : ce vrea ea sa faca cu Clexane pt nastere, pe perioada travaliului???? daca totusi fac vreo complicatie si devine necesara cezariana? nu e vreo problema? (plus ca venele mele asa sunt de cateva luni si pana acum n-a zis nimic de Clexane ...nici ieri n-a zis, doar ca mi-a trecut pe hartiuta, fara sa-mi spuna (ceea ce ma streseaz si mai rau...de ce nu mi-a spus???)

si ciorapeii speciali ii iau la materniatte...dar pe perioada travaliului...vreau in apa!!!! cat mai mult!!! daca nu ma lasa in apa ca vrea sa ma tina cu ciorapeii in picioare fug acasa si mai fac o baie buna (aberez desigur...dar ma streseaza...).

Daca nu apare bebelina pana marti o stresez cu intrebari la urmatorul control; altfel o sa stresez pe cine o fi de garda cand ajung la maternitate....

Uff....
Pupici la bebei si la burtici!
Eu incerc sa ma calmez ca dau semne de luat razna...

(PS. cel putin analizele de sange de azi sunt ok ... am pile la laborator si-am aflat deja rezultatele )


Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Felicitari Chito! Multa sanatate si refacere fulger!

La multe lunite Andi de Monna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

La multi ani, Andi!!! Sa cresti mare si sa fii sanatos!

Multumesc pentru urari, fetelor! Nici nu-mi vine sa cred ca a trecut o luna deja... Noi nu ne laudam in gura mare cu masuratorile la o luna - am luat doar vreo 500 g (fata de greutatea de la nastere) si am crescut 4 cm, dar o sa recuperam noi, pentru ca si astea 500 le-am luat in 2 saptamani. In rest, e frumos, e si greu, fiecare zi e altfel, mereu apare cate ceva nou, cu toate astea cred ca ne cunoastem bine deja si ne iubim tot mai mult pe zi ce trece. Ni s-a schimbat viata total, nu am realizat dinainte asta, desi ni s-a tot spus. Am trecut si prin socul ca de acum un sufletel depinde de mine, de noi, ca timpul nu ne mai apartine si ca suntem parinti. Ne-am bucurat de primele zambete, de cacuturi , de baitele linistite, de mese la care a mancat bine, de lucruri marunte care, pentru noi, au fost importante. Ne-am speriat de plansete, de varsaturi, de faptul ca nu lua in greutate. Si, cel mai important, am invatat sa iubim mai mult decat am crezut ca e posibil.

Anca, mamica Nataliei

Mergi la inceput