Cainii au mai omorat un copil(2)
Raspunsuri - Pagina 14
XIO spune:
In tarile civilizate, si repet pt. a nu stiu cata oara, nu s-au ucis animalele pe banda rulanta de-a lungul anilor, ca sa se ajunga iarasi la un nr mare si sa se planga populatia.
Nu sesisezi diferenta?
In tarile civilizate oamenii civilizati care rationeaza si-au dat seama cine e rezervorul, adica vinovatul de aceasta inmultire haotica===.OMUL.
Prin urmare au responsabilizat omul, au facut adaposturi de animale unde daca nu mai tii cainele il duci, acolo este tinut X timp, daca nu il ia nimeni este eutanasiat.
Asta este o solutie mult mai civilizata decat adunarea tuturor cainilor pe care ii gasim si macelarirea lor, sau, si mai "romaneste", sa pui cetatenii sa ii omoare!!!!!!!
Ti se pare civilizat sa ceri ca dovada ca au omorat un caine sa iti aduca nasul cainelui? Nu ma refer la nash, ci la organul cu care mirosi si tu.
Asta e Romania. tara unde cei care aduc pe strazi cainii fara stapan stau linistiti in timp ce "justitiarii" cer omorarea cainilor. E de rasul lumii sa dai vina pe niste animale si nu pe oameni.
Diferenta dintre un caine si un om este ca omul actioneaza dn rautate, iar cainele din instinct.
gaba-rema spune:
Cred ca nu e nimeni asa bizar sa "dea vina" pe cainii vagabonzi!
Problema e cum sa facem sa nu mai fie haite pe strazi, sa nu ne mai simtim in pericol din cauza prezentei lor...
BellaDonna spune:
XIO,
si eu repet a nustiucata oara nu EXISTA ce fabulezi tu cu TARILE CIVILIZATE si aici NU RATIONEAZA oamenii mai mult, OAMENIII SANT LA FEL , sheltere de care fbulezi tu sai tina pana la adanci batranete nus sant, sau daca sant sant foarte putine, nus bani nu au atat de multi si nu sant asa de mari donatiile, eu am fost in sheltere aunele de abia aveau nisip pt pisici era asa de putin ca se tot chinuiau sa astupe, si aici in sheltere cainii nu sant tinuti prea mult daca nus adoptati ce crezi tu ca fac cu ei????
si shelterele au un nr limitat de locuri, cand au prea multe animale care nu le adopteza nimeni si tot mai primesc ce crezi ca fac...
oameni iresponsabili am vazut si sant si aici, tu idealizezi si tot o dai cu TARILE CIVILIZATE , te-ai gadit ca poate in tarile civilizate lumea are mai mult timp sau bani de aia isi ocupa mai mult timp cu animalutele, arata mai multa compasiune,
repet si aici sant iresponsabili, tin canii se inmultesc ii lasa, e o vecina putin mai departe de unde sant eu cred ca are vreo 20 de pisici , cate crezi ca a sterilizat si tot se inmultesc pana o sa o recalme un vecin ...si nare nici o treba ...cu tot ce fabulezi tu...auzi de tari civilizate si oameni responsabili..ha
dupa cate vad eu aici functioneaza reclamatu, sau tragi pe vecin de manica ...adica il responsabilizezi tu daca el nu pricepe, si aici la mine sau inmultit rahatii de caine pe stada unde ma plimb, pana o sa stau cu geana sai trag de manica parca au inebunit multi siau luat canii, unul am vazut ca nu a mai facut fata avea doi caini asa ca ia plasat asta nu inseamna cas adoptatii si fericiti ci pot fi chiar eutanasiati ...
DarkBendis spune:
Ca tot e vorba de tari civilizate, "nasa" baietelului nostru, cand era eleva de liceu, s-a gandit la un moment dat sa faca medicina veterinara - iar ca sa vada "cu ce se mananca" aceasta meserie a ales sa faca o luna work experience la un cabinet medical veterinar. A renuntat la acest plan dupa ce a vazut ca saptamanal medicul veterinar trebuie sa eutanasieze caini la adaposturi- catei majoritatea sanatosi, abandonati, sau nedoriti, sau pierduti, care erau tinuti un anumit numar de zile (2 sau 3 saptamani) si apoi, daca nu erau recuperati sau adoptati, trebuiau eutanasiati Organizatii de caritate care sa tina cateii pe termen nelimitat sunt foarte, foarte putine, e vorba de organizatii particulare care au si ele probleme mari de tot cu fondurile, majoritatea shelter-urilor ("de stat" sau particulare) pot tine cateii doar pe termen scurt din pacate, iar apoi e fie adoptie, fie...injectia .
Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
XIO spune:
Belladona, eu nu am prea inteles de ce te-ai "isterizat" asa.
In tarile civilizate unde oamenii au fost responabilizati nu vezi 8000 de caini fara stapan intr-un oras de 350.000 de locuitori.
Asta nu din cauza ca sunt omorati cainii pe masura ce se inmultesc, ci din cauza ca stapanul cainelui este amendat daca nu are grija de caine.
Am scris si in mesajul anterior dar vad ca tu nu ai citit: in tarile civilizate stapanul daca nu mai vrea cainele IL DUCE LA ADAPOST, nu ii da drumu' in strada, iar la adapost daca nu este adoptat intr-un termen X, este eutanasiat.
Asta n-ai mai apucat sa i citesti, asa-i?
XIO spune:
Asa ceva nu cred ca se intampla zilnic in alte tari:
"ABANDONAT :(
Masina a oprit, a deschis usa si a plecat.
In urma a ramas acest catel, printre masini, speriat si trist.
Vecinii l-au ademenit cu mancare in curte, dar trebuie sa plece din oras de sarbatori.
Nu poate nimeni sa ii ofere o sansa acestui catel trist si amarat?"
Este vorba de un caine lup sau corcitura, adult.
Ar trebui sa il omoram doar pt. ca a avut ghinionul sa fie aruncat in strada de un tampit?
Sau ar trebui tampitul sa plateasca amenda si sa faca munca in folosul comunitatii, daca tot a lasat un caine pe strada care ar putea musca, fiind speriat si dezorientat?
oana1177 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Belladona, eu nu am prea inteles de ce te-ai "isterizat" asa. In tarile civilizate unde oamenii au fost responabilizati nu vezi 8000 de caini fara stapan intr-un oras de 350.000 de locuitori. Asta nu din cauza ca sunt omorati cainii pe masura ce se inmultesc, ci din cauza ca stapanul cainelui este amendat daca nu are grija de caine. Am scris si in mesajul anterior dar vad ca tu nu ai citit: in tarile civilizate stapanul daca nu mai vrea cainele IL DUCE LA ADAPOST, nu ii da drumu' in strada, iar la adapost daca nu este adoptat intr-un termen X, este eutanasiat. Asta n-ai mai apucat sa i citesti, asa-i? **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
draga Xio, nu vezi caine liber pe strada prin zona asta caci in general sunt imediat "recoltati"; daca au cip sau zgarda, stapanul este sunat si cand isi ia cainele, plateste amenda (50€ unde stau eu, acum 2ani, a platit o prietena). Daca nu au cip sau zgarda, animalele sunt plasate intr-un adapost si daca intr-un timp x (max cateva luni) nu sunt cautati/ adoptati sunt eutanasiati. CE e asa de greu de priceput???
nu vine nimeni la usa ta sa-ti spuna sa-ti sterilizezi animalutul, nu am vazut NICAIERI un afis de sensibilisare a populatiei umane :) exceptie doar la clinica veterinara.
eu mi-am sterilizat pisicul si i-am pus cip; pt ca ma gandeam cu groaza ca va face puisori care mai mult ca sigur vor fi omorati
in Romania eu vad o singura solutie: adunati, nu li se gasesc stapan in x timp (1-3luni) eutanasiati. dupa care poti incepe campania de sensibilizare a populatiei
offtopic: e uimitor XIO cum ai "evitat" cu dibacie mesajul useritei care ne-a povestit care e situatia REALA, in momentul de fata, in Romania, in adaposturi (scuze ca nu i-am retinut numele). de ce oare???
BellaDonna spune:
XIO,
ba ma isterizez ca tot o dai cu TARILE CIVILIZATE , da si aici
oamenii iresponsabili dau drumul pe strada sau ii lasa sa se inmultteasca,asa cum spunea si Oana1177 nu vine nimeni sa te controleze, singura diferenta ca sant stransi imediat din case sau strada, in Florida cei iubitori de serpi anaconda cand au relizat cai depaseste iau dat liberi in evergleds si acum sau inmultit si distrug ecosistemul,
oameni iresponsabil sant peste tot si vor fi, important e ce faci, aici
sa ales sa se stranga imediat de pe strada animalele sa nu se inmulteasca ,si da mai devreme sau mai tarziu sant eutanasiate,
si nu se scot ochi celor care sant depasiti de situatie ,
se da amenzi sau li se confisca animalele in cel mai bun caz le mi lasa unul asta pt confortul emotional,
dar ai o imagine gresita asta e tot, aici autoritatile se pun in miscare si sant lasate sa-si faca treaba, siguranta copiilor si a aomenilor e mult mai importanta
iar aici de ex. moartea unui copil sfasiat de caini face valuri, iar cei raspunzatori sant trasi la raspundere , cainele si stapanul se fac vinovati, nu se vine da poate cainele a fost provocat
si daca esti atacat nu tu victima esti tras la raspundere
eu am fost muscata de caini de 2 ori odata copil si odata adult , si nu am provocat nici un caine sau mai stiu eu
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui oana1177
draga Xio, nu vezi caine liber pe strada prin zona asta caci in general sunt imediat "recoltati"; daca au cip sau zgarda, stapanul este sunat si cand isi ia cainele, plateste amenda (50€ unde stau eu, acum 2ani, a platit o prietena). Daca nu au cip sau zgarda, animalele sunt plasate intr-un adapost si daca intr-un timp x (max cateva luni) nu sunt cautati/ adoptati sunt eutanasiati. CE e asa de greu de priceput??? nu vine nimeni la usa ta sa-ti spuna sa-ti sterilizezi animalutul, nu am vazut NICAIERI un afis de sensibilisare a populatiei umane :) exceptie doar la clinica veterinara. eu mi-am sterilizat pisicul si i-am pus cip; pt ca ma gandeam cu groaza ca va face puisori care mai mult ca sigur vor fi omorati in Romania eu vad o singura solutie: adunati, nu li se gasesc stapan in x timp (1-3luni) eutanasiati. dupa care poti incepe campania de sensibilizare a populatiei offtopic: e uimitor XIO cum ai "evitat" cu dibacie mesajul useritei care ne-a povestit care e situatia REALA, in momentul de fata, in Romania, in adaposturi (scuze ca nu i-am retinut numele). de ce oare??? |
Da, ce ai spus tu am spus si eu. Exact aceleasi lucrui. Daca exista amenzi exista responsabilizare. Asa cum pana acum romanii aruncau pe jos intr-o veselie gunoaie, iar acum nu mai e atat de usor, ca se intampla sa primesti amenda.
Nu stiu ce ti s-a parut tie uimitor, ca eu am raspuns. da' ma rog. ;)
Belladonna, "se dau amenzi". EEeexact!!!!!!!Si raspunde proprietarul cainelui.
Exact ce spuneam si eu. ;)
oana1177 spune:
XIO, ca sa se dea/plateasca amenzi, animalutul trebuie identificat; ori, cel putin aici in Belgia, in zona in care locuiesc eu, NU este o obligatie; nu vine primaria, politia, veterinarul la usa sa ma oblige sa-mi identific animalutul; intelegi?
sunt destul de multi proprietari de animale care nu i-au pus cip sau zgarda animalutului; si la fel de multi care ii abandoneaza; loaze sunt peste tot in lumea asta.
noi i-am pus cip pisicului caci e un pisic care iese pe afara si ne-a fost teama sa nu fie considerat "vagabond" si sa fie adunat de pe strada, pus in vreun adapost si apoi eutanasiat
revin la idea mea: din pacate, in Romania alta solutie nu e: animalele trebuie adunate de pe strada, nu se gasesc stapani in 3luni, eutanasiati si asta e; dupa care poti trece la amenzi si ce mai vrei tu; si respectata procedura cu regularitate: strans de pe strada - adapost - gasit stapan - si daca nu e adoptat in xluni - eutanasiat