Cainii au mai omorat un copil(2)
Raspunsuri - Pagina 12
kim222 spune:
nu te face ca nu intelegi..intai omoram cainii si apoi responzabilizam populatia..in aceasta ordine!..si cu asta contributia mea la acest subiect ..s-a terminat, am spus ce-am avut de spus si nu intru in polemici
Leditia spune:
Xio,ba da,ai exagerat..dar ma rog,cunoscandu-te vei merge pana in panzele albe sa-mi demonstrezi ca nu e asa si eu nu am nervi si timp pt asta,caci eu stiu clar ca acesti caini nu au ce cauta pe strazi si solutia este eutanasierea lor,ACUM,nu peste 10 ani!
Legi care sa pedepseasca proprietarii f aspru in cazul in care arunca cainii in strada,legi care sa pedepseasca proprietarii ff aspru daca cainele lor musca pe cineva.
Eu imi doresc o tara mai sigura,o tara mai curata,locuri de joaca pt copii curate,parcuri fara caini si-mi doresc sa nu-mi mai fie teama ca deranjez ditai dulaul tolanit pe toata aleea sau la intrarea unui magazin si cine stie ce-i trece prin cap..
Orasele sunt ale oamenilor,viitorul tarii sunt acesti copii,nu cainii..nu trebuie noi ca oameni sa ne baricadam in case sau masini de teama cainilor,nu este normal.Unde ai mai vazut tu atatea haite pe strazi,prin parcuri,pe la blocuri,prin piete si de fapt la orice pas?
Inca o data,nimic nu ma va putea convinge ca e ok cum este acum..s-a ajuns intr-o situatie dramatica,nr lor s-a inmultit enorm de mult desi ONG-urile se bat cu pumnul in piept k au sterilizat..ca au facut..aiurea!Daca ii eutanasiaza,pierd ei 'ciolanul'',aia e durerea lor,ca nu mai primesc fonduri,donatii si nah,se duce activitatea de rapa,ei din ce traiesc?
edit-sa nu uitam ca un copil a murit in chinuri groaznice si niste parinti traiesc drama vietii lor!iar cainii aia care l-au omorat,stau bine mersi si poate maine mai fac o victima.
BellaDonna spune:
Leditia,
aici cainii sant imediat omorati numai daca tea muscat , e dreptul tau sa ceri asta , numai zic daca omoara un om sau un copil , daca un copil ar fi omorat de un caine lumea aici ar face un scandal inimaginabil, propietari cainelui sant trasi la raspundere si pot ajunge in inchisoare,
XIo,
si in TARILE CIVILIZATE sant oamnei IRESPONSABILI ca peste tot, si aici daca nu sar aplica legea ar ajunge cainii in strada , sant oameni care au casa plina de caiinii si pisici si nui sterilizeaza si sant trasi la raspundere ca in primul rand se aplica legea
oamenii sant la fel peste tot fie tara civilizata sau nu, legea nu se aplica la fel asta e singura diferenta
aici se incheie contribuita mea la acest subiect,
suferinata acestiu copil care a murit sfasiat de caini ma tulburat foarte mult, e de neconceput ce sa intamplat si se intampla incontinuare,
cu durere in suflet constat ca aceasta suferinta nui de ajuns sa se repnsabilizeze si sa se uneasca lumea si sa contribuie la eliminarea problemei ca asa ceva sa nu se mai intample,
danielag spune:
Intrebarea este cum responsabilizezi oamenii in situatia in care sunt caini pe strazi? Tehnic ma intereseaza. Cum incepi aplicarea amenzilor pentru nea Gheorghe de la sat si pentru tanti Vasilica de la oras care abandoneaza caini (fie pui, fie caini deja maturi)? Bun, gasesti pe strada un caine abandonat care nu e crotaliat/cipat. Cum stii al cui e ca sa te duci sa-l tragi de maneca pe cel responsabil? Nu ai cum sa stii. Deci tanti Vasilica si nea Gheorghe vor face in continuare ce fac si acum, pentru ca nu au cum sa fie responsabilizati. Ca doar nu-si inchipuie nimeni ca imediat dupa semnarea unei legi, a doua zi toti cainii care au stapan (la sat si la oras) vor fi:
- sterilizati
- cipati/crotaliati.
Din pacate, asa cum vad eu, sterilizarea cainilor cu stapan si crotalierea lor nu se pot face eficient decat in situatia in care cainii de pe strazi sunt stransi.
andacos spune:
Eu n-as steriliza maidanezii(la aia situatzia e clara,strinsi,datzi spre adoptzie la dispozitzie fiind un anumit interval de timp,cei neadoptazi eutanasiatzi),eu as steriliza ciinele din batatura si apartamentul omului de rind!
As merge din apartament in apartament si as invita sub semnatura,la sterilizare!
Cine nu se prezinta,o face tot sub semnatura si cu consecintzele legii!
Astfel poate fi controlat numarul celor ce detzin ciini sterilizatzi,dar si nesterilizatzi!
S-a facut vreodata in Romania vreun "recensamint al animalelor"?Exista vreo statistica citzi ciini exista pentru fiecare locuintza?
Cum potzi avea sub control o situatzie ce nu o cunosti?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
cait spune:
In TARILE CIVILIZATE nu toti cainii au cip, sunt destui care ii abandoneaza si care nu sunt amendati si altele.Cainii sunt stransi in adaposturi, daca nu sunt adoptati dupa o perioada sunt eutanasiati.Daca tot insistam pe tarile civilizate..
In RO sunt prea multi si alta posibilitate in acest moment nu e pentru a rezolva problema.
Selene_Bunny spune:
XIO, in vecii vecilor nu vor fi adoptati TOTI cainii maidanezi de pe strazile Romaniei. Nici macar TOTI CEI ADOPTABILI. Raportul caini adoptabili - posibili adoptatori e inegal, prea multi caini, prea putini adoptatori.
Personal, consider ca un caine maidanez se simte mult mai bine la curte decat intr-un apartament de bloc.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
bird70 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
Daca, daca intelectul ar fi ajuns brusc la IQ 15, se prea poate. Daca o blonda imi omoara copilul eu vreau sa plateasca blonda aia, nu toate blondele din lume. Ca gandesc. |
Cateodata logica ta ma uimeste. Daca un caine vagabond ii face rau copilului meu vreau ca TOTI cainii vagabonzi sa dispara. De fapt vreau sa dispara fara sa fi facut ceva copiilor mei. Logica mea este ca acei caini nu ar fi trebuit sa fie pe strazi pentru ca pun in pericol alti oameni. Nu e razbunare, e pur si simplu bun simt. La fel daca o blonda nebuna face rau cuiva drag mie nu ma apuc sa vanez blondele ci medicul care a lasat-o in libertate pe aia nebuna si pe altii care fac rau la alti oameni. Evident nebuna nu are ce cauta pe strazi, la fel si altii in aceasi situatie.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
a_alinta spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui bird70
Cateodata logica ta ma uimeste. Daca un caine vagabond ii face rau copilului meu vreau ca TOTI cainii vagabonzi sa dispara. De fapt vreau sa dispara fara sa fi facut ceva copiilor mei. Logica mea este ca acei caini nu ar fi trebuit sa fie pe strazi pentru ca pun in pericol alti oameni. Nu e razbunare, e pur si simplu bun simt. La fel daca o blonda nebuna face rau cuiva drag mie nu ma apuc sa vanez blondele ci medicul care a lasat-o in libertate pe aia nebuna si pe altii care fac rau la alti oameni. Evident nebuna nu are ce cauta pe strazi, la fel si altii in aceasi situatie. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
vreau sa adaug ca dupa uimire eu am ajuns la un alt sentiment atunci cand vad ca cineva pune semnul egal intre un om si un animal.
dincolo de vorbaria pe care o stiu de 4 ani de cand sunt pe forum cand e vorba de moartea animalelor, nu am auzit nimic de bine pentru viata oamenilor.
din pacate tot oamenii sunt de vina pentru ca au existat posibilitati de a vota ca aceste animale sa nu mai fie pe strazi .
ne mai intalnim la toamna sau in primavara dar imi doresc din tot sufletul sa nu mai moara nimeni, doar sa fie muscati sau speriati.
recunosc ca am ales sa fiu cinica in loc de a fi mojica.
XIO spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui bird70
Cateodata logica ta ma uimeste. Daca un caine vagabond ii face rau copilului meu vreau ca TOTI cainii vagabonzi sa dispara. De fapt vreau sa dispara fara sa fi facut ceva copiilor mei. Logica mea este ca acei caini nu ar fi trebuit sa fie pe strazi pentru ca pun in pericol alti oameni. Nu e razbunare, e pur si simplu bun simt. La fel daca o blonda nebuna face rau cuiva drag mie nu ma apuc sa vanez blondele ci medicul care a lasat-o in libertate pe aia nebuna si pe altii care fac rau la alti oameni. Evident nebuna nu are ce cauta pe strazi, la fel si altii in aceasi situatie. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Observi ironia? :))))))))))))))))))))
Deci aici gandesti ca nu e de vina omul nebun ci medicul din vina caruia a ajuns pe strada, dar cand e vorba de caini nu te mai intereseaza oamenii care i-au lasat pe strada, ci te razbuni pe caini.
Apai daca asta nu e lipsa acuta de logica, eu nu stiu care mai e.
Dar iti multumesc oricum ca mi-ai demonstrat teoria mai bine decat am facut-o eu pana acum.