Dovlecei de sept-oct 2009 ***20***

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Kemsy sunt intr-o societate nationala la departamentul resurse umane...si am facut niste situatii urgente pentru minister si sindicate. De obicei nu stam asa mult dar acum a fost musai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daciana.ilie spune:

salutam

avem sarbatoriti? se serbeaza azi si Costinul (Rareselul) lui Catalina?

oricum ... Sa va traiasca Constantinii si Elenele! Sa le dea D-zeu sanatate si bucurii!

kemsy postliceala sanitara (de 3 ani) facem, pentru ca ne dorim sa emigram cu acte in regula (a se citi contracte de munca :)) dupa ce terminam;

Ioana ai deschis un subiect tare delicat, legat de corectia la gradinite; am sa-mi spun si eu parerea desi cred ca vi-ati crescut copii altfel decat mine: eu nu am nimic impotriva unei corectii usoare, chiar si fizice ... un tras de mana, o palmuta la fund, un urecheat ... cu conditia sa nu se repete foarte des acest tratament si sa nu fie aplicat doar sau indeosebi copilului meu (care e si el un nazdravan ca al vostru); nu m-ar deranja ca Darius sa invete ca daca face unele lucruri nedorite la gradinita, va fi sanctionat in acest fel.
va pupam

daci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

La multi ani Elenelor si Constantinilor,sa fiti fericiti si sanatosi multi ani de acum inainte!!!

Noi suntem la tara,la sora mea, si mergem pe la petreceri : sambata un motz,ieri un cuplu Costin si Elena, azi alti Constantini si Elene ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Buna dimineata!

Mai Lali ce te mai petreci...vreau si eu un mic Sa ai parte de vreme buna!

Daci multa bafta si putere de munca!

Noi nu avem noutati...doar ca ne-am saturat de ploaie.
ici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Buna fetelor,

Imi cer scuze ca intru direct la subiect dar simt ca imi pierd mintile. Ce sa fac astfel incat Rares sa nu mai raceasca atat de repede?

Nici nu a terminat bine antibioticul (cu toate ca mai mult l-a vomat decat asimilat dar...) ca iar e racit. Azi m-au sunat de la cresa ca iar a facut febra. Cica ar fi facut 38.8 si i-au dat cca 5 ml de panadol.

Pe de alta parte, nu inteleg cum se poate intampla asa ceva. Aseara nu a avut febra, noaptea nu a facut febra, azi dimineata nu avea febra si nici nu ii curgea nasul. Ingrijitoarele spun ca i-a curs nasul siroaie azi dar cand l-a luat bona nu ii mai curgea nimic. Acum am ajuns acasa, i-a luat temperatura si e normala si nici nasul nu i-a mai curs. Nici nu stiu ce sa mai zic.

Eu sunt inebunita la munca si ma mai seaca si nebunele astea de la cresa.

Ce as putea sa ii dau totusi ca sa nu mai raceasca? Am auzit de colostrum cu probiotice. Or fi bune de ceva?

Multumesc frumos.

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

monik, din punctul meu de vedere 38,8 nu e febra pentru administrat antibiotice. dupa cum stii eu nu sunt adepta administrarii medicamentelor chiar de la primele simptome. mai trebuie lasat si organismul sa lupte cu febra.

nasul ii curge siroaie, dar sunt lichide mucozitatile? sunt incolore? sun apoase? daca da, atunci nu e nimic grav. daca sunt verzi, grosi atunci e o infectie undeva. cand i-au luat temperatura?

tu le-ai dat voie sa-i administreze antitermice fara sa te intrebe?

ingrijitoarele asigura copiilor o igiena corespunzatoare? ii spala pe manute inainte de mese? asistenta face un triaj responsabil? rares se odihneste suficient?

in alta ordine de idei eu zic sa ii dai mai multe fructe si legume crude, iaurt, soare. eu inteleg ca ei races cmai mult de cand sunt in colctivitate, dar parca la voi e prea mult.

poti sa mergi sa-i faci niste teste de imunitate, sa vezi de ce raceste atat de des.

Mergi la inceput

Daci, inteleg punctul tau de vedere dar nu-l impartasesc.

educatoarea, pentru mine, este o straina care nu are voie sa se atinga in vreun fel de Carol. in afara de pedeapsa cu stat pe scaunul de linistire, la coltul clasei, eu am respins orice alta pedeapsa. se punea, la un moment dat, problema sa il puna la colt cu mainile ridicate si cu fata la perete!!!! s-a renuntat din start la idee, in momentul in care am amenintat-o pe directoare ca o las fara afacere.

daca sunt educatoare se presupune ca sunt pedagogi si stiu cum sa abordeze problema cu copiii de la cateva luni pana la cativa ani. daca nu ii pot invata altfel decat cu violenta fizica sau de alta natura, trebuiau sa se faca agenti de paza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

monik, din punctul meu de vedere 38,8 nu e febra pentru administrat antibiotice. dupa cum stii eu nu sunt adepta administrarii medicamentelor chiar de la primele simptome. mai trebuie lasat si organismul sa lupte cu febra.

nasul ii curge siroaie, dar sunt lichide mucozitatile? sunt incolore? sun apoase? daca da, atunci nu e nimic grav. daca sunt verzi, grosi atunci e o infectie undeva. cand i-au luat temperatura?

tu le-ai dat voie sa-i administreze antitermice fara sa te intrebe?

ingrijitoarele asigura copiilor o igiena corespunzatoare? ii spala pe manute inainte de mese? asistenta face un triaj responsabil? rares se odihneste suficient?

in alta ordine de idei eu zic sa ii dai mai multe fructe si legume crude, iaurt, soare. eu inteleg ca ei races cmai mult de cand sunt in colctivitate, dar parca la voi e prea mult.

poti sa mergi sa-i faci niste teste de imunitate, sa vezi de ce raceste atat de des.

Sa o ajutam pe Raisa

Ioana si Carol Ioan fac Trazbātii

Multumesc pt raspuns.

Ioana, el a fost racit saptamana trecuta cand am fost cu el la medic si mi s-a spus sa ii dau antibiotic dupa ce nu am reusit sa tin sub control febra lui. Nu i-am dat antitermic decat cand febra lui sarea de 39 - 39,4. Ideea e ca nu prea l-a luat dar era ok copilul. Tusea un pic si ii mai curgea nasul dar lui i-a curs nasul toata iarna non-stop.

In ceea ce priveste administrarea de antitermice, am impresia ca am semnat ceva ca daca are febra mare, sa ii dea. Nu imi aduc aminte sa se fi mentionat de la ce temp dau ei antitermic la copii.

Nu stiu exact cum erau secretiile, dar acasa cand ii mai curge nasul cate un pic sunt usor albicioase. Temperatura i-au luat-o pe la ora 10-10.30.

Cat despre igiena... nu prea stiu exact cum se desfasoara activitatile copiilor. Stiu ca lunar imi cer sa le aduc si sapun lichid si servetele si cat in luna si-n stele dar ele imi pot spune ceva si sa faca de fapt altceva. Nu mai stiu ce sa mai cred.

Referitor la legume si fructe crude... el mananca banane si mere iar legume doar rosii, castraveti, ceapa facute salata. Iaurt nu mananca. Nu reusesc sa-l conving sa manance.

De odihna...stii cas noi avem probeleme cu somnul de cand s-a nascut Rares. In general doarme maxim 8 ore pe noapte si 2-2,5 ore la pranz. Dar e un copil vioi si nu as putea spune ca nu ii ajunge somnul la cat de nazdravan e.

Exista analize speciale ca sa determini imunitatea? Habar n-am. Se pot face la cerere?

Referitor la pedepsirea copiilor la cresa/gradi... e un subiect cat se poate de delicat. Eu merg pe principiul ca nimeni nu are voie sa se atinga de copilul meu. Il poate pune la colt, il poate duce departe de copii pentru o perioada dar nu mi se pare normal sa il bata, nici macar la palma. Daca nu il bat eu, atunci in nici un caz nu trebuie sa il bata vreo educatoare.

Mergi la inceput

da, monik, se pot face analize pentru detemrinarea imunitatii. se numeste imunograma, parca. un medic ar putea sa-ti spuna exact. stiu ca eu am facut odata si mi-a iesit ca aveam imunitate scazuta la momentul respectiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Salutare dovlecime!

Laura,dau mami,un mic mic, un mic mare,cum vrei tu ! Maine mergem acasa la noi,desi Paul imi tot spune ca nu merge,sa vina tati la noi !

Monikus, nu stiu ce sa iti spun cu racelile, noi nu am racit decat de cateva ori de cand s-a nascut Paul, doar de trei ori a si necesitat ceva siropel de tuse (plantusin, stodal) . Dar el mananca fructe la discretie,si absolut de toate , legume la fel ,mananca multe, si in special crude. Suplimente gen multivit,cavit si alte alea nu am dat .

Legat de bataia la cresa/gradinita... Nu accept nici o corectie! Nu esti in stare ca educator sa te stapanesti ,si nu stii sa reactionezi la copii, fie ei nazdravani sau prea cuminti, atunci apuca-te de altceva! Nu e o rusine, nu e ceva de pus la colt,dar daca nu se poate autoeduca educatoarea (ce fel suna!) , astfel incat sa reactioneze cu calm , ori sa mearga la psiholog,ori sa schimbe domeniul,dar sa nu imi bata mie copilul. Nici cu rigla la palma,nici cu luat mai brutal de mana cand se cearta. Eu mai am de lucrat putin la mine, inca mai am momente cand ridic tonul daca Paul insista sa faca ce vrea el si este periculos ceea ce face, dar din ce in ce mai rar. Si daca eu am putut ,atunci poate oricine! Stiu sigur! Nu accept educatia cu umilinta sau bataie, nu accept sa se comporte nimeni cu copilul meu altfel decat ma comport eu cu el,sau cu copiii altora! Va pupu,s-au trezit copiii...

Mergi la inceput