Strugurasi de Sept-Oct 2011 *50*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Da chiar asa...Daca o vedeau pe a mea la 6 luni cu 6,350 Kg ce-mi ziceau?Sa-i dau carne de purcel sa o ingras?

Am cantari-o azi dimineata pe Anastasia si are cu 200 g mai mult.Int-o saptamana mi-a luat 200 g si luna trecuta 250
Sunt curioasa daca mai ia ceva pana la sfarsitul lunii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana

La 8 kg e slaba ??

explicatia pediatrului: dupa lungime fata e in percentil 9O,(adica din 1OO de copii, doar 1O is mai lungi ca ea) dupa greutate e in percentil 75, deci nu-i ´echilibrata´.si totusi, Noa e rotofeie...aah, dupa circumferinta capului fata e in percentil 1O.

Mergi la inceput

si inca o chestie ce-am retinut: m-a intrebat cat lapte bea pe zi¿ bea 5oo minim¿ ca daca bea 5oo de la 6 luni in sus ii acoperita nevoia de vit D, si nu mai trebuie picaturi sau alte cele...

banuiesc ca tre sa bea 5ooml/zi vreo 5-6 ani, la cat de repede cresc...nu¿

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Rau ma mai enerveaza pe mine cifrele astea in care ar trebui sa se incadreze copiii.
Sunt mamici de 1,47 si 40 de kg ( cu pietre in buzunar 40) care au nascut natural ( asa, ca sa moara de ciuda medicii aia tampiti), fara medicatie, fara nimic ( va pun film daca vreti).... pai copilul acelei memici cat de mare credeti ca e normal sa fie? procentele alea sunt procente si atat, statistici.... irelevante zic eu...

Musette, ce spui de varianta de a incerca sa introduci cat mai mult din mamelon in gura copilului. Cu cat va fi mai mult in gura cu atat ii va fi fizic imposibil sa muste. Cand vezi ca ia putin in gurita ii scoti cu degetul mamelonul ( introduci degetul mic in coltul gurii copilului si scoti mamelonul). Nu trage cand musca, pot sa faci rani groaznice. Daca apuca sa muste ii scoti sanul spunandu-i categoric, ferm dar bland: "nu! ma doare!"
Atentie la reactiile pe care le ai. daca se sperie copilul e posibil sa refuze sa mai suga o vreme ( un fel de greva a suptului) , dar oricum isi revine. Nu exista autointarcare inainte de 18 luni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Sei, mersic... vroiam sa vad daca e alimentatia mea sau ba...offff :(
Acum ii dau probiotic Dicoflor, parca e mai binisor.

Mussette, muscatul nu este motiv pentru intarcat. Maia nu avea dinti dar ma strangea foarte tare de mamelon eu ii spuneam asa: Eu stiu ca tu esti puternica, dar daca strangi cu gingilee sfarcul pe mine ma doare. Daca vrei sa imi arati dragostea ta poti sa ma mangai si ii aratam cum sa mangaie c.u manuta. La fel faceam cand ma ciupea. Sa vezi acum cat de frumos ma mangaie :)
Trebuie sa ii vorbesti bland si sa nu o invinovatesti ci sa ii arati cum sa procedeze. Copilul nu vrea sa te faca sa suferi niciodata, el doar incearca si vrea sa vada reactii. Eu incercam sa nu schitez nici o mimica atunci cand strangea sfarcul.

Sei, eu am luat ulei esential de pe elemantal.ro si din plafar de langa mine.
Mie nu mo-a venit CM

Alayna, si Maia de cateva zile se trezeste mai mult noaptea... nu stiu de cate ori ca papa in somn si eu si eu :P, de dormit doarme pe spate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Citat:
citat din mesajul lui alayna

Musette ,am scris cu o pagina in urma , am incercat eu cu protectiile de silicon si musca mai tare !!!

Jade ,da ...e la inceputul diversificarii,bebe are 5 luni si vreo 3 saptamani . Prima data ii daduse cartof fiert simplu si dupa ce l-a refuzat s-a gandit tipa ca o sa-l accepte daca il imbunatateste cu lapte ,intr-adevar a papat cateva lingurite dar burta l-a durut , a plans si daca nu ma insel chiar doctorul ii spusese ca de la combinatia aia i-a fost rau .
Stiu ca si moasa imi spunea la inceput sa nu-i combin ceai cu lapte sau sa fac pauza de o ora intre ele ,dar acum nu stiu pana cand .

Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)

De la cartof a fost nu de la combinatie !

Musette,asa-i,copii ne fac in ciuda inca de cand se nasc,si plang,se imbolnavesc ,musca si nu dorm noaptea numai sa ne sicaneze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Sei , acum incarc niste poze si Jade ma intrebase de poze cu ceva timp in urma ,dar nu prea am avut timp

Lena , or fi fetele in puseu ?

Mai intreb poate imi mai vede cineva intrebarea ,pana acum Lena mi-a raspuns : in ce pozitie dorm strugurasii ?
Noura doarme numai pe parti,nu mai vrea pe spate iar pe burta nu mi-a dormit niciodata .
Mi-e frica sa nu-i afecteze umerii ,poate creste inghemuita nu stiu ce sa zic

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Rau ma mai enerveaza pe mine cifrele astea in care ar trebui sa se incadreze copiii.
Sunt mamici de 1,47 si 40 de kg ( cu pietre in buzunar 40) care au nascut natural ( asa, ca sa moara de ciuda medicii aia tampiti), fara medicatie, fara nimic ( va pun film daca vreti).... pai copilul acelei memici cat de mare credeti ca e normal sa fie? procentele alea sunt procente si atat, statistici.... irelevante zic eu...

pai e la mintea cocosului sa astepti un copil de percentil mare la parinti talia 36. dar un copil nascut in percentil mare, se va mentine in percentil mare, sau cel putin asa se asteapta. si stii care-i chestia¿ ca si daca esti in percentil 1o aici nu se da mare importanta. percentilul e pt pediatru, nu pt parinti.(dar vin tabelele in carnetelul de sanatate a copilului)noi nu avem problema cu marimile, doar cu proportiile stau destul cu okii pe tine sa manance copilul tau echilibrat.
Mai nasol e ce se face in Romania, oricat ar fi percentilu´ imbuibi copilul cu calciu, fier si altele, fara nici o analiza macar

edit: am verisoara cu 145cm si 44 de kg, are 4 copii, cel mai mic avea 4,1oo la nastere si pe toti i-a nascut natural

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali_mete

De la cartof a fost nu de la combinatie !

Lali , mami de Teodora-Ioana(23.08.2011) si Paul-Iulian(01.10.2009)

Oare ??? Pai de la cartof simplu nu avuse nimic ,dar nici nu prea mancase ce-i drept .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dbunny

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

pai e la mintea cocosului sa astepti un copil de percentil mare la parinti talia 36. dar un copil nascut in percentil mare, se va mentine in percentil mare, sau cel putin asa se asteapta. si stii care-i chestia¿ ca si daca esti in percentil 1o aici nu se da mare importanta. percentilul e pt pediatru, nu pt parinti.(dar vin tabelele in carnetelul de sanatate a copilului)noi nu avem problema cu marimile, doar cu proportiile stau destul cu okii pe tine sa manance copilul tau echilibrat.
Mai nasol e ce se face in Romania, oricat ar fi percentilu´ imbuibi copilul cu calciu, fier si altele, fara nici o analiza macar

edit: am verisoara cu 145cm si 44 de kg, are 4 copii, cel mai mic avea 4,1oo la nastere si pe toti i-a nascut natural
Dbunny cu Daniel (23.11.2006) si Noa (1.oct.2o11)

Cam asta si incercam sa spun... dar ma luase valul. Cifrele astea sunt treaba medicului si, cel mai fain ar fi sa nu existe decat in documentele lui nu si in cele care stau in mana parintelui. Mi se pare corect sa te ajute sa echilibrezi alimentatia copilului si nu sa ti-i umple de sintetice. Nu spun ca sinteticele nu sunt uneori necesare, dar cred ca e normal sa se apeleze la ele dupa ce se incearca in repetate randuri sa se rezolve problema prin educatie. Da, sa ne educe pe noi parintii sa ne crestem copiii sanatos. pentru mine asta inseamna medicina preventiva nu pumnul de pastile ....
Asta e singurul fel in care sunt de acord cu medicina preventiva: educatie pentru viata sanatoasa

Mergi la inceput