Deruta dintre inertie, inconstienta si lichelism
In fiecare zi ni se anunta pe toata media: inca o "curba de sacrificiu", alte vanzari oneroase de resurse, alte fapte revoltatoare de coruptie care in timp se pierd in ceata deasa a justitiei, alienarea politicienilor care alearga ca mustele bete unde pot sa gaseasca o umbrela protectoare, bani dati cu camionul furnizorilor de panselute, gropi care ne fac praf masinile, taxe "fara numar, fara numar", facturi pe care doar intrand in insolvalibilitate(oare se poate si la bietii cetateni fara resurse?) se mai pot evita, oameni necajiti care ajung la nebuni sau isi iau zilele, s.a m.d.
Eu cred ca la radacina tuturor netrebniciilor care au adus poporul roman la disperare este tupeul si lipsa fricii de raspundere.
Ia sa vina unii care isi pot permite sa puna in functie raspunderea ministeriala astfel ca toti pitifelnicii care au vandut averea poporului roman lasand atatia romani fara locuri de munca de au luat drumul bejaniei si care i-au adus prin actele lor la disperare si in pragul disparitiei, sa fie obligati sa raspunda cu libertatea lor si cu toate bunurile pe care le-au acumulat fraudulos!
Si pentru o mai buna eficienta fara prescriptie!
Raspunsuri
b.nica spune:
Chapeau bas d-le Hurezeanu ! Excelent interviul pe care l-ati facut cu MRU cu intrebari mai mult decat incomode dar cu o admirabila eleganta si derutanta si aparenta reverenta!
Prima apreciere vine de la faptul ca a reusit sa inghete "nistagmusul"( pe romaneste: fuga ochilor dreapta-stanga si invers) d-lui prim-ministru care a dat nastere la multe speculatii pana acum.
In rest, la intrebarile superb mestesugite de catre dl. Hurezeanu adresate stimabilului MRU, acesta a dat raspunsuri ca pentru niste imbecili care nu inteleg nimic si banuiesc ca asa crede el ca sunt majoritatea romanilor.
Nu intru in amanunte pt. ca interviul poate fi vizualizat pe net pe Realitatea la "Editie speciala" si poate sa fie judecat de catre toti aceia care il vor urmarii.
Fisa caracterizarii lui MRU de catre Plesu are o mare lacuna si pe care nu stiu in numele caruia sa o pun ca lipsa: aceasta este absenta interesului fata de natiune, raceala fata de popor.
Cu astfel de oameni nu prea avem speranta de mai bine, de compasiune si de intelegere!
b.nica spune:
Numai ce a dat ministrul Mediului un raspuns de bun simt persoanelor care au contestat la 2 Mai (jud. Constanta) fata de HG-ul care permitea Chevron sa inceapa explorarea gazelor de sist si a si fost pus la zid dur de tot:http://www.ziare.com/laszlo-borbely/ministrul-mediului/laszlo-borbely-acuzat-de-trafic-de-influenta-de-dna-1159895.
Hai sa vedem pana imi piere si mie curajul sa mai scriu aici, daca cedeaza sau nu.
b.nica spune:
Ete ditamai gafa politica:http://www.ziare.com/mihai-razvan-ungureanu/premier/premierul-ungureanu-lasati-intelectualii-sa-vina-in-politica-1159883
Asta vrea sa insemne ca politicienii de acum nu sunt intelectuali sau ca numai "academicienii" au acest drept?
Poate a vrut sa spuna ca numai plebea idioata si inconstienta se intereseaza de politica pe cand "intelectualii" au alte preocupari care duc la inertie politica.
Critica intelectualilor nu este blanda cand se bazeaza pe o observatie corecta, ea poate sa fie ca ascutisul bisturiului care taie buba si fara sa se coboare verbal! De ce ii cheama dl. prim-ministru?
viviana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Ete ditamai gafa politica:http://www.ziare.com/mihai-razvan-ungureanu/premier/premierul-ungureanu-lasati-intelectualii-sa-vina-in-politica-1159883 Asta vrea sa insemne ca politicienii de acum nu sunt intelectuali sau ca numai "academicienii" au acest drept? Poate a vrut sa spuna ca numai plebea idioata si inconstienta se intereseaza de politica pe cand "intelectualii" au alte preocupari care duc la inertie politica. Critica intelectualilor nu este blanda cand se bazeaza pe o observatie corecta, ea poate sa fie ca ascutisul bisturiului care taie buba si fara sa se coboare verbal! De ce ii cheama dl. prim-ministru? |
??? - este o interpretare tendentioasa.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
olympia spune:
Bnica am cautat citatul cu intelectualii:
“Proiectul meu politic, gandirea mea… se construieste (sic!) in timp pe seama unor premise. Faptul ca devin constient de asteptarea care exista intr-o masa foarte mare de electorat matur, acolo unde vorbim de meserii liberale – profesori, avocati, medici, patura educata urbana, oameni in plina varsta activa intre 25 si 50 de ani. Eu am vocea lor si sunt comun in aspiratii cu ei, simt aceasta asteaptare ca vine spre mine pe diferite canale. Simt aceasta asteptare si ea se va structura intr-un fel. Dar mai e nevoie de un ingredient – succesul in administrare. Si el nu se instaleaza la doua luni de guvernare, mai are nevoie de o luna.”
Nu stiu daca mai are luna aia pe care si-o doreste, nu cred ca timpul e problema ...ci omul.
b.nica spune:
[b]Olympia/b], este prost informat de consilieri, aceasta nise la care face apel este sceptica si nu este proasta!
Sa vezi cum este folosit votul tau in totala contradictie cu dezideratele tale este o mare problema pt. politicienii care si-au pierdut busola!
Acesti "votanti" mai curand vor evita sa se prezinte la vot sau isi vor anula votul!
Daca pana la locale se admite o motiune impotriva PDL acesta va disparea din Politica!
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia Bnica am cautat citatul cu intelectualii: “Proiectul meu politic, gandirea mea… se construieste (sic!) in timp pe seama unor premise. Faptul ca devin constient de asteptarea care exista intr-o masa foarte mare de electorat matur, acolo unde vorbim de meserii liberale – profesori, avocati, medici, patura educata urbana, oameni in plina varsta activa intre 25 si 50 de ani. Eu am vocea lor si sunt comun in aspiratii cu ei, simt aceasta asteaptare ca vine spre mine pe diferite canale. Simt aceasta asteptare si ea se va structura intr-un fel. Dar mai e nevoie de un ingredient – succesul in administrare. Si el nu se instaleaza la doua luni de guvernare, mai are nevoie de o luna.” Nu stiu daca mai are luna aia pe care si-o doreste, nu cred ca timpul e problema ...ci omul. |
Pot sa spun pe categorii profesionale ca: majoritatea medicilor nu se vor duce la vot, avocatii si profesorii este posibil sa-si anuleze votul sau sa voteze USL.
Desigur, premierul se adreseaza acelei sectiuni de votanti pe care se poate baza cel mai putin.De ce? Sunt mai greu de fraierit si nu suporta conducerea prin forta!
b.nica spune:
Sa va uitati pe Romania TV si sa va cruciti cum madam Nicolai furata de ideea companiilor canadiene( unele mentionate ca fiind de apartament) care vin in forta sa faca afaceri cu resursele noastre denunta printre altele si "afacerea" Sterling!
Pai nu Tariceanu a dat spatiul petrolier din Marea Neagra chiar inainte de a fi castigat la Haga?
Astia ori ne iau de retardati, ori au probleme cu memoria!