Clubul "babelor" FIV-oase 24
Raspunsuri - Pagina 19
5ab1na spune:
nu ma pricep nici eu la z3 sau blasto. si eu as merge pe z3.
nu mi-am pus problema pt ca acum nu mai sper la embrioni multi:)
cred ca data viitaore voi albi pana cand voi afla cati embrioni sunt.
MeAlex spune:
Multumesc Sabina, am inteles, o bifez cu mare drag mai ales ca e ieftina.
Plec putin, revin spre seara.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
samira33 spune:
dragelor...inca una si ma duc:
mi-au raspuns de la Biogenesis...percep cam evaziv raspunsul.
si realitatea cred ca este tot cum intuiesc eu...cel putin deocamdata:
spun ca fac transfer de blasto...dr.Argyriou vine la punctii si ET...dar "Domnul doctor Argyriou este prezent la noi in zilele de punctii si embriotransferuri. In cazul in care dansul nu poate fi prezent la embriotransferuri, indiferent daca acestea se efectueaza cu embrioni de ziua a 2-a sau blastocisti, ceilalti embriologi special instruiti si formati de dansul, membrii ai echipei noastre pot face acest lucru. Tot embriologii respectivi pot efectua toate operatiunile legate de monitorizarea stadiilor de dezvoltare a embrionilor pana la blastocist, vitrificarea acestora sau congelarea embrionilor atunci cand aceasta se impune."
deci...cred ca embriologul vine la punctii si face ET-urile la 48,72 de ore iar transferul de blasto il lasa medicilor de la clinica.
este doar parerea mea.
Lara27 spune:
Alex, si eu sunt ardeleanca
dar, Sami, par example, stie pe de rost Medlife-ul si pe Albishorul vostru (uuuuuhhhh, ce-am mai ras la faza cu fanteziile Albishorului legate de NK (ai inteles super corect, sami) si IVIg-ul in poseta)
De obicei, cel plin de idei, si de interes pentru cazuri mai special asa, e Tutunaru..stiu ca e super controversat, dar, Alex, stie o gramada, e cel mai avangardist si pus la punct pe teme de infertilitate dintre gineco, in Buc, probabil si in tara, bineinteles, parerea mea..eu nu l-as rata, macar pentru o parere..doc Albu, cel putin la imune si genetice, bajbaie si mai nou se hazardeaza la cate-un diagnostic SF (la angelica, i-a trantit asa, btw, o adenomioza, de a lasat-o fara grai)
p.s.: ca tot (mai) vorbiram de aspirante: daca mai vb cu miky82, zi-i, pls, de f-o-liculi, ca ma omoara cu f-u-liculi (asta-i tot din categoria d-nele, care le stiu pe toate)
to be continued..
Lara27 spune:
Sabi, nici eu dar am ramas marcata si mi-am amintit de atunci, aparea si foarte des in context, ce-i drept..
to be continued..
samira33 spune:
Tutunaru ...nu!!!
din punctul meu de vedere.
este imperios necesar sa faci laparoscopie cand ajungi la el-musai el sa ti-o faca...si mai mereu descopera endometrioza.
apoi daca decizi sa faci FIV acolo...tre' sa te scarpini de ceva mai multi bani ca prin Austria...se cam joaca uneori cu duble ET si apoi isi lasa pacientele balta cand au 4 embrioni prinsi...iar la nasteri si monitorizari de sarcini...in cazurile grele esueaza lamentabil.
evident ca vorbesc din experienta...baiatul nasei mele cu siguranta ar fi trait astazi,mai multe decat cele 3 zile din spital, daca acest medic i-ar fi monitorizat sarcina asa cum trebuie.
sunt multe de povestit aici insa prefer sa ma opresc.
pentru mine Tutunaru nu reprezinta o optiune.
are si un stil de baietas de cartier care mie nu-mi place.
dar...fiecare cu alegerea lui.
5ab1na spune:
sunt convinsa ca Lara nu a fost la el si a presupus ca e bun vazand ca e la curent cu ultimele "news". dar MeAlex poate merge pentru o parere si sa refuze investigatii suplimentare. eu una din ce am citit despre el am inteles ca e tot asa mutulica si trebuie sa tragi bine de el?
MeAlex analizele pe care ti le-a dat Albu sunt grozave, de pus in rama, dar in opinia mea sunt mai degraba pre-fiv decat pentru a cerceta boala abortiva....
Lara27 spune:
uuuuuhhhhh, Sami & Tannoo, indurare
logic ca stiti ce spuneti, eu pe de alta parte nu-l cunosc personal pe dr. T..nu ma gandeam ever la fiv la el/cu el, dar i-am citit tot site-ul de infertilitate (inclusiv forumul, raspunsuri la intrebari), i-am citit articolele (si sunt o gramada) si l-am vazul la tele', dar atat..in sensul asta ziceam, stie teorie, beton, are idei si e la curent cu abordarile noi, stiu si ca e bun laparoscopist (urma sa-i zic la Alex ca nu cred ca scapa fara o laparo) si ma gandeam sa-i ceara o parere..mai departe, n-am nicio experienta personala cu dr.T
e foarte bine ca spuneti voi, sami & tannoo, e mereu important sa ai si parerea unor insideri, in cazul asta, a celor din capitala si cu experiente proprii, deci nu va sfiiti..
multzam' fain de tot!!
le: Sabi, exact asta am vrut sa zic..idem de analizele date de dr. Albu..thx
to be continued..