Luxatie umar
Buna ziua. Va scriu deoarece am nevoie de ajutorul si de sfaturile dumneavoastra. Am o fetita de 1 an si 10 luni care acum 3 seri stand pe vine s-a dezechilibrat si a cazut pe burtica, sprijinandu-se mai intai in mana stanga. A plans rau de tot, iar apoi ne-am dat seama ca nu prea mai avea putere in mana stanga, nu o folosea decat daca era absolut necesar. Noaptea a plans ori de cate ori incerca sa se intoarca de pe o parte pe alta, ceea ce ne-a determinat ca a doua zi sa mergem la spitalul de pediatrie la urgenta (fiind sambata). Am fost acolo, i s-au facut 2 radiografii (totul parea in regula), a controlat-o medicul (i-a miscat manuta sa vada cum reactioneaza, desigur ca ea a plans - nu foarte rau). Concluzia a fost ca trebuie sa ii mobilizeze manuta cu fasa timp de 2 zile. A treia zi, astazi, am revenit la control, iar radiografii, i s-a dat drumul la fasa si ni s-a spus sa o lasam sa isi reia usor miscarile, iar daca pana vineri o mai doare mana cand o misca sa mergem la neurologie. Este normal sa o mai doara? Ma asteptam ca de astazi sa fie bine, sa inceapa sa o miste incet, dar fara dureri. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra. Cum am putea sa o ajutam?
Raspunsuri
ReginaMaria spune:
Copilul, foarte probabil, poate sa mai aiba dureri si dupa ce s-a scos imobilizarea pastrand mental ideea de durere. Cine si unde a vazut-o sunt intrebari la care nu avem raspuns. In acest caz, cel mai corect este ca parintii sa urmareasca una-doua zile atent copilul, dupa care sa fie revazut de medicul ortoped si/sau pediatru. Va stam la dispozitie.
Dr Mariana Stefan http://www.reginamaria.ro/ro/medic/mariana-stefan
codite2 spune:
Fetita a fost vazuta de Dr. Ionescu - ortoped de la Spitalul de Pediatrie Pitesti. Acum ca au trecut 4 zile de cand manuta a fost lasata libera, pot spune ca Ami este mai bine, misca singura manuta, prinde jucarii in ea, insa tot o mai doare uneori. Multumesc mult pentru sfat.
XIO spune:
Asta nu inseamna luxatie de umar, a fost un traumatism, daca la radiografie a fost ok inseamna ca nu e nici rupt, nici luxat, deci isi va reveni.
lulu77 spune:
codite, baiatul meu, in jurul varstei de 3 ani a patit cam acelasi lucru ca fata ta, nu a cazut dar l-a tras f tare de mana un baiat mai mare in parc. la fel...durere, plansete, radiografii, imobilizare 3 zile. dupa ce a dat fasa jos tot il durea, plangea, drept urmare am fost la un spital de ortopedie, si l-au imobilizat fff bine cu fese f groase timp de 3 saptamani.si la el a fost problema tot la umar, si atunci cand l-au pansat/imobilizat a avut doar palma libera.
sanatate!
SOACRA MARE
Doua maini stangi