relatie internet
Am nevoie de niste sfaturi din exterior, de obicei scriam pe alt forum, intr-o limba straina, dar acum nu mai pot scrie acolo si o sa intelegeti de ce. Cum spuneam, am gasit acest forum unde era o atmosfera de incredere, moderatorii isi faceau bine treaba, cand aveam nevoie de o vorba de incurajare, ma simteam singura, scriam acolo. A fost nevoie sa fac asta mai ales de cand m-am mutat in strainatate si am descoperit ca de fapt cele doua prietene din tara pe care le aveam nu imi sunt asa apropiate cum credeam. In fine, cand m-am mutat in strainatate si am scris pe forum, am primit un mesaj din partea unui tip care imi spunea ca ma apreciaza, ca a ajuns sa ma cunoasca de cand scriu pe forum, ca ar vrea sa ne cunoastem. Doar ca prieteni, el avand deja o prietena, pe care si-a facut-o tot prin intermediul forumului respectiv. Eu nu am vrut, mi se parea inutil, daca era deja intr-o relatie nu prea vedeam rostul. Nu simtisem, e drept, nicio afinitate deosebita, a trebuit sa verific pe site ca sa imi dau seama cine e. Dar tin minte ca atunci mi-am spus: daca mi-ar scrie B, un alt tip, as fi foarte bucuroasa sa-l intalnesc. B mi-a scris acum o luna, scrisesem eu un mesaj pe forum si aveam nevoie de sprijin, macar virtual si el a spus ca e acolo, daca vreau sa vorbesc. Si cum unii organizau o intalnire, la care nu as fi putut participa pentru ca era departe, mi-a propus sa facem si noi la fel - stam la o distanta rezonabila unul de altul. Am schimbat cred, vreo trei, patru mesaje, evident ca nu l-am luat drept psi si nu i-am scris in privat ce scriam pe forum. Doar ca la ultimul mesaj nu mi-a mai raspuns. A trecut un weekend, au trecut doua, au trecut trei. Imi scrie de-abia acum, spunandu-mi ca a fost ocupat (asta mi-a spus de la inceput), ca nu a avut acces la net seara (dar in weekend era, il vedeam conectat pe forum) si ca intelege daca sunt suparata. Eu nu mai vad niciun rost sa ne intalnim- daca el nu simte nevoia sa-mi scrie la fel de des cum ii scriu eu, ce rost mai are ? Plus, imi scrie mereu ca raspuns la ce ii scriu eu, nu ofera alte informatii, ca si cum eu ar trebui sa imping limitele mai departe tot timpul. Iar intalnirea - el accepta ce propun eu -se subintelege ca eu va trebui sa aleg locul, ora. Pur si simplu nu pare suficient de interesat si mie chestia asta imi taie tot cheful. Nu inteleg de ce m-a mai contactat in the first place ? Precizez ca nu e un forum de intalniri, nu am schimbat poze, nu ne-am facut declaratii. Stiu ca e celibatar, ca a iesit dintr-o relatie de doi ani (despre care a scris pe forum si la care am incercat sa=l incurajam cum am putut). De altfel, daca stau sa ma gandesc, el nu a scris niciodata pe forum ca raspuns la mesajele mele si asta spune ceva. In fine, eu zic ca astea sunt suficiente semne ca sa pun punct corespondentei si in mod normal asa as face, doar ca el nu e o simpla relatie virtuala - in trei ani de scris pe forum, ajungi sa cunosti oamenii si sa ii apreciezi.
Raspunsuri
Katya spune:
Eu zic sa nu te implici. In primul rind pt ca a mintit ca n-a avut net in timp ce tu l-ai vazut conectat pe forum, eu n-as putea trece peste ceva asa de dubios precum o minciuna la un adult in toata firea!
Si pe urma daca-i asa pasiv, de neinteresat...mai bine gaseste-ti unul viu si real,iti tin pumnii!
crisseis spune:
"in trei ani de scris pe forum, ajungi sa cunosti oamenii si sa ii apreciezi"
- de unde stii tu cum e in viata reala? pe forum nu trebuie sa si dovedesti mereu cum esti in realitate, doar raspunzi unor postari. Mi separe ca te hazardezi. Mai bine cunosti pe cineva in lumea reala.
giulia81 spune:
si eu te sfatuiesc la fel ca crisseis si Katya: gaseste unul din lumea reala. virtual poti fi oricine!
succes!
giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."
marius spune:
1.Tu ce vrei defapt?
2. Oamenii au uneori obiceiul (mai ales virtual) sa isi construiasca personajul. Ii aloca insusirile pe care si le-ar dori, ii atribuie caracteristici care le-ar place sa le aiba, iar statistic discutand in proportie mult sub 50% corespund cu realitatea.
3. Atata vreme cat nu v-ati intalnit in viata reala, nu ati interactionat in viata reala "face to face", nu ati trait experiente concrete comune din care sa vedeti fiecare ceea ce efectiv se vede si/sau se traieste, totul este un "just for fun".
Ramane inoxerabil prima intrebare:
1.Tu ce vrei defapt?
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Rufus spune:
Eu nu prea stiu (inteleg) ce ateptari ai tu de la forumul ala. Uite, eu pe DC scriu si ma uit pentru niste motive. Este, totodata si o activitate placuta.
La tine cum este?
Spui ca nu este un forum de intalniri...dar daca ti-ar scrie B, ti-ar face o bucurie si ai iesi cu el. Deci: ce vrei de la forumul ala? Sa ai unde iti spune pasul si a primi incurajari, sau un loc unde poti lega prietenii reale?
Apoi: te porti ca o femeie inselata. Nici nu v-ati vazut si deja ai reprosuri. Cauti motive. Pai, de ce? Vezi tu, asta-i buba virtualului: sare peste niste etape reale. Deja v-ati cunoscut, v-ati "intalnit", ati discutat, dar nici nu v-ati vazut. Si aveti "probleme".
Pai unde-i frumusetea? Oamenii se cunosc, insearca sa se simta bine...apoi isi pun problema ca ar vrea ceva mai mult de la celalalt.
De ce sa pui punct corespondentei? Parca spui ca ai pune capat relatiei...care relatie?
Fii mai relaxata.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui montelimar Doar ca la ultimul mesaj nu mi-a mai raspuns. A trecut un weekend, au trecut doua, au trecut trei. Imi scrie de-abia acum, spunandu-mi ca a fost ocupat (asta mi-a spus de la inceput), ca nu a avut acces la net seara (dar in weekend era, il vedeam conectat pe forum) si ca intelege daca sunt suparata. Eu nu mai vad niciun rost sa ne intalnim- daca el nu simte nevoia sa-mi scrie la fel de des cum ii scriu eu, ce rost mai are ? Plus, imi scrie mereu ca raspuns la ce ii scriu eu, nu ofera alte informatii, ca si cum eu ar trebui sa imping limitele mai departe tot timpul. Iar intalnirea - el accepta ce propun eu -se subintelege ca eu va trebui sa aleg locul, ora. Pur si simplu nu pare suficient de interesat si mie chestia asta imi taie tot cheful. Nu inteleg de ce m-a mai contactat in the first place ? Precizez ca nu e un forum de intalniri, nu am schimbat poze, nu ne-am facut declaratii. Stiu ca e celibatar, ca a iesit dintr-o relatie de doi ani (despre care a scris pe forum si la care am incercat sa=l incurajam cum am putut). De altfel, daca stau sa ma gandesc, el nu a scris niciodata pe forum ca raspuns la mesajele mele si asta spune ceva. In fine, eu zic ca astea sunt suficiente semne ca sa pun punct corespondentei si in mod normal asa as face, doar ca el nu e o simpla relatie virtuala - in trei ani de scris pe forum, ajungi sa cunosti oamenii si sa ii apreciezi. |
Eu cred ca esti indragostita de el, dar viceversa nu-i valabil.
Pentru el esti o simpla cunostinta in care nu vrea sa-si puna iluzii.
Tu in schimba ti-ai facut o imagine, ai creeat un "idol" si ai mari sanse sa dai de o deceptie. Asa se intampla cand asteptarile sunt prea mari. Daca este singura fara cunostinte esti si foarte vulnerabila, asa ca atentie mare ca exista pericolul sa faci gafe.
In ce priveste faptul ca nu poti cunoaste omul pe net, cred ca nu-i adevarat. Un om il cunosti dupa comportamentul pe care-l are cu altii de care nu este legat, si nu dupa comportamentul pe care-l are fata de partener. Dupa un timp se va comporta si cu partenerul cum ii sta in caracter.
montelimar spune:
Multumesc pentru raspunsuri. Vad ca femeile imi confirma senzatia ca nu are rost sa merg mai departe, barbatii spun ca am asteptari prea mari. Nu sunt de acord ca nu poti cunoaste oamenii virtual -le vezi reactiile la povestile celorlalti, vezi cand posteaza, la ce subiecte, cu ce atitudine. Am o imagine mentala a celor care posteaza mai des, pot sa le spun defectele si calitatile Evident, daca i-as intalni in viata reala, as simti imediat daca suntem pe aceeasi lungime de unda, pe forum e mai greu. Ca sa raspund la intrebarea lui Marius, eu as fi vrut sa il simt si pe el tot atat de interesat, la momentul asta imi doresc sa nu-mi fi scris deloc, mi-a stricat tot cheful de a mai scrie pe forum. Asta e genul de chestie pe care as fi scris-o acolo, dar acum nu pot pentru ca ar citi el ! Pe forumul ala se scriu cam ce se scrie aici la sectiunea psy, cum eu sunt f f sensibila pot sa intru acolo si sa ma descarc Ultima data am scris la un subiect ca nu pot spune nu, si tipul imi spune, intr-un mesaj privat, ca spera ca pot sa-i spun nu daca nu vreau sa ma mai intalnesc cu el. Am luat-o ca o gluma dar vad ca acum chiar a facut ceva ca sa nu ne mai intalnim. Si in ultimul mesaj imi scrie ca spera ca pot sa ii spun daca ma deranjeaza ca mi-a scris asa tarziu ! Probabil ca vrea sa ma vada doar din curiozitate, a simtit ca eu vreau mai mult si acum da inapoi.
andacos spune:
Daca e asa...un simplu forum,ca asta de exemplu,eu cred ca tu ai niste asteptari deformate,irealiste!
Eu daca scriu la un subiect,chiar si la psi si chiar daca as da impresia ca sunt asa mai sensibila...zau ca nu m-as astepta la nimic,chiar daca mi s-ar trimite si ceva mesaje private!
Deci tu de ce scrii pe forumul ala?Ai nevoie se sfaturi sau are forumul un alt profil si ai asteptari conform profilului?
editez sa spun ca tu-mi amintesti foarte bine de un alt membru,acelasi tip de povesti,acelsi gen de scriere,acelasi gen de comportament,e vorba de madi 25!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Deceneus spune:
Daca as simtii ca am de-a face cu o persoana pasionata si eu as da inapoi. Poate perioada de pauza pe net a fost un test.
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Eu daca scriu la un subiect,chiar si la psi si chiar daca as da impresia ca sunt asa mai sensibila...zau ca nu m-as astepta la nimic,chiar daca mi s-ar trimite si ceva mesaje private! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Daca nu esti si doar simulezi ca esti mai sensibila, sigur ca nu te-ai astepta la nimic.
andacos spune:
deceneus,ai dreptate,insa mie tot irealiste mi se par aceste asteptari,daca este un forum de discutzii generale,nu ma vad mireasa dupa pm-uri schimbate cu unul pe net!
O suna aiurea pentru unii,ins asta e realitatea!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit