Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (41)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

2liniute pe mine ma mai dor/inteapa sanii si am sesizat pe bustiera ca un praf alb-galbui. Nu cred ca e vreo problema ca ai colostru, din contra, eu zic ca e bine ca ai canalele desfundate.

Elena 30+ cu Bebster AMR 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinuta83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui elena_gd

Albinuta la ombilicala la masuraturi am valorile: IR=0.94 si S/D=17.43, eu nu le vad tocmai bune din pacate.

Elena,,sigur 17.43?? k la IR 0.85 rap S/D e 5.35.
doar ombilicala e marita?

32+ cu Rares-Iustin

Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui albinuta83

Citat:

Albinuta la ombilicala la masuraturi am valorile: IR=0.94 si S/D=17.43, eu nu le vad tocmai bune din pacate.

Elena,,sigur 17.43?? k la IR 0.85 rap S/D e 5.35.
doar ombilicala e marita?

32+ cu Rares-Iustin

Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.

Mi-a masurat artera dreapta care are IR=0.6 PI=0.93 si S/D=2.5 si ombilicala cu IR=0.94 PI=2.43 si S/D=17.43...e pe poza de la ecograf.

Mergi la inceput

Albinuta, gata s-a lamurit prostu aka eu...am intors ecografia pe toate partile si valorile alea cu IR=0.94, PI=2.43 si S/D=17.43 sunt pentru MCA=Middle Cerebral Artery. O sa ma documentez care sunt valorile normale pentru MCA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Fetelor, am scris un mesaj de 2 km si l-am pierdut…moooor de ciuda!!!
Vad ca sunteti iar la interminabilul subiect ''kg''…e normal, suntem femei, ii MUSAI sa ne preocupe si asta!

Eu sunt maaaaaaaaaaaaare maaaare, toata lumea se mira - am ajuns la incredibilul total de 69kg, ceea ce pt mine e ireal, pare din alta lume!
Stiu ca sunt fete care pun 20, 30, 40 kg, eu insa ma compar cu prima sarcina si ma ingrozesc - atunci am pus 10,5kg pana in s37 cand am nascut,acum am deja 14kg pana in s31..e o diferenta imensa dar, asa cum am zis, le vin eu de hac cumva. La prima am slabit mai mult decat am pus si in plus si super repede si fara vreo dieta sau altceva. Ba chiar imi amintesc ca la inceput din cauza alaptatului mancam extraordinar de mult, imi era mereu foame..si cu toate astea am slabit. Pot sa zic ca am avut noroc, stiu multe fete care s-au ingrasat in timpul alaptatului..sa vedem cum va fi de data asta.

Asparagus, eu zic sa nu te ingrijorezi -chiar daca faptul ca nu ai mai luat in greutate in ultimul timp nu suna foaarte bine, bebe pare ok - nu stiu de ce zici ca 2 kg e putin la varsta asta a sarcinii, Ilinca mea avea tot 2kg estimate la 34s, s-a nascut la aproape 37s cu 2,9kg si totul a fost ok! Hai, fii Zen, totul va fi bine!

Diana, nu vreau sa te descurajez, dar si aici e la fel procedura - daca bebe trebuie sa ramana la spital/sa fie internat, mama e trimisa acasa ( cu drept de vizita). Stiu mai multe cazuri (aici si in Europa)- de la probleme minore la foarte serioase cand s-a intamplat asa, desi aici se merge pe ideea ''locul lui bebe e langa mami'' si il ai pe bebe in permanenta cu si langa tine, de cand se naste si pana il iei acasa.
Eu ma rog sa nu fie si cazul tau, dar daca totusi va trebui sa stai departe de bebe pentru o vreme gandeste-te cae spre binele lui, sunt sigura ca medicii aia nu sunt acolo de azi-de ieri si stiu ce fac! Pupicei!

Va pupacesc dulce pe toate!

Cori, mami de Bubulina 1+ si acum Dalia Maya ... inca putiiiiiiin :)) (30+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

Buna seara ,burtoasele mele dragi!
Mai raportam o zi cu bine la servici(doar cinci ore),cu o stare buna si fara cine stie ce contractii...da cine mananca pasticile cu pumnul...acum mi-am luat laptopu in brate si va urmaresc cu mare drag ce frumos vorbiti voi de momentul intalnirii cu cel mic din burtik.Doamne cat de nerabdatoare sunt si eu sa-l strang un pic in brate si sa-l pup pe gatutul ala mic si moale,si sa-l trag de calcaiele alea cu care-mi trage cu sete in ficati...aaa si sa-l musc de bucutze
DEEA,nu ma certa ca putin mai am si termin si eu ce mi-am propus la servici.Eu imi dau un sut in fund spre casa,iar tu ,da-ti unul spre rezolvat cu actele mai repede,ce astepti?Cand ziceai ca-ti vine sotziorul?Sau s-a intors deja?
ASPARAGUS,concediu si final de sarcina cat mai linistite si mai ZEN!.Stai linistita cu bebica si gandeste pozitiv ,caci sunt convinsa ca sapt viitoare vei afla de bine la urmatoarea eco
MIRINA gospodina,cum a fost la examen?pupam mamica studioasa si harnicutza!
AEVER,ce perioada frumoasa din viata ta:nunta,casutza noua si in curand minunea vietii voastre....Sa fiti fericiti muuuulta vreme de acum incolo!Si spor la amenajari in continuare!
Am vazut ca vorbiti de edeme....in afara sa evitati sarea si va hidratati cat mai bine,nu puteti decat sa asteptati ....nasterea..Din pacate apa se acumuleaza din cauza circulatiei ingreunate de presiunea pe care o exercita uterul marit pe niste vase foarte importante din abdomen(cu atat mai mult cand stati in pozitie culcat pe spate)+hormonii de sarcina.Asa ca rabdarica si apica(apa)!Ceaiul verde cum spunea si Diana interfera cu absorbtia fierului(si cum asta e f pretios acum...eu una as evita ceaiul verde o vreme).
ONUTZA,pupam ZENUTZA!Tu esti bine?Multumim pt vestile de la ELLY!.Speram sa-i fie bine in continuare!
DIANA,bine ca ai ramas cu umflaturile...da n-ai mai facut atac de cord...Tu parca erai cu dureri sau cu amorteala in mana stanga sau neuronu meu gravid a luat-o razna.Sper sa rezolvati astfel ca inimosul sa nu ramana singurel...!
Curatenia in casa o facem impreuna eu cu sotzul(mai mult el cu executia ,eu cu indicatiile si cu CTC-ul).Eu mai gatesc,el spala vasele...mi-i asa de drag ca nu comenteaza niciodata la capitolul asta(are grija la altele)
Mai intreba cineva ieri de probiotice(ALBINUTZA??)...Eu am luat ,mai mult cu scopul de a regla tranzitul si pt imunitate(2 pe zi).Si chiar s-a reglat si tranzitul,nici hemoroidul nu ma mai chinuie.Doar somnul ramane cea mai stringenta problema.Si pe mine ma inteapa in buric,si am constatat ca alea-s zilele in care se mareste burta(acea durere nu are legatura cu vreo contractie).E intr-un singur punct,escutita si nu-mi da voie sa fac miscari bruste(ma misc cu incetinitorul).
Hai ça am terminat romanul pe azi!
Va pupacesc pe toate!

Virginia 34+ cu ,mami de Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

MAMITA,si eu am pierdut mesajul (dupa ce scrisesem o ora si jumate la el)...da eu l-am gasit..
Hai ça uitasem sa ma laud si eu cu kg...aproape implinesc 12 luate pana acum...Si ma mir...ca la cat si cum mananc eu...+ vitaminele pe care nu le-am sarit nici o zi....+ Arefam....
2LINIUTE,felicitari pt canalele libere si glandele functionale...nici nu avea de ce sa fie altfel.Eu la prima sarcina nu am avut nici un strop de nik pana dupa nastere,iar acum de ceva timp curge ceva din sani,dar nu in fiecare zi.Si au inceput sa ma doara iar ,ca la inceputul sarcinii.

Mergi la inceput

Citat:

Albinuta, gata s-a lamurit prostu aka eu...am intors ecografia pe toate partile si valorile alea cu IR=0.94, PI=2.43 si S/D=17.43 sunt pentru MCA=Middle Cerebral Artery. O sa ma documentez care sunt valorile normale pentru MCA.

mi se parea aiurea 17.43 ala,,,hai k ma uit si eu dupa valori..

32+ cu Rares-Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Citat:
citat din mesajul lui virgiL

MAMITA,si eu am pierdut mesajul (dupa ce scrisesem o ora si jumate la el)...da eu l-am gasit..

Nu era si-al meu cu el, ca eu nu l-am mai gasit?!
Slabanoagooo!

Cori, mami de Bubulina 1+ si acum Dalia Maya ... inca putiiiiiiin :)) (30+)

Mergi la inceput

Virgi, eu intrebam de Eubiotics
Deci, sa le iau linistita...cat iau Zinnat-ul, nu?
Si mai am o intrebare pt voi: la voi bebe e la fel de activ in fiecare zi?

32+ cu Rares-Iustin

Mergi la inceput