Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (41)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anaoi spune:

Buna fetele,

Sunt coleguta cu voi de odisee, insa de iulie - august. Prin saptamana 14-15 am avut o hemoragie, urmata de hematom cu o grosime de 3 cm. Va dati seama ce speretura am tras avand in vedere ca de vreo 8 ani ne luptam sa avem un copil si ca de abia anul trecut am reusit sa raman gravida din prima cu ajutorul proceduri FIV. Dupa 2 luni si 2 saptamani a reusit sa-l absoarba, in final, organismul meu. Pe 12 martie la ultima ecografie facuta la iesirea din spital hematomul avea vreo 7 mm, insa intre timp s-a produs minunea.
Adevarul este ma cam saturasem sa stau pe la pat non-stop, insa sincera sa fiu dupa aproape 3 luni de medical mie cam greu sa ma apuc din nou de munca.
Ultima zi de medical acordata de la spital a fost 2 aprilie, iar de azi teoretic ar trebui sa incep munca, dupa spusele medicului ginecolog. Va dati seama ce m-am bonsumflat de la prima ora a zilei avand in vedere ca abia am ajuns la 85 de zile medical, de comisie nici nu se pune problema. Sincera sa fiu nici medicul ginecologic nu poate sa imi dea non stop medical mai ales ca acum sunt "ok"; mi-a zis sa am macar cateva zile pauza intre medicale.
Noroc ca mi-am adus aminte ca de la medicul de familie nu mi-am luat in ultimul an calendaristic decat 5 zile de medical, asa ca am sa apelez la el pana ajung la cele 90 zile si de luni cica imi da hartiuta pentru comisie medicul ginecolog din spital.
Am fost in vizita in week-end cateva ore la fini si a trebuit sa stau pe scaun si am zis ca mor, dar sa merg la birou si sa stau la munca cel putin 8 ore, ca la noi de obicei se sta peste program.
Tare teama imi era de acest prag de zile de medical si revenirea mea la birou.
Sunt intr-un fel suparata pe medic ca saptamana trecuta, joi, eu am fost la control si am facut ecografia unde a iesit totul "ok" si i-am spus atunci ca luni este ultima zi de medical si mi-a zis sa vin marti si vedem ce facem: internare, hartiuta catre comisie etc. Nu putea sa-mi spuna atunci ca nu poate sa aiba prelungiri peste prelungiri la medical. Ce sa fac daca m-am facut bine peste noapte; oare era mai bine daca era hematomul acolo si eventual sangeram... Nici nu stiu ce sa mai zic.
M-am cam iritat putin.

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Doamne, ce de vesti bune!!! Si Di, si Ellyshor si matusa Shoshonikai!!!
Bravo!!! Mor de drag cand va aud (citesc)!
Ma duc sa hranesc fetita si s ao scot un pic in curte la catei si revin!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (2 ani) si viitoare mami de baietel Victor 30s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Sase luni trebuie sa faca tratament, cu clexane de 2 ori pe zi, de 0,4. Asa a facut si in timpul sarcinii, are 3 cheaguri de sange iar unul dintre ele aproape i-a infundat vena. Problema e ca ea nu e asigurata, nu lucreaza, si din mai trebuie sa le cumpere, adica 900lei pe luna. Nu cred ca poate termina tratamentul...Vom vedea...
Se pare ca babyboom sta cumintel si o asculta pe mami. Multumim Onutza pentru vesti.

Mihaela31+ cu Edward-Flavius
Exista un singur copil perfect si fiecare mama il are!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

Shosho i-a dat drumul acasa?Sau cand ii da? Hai pe mess.Poate sa isi plateasca la CAS asigurare ....da nu stiu daca clexane se da gratis dar macar compensat.

Oana cu Bebe Tudor 34 +AMR UN PICCCCC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinuta83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Shoshonik

Sase luni trebuie sa faca tratament, cu clexane de 2 ori pe zi, de 0,4. Asa a facut si in timpul sarcinii, are 3 cheaguri de sange iar unul dintre ele aproape i-a infundat vena. Problema e ca ea nu e asigurata, nu lucreaza, si din mai trebuie sa le cumpere, adica 900lei pe luna. Nu cred ca poate termina tratamentul...Vom vedea...
Se pare ca babyboom sta cumintel si o asculta pe mami. Multumim Onutza pentru vesti.

Mihaela31+ cu Edward-Flavius
Exista un singur copil perfect si fiecare mama il are!

mama, Shosho!! eu stiu ce inseamna..k aseara numaram si am ajuns la 180 injectii....
Dupa ce le termin poate reusesc sa mai iau in plus si sa iti trimit macar 2-3 cutii sa mai scuteasca din bani. O sa vb si cu fetele care mai fac de 0.4 si poate reusim sa o mai ajutam.

32+ cu Rares-Iustin

Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Shosho, Onutza are dreptate, sunt sigura - maica-mea a sunat sa intrebe la CAS, ca nici eu nu-s asigurata in Romania si vroiam initial sa nasc acolo. Trebuie sa plateasca retroactiv pe 6 luni (cam 30 lei x 6) si apoi lunar vreo 30 de lei. Si atat. Si e asigurata imediat dupa ce plateste retroactiv. Nu trebuie sa fie angajata, nimic.

Diana 35+ cu Mirciulica

AMR 4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Era sa zic Buna dimineata! Deci, doamnelor, pentru mine deocamdata e minunat sa fiu acasa. Nici gand sa ma plictisesc, am facut mancare, am curatat oale, am testat masina de spalat vase (interesanta si utila inventie, dar tot imi vine sa le spal de mana ). Plus ca am avut o mul;time de treaba si pe afara: dr de familie, ginecolog, contabila, CAS, cumparaturi. Maine voi pleca pentru 3 zile intr-o excursie, asa ca abia pe vineri seara voi mai putea intra.
Felicitari pentru verisor, Shosho! Clexane e compensat. Daca nu are nici un venit de nicaieri, merge la CAS si plateste din urma si poate beneficia de retete compensate, trimiteri la analize, internari.
Onutza, multumesc mult de tot pt ca imi trimiti ceva informatii, tarife despre nasterea la Cuza si despre dr Aursulesei.
Ma bucur de vestile despre Elly. Deseori ma gandesc la ea.
L-am rugat pe sotul meu inca de ieri sa spele geamurile. Nici acum nu s-a invrednicit sa se apuce de treaba... Si are si covoarele de batut si de frecat cu solutie de curatare. Plus ca tre sa varuiasca in baie si bucatarie; eu nu stiu ce-i cu lenea asta-n barbati. Of-of, mai-mai...
M-as apuca eu, dar nu vreau sa nasc acum, chit ca o sa am geamurile curate.
Va pup, sa aveti o zi minunata!
Virgi, Mamita, tare rau imi pare ca nu aveti cum sa aveti si voi ceva concediu prenatal...

Anitta, mama lui M - 7 ani si bebelina 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2liniute spune:

buna fetelor
am vazut ca sunt vesti bune, bravo puiilor cuminti
si am vazut ca vb de CAS, nici eu nu lucrez, si nici nu am lucrat inainte sa raman insarcinata, asa ca a trebuit sa merg la CAS sa platesc cele 6 luni inainte de a ramane insarcinata 37 ron fiecare luna apoi am primit asigurate si nu am mai platit nimic ca am inteles ca si gravida nu trebuie sa platesc si am primit asigurare 1 an pt insarcinate si lauze
apoi am citit ca o sa trebuiasca sa merg sa-mi dea o alta asigurare pt cresterea copilului care e valabila 2 ani ( dar nu stiu inca daca trebuie sa platesc lunar ceva sau nu )
iar ca acte mi-a cerut adeverinta de venit de la administratia financiara pe ultimii 6 ani si dovada cum ca nu am avut firma, societate... pe ultimii 5 ani de la registrul comertului
adeverinta de la fisc se de intr-o saptamana si nu costa nimica, iar la de registrul comertului se da tot intr-o saptamana si costa 7 ron
si fff important daca ajungeti pe acolo sa-l evitati pe domnul chelios ( e singurul domn) ca va pierde actele, cel putin asa mi-a facut mie

si raportez o noapte aproape alba m-am trezit p la 3 jum si nu am mai adormit decat pe la 7, am avut arsuri la stomac, cred ca de la ceapa
in rest totul e ok dar sunt somnoroasa

sa aveti o zi frumoasa

Anca 30+ cu AMR 9+
fotografii de la cununie (la 20 de saptamani): http://fotosivideo.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Buna iar!
Onutza ma bucur mult ca Elly si Babyboom sunt ok si o sa poata sa-si petreaca sarbatorile acasa, in sanul familiei.
Vad ca vorbiti de CAS si ma bag si eu ca musca-n lapte.
Eu mi-am dat demisia in 2009 si am plecat din tara si de atunci contribui din mana lunar la sanatate, cei 37 ron. Totusi mie mi s-a spus ca trebuie sa am continuitate la plata asigurarilor de sanatate pe ultimii 5 ani, nu doar 6 luni.
Am avut nevoie de o adeverinta de asigurat de la CAS ca sa ma angajez in 2007, m-au verificat din urma ultimii 5 ani si m-au pus sa platesc contributia pe cele 3 luni de vacanta+ penalitati dintre anul 5 de facultate si master.
Asta e "relatia" mea speciala cu CAS-ul.

Elena 30+ cu Bebster AMR 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Dragelor am venit si noi la raport.

Inca nu am nascut :))) Asta e ultima "gluma" care circula pirntre pritenii si familia nostra:)). In continuare am contractii de toate tipurile insa dupa cum am mai spus cred ca trecem si Pastele.

Tigruta in cazul in care mi se rupe apa pana pe 2/3 mai nasc natural ca nu crede dr ca o s afie cazul de cezariana decat daca nu vrea bebe sa iasa usor din cauza cordonului. Insa daca depasesc acesta data ma baga la cezariana , a fost optiunea mea , imi este teama ca o sa fie din ce in ce mai mare si cordonul sa nu puna probleme. Ce vreti? Paranoia:))

Oricum sunt convinsa ca dupa 15-16 o sa vina pe lume comoara nostra. Nu stiu am asa o presimtire.Ideea fetelor este ca parca nu ma pot imagina nici acum cum o sa fie. Nu reusesc sa l vizualizez, sa ne vizualuzez cu el in brate, cu el in casa, cu el in viata nostra.

Ma simt ca o mama denaturata cateodata, ufff .... La fel a fost si la voi sau doar eu sunt mai speciala??:))

Ioana, mamica lui Cristian 34 saptamani +

AMR +5 Saptamani si vineeeeeee!!!!

Mergi la inceput