Camin batrani-experiente recente ?
Am nevoie de informatii cat mai recente, am citit pe net tot ce se putea citi, ma intereseaza daca stiti cate ceva despre persoane cu Alzheimer, dementa mixta internate in camine private (de cele de stat nu te poti atinge !):conditii reale, servicii oferite reale, pret real, etc.
Si, nu in ultimul rand, despre obtinere certificat de handicap grav cu insotitor permanent (nu ce trebuie sa fac, asta stiu, am dosarul aproape gata, ci, tot asa, ceva experiente directe )
Am cam 3 saptamani sa rezolv pentru mama ! Multumesc !
Raspunsuri
cristoiu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui jennifer Am nevoie de informatii cat mai recente, am citit pe net tot ce se putea citi, ma intereseaza daca stiti cate ceva despre persoane cu Alzheimer, dementa mixta internate in camine private (de cele de stat nu te poti atinge !):conditii reale, servicii oferite reale, pret real, etc. Si, nu in ultimul rand, despre obtinere certificat de handicap grav cu insotitor permanent (nu ce trebuie sa fac, asta stiu, am dosarul aproape gata, ci, tot asa, ceva experiente directe ) Am cam 3 saptamani sa rezolv pentru mama ! Multumesc ! |
Jennifer, matusa mea e intr-un azil privat pentru Alzheimer, undeva in apropiere de Bucuresti cred, intreb maine pe ai mei si iti spun. Conditiile sunt excelente, chiar au grija mare de ei, e curat, frumos si liniste, sunt linga o padure. Am vazut ce au filmat ai mei si unchiul meu care e inca in tara o viziteaza des. Nu stiu cit costa dar intreb, stiu ca toata pensia ei - si era o pensie maricica - plus ceva din pensia mamei mele se duc acolo. Inteeb maine, ok?
histamina spune:
Buna,
mama mea are.
la privat trebuie sa te astepti undeva la 1500-2500 de lei pe luna.
conditiile sunt f bune.
noi am ales sa nu o internam.
pentru certificat de handicap trebuie depuse cererea la spitalul Universitar, daca e din Bucuresti, la parter.dureaza cam o luna.
pt a primi insotior trebuie sa aiba scorul MMS sub 10.
mama are 18 si nu primeste.
pt dosar iti trebuie:bilet internare/externare spital de specialitate cu diagnosticul aferent, scrisoare medicala de la psihiatru cu scorul MMS, adeverinta de la CASMB, in care are aprobarea pt Davia(indispensabila in Alzheimer).
dupa aceea se depun la primaria aferenta si ei iti aproba sau nu dosarul.
pt gr I, insotitor permanent , in sect 5 se dau 535+300 de lei.
pt gr 2, se dau 300 de lei.dureaza cam o luna.
e f greu daca ceri sa i se faca sic arte de munca insotitorului,de aceea se prefera pensionari in postura de insotitor.
carmaw spune:
CRISTOIU te rog mult poti pune la vedere adresa??
Ma intereseaza si pe mine pt o prietena te rog!
jennifer spune:
Multumesc mult pt. primele informatii !
Cristoiu, te rog sa nu ma uiti cu completarile !
Histamina,, ai PM !
sorana spune:
Ti-am trimis PM. Eu l-am avut pe tata internat intr-un camin cam 9 luni (a decedat in decembrie).
histamina spune:
jennifer,ti-am raspuns.
la manastirea Pasarea sunt duper ok maicutele,dar se intra fff greu.
cristoiu spune:
Revin si eu super tardiv si cu scuzele de rigoare, am un bebe de 10 zile, asa ca sunt cu greu online.
Azil batrini Sf. Mina linga Pitesti. Din pacate matusa mea e pe moarte asa ca va fi in curind un loc liber.
cristoiu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristoiu Revin si eu super tardiv si cu scuzele de rigoare, am un bebe de 10 zile, asa ca sunt cu greu online. Azil batrini Sf. Mina linga Pitesti. Din pacate matusa mea e pe moarte asa ca va fi in curind un loc liber. |
iata si linkul, asta e.
http://www.azilbatrani.ro/