Meditatii romana si limbi straine
Raspunsuri - Pagina 2
marius spune:
Dincolo de toate mie imi place conceptul acestei persoane. Apreciez foarte mult cand cineva gandeste si doreste sa faca ceva concret.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b Pai nimeni, Laura, ca dupa cum vezi asta se invata din frageada pruncie |
fata asta incearca sa munceasca, sa obtina niste banuti prin munca cinstita. Observi diferenta intre ce am intrebat eu si ce ai raspuns tu?!
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
viviana spune:
Este foarte trist cand un copil incearca sa iasa din tipare, sa faca o diferenta, sa fie deschizator de drumuri pentru lucruri extraordinare si vin adultii cu foarfeca si le taie aripile...
Nu cumva sa sara gardul ce-i tine pe ei prizonieri.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
iulia_b spune:
Da, eu ma refeream strict la impozit, nu la activitatile prestate . Nu stiu daca munca ocazionala ar trebui impozitata (ca banuiesc ca vrea sa faca pt o per scurta), insa acitivitatile sustinute ar tb taxate. pt ca altfel obtii avcantaje personale pe per scurta, insa pe termen lung tot tu ai de suferit, prin spitale, scoli, drumuri proaste. Adica daca vrem standarde occidentale macar sa si facem ceva pt asta.
kariguld spune:
citat din mesajul lui Laura25 Rog frumos fetele care stau in alte tari unde copiii pot avea slujbe part-time (baby sitting, joburi de vara, impartit ziare, taiat peluza vecinului) sa ne povesteasca putin cum e cu impozitarea si taxele pe banutii castigati de copii. |
-baby sitting- exista agentii care se ocupa de astfel ed lucruri, deci sub contract. cel putin nemtii prefera pe cineva sub contract, pe care-l pot trage la raspundere eventual.
-joburi de vara- asta se poate doar dupa 16 ani impliniti si tot cu contract, iar din venitul total al familiei inclusiv al tanarului muncitor se plateste impozit anual
-impartit ziare/reclame- tot cu contract, asta pot face si copii de la 14 ani dar semneaza parintii ptr ei, iar impozitul se plateste anual din venitul total al familiei
sunt destul de rare si putine cazurile cand se apeleaza la cunostinte si copii prietenilor. serviciile prestate sub contract ii ajuta sa plateasca mai putin impozit, se dovedeste cu chitanta.
fata mea a vrut de curand sa lucreze baby sitting, insa familiile care o vroiau cereau sa aiba contract cu o agentie. sunt taxe de platit anual, asa ca a renuntat.
marius spune:
@iulia_b:
Modul in care ai facut-o a lasat o cu totul alta imagine (vezi postarea Vivianei)
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
saskia spune:
citat din mesajul lui Laura25 histamina, totate PFA-urile ce au ca obiect de activitate activitati independente si au venituri mai mici de 35000 euro pe an sunt neplatitoate de TVA. Rog frumos fetele care stau in alte tari unde copiii pot avea slujbe part-time (baby sitting, joburi de vara, impartit ziare, taiat peluza vecinului) sa ne povesteasca putin cum e cu impozitarea si taxele pe banutii castigati de copii. Mi se pare penibil ca ne plangem ca suntem o tara de lenesi, ca nu avem cultura muncii, dar cand un copil vrea sa munceasca sa obtina niste banuti creste brusc moralitatea in noi si ii dam in cap si ii batem obrazul ca vezi doamne fura statul (asta maret si drept si bun care numai treburi cinstite face si in sprijinul cetateanului ce vrea sa munceasca). Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Laura al meu cel mare nu lucreaza, stiu ca il batea gandul sa imparta ziare in cartier, dar parca la noi, deci nu stiu sigur, daca nu atingi un anumit plafon nu se platesc taxe, pentru 100 de euro pe luna sa zic cat ar castiga ar fi si culmea.
Dar nu ma pronunt sigur sigur.
marius spune:
Ioana lucreaza de la 10 ani (si plateste si impozit si asig de sanatate ca sa fie carcotasii clarificati).
Laura25 spune:
Cand e vorba de contracte (cum e cazul Ioanei lui Marius sau ce povesteste karilgud ) inteleg si mi se pare firesc sa se plateasca taxe. Taxele sunt de fapt platite de angajator si prestatorul negociaza/se bucura de banii luati efectiv in mana. Nu vine prestatorul cu bani de acasa sa dea statului. Dar cand e vorba de o activitate ocazionala (nu cu contract, nu cu chitanta, nu intr-o forma organizata) din care incearca un pusti sa faca bani pt un concert mi se par total deplasate lectiile de morala fiscala. Sunt parinti care dau bani de buzunar copiilor pt diverse munci pe langa casa (spalat masina, tuns iarba etc). Parintii respectivi ar trebui sa dea 100 de lei copilului apoi sa ii ceara 16 lei inapoi ca taxa si sa se duca sa dea fiscului?!
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Rufus spune:
Si, pana la urma, despre ce concert e vorba?
Red Hot Chili Peppers?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010