Coarda
N-am stiut exact unde sa pun subiectul asta, asa ca m-am hotarat sa-l pun aici la Generale ca sa se izbeasca toata lumea de el.
Copiii mei sunt acum intr-o perioada in care sunt pasionati de saritul corzii ... si imi aduca vag aminte ca noi in copilarie aveam un joc organizat cu coarda asta ...
Saream intr-un anume fel de la 1 la 10 ...
Mai stie cineva detaliile acestui joc ?
Vag imi aduc aminte ca parca 1 se sarea cu mainile incrucisate (?) si 10 se sarea asa ca in trap de cal ...dar in rest ?
Raspunsuri
monica70 spune:
Nu mai stiu exact,dar exista mai multe modele de sarituri (inca ma pricep si-acum la 42 de ani si-am lasat-o cu gura cascata pe fiica-mea ).
Adica : sarit cu coarda inainte / inapoi / cu picioarele alternate / cu ambele picioare deodata / plus in toate cele patru tipuri ,dar cu mainile incrucisate.
Asa-mi ies 8 tipuri.Mai era ceva parca si cu coarda indoita in doua,adica tinuta de ambele manere deodata si sarit asa peste ea.
Si eu imi amintesc destul de vag regulile,trecut-au in jur de 30-35 de ani de pe vremea cand ma ocupam cu asa ceva In plus precis difereau de la zona la zona.
Marox spune:
Ce chestie! Si la ai mei e jocul la moda in recreatii. Chiar ca e moda, ca-n anii trecuti nu era nimeni pasionat. Acuma si fetele si baietii se ocupa cu asta, pe vremea mea, baietii ne priveau indiferenti.
Si ma gindeam ca daca as gasi un elastic, d-ala, de pe vremuri, i-as invata si asta. Deja imi imaginam cum o sa va cer sfaturi pe forum, ca nu-mi mai amintesc regulile.
XIO spune:
Da, eu mai stiu
10-l se sarea in ps de alergare (nu stiu cum sa explic altfel).
9- sarituri ca mingea
8-4 saituri intr-un picior, 4 in celalalt, fara oprire intre ele
7- sarituri in fata cu picioarele incrucisate sau cu mainile incrucisate sau mainile si picioarele, in fctie de dexteritate :))
6-fara sa se ridice talpile de pe sol tii coarda in mana si calci peste ea. Adica o bagi sub varfuri in timp ce stai pe calcai si o scoti de pe calcai in timp ce te lasi pe varfuri
5-sarituri in fatade 5 ori, o data cu picioarele departate, odata cu ele apropiate
4- sarituri 2 intr-un picior, 2 in altul
3-o saritura pe un picior, o saritura pe celalalt si o saritura normala
2-o saritura pe un picior, una pe celalalt
1-ca 10-le.
Dupa asta urma moara, adica executarea tuturor numerelor fara oprire, iar dupa asta urma "coarda in spate", adica faceai tot dar sarind cu spatele, si moara.
Evident am mai gasit cu ochii inchisi, cu ochii inchisi si spatele
Am si o filmare micuta cu elasticul
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Da, eu mai stiu 10-l se sarea in ps de alergare (nu stiu cum sa explic altfel). 9- sarituri ca mingea 8-4 saituri intr-un picior, 4 in celalalt, fara oprire intre ele 7- sarituri in fata cu picioarele incrucisate sau cu mainile incrucisate sau mainile si picioarele, in fctie de dexteritate :)) 6-fara sa se ridice talpile de pe sol tii coarda in mana si calci peste ea. Adica o bagi sub varfuri in timp ce stai pe calcai si o scoti de pe calcai in timp ce te lasi pe varfuri 5-sarituri in fatade 5 ori, o data cu picioarele departate, odata cu ele apropiate 4- sarituri 2 intr-un picior, 2 in altul 3-o saritura pe un picior, o saritura pe celalalt si o saritura normala 2-o saritura pe un picior, una pe celalalt 1-ca 10-le. Dupa asta urma moara, adica executarea tuturor numerelor fara oprire, iar dupa asta urma "coarda in spate", adica faceai tot dar sarind cu spatele, si moara. Evident am mai gasit cu ochii inchisi, cu ochii inchisi si spatele Am si o filmare micuta cu elasticul **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Uite cine se pricepe
Uitasem complet de sariturile intr-un picior,de-alea cu ochii inchisi si de bagat coarda pe sub talpi fara sa sari!
buflea spune:
Ah ! bravo XIO - multumesc ... asta cautam.
Totusi 7-le ala mi se pare complicat ...si vad ca 2, 4 si 8 se sar la fel ?
De moara uitasem complet, mi-a adus aminte XIO
Si da, si ai mei sar in pauze la scoala si mai nou acasa in curte ca fac intrecere amandoi ...ai dreptate ca pe vremea mea, coarda era numai joaca de fete