petitia ''VREM SPITALELE DE STAT CA CELE DE LA PRI
Raspunsuri - Pagina 20
Nati spune:
XIO, ori altcineva lamuriti-ma si pe mine ca eu nu pot sa inteleg treaba asta cu spitalul care nu are cele necesare pentru tratamentul unui pacient.
Cat si ce acopera asigurarea de sanatate si taxele platite de un pacient si ce i se cuvine cand are de a face cu o internare in spital?
Si de ce spitalul nu are instrumentar si medicamente? De trebui tu ca pacient sa te aventurezi pe la farmaciile din afara spitalului, sau daca esti norocos familionul merge pe la farmacii.
Unde dispar medicamentele si instrumentarul? Ce se fac cu banii platiti de pacienti?
Eu cand am nascut aici, in rezerva era tot de ce aveam nevoie, in afara de pijamale si halat plus papucii, pe care mi le-am adus de acasa, dar daca nu aveam mi se dadea de la spital.
sdcristian spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nati XIO, ori altcineva lamuriti-ma si pe mine ca eu nu pot sa inteleg treaba asta cu spitalul care nu are cele necesare pentru tratamentul unui pacient. Cat si ce acopera asigurarea de sanatate si taxele platite de un pacient si ce i se cuvine cand are de a face cu o internare in spital? Si de ce spitalul nu are instrumentar si medicamente? De trebui tu ca pacient sa te aventurezi pe la farmaciile din afara spitalului, sau daca esti noroc familionul merge pe la farmacii. Eu cand am nascut aici, in rezerva era tot de ce aveam nevoie, in afara de pijamale si halat plus papucii, pe care mi le-am adus de acasa, dar daca nu aveam mi se dadea de la spital. |
pt ca spitalele nu au bani, asigurarile platite de noi merg pe nimeni nu stie ce... si daca vrei un algocalmin cand esti internat ti-l cumperi. sau vata.
pt ca romania nu e japonia
sdcristian spune:
din ce am inteles
asigurarile noastre merg toate la bugetul de stat. ala general
o parte din buget se da la min sanatatii, apoi vine cumva pe fir si casa de asigurari de sanatate, primariile, consiliile judetene...
100 de institutii administreaza 2 lei...
si banii puffffff
zmotocel spune:
citat din mesajul lui a_alinta (si chiar nu vreau sa mi se spuna ca puteam sa ma duc intr-un oras mai mic unde viata e mai ieftina. m-am nascut si am crescut in bucresti zmotocel, eu aici m-am oprit cu cititul mesajului tau si vreau sa te intreb daca de murit iti doresti sa fie tot in bucuresti? si de ce nu intr-un oras mai mic unde viata e mai ieftina? alina |
daca citeai mai departe aflai ca am plecat din bucuresti, si am plecat intr-un oras mai mic.
ideea este ca am auzit de atatea ori ca e vina medicilor ca nu au din ce trai in bucuresti, ca toti vor sa mearga sa lucreze in bucuresti, ca nimeni nu mai vrea sa lucreze "la tara". ei bine nu vad de ce ar trebui sa consider aceasta varianta pt a putea profesa, atata timp cat am trait toata viata in bucuresti. ar trebui ca salariul sa-mi permita sa locuiesc in orasul in care lucrez.
stai linisitita am ales varianta sa plec din tara....
buflea spune:
Nu, nu, Ramonika si Xio - nu este normal ca doctorii sa cumpere din veniturile lor (salariu + spaga) aparatura de spital cum nu este normal nici ca pacientii sa vina cu medicamente de acasa.
La privat nu s-ar intampla niciodata asa ceva ... inteleg ca acum nu sunt multe spitale private si specializate, dar incet, incet reteaua asta se va dezvolta. Trebuie doar ca pacientii sa inteleaga ca servicii mai de calitate se vor obtine numai de la privat sau in fine, zona privata este zona unde pacientul are un cuvant de spus.
Toata situatia asta se datoreaza coruptiei la nivele foarte mari in Romania si nu vad cum se poate corecta asta.
Nati spune:
sdcristian, bineinteles ca Romania nu e Japonia, dar... eu platesc taxe si asigurare medicala aici si astept servicii pe masura contributiei mele ca si contribuitor de taxe.
Cum e posibil sa nu mi se puna la dispozitie de catre spital un amarat de algocalmin?
Si de ce medicii trebui sa-si cumpere ei din banii lor personali cele necesare intr-un spital?
Cred ca guvernul stie ca se fura de catre personalul medical si se ia spaga de la pacienti, si probabil de aceea nici nu le maresc salariile ori sa aloce bani suficienti de la buget in sistemul medical.
Si cum oamenii, majoritatea din ei dau spaga, nimic nu se schimba, cei din sistem se plang de salarii mici, iar pacientii de conditiile nu tocmai bune din spital si modul in care sunt tratati de catre personalul medical.
sdcristian spune:
citat din mesajul lui buflea Nu, nu, Ramonika si Xio - nu este normal ca doctorii sa cumpere din veniturile lor (salariu + spaga) aparatura de spital cum nu este normal nici ca pacientii sa vina cu medicamente de acasa. La privat nu s-ar intampla niciodata asa ceva ... inteleg ca acum nu sunt multe spitale private si specializate, dar incet, incet reteaua asta se va dezvolta. Trebuie doar ca pacientii sa inteleaga ca servicii mai de calitate se vor obtine numai de la privat sau in fine, zona privata este zona unde pacientul are un cuvant de spus. Toata situatia asta se datoreaza coruptiei la nivele foarte mari in Romania si nu vad cum se poate corecta asta. |
si pacientii mai trebuie sa isi permita serviciile private, si aaigurare privata ok in plus fata de cea obligatorie.
XIO spune:
citat din mesajul lui Nati sdcristian, bineinteles ca Romania nu e Japonia, dar... eu platesc taxe si asigurare medicala aici si astept servicii pe masura contributiei mele ca si contribuitor de taxe. Cum e posibil sa nu mi se puna la dispozitie de catre spital un amarat de algocalmin? Si de ce medicii trebui sa-si cumpere ei din banii lor personali cele necesare intr-un spital? Cred ca guvernul stie ca se fura de catre personalul medical si se ia spaga de la pacienti, si probabil de aceea nici nu le maresc salariile ori sa aloce bani suficienti de la buget in sistemul medical. Si cum oamenii, majoritatea din ei dau spaga, nimic nu se schimba, cei din sistem se plang de salarii mici, iar pacientii de conditiile nu tocmai bune din spital si modul in care sunt tratati de catre personalul medical. |
Nu prea intelegi Nu spitalul este de vina sau medicul sau asistenta ci cei care administreaza bugetul statului roman. Ca la sanatate se dau cei mai putini bani, ca acele costuri pe care le deconteaza casa de asigurari spitalelor sunt infimesi ca sunt multi fara asigurare care sunt tratati. Pe langa asta acolo sus se fura banii ca in codru.
Nati spune:
Ai dreptate, nu inteleg nimic!
Daca ii iei pe rand de la medic,asistenta, infiermiera si administratie, nimeni nu fura, nimeni nu ia spaga.
La fel si cei de la guvern zic, ei nu fura.
Nimeni nu fura in Romania, probabil extraterestii au glume in program si fura banii de la bugetul statului .
Hai ça am discutat si anul asta de plangerea cadrelor medicale si a pacientiilor.
Ne intalnim si la anul pe forum sa dezbatem acelasi subiect si poate apar plangeri noi.
sdcristian spune:
ce nu ai inteles tu nati e ordinea
cei de sus fura primii, apoi nivelul 2, apoi 3, la directorii de spitale nu cred ca mai ajung multe de furat. sau nu la multe spitale. doctorii nu prea au cum sa fure, ca ar fi idioti doctorii sa fure cu o mana, si sa cumpere ata de operatii cu cealalta. plus ca ei nu manuiesc efectiv banii, doar edicamentele si instrumentarul, si nu stiu de cate plosti poate avea nevoie cineva acasa
sa nu uitam cati lucreaza la negru dar pe stilul firma are 100 de angajati reali, 10 pe hartie pt care se platesc asigurari, la dr iti cere dovada (o adresa) ca firma plateste asigurari de sanatate, firma poate da adresa la toti cei 100 de angajati, ca nu se detaliaza asigurarile pe persoana. doar scrie ca firma x plateste asigurari de sanatate.
dar cel mai mult tot cel mai sus se fura