petitia ''VREM SPITALELE DE STAT CA CELE DE LA PRI
Raspunsuri - Pagina 18
Ramonika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Sunt curioasa daca asistentele de la privat au salarii mai bune decat la stat. Toti cei care au fost la privat au spus ca au fost tratati foarte frumos si asistentele erau dragute si saritoare. Ce salar au comparativ cu cele de la stat? |
probabil ca salariile sunt putin mai mari, insa nu cred ca asta face diferenta. diferenta o face ca la stat chiar daca te reclama cineva pt. atitudine negativa fata de pacient nu ti se intampla nimic, insa la privat e foarte posibil sa fii dat afara daca atitudinea generala fata de pacient este una negativa.
XIO spune:
Diferenta este facuta de salarii. Cand nu mai ai griji si nu mai esti stresat lumea e mai roz.
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik Ca sa raspund strict la intrebarea ta : in Ro mama a fost operata recent intr-o clinica privata, din ceea ce platea casa de asigurare a mai platit destul din buzunar si a fost tratata perfect. Salariile asistentelor de la clinica asta privata erau triple fata de salariile din sistemul de stat. Plus interdictia stricta de a primi cadouri, afara de flori care erau lasate la clinica. |
Nici nu va imaginati cat de bine imi fac mesaje ca asta ...asta dovedeste exact ce spun eu : cadrele din sistemul de sanatate nu sunt rele, sunt doar fortate de sistem sa-si piarda demnitatea ... cu exceptii desigur, sunt sigura ca un procent mare nu sunt mandrii ca trebuie sa ia spaga ca sa traiasca si sa-si vada profesia batjocorita ingrozitor de tare de cei pe care pana la urma ii salveaza.
glimmer spune:
In petitia la care se refera subiectul chestiunea "spagii" este trecuta undeva la coada. Restul punctelor se refera in special la un tratament corect si mai ales uman din partea cadrelor medicale.
(Printre altele sunt nemultumiri legate de tratamentele abuzive, discriminatoare, limbajul folosit de multe din cadrele medicale si tratamentele date "dupa ureche")
XIO spune:
Petitia asta este facuta de un amator, ma gandeam c cerintele macar vor fi cat de cat obiective.
Doamna care a scris-o nu intelege ca ea nu este medic si ca are pe acolo niste cerinte care-ti ridica sprancene de uimire daca lucrezi in sistem.
Sa inteleg ca schemele de tratament pt. infectii urinare, hipertensiunea arteriala de sarcina si cate si mai cate nu mai au trecere, trebuie sa facem niste analize (?!?!?!?) inainte sa administram terapia medicamentoasa, care la fel se administreaza si in alte tari, ca noi la medicina invatam anumite scheme care se aplica.
Sunt spitale in care copiii stau cu mamele in maternitate, numai prematurii stau la salon.
mai pe scurt, doamna este deranjata de:
-comportamentul lipsit de respect al unor cadre medicale/personal mediu
-lipsa de bani in sistemul sanitar care obliga astfel pacientul sa isi achizitioneze o mare parte din medicatie si/sau instrumente
-lipsa de comunicare dintre pacient-medic, asistenta-pacient etc
Si toate astea la Spitalul din ploiesti.
Nu stiu cum se practica acolo, dar la unele spitale pacientele sunt vazute zilnic, doar ca nu neaparat de medicul cu care au nascut.
Sunt rotatii ale medicilor care se fac la gravide, lauze, sala de nastere, policlinica, toate pacientele sunt monitorizate, dar de medici diferiti.
glimmer spune:
Petitiei si modului in care a fost formulata, i se pot reprosa multe lucruri. Probabil inclusiv faptul ca pare sa fost formulata prin insumarea mai "de-a valma" a mai multor nemultumiri ale mai multor persoane. Insa arata si multe lucruri negative care exact asa se petrec si nu numai la spitalul din Ploiesti.
Ca sa ma refer si eu la faptul ca pacientele sunt "vazute" zilnic. Ma voi lega din nou dea experienta mea personala, cu toate ca nu numai eu am intampinat probleme, insa incerc sa vorbesc cat mai putin din povestite si auzite. Si eu am fost "vazuta" zilnic, dar tratata corespunzator am fost numai cand m-am adresat in mod special si convingator sefei de sectie. Care, ca semn de apreciere, m-a chemat sa ma trateze la ea la cabinet.
Marina82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui glimmer Petitiei si modului in care a fost formulata, i se pot reprosa multe lucruri. Probabil inclusiv faptul ca pare sa fost formulata prin insumarea mai "de-a valma" a mai multor nemultumiri ale mai multor persoane. Insa arata si multe lucruri negative care exact asa se petrec si nu numai la spitalul din Ploiesti. Ca sa ma refer si eu la faptul ca pacientele sunt "vazute" zilnic. Ma voi lega din nou dea experienta mea personala, cu toate ca nu numai eu am intampinat probleme, insa incerc sa vorbesc cat mai putin din povestite si auzite. Si eu am fost "vazuta" zilnic, dar tratata corespunzator am fost numai cand m-am adresat in mod special si convingator sefei de sectie. Care, ca semn de apreciere, m-a chemat sa ma trateze la ea la cabinet. |
Curiozitate: ati prefera sa nu se mai ia spaga si sa fiti tratati de catre medici in concordanta cu salariul oficial al acestora? Sau mai bine zis..sa fiti tratati doar de acele persoane care ar fi dispuse sa mai lucreze pe asa un salariu ( gen vanzatoare de supermarket) ?
Sper sa nu-mi dati celebrul raspuns ,, atunci sa nu se faca medici'' . Majoritatea se fac medici pentru ca au aspiratii ceva mai inalte decat sa faca toata ziua tabele in excel la privat, nu studiaza aproape nimeni 10-15 ani pt ca spera sa se imbogateasca jumulind bolnavii. Viata e un sir lung de compromisuri..atata tot.
olim spune:
bird; mi se pare aberant ca sa nu ai dreptul la urgenta gratis, oricare ar fii aceasta
si mi se pare la fel de aberant sa platim asigurari private ca sa fim rambursati total, uneori nici asta, in conditiile in care platim impozite si asigurari de stat enorm de mult
sunt de acord sa nu imi ramburseze ca imi schimb dintii de portelan, dar nu sunt de acord sa nu imi suporte asigurarile sociale o nastere sau o analiza de sange atat timp cat sunt insarcinata
si ne miram ca se intample istorii de genul arabului care impusca oameni pe strada, pai daca traiesc doar din social
Au salariile foarte mari fata de stat.
nu e de mirare de ce unii medicii de la stat gandesc asacei buni ajung la privat, ca au salarii mari si cei slabi rama in sistemul de stat de unde si frustratiile
pacat ca sunt platiti din impozitele tuturor, si pana la urma fac aceasta meserie pur economic.
inclusiv pregqtireq celor 6 ani plus rezidentiat tot pe banii contribuabililor romani,care au prea putine drepturi
si ne miram de ce nu merge bine sistemul