petitia ''VREM SPITALELE DE STAT CA CELE DE LA PRI

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Totusi vor fi localitati unde niciodata nu vor fi servicii private, vor fi cazuri in care omul nu mai are timp sa ajunga pana la cel mai apropiat spital privat. Pe mine personal, asta ma impiedica sa apelez in exclusivitate la sistemul privat.
Cat despre asigurari private de sanatate... nu mai spun ce neincredere imi starneste cam orice sistem romanesc. Inclusiv un sistem privat de asigurari de sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Am inteles ..sigur, serviciile medicale private sunt inca la inceput. Eu cred ca in timp o sa castige teren.
Autoritatile ar trebui sa accelereze aceasta varianta dar din cate imi aduc aminte a iesit lumea in strada de frica ca se imbogatesc altii decat ei.

Eu rezonez cu toata lumea din Romania care se simte frustrat, dar ma irita lipsa de respect cu care este tratata profesia medicala - mie mi se pare ca ei livreaza servicii pe masura conditiilor materiale si profesionale in care profeseaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

ba eu am mare respect pt medicii cu care am avut de-a face pana acum, poate sunt eu mai norocoasa de felul meu, nu stiu, dar am fost internata de 3 ori, conditii decente, personal profesionist, si da, nu am dat deloc bani. am dus la externare prajituri, atat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui glimmer
Cat despre asigurari private de sanatate... nu mai spun ce neincredere imi starneste cam orice sistem romanesc. Inclusiv un sistem privat de asigurari de sanatate.

Asa este ... sistemul medical privat are avantajul ca traieste strict pe baza numarului de bolnavi care apeleaza la ele. De aceea vor fi extrem de atenti la serviciile pe care le furnizeaza - orice eroare de comportament sau profesionala va fi tratata mult mai atent si pacientul va fi recompensat suplimentar pentru a tolera greseala.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

ba eu am mare respect pt medicii cu care am avut de-a face pana acum, poate sunt eu mai norocoasa de felul meu, nu stiu, dar am fost internata de 3 ori, conditii decente, personal profesionist, si da, nu am dat deloc bani. am dus la externare prajituri, atat.

De cand sunt pe forum nu am vazut niciodata un subiect pozitiv la adresa personalului medical din Romania, in schimb s-au scurs sute de pagini despre nemernicii care profeseaza in sistemul medical (doctori, asistemte, infirmiere, portari)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Buflea, lumea nu doreste pt ca nu le poate plati!Cred ca tot de aia milioane e de americani nu au asigurare,nu?O zi de spitalizare costa 300 de lei .Pt cei care muncesc o luna pt salariul minim cum crezi ca ar putea plati asa ceva? De pensionari nu mai vorbim...In cate tari ai vazut sa plece bolnavii din spital ca sa-si cumpere medicamente,perfuzoare,etc?Si inca ceva,spitalele private sunt f putine si nu au toate specialitatile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:

De cand sunt pe forum nu am vazut niciodata un subiect pozitiv la adresa personalului medical din Romania, in schimb s-au scurs sute de pagini despre nemernicii care profeseaza in sistemul medical (doctori, asistemte, infirmiere, portari)

stiu asta, si personal nu inteleg de unde atata indarjire. nu or fi toti perfecti, dar nici chiar talpa iadului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Pai simplu-platesti asigurari toata viata,dai si spaga si tot tratat cu sila esti.Intelegi acum frustrarea?Ca sa nu mai zic de conditiile de spitalizare,de multe ori mai rele decat la inchisoare.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Sincer, eu am mai auzit pe la altii lucruri bune despre unii medici sau alte cadre medicale. Eu nu am avut, poate, norocul sa intalnesc asa ceva, poate pentru ca sunt cazuri rare. Dar asta nu ar trebui in mod normal sa fie o chestie de noroc, faptul ca esti tratat ca un om.
Am avut ocazia sa asist la scene absolut mizerabile. Tocmai din cauza "aventurilor" mele in sistemul medical romanesc din timpuri diferite nu cred nici in dezumanizarea datorata salariilor mici, desi, cum am spus nu sunt de acord cu ele si cu felul cum statul intelege sa ne trateze pe toti. Sistemul nostru medical ne trateaza asa de multa vreme. Imi amintesc o intamplare care m-a marcat, oarecum. Eram adolescenta si idealista, cumva. A trebuit sa stau trei zile internata intr-un spital. Eram in salon cu o fata de varsta apropiata si in acelasi salon au fost adusi doi sugari de la casa de copii. Copiii aia nu erau nici schimbati, nici hraniti. Nu existau scutecele absorbante de astazi si bietii copii miroseau infiorator, toata ziua nu ii schimbase nimeni. Rar de tot cate o asistenta isi amintea sa le aduca biberonul cu lapte, dar de schimbat tot nu ii schimba. Noaptea, o asistenta a lasat un biberon cu lapte pe pervazul geamului de pe hol si dusa a fost, nu a mai intrat in salon. Copiii plangeau amandoi, iar eu si colega de salon ne-am chinuit sa-i hranim, pe rand cu acelasi bieron, trecand peste repulsia pe care ne-o provoca mirosul absolut oribil care venea de la bietii copii, pentru ca efectiv se sufocau de plans si nimeni nu venea. La un moment dat a mai venit un barbat dintr-un salon alaturat si a inceput sa-i legene. Eu personal, am fost socata de intamplare. Sunt atatia ani de atunci, alti oameni, dar putine schimbari.
De aceea, revenind la petitie, ca de la asta ne-am luat, eu nu vad nimic exagerat in cererile de acolo. Nu s-a cerut nici confortul de la hotel de trei stele, nici facilitati absurde. S-a cerut doar respectarea legilor, a regulamentelor si procedurilor care ar trebui aplicate in spitale si sa nu mai fii umilit cand te afli in postura de pacient, la "mana" cadrelor medicale.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui glimmer

Asa este ... sistemul medical privat are avantajul ca traieste strict pe baza numarului de bolnavi care apeleaza la ele. De aceea vor fi extrem de atenti la serviciile pe care le furnizeaza - orice eroare de comportament sau profesionala va fi tratata mult mai atent si pacientul va fi recompensat suplimentar pentru a tolera greseala.

Buflea, tu vorbesti dintr-un sistem mult mai bine pus la punct, inclusiv din punct de vedere al malpraxisului. La noi sistemul privat, la spitale ma refer, exista doar in cateva mari orase. Iar aici ca pacient extrem de greu iti capeti dreptatea. Daca esti doar un om "obisnuit" chiar foarte putin probabil.

Mergi la inceput