petitia ''VREM SPITALELE DE STAT CA CELE DE LA PRI
Raspunsuri - Pagina 12
Rufus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Letitia1
Si atunci de ce ai plati asigurare privata daca tot e la fel? (intrebare retorica ). |
De ce retorica?
Eu chiar sunt curios de ce as plati in plus ca sa beneficiez de exact aceleasi conditii (la toate capitolele).
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
alintaroma spune:
Xio eu nu ti-am adresat intrebarea tie ca nu vad de ce as facea-o . Doar nu esti tu responsabila ptr ce i s-a intimpalt lui. Spuneam si eu cu amaraciune ca parca nimic nu mai functioneaza :( Iar cind am zis scandal nu m-am referit la smuls parul din cap ci mers si discutat cu seful de sectie, care nu raspundea la nici o intrebare , tacea si atit.
Infectia ca infectia (desi si la asta dr de la capitala i-a spus ca de aia a facut infectie ca l-au lasta prea mult timp cu tubul, ca procedura cere intre 3 si maxim 5 zile, nu functioneaza, trec la alte proceduri) pe mine m-a revoltata faptul ca stia toata suflarea spitalului ca intr-un caz de pneumotorax intubat (sau cum so zice) pacientul nu are voie nici sa miste daramite sa se deplaseze si cu toate astea au trecut si 7 ore si nu venea nimeni pe la el, sa il ajute cu mersul la toaleta sau hranit, chestii basic si umane ... Asta e cel mai trist ....
buflea spune:
citat din mesajul lui Victoria_mami
Pai vezi, Buflea, tocmai aici e problema. In timpul serviciului, doctorii si asistentele nu ar trebui sa incerce sa-si rezolve problemele lor (finaciare sau de orice natura), ci ar trebui sa rezolve problema pacientului. Pnetru asta sunt platiti, chiar daca salariul e mizer. NU e vina pacientului ca ei au salarii de mizerie si nu pacientul ar trebui sa plateasca, prin umilinte si servicii medicale de toata rusinea ptr. ca personalul medical nu e platit bine. |
In teorie asa este si intr-un sistem care functioneaza corect. In practica insa nicaieri nu o sa se intample ce spui tu ... luam orice tara doresti tu si dam medicilor conditiile de munca si retributie din Romania si eu bag mana in foc ca se ajunge la ce e in Romania.
Pe de alta parte, nu ai inteles mesajul meu din postul anterior. Am vrut sa scot in evidenta ca pe de o parte acceptam nerespectarea unei reguli (sub diverse motive, intemeiate, nu le contest) numai daca ne avantajeaza personal (intrarea la ruda bolnava), dar nu mai acceptam nerespectarea regulilor cand ne dezavantajeaza personal, adica trebuie sa scoatem bani din buzunar pentru servicii de calitate.
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alintaroma Deci cind sistemul nu functioneaza macar faci ce poti sa iasa bine , nu urmezi protocoale cu ochelari de cal ... Stiu , a fost el ghinionist . |
Corect ..asta face toata lumea, si bolnavii si vizitatorii lor si portarul si medicii ... daca gasesti scuze oricui din aceasta categorie, atunci trebuie sa accepti si comportamentul medicilor.
buflea spune:
citat din mesajul lui XIO Problema in Romania e ca multi s-au obisnuit ca e mai usor sa dai banu si primesti ce vrei. dar e amuzant de vazut cum niciodata nu e vina omului, intotdeauna e de vina medicul, chiar si atunci cand oamenii dau bani ca sa comita o ilegalitate. E de vina portarul liftierul, Sfantul Duh, niciodata cel care da banii. |
Asta este un mare adevar ... De fapt eu nu invinovatesc pe nimeni.
In Romania toata lumea se descurca - toata lumea - asa ca nimeni nu are dreptul sa arate pe nimeni cu degetul.
Letitia1 spune:
Eu chiar sunt curios de ce as plati in plus ca sa beneficiez de exact aceleasi conditii (la toate capitolele). |
Eu platesc asigurare privata pentru ca nu vreau sa stau la mina sistemul de stat. Spre exemplu, am avut nevoie sa mi se faca un scan. La sistemul de stat trebuia sa astept 8 saptamini, asa m-am dus la doctorul meu de familie si i-am spus ca vreau sa ma duc pe cale privata, el a dat telefon acolo (nu poti sa o faci tu ca pacient, tot tipul ai nevoie de trimitere de la medicul de familie) si a doua zi am facut scan-ul.
buflea spune:
citat din mesajul lui Letitia1
Eu platesc asigurare privata pentru ca nu vreau sa stau la mina sistemul de stat. Spre exemplu, am avut nevoie sa mi se faca un scan. La sistemul de stat trebuia sa astept 8 saptamini, asa m-am dus la doctorul meu de familie si i-am spus ca vreau sa ma duc pe cale privata, el a dat telefon acolo (nu poti sa o faci tu ca pacient, tot tipul ai nevoie de trimitere de la medicul de familie) si a doua zi am facut scan-ul. |
Deci sa lamurim ..exista diferente intre sistemul de stat si particular. De la paturi mai moi, mai mari si mai roz, mancare mai calda si mai aromata, flat TV si pana la servicii mai rapide.
Ca pentru unii aceste diferente nu conteaza si considera ca nu merita banii ...este alta mancare de peste. Dar diferente exista si faptul ca aceste spitale functioneaza inseamna ca exista bolnavi care le prefera.
buflea spune:
In plus, inclusiv acest subiect dovedeste mentalitatea super individualista si subiectiva a romanilor. Vrem spitale imaculate, doctori brilianti si servicii de nota 10, dar la stat, acolo unde platim mai nimic catre sanatate.
Stiu, acum o sa veniti sa imi explicati cum "mai nimic" inseamna "foarte mult".
Dupa mine, solutia in Romania sunt numai si numai serviciile medicale private - acolo sunt spitale bune, doctorii sunt platiti bine si plata se face pe factura. O parte din sceste servicii deja exista si au fost fete care au confirmat teoria mea, cum ca la privat totul e mai civilizat.
De ce nu doreste lumea servicii private ? Pentru ca de fapt, tragand linie, e mai ieftina respectv convenabila combinatia "servicii proaste + asigurare de stat + spaga in spitale" decat combinatia "servicii bune + plata la privat"... si dupa ce iesim vii de acolo ne apucam sa ne plangem de cat de prost am fost tratati, ce magari sunt dobitocii aia de doctori, cum te jecmaneste toata lumea ...etc, etc, etc.
sdcristian spune:
buflea, eu doresc mult de tot spital privat, la policlinica oricum doar in privat merg
dar daca nu stai intr-un oras foarte mare nicio sansa, ca nimeni nu deschide spital pt 50.000 de locuitori, majoritatea cu venituri mici.
si sa merg in alt judet la spital privat, cand drumul pana acasa e de minim 2 ore dus - 2ore intors e un foarte mare inconvenient. de ex cand am fost internati la cluj, pt o radiografie a copilului a trebuit sotul meu sa faca drumul asta de 4 ore in total, eu nu puteam merge cu el sa il tin pt ca eram gravida.