petitia ''VREM SPITALELE DE STAT CA CELE DE LA PRI
Raspunsuri - Pagina 11
sdcristian spune:
vizitele in spital sunt restrictiate din cauza ca vizitatorii pot aduce cu ei diversi virusi, si daca expui un om deja bolnav la o simpla viroza, poti ajunge la probleme mult mai grave
la maternitatea unde am nascut eu a doua oara, de stat, nici nu era portar, usa spre etaje era cu cartela, statea deschisa strict intre orele de vizita, in rest la revedere. nu pot sa uit cum la prima nastere la colega de salon au venit in vizita ceva prieteni cu 2 copii marisori, de gradinita. noroc ca i-a scos rrapid o asistenta. evident ea s-a suparat, si nu a inteles nici cand i s-a explicat frumos ca nu poti expune un copil de 2 zile la copii de gradinita/scoala ca daca ia o raceala banala poate fi grav.
la orl copii cluj vizitele erau permise 10 minute de om, in rest apartinatorii care stateam cu copiii in spital trebuia sa fim ca bolnavii - cu pijama, papuci de interior, halat. nici pe hol nu prea era voie sa nu faca copiii schimb de virusi.
mcoca spune:
Am fost internata de 2 ori : o data cand am nascut si o data la o operatie. Aici orele de vizita sunt de la 9 la 20. Ei da, si aici sunt virusi samd, dar totusi te lasa sa stai toata ziua acolo daca vrei.
La maternitate nu aveau voie copiii sub o anumita varsta (nu imi mai amintesc ce varsta), exceptie faceau fratii bb-ului.
Nu vad de ce numai in ro nu se poate???
Vicky si Printzesone
Ramonika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Nu vad de ce numai in ro nu se poate??? |
ba se poate, insa cu bani...
daca e vizita de o ora pe zi sau de o zi intreaga, nu tot se imprastie virusii?
Lillo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Am fost internata de 2 ori : o data cand am nascut si o data la o operatie. Aici orele de vizita sunt de la 9 la 20. Ei da, si aici sunt virusi samd, dar totusi te lasa sa stai toata ziua acolo daca vrei. La maternitate nu aveau voie copiii sub o anumita varsta (nu imi mai amintesc ce varsta), exceptie faceau fratii bb-ului. Nu vad de ce numai in ro nu se poate??? Vicky si Printzesone |
Cred ca asta e unul din motivele pentru care se numeste asa subiectul. Si in Ro la privat programul de vizita e 9-21 si se intra cu halat, botosi de plastic peste incaltaminte si masca daca e cazul. Nu sunt primiti in spitalul de pediatrie vizitatorii sub 12 ani si nu se face exceptie sub nicio forma. In rest, la pediatrie cel putin, ambii parinti (nu doar cel internat cu copilul) pot asista la vizita medicala cand se raspunde la toate intrebarile.
hannen spune:
Acum am deschis subiectul,am intrat sa o contrazic pe Mirela(DC)
Sunt tari in lume unde nu este absolut nicio diferenta intre privat si spitalul de stat.Sau sper ca asta de o stiu eu ,nu-i singura.
Dar cu siguranta sunt aceleasi conditii,pacientii sunt tratati exact la fel(cu bun simt si respect),plus ca ,asigurarea de sanatate -fie ea si cea mai ieftina si de stat,"merge" la absolut orice spital privat.
Bine,sunt si clinici luxoase de zici ca`s resorturi (piscine si alte cele),dar in general toate spitalele sunt curate si bine dotate si operatiile dificile se fac la spitalele de stat.(nu stiu cam ce operatii se fac la privat-de ex. stiu ca oftalmoloaga la care mergem noi face operatii in clinica.Banuiesc ca mai sunt astfel de specialisti care opereaza,insa cred ca baza e statul.
************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!
jenn spune:
Am nascut intr-o maternitate de stat in Ro -toti vizitatorii intrau cu pelerina peste haine,botosei peste incaltaminte.Depinde mult si de seful de sectie, de managerii spitalului.
Letitia1 spune:
Citat: |
Hannen: Sunt tari in lume unde nu este absolut nicio diferenta intre privat si spitalul de stat |
Si atunci de ce ai plati asigurare privata daca tot e la fel? (intrebare retorica ). Doar pentru ca nu trebuie sa stai la rind asa cum e la spitalele de stat? Asta ar fi un motiv bun.
Barbata-meu a trebuit sa faca 2 operatii in decurs de 6 luni si una a facut-o intr-un spital de stat (in regim de urgenta) si cealalta la un spital privat. A spus ca a fost tratat mai bine la spitalul de stat! Deci nu e musai daca e de stat e prost, cel putin aici la noi asa e.
mcoca spune:
Nu se dau halate, botosei sau masti. Vorbesc despre patologiile normale. Cand am nascut a avut sotul halata si boneta in "sala de nasteri". Atat
Vicky si Printzesone
DarkBendis spune:
Am nascut "la stat" in Marea Britanie - adica spital NHS.
Deci: program de vizite, 2 ore inainte de masa, 2 ore dupa-masa. Sotul/partenerul + ceilalti copii ai familiei (daca era cazul) puteau sta intre orele 10 am-9.30 pm. Se intra pe sectie doar cu cartela (personalul) sau sonerie (adica sotul suna, venea asistenta, il identifica si il lasa sa intre). La orele de vizita usile erau descuiate. Mancare puteai primi "din exterior" dar DOAR in ambalaj de la magazin, sau in ambalaje de la cantina (desi ti se recomandau ca acestea sa fie evitate, voiai sa mananci la cantina, puteai sa mergi acolo), deci nu sufertase si recipiente de acasa (pentru a se evita problemele, iar in caz ca se lasa cu alergii, intoxicatii alimentare etc sa se stie EXACT de unde au provenit alimentele si cum au fost gatite, iar acces la frigider sa-ti tii sufertasul cu supa sau tocana nu era). Vizitatorii nu aveau voie sa stea pe patul pacientului, iar daca nu erai in camera personala se recomanda sa nu se vina cu flori, deoarece alti pacienti de pe sectie puteau fi alergici la polen.
Acum lucrez tot in cadrul NHS, si am vazut ca cel putin in domentiul "vizitelor" sistemul e cam acelasi: strict orele de vizita, intrarea pe sectie/la saloane tot asa, cu cartela si sonerie pentru cei ce nu sunt din personal, la pediatrie parintii pot sta TOT TIMPUL cu copiii, unul dintre parinti este incurajat sa ramana peste noapte (fiecare pat de copilas are langa el un pat pliant pentru parinte). Mancare se poate aduce din afara spitalului, dar nu orice si in orice conditii (motivele precizate mai sus).
Iar daca e vorba de salarii, aici infirmierele, receptionerele au salariu foarte mic (infirmierele si personalul care se ocupa de curatenie au salariul minim, sau un pic peste salariu minim), asistentele, moasele au salariu mediu, personalul administrativ la fel - in cel mai bun caz(iar in cadrul asistentelor, moaselor, majoritatea personalului administrativ e vorba de persoane cel putin cu facultate, daca nu si cu studii post-universitare) - si nimeni nu asteapta sa primeasca nimic de la pacienti.
Nu "se da" nimic, eventual o cutie de ciocolata pe care o lasi pentru toate asistentele, daca doresti sa-ti arati recunostinta ai alte posibilitati, exista un sistem clar pentru a face donatii spitalului/sectiei, fiecare spital are o Charity Foundation. A, ca tot e vorba de strans de bani - chiar acum duminica la Spitalul de Copii de aici va avea loc o parada a motociclistilor, ocazie cu care se vor aduna fonduri (evenimentul e de traditie, participa mii de motociclisti), ne ducem si noi
Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"