LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***414***

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Olga, a doua rochita este dementiala. Ambele sunt ft frumoase, insa cred ca a doua te caracterizeaza mai bine Eu am iesit cu fetele. Ele planuiesc o iesire la munte, doar noi, fetele, insa nu mi-am dat inca acceptul, mi se pare cam ... iesit din comun, mai ales ca ar tb sa o las pe Eva acasa la ce planuri au ele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Hello fetele!!
Am scapat de varicela, suntem bine de saptamana trecuta dar am asteptat confirmarea oficiala. Cu toate astea eu nu cred ca a avut varicela. Sunt multe elemente care mi-au ridicat semne de intrebare pe langa starea ei foarte buna, lipsa temperaturii chiar si doar usor crescute, lipsa totala a mancarimii precum si modul de evolutie al bubitelor. In fine, bine ca a trecut cu bine, acum as vrea doar sa stiu sigur asa ca am o intrebare pentru Doamna Doctor gen Denisamada, pot sa-i fac acasa un test de sange sa ma conving?/ Are rost?

In rest suntem bine, ne plimbam toata ziua, si ca sa recuperam timpul petrecut in casa dar si pentru ca vremea de afara e superba!!!

Nu pot exprima in scris, sentimentul pe care il am cand ne trezim dimineata si soarele ne lumineaza si incalzeste casa. Chiar daca afara uneori e racoare, natura toata trezita la viata, caldura si lumina soarelui, dupa o toamna muuuult prea lunga pentru noi, sunt o adevarata incantare. Avem si marele avantaj ca stam langa parc asa ca simtim primavara, asa cum pana acum doar am citit-o in carti. Copacii sunt infloriti, parcul e plin de campuri de narcise si alte flori de primavara, pe lac au aparut noii bobocei de rata si puii de lebede care inca nu au scapat total de puful cel gri.
Asadar de dimineata pana seara suntem plimbarete. In timpul saptamanii in parc iar in weekenduri prin diverse locatii, ca sa vizitam cat mai multe si sa fugim din oras. Intram in casa doar ca sa mancam de pranz si sa dormim. Daca ar fi dupa mine eu n-as intra deloc, doar ca nu pot sa o culc pe Gazulina in parc desi as vrea. Am reusit si cateva performante, sa luam pranzul in parc si l-am invitat pe tati sa ne onoreze cu prezenta la picnic, ba chiar am reusit sa evadez cateva ore cat a dormit ea de pranz si sa citesc o carte, intinsa pe iarba (una pe care o plimb de aproape doi ani). Stiu ca poate parea boem dar lucrurile astea atat de simple si de normale par extraordinare pentru ritmul vietii noastre din ultimul timp. Asa ca invatam sa ne adaptam si la partile frumoase nu doar la cele mai dificile.
Aici la ora pranzului si in zilele cu soare parcul se umple de oamenii intinsi la soare ca lacustele, care nu tin cont ca sunt in costum, se descalta de pantofi si alearga desculti in iarba, citesc o carte, servesc pranzul. Si cu toata aglomeratia asta, in parc domneste linistea si amorteala amiezii iar zgomotele inerente se aud ca un zumzet de gaze, tulburat uneori de rasetele cristaline ale copiilor. As avea multe sa va povestesc, mi s-a umplut tolba de cand absentez. Ma gandeam chiar, ca as putea sa-mi fac un blog cu cate povesti si impresii am strans pana acum, insa nu gasesc nici timpul, nici rabdarea sa le scriu.

Cam asta e pe scurt si pe larg despre noi.
Am vazut ca vorbeati de Pasti si decoratiuni. Eu n-am nici un chef sa ma pregatesc culinar de acest eveniment dar n-am ce face. Vom incerca sa ne organizam in asa fel incat nici sa nu muncesc prea mult dar sa marcam momentul. Nici cu Iepurasul nu ma stresez prea mult, ceva mic acolo dar neaparat sper sa gasesc ciocolatele din acelea mici in forma de oua. La Inviere sper sa mergem impreuna. Cu decoratiunile merg tot pe ideea de primavara. Bucataria mea de aici e pe galben-unt asa ca am asortat-o cu elemente verzi ca sa-i dau culoare. De curand mi-am pus la geam ghivece colorate cu patrunjel, busuioc, cimbru si cateva decoratiuni de gradina si atat de mult imi place si imi da o stare de bine incat pentru Pasti vreau sa extind conceptul si in celelate camere. Asa ca voi lua probabil cateva lalele colorate, cosuletul cu iarba si oua si un iepurasi, doi si gata povestea.
Intrebare: Cu ce v-ati gandit sa vopsiti oualele impreuna cu piticii? Acuarele, vopsea de oua, etc.Incerc sa gasesc o solutie optima la care si rezultatul sa se pastreze. AAaa si am uitat, as vrea pentru Gazulina sa ii iau un ou de rata sau de gasca sau chair cateva de bibilica sa fie mici asa ca pentru ea. Ma mai gandesc.

Oli vad ca te pregatesti intens de botezul lui Leon, o sa fie fancy-trancy ? Pe mine m-a luat cu tremurici ca eu nu m-am gandit si nici n-am elanul disponibil pentru a ma gandi la o tinuta speciala si nici prea mult timp nu mai am. Stiu ca ar fi mai sigur sa vin gata pregatita de aici dar cum eu las lucrurile pe ultima suta de metri parca vad ca alerg prin Bucuresti in cautare de ceva ce sa-mi fie pe plac. Astenia asta de primavara a pus asa stapanire pe mine ca nici de ziua Gazulinei nu stiu ce voi face da nici nu ma stresez (inca), eu care sunt mama stresului. Nu m-am gandit, ca sa nu mai zic de pregatit, nici la cadou, nici la tinutele noastre, nici la detaliile organizatorice. Sper sa ma pot mobiliza rapid in saptamana cu pricina. Cred ca se simte lipsa lui Novus si a conversatiilor mele cu ea.

Gata. M-am lungit si am scris totul intr-un singur mesaj pentru ca imi merge netul ca melcul si da rateuri. Sper sa nu-mi faca o surpriza neplacuta acum cand voi da send.

Pupici

Mami de Gazii mica si frumoasa Al Doilea Anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Neata !!!

Cafeaua va asteapta, a iesit si soarele asa ca pare o zi reusita !!

Gaza, ma bucur ca ai intrat si pe la noi, cred ca am totusi puteri paranormale pt ca ieri ma gandeam sa te chem la apel dar vad ca ai venit singura
Imi place mult si ce ai povestit despre viata voastra de acolo, sa inteleg ca Gazulina nu mai merge la gradinita sau a fost vorba doar de perioada de convalescenta ? Oricum ma bucur ca v-ati acomodat si va simtiti bine
Cand veniti pana la urma in Romania ?

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Chatonel, si pe tine te-am chemat in gand pe forum dar vad ca nu a dat rezultate asa ca te chem si in gura mare !!

Pisigri, tu ce mai zici ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Eu sunt cam trista caci Leon de cateva zile este plin de bubite pe fata David nu a avut asa ceva. Sunt f inestetice, sper sa nu-l deranjeze. L-am dat cu o crema la uriage, dar n-a functionat si acum am luat alta de la Roche Posay. Sper sa fie mai buna.

David este bine, dar se cam plictiseste cateodata. Chiti nu mai are atata chef sa se joace cu el. A mai crescut si ea. Eu nu pot sa fiu mereu la dispozitia lui si cand doarme Leon incerc sa fac si ceva treaba, caci trebuie. Abia astept sa-l dau la gradi si sa-i si placa. Caci cand aduc in discutie gradinita, face urat...

Olga, mamica fericita de David (16.04.2009) si Leon (19.02.2012)

Ilinca a avut si la fel, am dat bani degeaba pe creme. I-a trecut intr-o zi, dupa ce am sters-o...sa zic cam o data la 2-3 ore cu vata inmuiata in ceai de galbenele.

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Si pentru ca primavara cel putin pe calendar a sosit, e momentul sa definitivam data INTALNELII, asta daca vreti sa ne mai vedem

In discutie ramasese luna mai, primul wkd 04-06 mai sau al doilea 11-13 mai cand parca se aranja mai bine pt mai multe tufete , asa ca va rog sa va dati cu parerea

Ca si locatie am gasit Pensiunea Lunca Sibielului http://www.sibiel.ro/galerie_ro.html

cateva impresii despre pensiune aici: http://am fost acolo.ro/hotel.php?d=pensiunea-lunca-sibielului-sibiel--sibiu&id=3974
scoateti voi spatiile dintre primele cuvinte
Din ce am citit diverse review-uri e potrivita pt dorintele noastre : aer curat, departe de aglomeratie dar aproape totusi de Sibiu, oameni amabili si primitori, loc de joaca si facilitati pt copii

camera ar fi 128 ron/noapte si pt apartamente am obtinut un pret bun si anume 150 ron/noapte in ideea ca luam toata pensiunea, daca nu sunt suficiente camerele mai este o pensiune disponibila langa aceasta

Astept propunerile voastre !

Mergi la inceput

Novus, merci de apel.
Am intrat ca asa o buna dispozitie ce mi-a insuflat Gaza cu postarea ei, mai eficienta si mai dulce decit orice cafea . De ieri este soare si la noi, dar cu frig si vint inca...
Noi am fost plecati in weekend fara Pisilinc; simbata spre duminica, la 2, ma suna mama sa imi spuna care are 39,2 la subrat si daca sa se duca cu ea la spital. Am zis ca nu, am invatat-o ce antitermice sa ii dea, am gonit dimineata spre casa, am gasit-o super mofturoasa si imbufnata, cu febra si atit. Febra nu ceda decit la Nurofen sau la paracetamol supozitor; Panadolul era apa de ploaie. Ma pregatisem pt o noapte crunta, seara la 9 juma i-am pus un supoz cu paracetamol si ne-am culcat...si de atunci nu a mai facut febra . Am fost ieri cu ea la revizie, nu are nimic pe nicaieri. Ori a fost o scurta viroza declansata pe fondul bintuielii de simbata (din care cred ca mama nu imi povesteste prea multe...), ori a fost o reactie psihosomatica la absenta noastra??? Se poate asa ceva???? Sper in viroza.....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Novus, merci de apel.
Am intrat ca asa o buna dispozitie ce mi-a insuflat Gaza cu postarea ei, mai eficienta si mai dulce decit orice cafea . De ieri este soare si la noi, dar cu frig si vint inca...
Noi am fost plecati in weekend fara Pisilinc; simbata spre duminica, la 2, ma suna mama sa imi spuna care are 39,2 la subrat si daca sa se duca cu ea la spital. Am zis ca nu, am invatat-o ce antitermice sa ii dea, am gonit dimineata spre casa, am gasit-o super mofturoasa si imbufnata, cu febra si atit. Febra nu ceda decit la Nurofen sau la paracetamol supozitor; Panadolul era apa de ploaie. Ma pregatisem pt o noapte crunta, seara la 9 juma i-am pus un supoz cu paracetamol si ne-am culcat...si de atunci nu a mai facut febra . Am fost ieri cu ea la revizie, nu are nimic pe nicaieri. Ori a fost o scurta viroza declansata pe fondul bintuielii de simbata (din care cred ca mama nu imi povesteste prea multe...), ori a fost o reactie psihosomatica la absenta noastra??? Se poate asa ceva???? Sper in viroza.....

Si eu inclin catre viroza cu toate ca tu stii cel mai bine cum a acceptat despartirea de voi adica noi cand am lipsit o noapte Ada nu a avut nicio problema dupa cum v-am povestit,mai multe ced ca ne-am facut noi, nici macar nu a intrebat cand venim pt ca ea e obisnuita sa stea cu mama din timpul zilei asa ca nici macar seara la culcare nu au fost probleme, i-a spus inca mamei cum facem noi seara cand ne punem in pat si gata !

Mergi la inceput

Noi am lipsit doua nopti; cind am plecat nu a avut nimic impotriva, in prima seara a fost ok, si a doua zi cica a fost vesela, dar a intrat in vrie cumva seara, cind am vb cu ea la tel..
Cind ne-am intors acasa mi-a facut exact cum a facut cind am plecat la mare si am intarcat-o; nici nu a vrut sa vb cu noi, ne-a tratat cu spatele la propriu, m-a pus sa o chem inapoi pe maica-mea ca sa ii puna termometrul, pe tati nici nu l-a lasat sa se uite la ea pina seara, s-a purtat ca un dl Goe perfect, ceea ce nu e deloc, dar deloc, Pisilincesc. Deci a fost suparata crunt ca am lipsit atita....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

ops, prezent sa traiti!

Olguta, rochia rosie mie mi-a placut tare-tare!

Gaza, imi pare tare bine ca sinteti ok si va aerisiti in parc... incepi sa devii poeta :)

Pisigrix, voi cind ati plecat de-acasa ati brifat-o pe pisilink ce si cum? ca data trecuta cind ati plecat la mare parca ati plecat miseleste daca mai tin io bine minte si asta nu e ok deloc ... sper sa nu gresesc si sa insir prostii

Novus, noi votam pt week-endu de pe 10-11 mai. Multumim de info si cautari

Eu lucrez de dimi saptamina asta, asa ca dupa-amiaza sint haihui. Vremea s-a racit, am scos iara plovarul de lina (sint fruguroasa, da ) si cica ploo toata saptamina

Ieri am fost cu pogonicea la o dezbatere despre agricultura- principalul subiect era opozitia dintre agricultura bio care e mai sanatoasa (care nu mai e asa bio pt ca s-au bagat in ea si oameni care fac asta doar pt bani, si atunci o fac cu kuru, adica tot cum stiu ei: plantat seminte BIO dar varietate care da randament mare, nu varietate cu calitati gustative; crescutul plantelor la halogen, ca sa dea rod repede etc; importat legume din alte tari in care legislatia e mai simpla pt BIO decit in franta si, deci, neecologic pt ca se consuma mai mult carburant decit daca ar fi luate de prin imprejurimi) si agricultura clasica, care foloseste ingrasaminte chimice, insecticide, stropeste plantele cu fel si fel de chimicale nocive.Dar, daca nu ar exista agricultura clasica ne-am bate pe mincare, pt ca culturile BIO nu ar putea hrani toata populatia - si asa in africa este foamete si inca se moare din cauza sub/malnutritiei.
Pogo a fost exemplara, a stat si ascultat, a desenat in timpul asta, nu a deranjat dezbaterea deloc Nu ne venea sa credem ce fetita mare avem

Mergi la inceput