Gard viu

Gard viu | Autor: camelia72

Link direct la acest mesaj

Buna
Vreau sa plantez gard viu,intre curtea mea si cea a fratelui si as dori sa stiu care este mai bun,din acela care sa ramana verde si iarna.Am citit pe internet despre o multime de specii,unele cresc f. repede si f. mult...parca nici asa, nu as vrea sa stau toata ziua sa-l tund caci noi stam ocazional la curte.
M-ar interesa parerile celor care si-au plantat singuri gard viu,care ar fi soiul care sa nu inghete si sa ramana verde si iarna,unde se gaseste de cumparat ...orice amanunt este important.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

nu stiu cum se numeste soiul pe care il cauti, popular i se spune "merisor". are frunzele verzi, lucioase, usor rotunjite. de obicei este folosit ca element de decor in aranjamentele de craciun.

mai multe info gasesti aici :

http://gradina.acasa.ro/plante-de-gradina-113/6-plante-de-gradina-vesnic-verzi-138757.html

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

nu stiu cum se numeste soiul pe care il cauti, popular i se spune "merisor". are frunzele verzi, lucioase, usor rotunjite. de obicei este folosit ca element de decor in aranjamentele de craciun.

Il cheama Buxus Sempervirens, din cate stiu eu.
Si mie imi place mult. Rezistent la clima sau tavaleli, foarte bun la modelat...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Gard viu poti face din multe specii!
Eu il fac din chiparos albastru,un veci are din tuia barbant, altul din *lemn cainesc, un altul din catina decorativa(pyracantha coccinea) .
Poti face si din buxus insa acum depinde de inaltimea pe care vrei sa o atingi. Buxusul creste fff greu si sa astepti sa se inalte 2 m...te pensionezi si nu il vezi
Varianta cu tuia barbant este ok, in sensul ca iti perniti financiar sa o cumperi deja la 1.5- 2.0 m si nu trebuie tunsa fix dupa un anumit tipar,adica nu e musai sa o tai anual.
Lemnul cainesc creste f rapid, dar in ierni geroase pierde frunza. Insa tulpinile formeaza o plasa destul de groasa. Si sa nu crezi ca stai cu foarfeca mereu in el. Mama mea are si il tunde masiv doar primavara. Atat.
Ceva ce ai putea sa faci frumos ar fi cu catina decorativa. Este superba! Prin iunie are flori mici albe, dupa bobite care se coloreaza in rosu/galbe/portocaliu si care raman pe planta pana primavara. La fel ca la lemnul cainesc, daca este o iarna blanda ii ramn frunzele verzi, insa cum a fost iarna trecuta...frunzele sunt pe planta insa s-au maronit. C a si crestere e ok- re;ativ repede, se agata pe gard si o tunzi doar primavara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Multumesc mult pt. sugestii!
M-am hotarat la tuia,au la dedeman la pretul de 20 lei/buc. si inaltime 80- 100 cm,eu am nevoie de max. 20 buc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

A, sa nu uit, pentru cei din Bucuresti: am vazut duminica, la targul din Vitan, tot felul de arbusti, printre care tuia sau buxus. Din cate am inteles, preturile erau mici-mici.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Buxusul nu e prea pretentios in sensul ca se poate usca, insa cu tuia am experienta de supravietuire de 50 %, si stiu multe persoane carora nu li s-a prins.
Asa am luat si eu la inaltimea de 80-100 cm, chiar puse in ghiveci. Dar de la inceput am presimtit ceva rau, adica nu erau crescute de mici in ghiveci ci luate din pepiniera si puse recent in ghiveci. Dezavantajul este ca multe radacini importante sunt taiate.
Am citit ca in general coniferele se planteaza cel mai bine toamna, incat pana in primavara sa se cicatrizeaza ranile; au perioada de cateva luni de stationare. Pe cand in primavara multe radacini fiind distruse nu pot asigura plantei hrana si deja intra in vegetatie; ca urmare se usuca.
Fapt dovedit si la mine- am inlocuit bucatile uscate si asta se intampla toamna tarziu, iar acum vad ca-s ok toate. Sper sa le fie asa mereu fiindca daca nu le ud...se pot usca oricand.

Deci, in decizia de a planta tuia ai in vedere si udatul la inceput zilnic apoi de cel putin 2-3 ori/saptamana.

Si daca e totusi tuia vezi ca au oferta mai buna in Brico-15 lei.(daca ai in zona magazinul)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

gogosel,multumesc , sunt f. utile aceste amanunte pt. ca nu vreau sa risc sa nu se prinda, voi dezbate problema cu sotul, ori lasam tuia pt. toamna ori schimbam soiul!

Mergi la inceput