FIV Europa(54)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

flory daca acum m-as apuca de fiv, m-as cauta de trombofilie, dar nu de tot: doar de cele doua MTHFR si de factor V leiden (n-as mai da banii pe PAI). daca-ti iese una singura din astea, tayfun iti da clexane de 0,4. daca nu iese niciuna, atunci as face si PAI-ele. Neaparat as doza c si s, dar si homocisteina.
As recolta AMH-ul si inhibina B. Apoi, o homoleucograma completa.
In ziua 3 de ciclu menstrual: prolactina, TSH, FSH, LH, progesteron si Estradiol. In luna in care recoltez analizele astea, mi-as face programare la ecografie 4 zile la rand si, cand banui c-as ovula (prin ziua 13), m-as duce la prima eco. Si m-as tot duce asa, pana cand, ecografic, vad ca ovulez. Apoi, la fix 7 zile din acest moment, as recolta progesteronul. Toate analizele le-as face in aceeasi luna, pe acelasi ciclu.
Apoi un PAP, o clamidie din secretie si o secretie simpla. Apoi o histeroscopie, cu maxim 2 cicluri inainte de a incepe protocolul la tayfun.
El mi-ar mai cere hiv-urile, hepatitele si astea gen toxoplasma, dar pe astea le-as lasa pe final, ca-s scumpe si nu prea au cum sa iasa pozitive.
Inainte de fiv, cu vreo 2 luni, as lua "diverse" vitamine, in functie de ce analize am - dar asta e episodul doi

eu am fost dus-intors in ziua 3 si am revenit dupa 7 zile. am stat in istanbul, in total, 11 zile (stimularea a durat 7 zile, si ET a fost la 3 zile DPO)

Iti poti da seama ce reprezinta un om, nu dupa ce realizeaza, ci dupa ceea ce tanjeste sa realizeze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrica spune:

Buna fetelor,

Cei de la KW au decis ca nu este cazul sa fac si endometrial injury, pt ca "voi beneficia de injectia cu HCG si embryoglue - iar asta ar tb sa fie suficient" .
Anyway pe 9 august am programare si la clinica din Gent... si apoi ma apuc de facut tabele Aristica

Lara eu la inceputul saptamanii mi-am sters contul de FB din acelasi motiv expus de tine la "babute".
Eu sunt mai activa aici la FIV in Europa in schimb citesc... cam peste tot, asa ca nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut "listate" FIV cu ovo... si Clubul babutelor. Sa plesneasca fierea de necaz nu alta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_ana spune:

Merci Aristica
Pina in prezent nu am facut niciodata analizele pt. inhibina si homoleucograma. Cam cu ce se maninca astea...pt. ce sunt???
In rest, chiar luna trecuta am facut o parte din hormonale:
- prolactina 85,26 ng/ml (imensa!!!)
- LH 7.17 mIU/mL
- FSH 11.7 mIU/mL
- estradiol 56.9 pg/mL
Toate au iesit in limitele normale, exceptind prolactina...de aproape 4 ori mai mare decit valoarea normala!!! Stiam oricum ca am Prolactina marita, am luat si inainte de primul FIV bromocriptine pt. a o reduce.
Deci ce parere aveti despre hormonalele mele???
AMH-ul meu anul trecut inainte de FIV era in jur de 2. Ar mai trebui sa-l repet?
Cit despre Chlamidia si PAP le-am testat tot luna trecuta si era negativ, respectiv la PAP cls. II.
Histeroscopie voi face luna viitoare odata cu operatia laparo pt. hidrosalpinx. Din cite stiu eu se pot face odata, nu??
Ari ce analize ti-au facut la Istanbul inainte de FIV? Poate o parte le pot face direct atunci?? Pt. mine aici in Irlanda e mai greu cu analizele pt. ca nu am asigurare privata si la stat dureaza f. mult, plus ca trebuie platite si nu sunt chiar ieftine... (ex:consultatie+ecograf la orice gine= 150 euro). Aici asigurarea nu iti acopera numai urgentele.

Mergi la inceput

Ruxandrica imi pare bine sa vad ca te apuci din nou de treaba...demonstreza ca esti o luptatoare si nu te lasi asa usor doborita... Succes cu graficele si sa ne spui si noua rezultatul sper care vei opta!

Lara si eu va citesc de mai mult timp la babute si tare imi place de voi ...nu am indraznit sa intru pt. ca sunt un novice in ale FIV-ului...cu toate ca nu as vrea sa devin prea experimentata ... cred ca nimeni nu vrea asta...mai ales pe propria piele...

Ari sa inteleg ca ati ales Reprofitul??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Hallo girls,

Ruxi, moah ce m-am enervat si eu..pana la urma am gasit la setari o optiune de a vedea doar eu site-urile la care le dau like..am si testat-o, deci, de acum, chiar dc se mai intampla astfel de erori, vad doar eu..uuufff, ce nervi am tras..
hm, eu zic sa mai insisti cu endo injury..o chestie experimentala ce-i drept, dar destul de simpla, poate iti dau ok-ul pana la urma..si Gent sounds good

flory, inhibina B este o analiza care reflecta starea rezervei ovariene, ca si AMH..hemoleucograma completa, eo analiza ceruta uzual, ofera informatii importante despre alcatuirea/structura sangelui, parametri sunt numerosi (leucocite, eritrocite, hematocrit, etc) si poate indica (sau nu) numeroase boli

to be continued..

Mergi la inceput

Lara merci pt. lamuriri ...hemoleucograma nici nu stiam practic ce trebuie sa testez..., dar cum se mai scrie si corect ...E bine ca m-ai luminat, caci oricum voi veni pe 10 iulie acasa si cu ocazia asta mai pot face si citeva teste. Poate ne vedem la Cluj, acolo voi face laparo pt. hidrosalpinx...
Tu te pregatesti de FET?

Mergi la inceput

flory, eu sunt cam between cities, de regula..omu' cu drumu' (fara sa mai pun contzediile si escapadele de WE)..FET la toamna, ca nu ma potrivesc deloc cu programul lui PK, care e plecat o sapta acum in iulie (cand era sa pun de-un FET), apoi merge in concediu si uite-asa vine toamna..

unde si la cine te operezi de hidro?

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris_25 spune:

Hello fetelor! Cred ca unele ma stiti de la unguri sau de la "babe", asa ca trec peste introducerea de rigoare ... promit ca revin asupra ei (desi nu-i tare interesanta!)

Dupa 4 FIV-uri nereusite (asa multe deja? ), incerc sa-mi bag mintile in cap ... si s-o iau de la capat ... deeeeci ... incep iarasi prin etapa de (re)documentare ... deci cetesc, cetesc si iar cetesc ... incerc sa-mi pun la punct istoricul.... si probabil incep si eu lungul sir de mailuri, pareri, clinici ... analize, protocoale, sustineri ... Momentan ma simt "pierduta in spatiu" (nu cred ca e firesc dupa 4 FIVuri, da asa-s eu mai special ), dar ma pun eu pe picioare ...

Lara dear, n-am prins discutia cu FB, dar acu citind ce scrieti aici, mi-amintesc ca a postat si iubi de 2 ori pe FBul lui in timp ce citea pe DC....si l-am certat rau ... el s-a jurat ca n-a dat like ... deci se da el asa singur? Nu mai tii minte setarile? pliiiiiiz... Si apropo de programul lui PK... sa inteleg ca are contzed si-n iulie si august? Ca am si eu ceva bbi in tabara la ski ... Deci doar in toamna e rost de mers dupa ei?

Ma duc sa cetesc putin in spate ... ca nu va cunosc pe toate! pupici

Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota

FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit
FIV4, aprilie 2012 Budapesta, dr. PK, nereusit

Mergi la inceput

Salutare Cris esti o veterana in ale FIV-ului, eu am unul la activ...nereusit ...cu PK, dar asta-i viata mergem mai departe...
Lara ma bucur ca vara asta stai departe de FIV/FET...poate uneori e f. bine venita si o pauza...te vei intoarce cu forte proaspete in toamna si vei numara bobocii lipiciosi..
Am auzit ca vrei sa ajungi si prin Vama...am fost acolo acum vreo 10 ani pe vremea studentiei...ce vremuri...binenteles ca mi-a placut mult...trebuie sa fi doar open-mind si in rest totul e super fain.. Nu mai stiu acum cum stau lucrurile, dar cred ca merge un weekend prelungit.
Operatia de hidrosalpinx o voi face la Gine I in Cluj, cu dr. Surcel. Am mai facut cu el o laparo pt. deblocarea trompelor in 2009. De fapt, cred ca asta e cauza pt. care s-a si format hidro pe trompa stinga.

Mergi la inceput

babuta Cris, ia sa te cert putin..pai, la babushkis, unde te tot asteapta fetele nu scrii??
FB?
pe pagina personala (eu am timeline) in stanga sus, in dreptul numelui e un butonas/click si alegi din lista aia "like" -> apar paginile din profil care iti plac tie (filme, carti, muzica etc), dai "edit" si mai jos la "show other pages you like", alegi "only me" si gata (setarea implicita e "everyone")..chiar dc mai apesi din greseala vreun like, vezi doar tu..sigur n-a dat like voluntar hubby tau, o fi patit ca si mine (m-a lamurit o babuta draga)..in susul paginii pe DC (central) e butonasul ala mic de facebook/like..daca-l stergi cu mouse-ul, probabil se si posteaza deja..eu, cum folosesc mult mouse-ul implicit al laptopului (stau in pat cu laptop in brate, se poate intampla usor de tot..)
cu PK stiu ca te-ai lamurit deja

le: flory

to be continued..

Mergi la inceput