FIV Europa(54)
Raspunsuri - Pagina 16
Ruxandrica spune:
Sper schema mea de sustinere a fost urmatoarea:
Utrogestan 2-2-2,
Aprednisolon 10 mg 0-0-1
Decapeptyl 0,1 mg in a 6a zi de la punctie,
Progesteron injectabil 250 mg, de 2-a ori pe saptamana.
Evident nelipsitele: acid folic, femibion, Clexane 0.4, baby aspirin, magne B6.
Multumesc fetelor, inca ma zbat sa ies din butoi.
Lara am facut in 2010 o salpingectomie stanga (sarcina ectopica), trompa dreapta este infundata pe toata lungimea ei, iar doc m-a sfatuit sa nu incerc cine stie ce minuni - laparo pt desfundare sau Sovata, pt ca nu sunt sanse.
Sotul are asteno-teratospermie.
Este al naibii de frustrant mai ales pt ca noi am obtinut natural 3 sarcini, din pacate toate cu final "neasteptat".
Varsta? Tinerica 33, AMH 2, dar vorba bancului: si la ce mi-a folosit?
Cat despre recomandarile dr... le-am trimis un mail pe 01 iunie, cu rezultatul la beta,si am intrebat ce este de facut in continuare (alte investigatii/analize, poate o noua abordare). Dar tot ce am primit a fost un mail in care imi spuneau ca "din pacate rezultatul este negativ"
Lara27 spune:
Ruxandrica
dap, frustrant la maxim! in teorie, ca si mine de altfel (doar ca eu n-am fost ever pregnant), esti cazul ideal pt fiv (infertilitate tubara) si desi varsta e optima, embrionii au fost super frumosi, rezultatul e cel care e..oooff
sustinerea a fost ok, nu cred ca aici e problema..oricum, foarte strange..tot ce pot eu sa-ti spun e sa nu renunti, e mult prea devreme
p.s. o sarcina am inteles, a fost extrauterina..celelalte 2 in schimb, au fost SOE? (scuze, nu vreau sa-nvart cutitul in rana, as vrea doar sa inteleg, ca si in cazul meu, misterul acestor esecuri..)
to be continued..
Lara27 spune:
Ruxandrica
sincer, m-ai lasat masca..deci, fertilitatea la tine, e dovedita, indubitabil sansele voastre la fiv, teoretic, sunt imense (varsta optima, fertilitate dovedita, embrioni buni, tratament sustinere ok, anticoagulant pt trombo)
hm, tinand cont de SOE, fiv 1 si problema de implantare, s-ar putea sa fie vb de o componenta autoimuna..ai facut ceva analize de gen (sindrom antifosfolipidic, ATPO, imunofenotipare limfocitara (NK), etc)?
PK mi-a scris ca problemele autoimune, au ca urmare, cf studiilor existente la ora asta cel putin, mai degraba SOE decat esec de implantare..poate, acolo sa fie explicatia
p.s.: si eu am MTHFR hetero in ambele alele, fact XIII hetero si PAI 4G/5G homo (mutatia 4G/4G)
to be continued..
Ruxandrica spune:
Lara am facut toate analizele mentionate pe prima pagina la Trombofilia ... toate sunt perfecte cu exceptia mutatiilor .
Am facut si o histero inainte de FIV 3, totul ok... in schimb nu mi-au facut biopsia de endometru. Probabil o s-o repet data viitoare cand mai vin acasa in vacanta.
Lara27 spune:
Ruxi, lasa ca mi-am facut-o eu si mi-a iesit perfecta si aia
eu pe lg mutatii mai am ATPO pozitivi, in rest bifat si eu toate analizele de sus in jos si viceversa si au iesit ok..
nici PK, nici Strohmer si nici Tayfun n-au un raspuns pt esecuri..primii 2 mi-au propus sa tot continui pana la incercarea norocoasa, mi-au vb si de mama surogat, iar doc Tayfun mi-a propus emdometrial injury, "injectie" cu hcg in uter (de fapt o spalatura a uterului cu un gel cu hcg) si eventual, IMSI..
toate procedurile enumerate, le ofera si GK, dupa cum probabil stii
to be continued..
flory_ana spune:
Ruxandrica imi pare rau pentru rezultatul tau...intr-un fel sau altul vei gasi puterea sa mergi mai departe....
Personal, mi-a luat un an sa pot sa revin din nou pe baricade si sa ma orientez pt. al doilea FIV.
flory_ana spune:
...asa ca povestea mea e una mai simpla...in aprilie 2011 am facut primul FIV la Budapesta cu PK, rezultat negativ...
Nu am fost foarte increzatoare in reusita noastra pt. ca am avut doar 3 ovocite din care a rezultat doar un singur embrion de doar 6 celule....dar totusi speram in sansa noastra ca oricare...se pare ca nu a fost sa fie...
Acum, dupa mai bine de un an, si dupa ce ulterior am descoperit o mutatie MTHFR C677 homozigot, precum si recent un hidrosalpinx pe trompa stinga, o luam de la capat...
Decizia mea este Acibadem - dr. Tayfun, si sper sa fie cu noroc de acesta data. Din cite vad avem nevoie si de un dram de noroc si credinta ca vom reusi.
Totusi decizia asta am luat-o si in urma povestirilor relatate de fetele experimentate de aici...Aristica, Sami, Lara etc. si pt. care le multumesc!
Fetelor vroiam sa va intreb, cum ati procedat voi cu stabilirea detalilor pt. FIV. Eu deja am trimis mail-ul initial, mi-a raspuns Liliana si mi-a cerut sa trimit istoricul meu medical in engleza. Am facut si asta la sfirsitul lunii mai si de atunci nici un semn din partea lor...desi voi ati spus ca sunt f. prompti
Am mai trimis un mail saptamina asta luni, si tot nici un raspuns. Voi ce credeti este in concediu Liliana?? Nu as vrea sa devin prea agasanta cu mail-urile...sau ar trebui sa sun la clinica??
Merci mult!
aristica spune:
flory ma bucur ca ati ales Acibademul. Nu, tocmai asta este, ca am spus in nenumarate randuri ca la ei comunicarea este punctul slab. La mine treceau 2-3 saptamani pana sa primesc raspuns, asa ca am luat initiativa si, trimiteam mailul, puneam mana pe telefonul fix si sunam la Liliana pe care o anuntam ca am retrimis un anumit mail. Apoi, a doua zi, il mai trimiteam si tot asa, pana cand mi se raspundea.
Vezi ca in semnatura Lilianei sunt 2 numere de tel. Eu sunam la primul.
Daca reusesti sa treci de aceasta problema de comunicare, cand vei ajunge in Istanbul, vei fi incantata de clinica, preturi si, mai ales de D. Tayfun.
Iti poti da seama ce reprezinta un om, nu dupa ce realizeaza, ci dupa ceea ce tanjeste sa realizeze.
jaguar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aristica nane, morena jaguar mi-a amintit o fata despre un episod din viata mea: Imi doaream in liceu sa devin avocat, sa ma casatoresc cu un avocat sa am vila cu piscina si baieti gemeni. Am intrat la drept, dar am ales o alta faculate, m-am casatorit cu un inginer, am o casa miiiiiica, o piscina gonflabila si, stand in curte langa toate minunatiile astea, ma uitam spre cer, gandind: Doamne, mi-ai dat tot ce-am cerut, dar ai uitat pruncii! ...cu trecerea anilor am ajuns sa-mi doresc o fetita, uitand de liceu. Acum am mintea din liceu...astept copy-paste si mai cumpar o piscina d-aia gonflabila Iti poti da seama ce reprezinta un om, nu dupa ce realizeaza, ci dupa ceea ce tanjeste sa realizeze. |
Ariii ce vis frumoooss!! eu iti doresc si perechea de copy-paste si cireasa de pe tort,adek fetita din visele tale
si eu imi doream baietzoi, dar nuj cum se face k acu vrem fetitzeee
ppooopiceii si sa-ti reusesca tot ce iti propui