Bobocei de sept-oct 2012 (7)
Raspunsuri - Pagina 14
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Simonix spune:
Neatza fetele
Ma scuzati ca nu am timp sa particpip la discutiile incepute azi, sunt un pic pe fuga; As avea insa o intrebare - cam cat timp au durat la voi pana ati primit rezultatul de dublu test sau la triplu test, cele care au facut la primii copii? Eu am facut analiza de sange acum mai mult de doua saptamani si doctorul meu ma tot abureste ca nu au venit ... pai ce facem, nasc si ele tot nu vin? Hmmm... Chiar asa de mult dureaza? nu mai tin minte deloc cum a fost la Robert...
Fuuug
Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/g_rainbow/g_rainbow.jpg)
g_rainbow spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corinuka_g 'neata burtici! va citesc de dimineata si tare-mi place...in sfarsit parca s-a deschis robinetul la discutii ![]() noi n-avem noutati, stam mai mult la pat si crosetam... irene eun n-am facut niciodata analize de trombofilie.. gabi am nevoie de a doua parere: ce crezi, se poate lua femibion 1 in trimestrul 2? m-am uitat la compozitie, 2 are mai putin acid folic si capsulele cu omega 3...intreb pentru ca mai am o cutie de femibion 1 si as lua-o ca nu-s ieftine deloc.. ![]() gagici bafta la eco si analize! o zi faina! pupici ![]() ![]() |
'neata, burtici!
corinuka, eu cred ca poti lua femibion 1 pana la sfarsit. are mai mult acid folic si o parte este si sub forma de metilfolat, ceea ce pe mine ma intereseaza din cauza MTHFR-urilor pozitive. stiu mai multe fete, de pe alt forum cu trombofilie, care au luat femibion 1 pana au terminat alaptarea si omega 3 separat.
eu am luat pana acum B-uri de la taxofit, dar mi s-au terminat si nu stiu cand ajung la DM sa mai cumpar, asa ca voi lua si eu femibion 1 de azi pt ca il am in casa si vb ta, am dat 30 de euro pe el si dc sa-l arunc. eu iau si omega 3 separat din octombrie pt ca aveam colesterolul si trigliceridele un pic marite, mai am vreo 30 de capsule apoi voi face un pic pauza
Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si
![](smiley_pregnant.gif)
2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Tzuki spune:
m-am uitat pe analize si rez la triplu test, la prima sarcina a venit in 12 zile. deci pare plauzibil ca in 2 saptamani sa nu fie gata, cred ca depinde de laborator.
Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3
didi-anda spune:
fetelor, de cum ma trezesc,intru sa va citesc, iar seara, inainte sa merg in pat,va citesc iar. scriu foarte rar din cauza ca am probleme cu retinerea numelor si ma simt cam aiurea,cand vad ca voi va tot raspundeti una alteia,folosindu-va numele
tot vad ca scrieti de dublu test,triplu test,etc,dar sa nu radeti de mine,dar eu habar n-am ce sunt astea. eu am facut doar un set de analize de sange si in fiecare luna merg la eco,unde imi facae 3 D si 4 D.
acum astept formularul de la firma,sa merg la medicina muncii sa vad daca-mi aproba risc maternal.
am vazut ca se poate gresi la eco,cand iti zice sexul copilului si mai bine ca nu mi-a zis dr-ul nimic,chiar daca eu i-am vazut cocoselul . la inceput taticul vroia baiat si dup-aia s-a schimbat ca vrea fetita. o spus ca n-am vazut eu bine la eco
. tot ii bine ca pe urma,a zis ca fie ce o fi,sanatos sa fie.
fetele,aseara l-am simtit pe dintuscu ( noi asa ii spunem ) si a fost un sentiment minunat!! dupa Pasti merg iar la eco si speram sa ne zica dr ce o sa fie : dintusc sau dintusca
si noi ne-am facut planuri ca dintuscu sa doarma in camera lui,in patutul lui si ma gandesc cu groaza daca nu va fi asa . fiind primul copil,ne facem planuri mari pt el,dar sunt convinsa ca socotelile de-acasa nu sunt aceleasi cu cele din targ
va pup,sa aveti o zi minunata!
Elfica spune:
Nici noi nu vroiam sa dormim cu bebe in pat, ca ne temeam sa nu il invatam cu narav, dar nu a fost sa fie. Ziua avea "ace" in patut si chiar daca adormea la san, cum o puneam in pat, cum belea ochii, incepea sa planga si regurgita mult din ce mancase, de la asta i se udau hainele si trebuia schimbata, fugea somnul si numai de rau. Ca atare, ziua dormea in bratele mele de si la baie mergeam cu ea dupa mine! Ce sa fac, am incercat de nenumarate ori sa o las pe pat, pe canapea, imediat dupa ce adormea, mai tarziu, considerand ca intra intr-un somn mai adanc, dar rezultatul era acelasi. Noaptea insa dormea dusa, o mutam imediat in patutul ei si dormea mult. Se trezea, o alaptam, o puneam la loc si tot asa pana dimineata. Cand s-a mai marit o culcam ziua in patul mare, alaptand-o la orizontala si nu ma simtea cand plecam de langa ea, asa mai puteam face si eu ceva prin casa. A avut insa si perioade cand ma simtea ca plec si se trezea imediat, de eram obligata sa dorm cu ea. Uneori nu puteam sa dorm, incercam sa citesc, dar o trezea datul paginii. Avea perioade si perioade. Apoi nu mai puteam sa o las singura, ca riscam sa o gasesc pe jos, cum am patit de cateva ori, chiar daca veneam des la ea sa vad daca isi schimba pozitia in pat. Dar se intorcea si cand nu ma asteptam auzeam urlete si o gaseam pe jos. Cum se spune: "copiii si betivii au un Dumnezeu al lor" si nu patesc nimic, asa a fost si la ea, dar nu mi-am mai permis sa risc si o pazeam cat dormea stand acolo non stop. Noaptea a inceput sa vrea sa suga mai des si o pun in pat doar dupa primul adormit. Cand se trezeste urmatoarea data deja raman si eu langa ea si dormim pana dimineata amandoua in patut. Tati de ceva vreme s-a dus sa doarma in sufragerie, ca nu se odihnea bine, statea cu grija sa nu o striveasca, sa nu se intoarca peste ea si nu stia de ce e mereu obosit. Si-a facut analize, crezand ca e bolnav si apoi a vazut ca nu e cazul si s-a gandit sa incerce si aceasta varianta. Si spune ca somnul e incomparabil, dar ne pare rau ca nu mai dormim impreuna noi! Simtim lipsa cuplului, dar o perioada sunt copiii mici, ne sacrificam pentru ei! Si eu ma intreb cum voi proceda cand vine bebe mic? Ii dau Iuliei sa suga putin (mai ales ca laptele de inceput e mai apos, mai putin consistent, sa nu il privez pe bebe mic de substantele hranitoare) si apoi ii spun sa doarma singura cu jucaria in brate, chiar daca in acelasi pat cu noi, iar eu ma dedic apoi lui bebe2? Cred ca degeaba ma gandesc, voi vedea eu.... Cu Iulia am avut greutati ziua cu somnul, dar noaptea dormea perfect, nu plangea, se mai trezea uneori sa pape si adormea imediat apoi. Sa vedem cum va fi cu bebe 2!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE 11 +
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anne`mary/anne`mary.jpg)
anne`mary spune:
off miabela ma cam speriai! Eu nu stiu daca am sau nu contractii. Am dureri de burta dar numai atunci cand ma intorc de pe o parte pe alta, cand ma aplec sa ma incalt si in general cand ma misc. Dar sa stau linistita in pat sau pe scaun nu mi s-a intamplat sa am dureri. burta parca o simt cate o data intarita dar nu stiu daca mi se pare sau nu.
DIDI stai linistita. Nici noi nu retinem toate numele fetelor, de aceea observi ca se raspunde la intrebare fara sa se nominalizeze numele. Mai ales in perioada asta cand suntem mai mult epuizate, cu insomnii .. Si in plus, atunci cand raspunzi, poti sa dai pagina in jos si gasesti mesajele scrise de noi. Mie cel putin imi face bine sa vorbesc pe forum pentru ca nu am prietene, in preajma, insarcinate sau proaspete mamici.
lulutza esti tare . te plictisesti in concediu? Nu ai voie la shopping? Asta e de neacceptat
. Azi ma duc si eu la salon sa ma aranjez un pic. De vopsit nu ma mai vopsesc, dar unghiile mi le dau cu oja. Azi mi le fac rosii
Vezi sa fie bine aerisit salonul, sa nu stai in miros de fixativ sau alte asemenea. Eu de fiecare data deschid usa la salon pana plec si nimeni nu a comentat.
va puuup + 10
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mirabelac/Mirabelac.jpg)
Mirabelac spune:
Anne nu vreau sa te sperii fara rost, poate la tine nu sunt contractii. Eu spuneam de mine ca le cunosc prea bine. Burta se intareste si doare, chiar si in pat. Am si nedureroase cand ma strange tare si simt presiune pe col.
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006) sapt. 16
Simonix spune:
Merci Tzuki - mai astept, ce sa fac :)
Lulutza - merci si tie pentru comentarii - v-am mai zis, prima sarcina chiar e speciala, ca uite, aveti timp sa o savurati, va ganditiz la facut de unghii si shopping de placere - moaaama ia sa vedeti cu inca unul mic sau chiar doi ce shopping rapid bagi, si ala nu neaparat de placere, ci pentru ca mai trebuie cate o haina, cate o imbucatura
Asa ca enjoy acum cat se poate, nu ca dupa aceea nu e frumos, nu dau momentele cu Robert pentru nimic in lume
Azi dimineata s-a sculat si s-a dus glontz la mamaia lui si i-am zis: Hai si la mine in brate, ia vino. Si el: Mami, nu, bebelushul, nu e bine pentru bebelush - daca ii fac rau? deci m-a topit :)
Mai fetelor, eu, desi am nascut etc, habar nu am unde e colul, ce face, daca ma doare, daca ma inteapa Nu ma doare mai niciodata nimica pe acolo, sau nu stiu, oi fi eu mai nesimtitoare ??? Uneori ma gandesc ca daca am o problema habar nu am. Mai ales ca acum alerg, tzopai ca o capritza, merg muuult, pai nu stiu cine zicea ca nu are voie plimbari lungi desi nu cred ca sunt probleme cu sarcina respectiva - deci in weekend eu numai asta fac, rar shed jos, alerg cu Robert, ii car bicicleta, ma urc pe tobogan
ma rog, de-ale mamiciei ...
Contractiile alea BH - macar pe alea le-am simtit si eu la primul copil, de prin luna a 6-a cred, aveam foarte des. Se intarea burta si nu mai stiu exact care erau recomandarile (aici nu se de no-spa): sa stai pe o parte si sa bei nu stiu cata apa... Dar uitai, o sa read capitolul la vremea respectiva
Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lalu85/lalu85.jpg)
lalu85 spune:
simonix, eu am recoltat sange vineri (30.03.2012) si m-au chemat sa ridic rezultatul joi (05.04.2012) adik sunt 5 zile lucratoare. Eu am doctora la polizu si de acolo mi-a dat un formular cu care m-am dus la institutul lor pentru ocrotirea mamei si copilului si a fost gratuit. Nu stiu la privat cum se procedeaza, dar 2 saptamani mi se pare totusi cam mult.
Si noi ne-am facut planul sa-l invatam pe BB in patut...acum sa vedem cum o fi Avand in vedere ca fratii mei au bebelusi mici acum...ei au reusit sa-i culce in patut si nu au nici o probleme. Cred ca totul tine de cum incepi atunci in primele zile cand te intorci de la maternitate. Cica este ff important cum ajungi cu el acasa sa-l pui in patutul lui in camera lui sau fiecare dupa posibilitati si copilul se invata.
De exemplu cumnata mea, la obisnuit din prima clipa in patut si cand plange se duce doar langa patut si il mangaie pe frunte si pe caput si vorbeste cu el pana adorme...sub nici o forma nu-l ia in brate si BB sa invatat, a plans de cateva ori dupa care sa obisnuit. Totusi cred ca depinde ff mult de noi...
Va
lalu85 19+ cu