Bobocei de sept-oct 2012 (7)
Raspunsuri - Pagina 15
lulutza_1980 spune:
anne`mary am sa am "voie" de maine , ca azi intra salariile ...si banca zilele astea , fiind inceput de luna isi ia ratele .
in 2 ore tre sa fiu la tuns .mi-a facut sotul programare ca sa nu fiu mofturoasa diseara !!!(v-am spus ca sunt fffff alintata !!!)
simonix eu eram cu plimbarile ...da la tine nu-i bai . eu sunt mai dolofana si ceea ce nu am facut pana acu ( adica plimbari f lungi ) nu tre sa sa incep sa le fac de acum incolo (pt ca am deja sange in plus si risc sa dau batai de cap inimii - si nu-i recomandat )...dar cum tu esti in forma si esti obisnuita sa faci miscare multa e f ok .si mie imi place sa ma plimb , dar nu in fiecare zi . adica sa nu exagerez ... dar sfatul important de fapt a fost sa nu fac nimic din ce nu ma simt in stare .
tu-mi dai sfaturi si eu tre sa ti le repet : aici medicii nu te informeaza cu nimic , decat daca nu e bine ; asa ca nu-ti fa griji .
si mie mi-au ajuns analizele dupa 4 saptamani .adica le-am facut imediat dupa controlul propriu-zis , dar raspunsul a fost la urmatorul -adica dupa o luna .( spusese ca de e ceva ce nu merge bine , ma suna - nu m-a sunat deci a fost ok )
am facut dusuletz , acu ma fac bella si fug la coafor !!!
pa , pe mai tarziu !
16 +
Tzuki spune:
ma, eu o tin una si buna, orice ati zice voi, ca un copil sanatos nu are cum sa creada vreodata ca locul lui e in alta parte decat lipit de ma-sa! cei care au incetat sa isi revendice locul sunt cei care au capitulat intr-un fel sau altul, sunt cei care vor renunta usor la ce e al lor.
mie mi-a fost greu si inca imi e, insa in momentele de luciditate ma umplu de infinita mandrie ca ai mei mor cu dorintele lor de gat si le aclama cu tignal maxim. sper sa nu se schimbe niciodata, chit ca eu ma chircesc de nervi zilnic .
Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3
Simonix spune:
Daca tot s-au devansat discutiile cu somn de bebici (cand totusi mamicile in devenire nu si-au rezolvat ele somnul de gravidutze ) sa va zic cam ce sfat as avea pentru a il obisnui frumos pe bebe in patutz: sa fie strans Ok, acum sa explic: ei stau stransi acolo in burtica de mami si dintr-odata se trezesc ca iote cat loc frateee... dar eu ce fac cu golul asta care e pe langa mine?? Si e normal ca atunci cand il pui intr-un patutz neincalzit, mare pentru ei, se "lovesc" de golul asta, o sa vedeto ca dau din maini pe acolo, se zbat asa... Este ceva cu care ei nu sunt obisnuiti, e si normal sa isi vrea mama, corpul cald al cuiva, o sa vedeti cum se linistesc ca prin minune cand va simt caldura... Eu il puneam foarte des pe burta mea goala, piele pe piele, si el, pe langa ca imi simtea caldura, simtea si respiratia mea si auzea zgomotele familiare din burtica Si era magic, si eu retraiam momentele cand el era in burtica si el se linistea.
Acum, daca vreti sa il puneti in patutz - faceti astfel incat sa fie oarecum incalzit patutzul (sa nu ii dati foc ci incalziti-l un pic cu palmele, nu stiu... apoi "strangeti-l" pe pitic, puneti-l intre niste perne, paturici (ATENTIE insa sa aiba fatzuca libera, sa poata respira, mare grija aici, sa fie degajata zona capului). Puneti in patutz un tricou purtat de voi inainte, sa va simta mirosul.
Eu am folosit landoul la somn - este mult mai strans ca patul si foarte safe, daca se speria imediat atingea marginile landoului cu manutzele si se linistea, caci nu mai simtea golul ala. 6 luni a dormit in landou, el pe jos, eu in pat de o persoana, langa el si cu mana pe el :) Daca il simteam ca se agita doar intindeam mana si ma simtea imediat.
Asa este, un copil are nevoie de mami a lui, din primul moment, mi se pare si normal sa vrea sa simta corpul cuiva langa el si sa stea "ca pe ace" intr-un pat gol si rece. Insa si comfortul parintilor este important si atata vreme cat se gaseste o solutie de mijloc, comun acceptata de toti, fara plansete inutile de nici o parte , atunci e ok. Eu stiu copii obisnuiti cu plansete multe sa doarma singuri - nu am putut accepta, insa stiu si copii care se culca si dorm singurei fara nici un stres, fara plansete etc, tocmai pentru ca parintii au fost decisi de la inceput ce vor, au gasit anumite metode cam cum am explicat mai sus pe care cei mici le-au acceptat imediat dupa nastere. si inca o chestie esentiala - constantza: parintii nu si-au schimbat comportamentul nici cand piticii au crescut, nici cand au fost bolnaviori cei mici, nici cand ii alaptau. Am prietene care au alaptat copii pana la 1 an jumatate si copiii mereu au dormit separat. Banuiesc ca efortul a fost mai mare asa fatza de alaptat in pat dar ia sa vedeti acum cum fetitzele respective se culca singurele iar eu cu Robert ma chnui si cate o ora, doua sa il adorm si apoi noaptea aud numai maaamiii maaammiii...
Eu cu bebe2 am zis, chiar o sa incerc sa il tin in patutzul lui, dar deh, stiu ca el e printzul si daca vad ca se importiveste rau, asta este... Robert are pat de 1.60 in camera lui :D Deci ce zicieti, mai incape unul acolo???
Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Tzuki spune:
Simonix, pai daca aici sunt doar gravidute fara probleme, ce sa facem, discutam de ce-o sa facem cu copiii .
cele care am mai trecut prin sarcini cam stim de prima data cum sta treaba, probabil ca am pus atunci un milion de intrebari si acum nu ni se mai pare ceva iesit din comun.
ref la dormit in patut, totul pare asa simplu cum zici tu.... realitatea insa bate filmul. primele 2-3 saptamani poate mai sunt cum mai sunt, ce te faci daca apar colicii? lasi copilul sa se zbata de durere in patut singur doar pt ca vrei sa fii un parinte constant si sa nu inveti copilul cu narav?
eu- de-a lungul timpului am invatat ca e importanta constanta, insa mai presus de ea trebuie sa fie adaptarea la copil. pana la urma, el si fericirea lui devin scopul nostru primordial in viata, mai ales in primii ani (desi eu cred ca si mai incolo, cand or fi la facultate). multe dintre viitoarele mamici, actualmente gravidute la prima sarcina poate vor zambi cand isi vor aminti ca la un moment dat au pus mai presus de confortul copilului confortul lor nocturn. eu as fi dormit si in picioare de oboseala, asa incat faptul ca imi statea fi-miu cu un crac pe mine ar fi fost un detaliu nesemnificativ.
revin, ca maraie nr. 2
Tzuki spune:
asa, am revenit...
pe la 6 luni apar dintii. de multe ori eruptia dentara e un proces dureros si copilul se manifesta in consecinta. cum sa-l lasi sa sufere singur in patut si sa nu-l iei in brate?|
pe mine sfatul asta cu "nu-l iei in brate orice ar fi" mi se pare monstruos si lipsit de respect fata de copil. cum ar fi sa aveti voi o zi proasta, sa va doara ceva rau si sotul sa zica: "mmm, nu te mangai, nu te iau in brate, sa nu ti-o iei in cap". cum v-ati simti?
in fine, eu sper ca puse in fata faptului concret cele mai multe mamici sa-si urmeze instinctul (si de regula instinctul spune sa-ti lipesti copilul de tine) si nu sfatul altor persoane, indiferent de cat de bine intentionate sunt. instictul e cel mai bun educator al mamei.
Simonix spune:
Dada, Tzuki, asa e cu colicii :) Si Robert a avut si de-asta zic ca il linistea contactul piele pe piele, de altfel eu nu sunt un exemplu "bun" caci noi am recurs la co-sleeping Evident ca nu il lasi sa urle, saracul, no way ! Pffff... pai al meu era maimutzica, numai la mine in brate sau pe burtica statea ziua, nu prea il lasam "in pace" :D Insa si colicii astia trec, pot fi "moderati", al meu nu plangea non stop, avea orele lui preferate, din fericire noi am avut nopti bune pana pe la 8-9 luni si pana la imbolnaviri. Deci la el a mers landoul strans si mana mea pe burtica lui in timpul noptii. Dar sunt multi copii care nu au asa ceva si atunci e ok sa stea in patutzul lor :) Daca si ei vor asta, si parintii.
Oricum "trucurile" de mai sus sunt bune si mai incolo, nu numai la bebici - de ex la cresa sau la gradi, i-am dat ceva de la mine pentru somn, sa "fiu" mereu cu el, si acum cand ii e frica noaptea il strang tare si il tin asa, si se linisteste, are animalutzele lui in care se baga si se simte asa, protejat, strans intre ele. Sau de pilda, are in ghizdanel o poza cu mami si cu tati si daca ii e dor de noi se uita la ea :) Na, incercam si noi de toate, mie mi se pare ca nevoia lui de noi e sanatoasa, dar deh, trebuie sa stam si despartiti si atunci incercam sa facem separarea mai putin dificila.
Si gataaa, eu nu mai vorbesc de co-sleeping si de bebi de peste 6 luni Ramanem la gravidenie Trebuie sa imi iau sutien de gravida, ca inca nu am prestat si deja nu ma simt ok.
Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)
Poze cu noi toti
Simonix spune:
Ah Tzuki, ma provoci la devansat Ca asa zic si de terori nocturne - ia sa vedem la astea cum le facem fatza fara luat in brate, caci astea nu se combat nici macar cu Nurofen Sau la boli - cum sa iti lasi cupilul singur cu febra 40, chiar daca i-ai dat Nurofen. Si tu sa mergi sa te culci (am prieteni care fac asa :))Moaaama ... hai ca nu vreau sa sperii burticile nou noutze Drept e ca sunt atatea situatii grele de gestionat si da, confirm si eu ca bratele mamei sunt cel mai bun remediu :)
Sa stii ca io iti dau tie dreptate in tot ce zici, e foarte frumos ce spui si crede-ma ca fix ca tine facui si eu cu primul, acum ma dau mare si tare si smechera si visez la un bebe cu somn de adult hehe daaaar ... zic si eu sa le zic, ca doar stiu ce inseamna bebe cu adevarat Si pana la urma asta sa fie cea mai rea chestie, co-sleeping sau tinut in brate pana haaat (a propos eu l-am purtat pe al meu pana la 16 kile, fara sling sau altele, efectiv in brate (de la 1.5 ani nu am mai avut carutz) - appoi doctorul mi-a zis ca gataaaa, spatele meu sufera tare.
Poze cu noi toti
Tzuki spune:
simonix, eu nu zic toate astea asa, sa-mi ridic eu statuie sau sa-mi dea cineva dreptate. eu am suferit o vreme un soc, incepusem sa cred despre mine ca nu-s in stare sa fiu o mama buna. ca si eu visam sa am un copil duuuulce, ca in reclamele la creme pt fundulet , sa doarma de seara pana dimineata, eu sa zburd ca o caprioara prin parc cu el...dar nuuu, al meu m-a bucurat cu colici pana la 9 luni (da, da, exista si dinastia!), cu dureri sfasietoare de dinti, cu tantrumuri de pe la 1 an jumate pana spre 3 de am citit tratate, am suspectat ca are epilepsie sau alte boli psihice , cu tavaleli pe jos, cu somn fragmentat la fiecare ora sau la 2 ore...chiar am crezut ca am "stricat" copilul.
pana m-am lamurit ca de fapt asa sunt copiii si ca de fapt nu greseam eu cu nimic.
in fine, revenind la gravidenie, poate nu stiati, dar dupa 16 saptamani nu mai e recomandat sa stati culcate pe spate. si nici pe burta. ca se comprima nu stiu ce vas acolo care alimenteaza placenta si pe bebe. bine acum, daca va treziti noaptea si constatati ca dormiti pe spate, nu e motiv de panica, insa daca puteti sa alegeti, incercati sa stati pe o parte (de preferat stanga). o perna mai dolofana inre picioare ajuta mult. se gasesc si perne speciale pt gravide, sunt niste chestii lungi si curbate, cica sunt bune. eu n-am avut, asa ca m-am descurcat cu perne obisnuite.
anne`mary spune:
Buna fetelor.
Simona referitor la ce este colul, pe fuga spun ca este continuarea vaginului. Ordinea corecta este: vagin, col, uter.
informatiile legate de bebelul in patut care se simte "labartat", le-am auzit si la sora mea. Drept urmare sora mea a tinut-o cateva zile infasata (nu stiu daca pe timpul zilei sau doar noaptea). Ea spune ca nu dauneaza grav sanatatii Fiica ei doarme in patut iar colicii, cel putin in cazul ei, au aparut doar pe timpul zilei. Pe de alta parte am o verisoara care la primul copil a avut multe luni de zile si nopti albe din cauza colicilor.
Si eu raman ferma pe pozitie cand spun ca am sa incerc sa-mi obisnuiesc copii sa doarma in patut caci nu sunt dispusa nici sa-mi modific mobila in casa doar ca sa dormim toti 4 in acelasi pat, nici nu vreau sa=l culc pe sot pe covor si sub nicio forma nu vreau sa dorm chircita intr-un fotoliu doar pentru ca fiimea de 8 ani nu vrea sa doarma singura. Atata timp cat exista parinti care-si culca bebeii in patut/camera separata, atunci eu spre asta tintesc si nu accept ca dormitul in acelasi pat este cea mai buna solutie pentru mine, sot si copii. Dar in fine....
Mirabela cred ca am sa monitorizez durerile ca sa-mi dau seama daca sunt mai mult decat atat. Sper sa te simti mai bine
Eu nu mai dorm pe spate de la inceputu sarcinii. Acu` vreo 2 seri m-am trezit pe spate si cand m-am intors pe stanga am zis ca mi se dezlipste uterul. mie mi-e dor de somnul pe burta caci eu numai pe burta dormeam.
Azi mi-am luat o crema de galbenele pentru pielea mea uscata, si o crema gerovital pentru vergeturi ... aceasta din urma contin vit. A si E. Este periculos sa o folosesc dat fiind faptul ca are vitamina A?
+ 10
Tzuki spune:
un site interesant:
http://pregnancy.familyeducation.com/second-trimester/?detoured=1