Bobocei de sept-oct 2012 (7)
Raspunsuri - Pagina 10
lulutza_1980 spune:
Simonix si eu sunt in vacanta , copii cu care fac meditatii sunt toti plecati in Italia ....yupiii ...doar ca scoala europeana are vacanta pana la pastele nostru - adica pe 16 incep scoala ...da nu-i bai , i-am anuntat ca voi fi in vacanta si luni !!!
mi-ar face placere sa mergem la o cafea ...sotul va lucra ( el lucraeaza in place Jourdain sigur ai auzit !!! acolo e si medicul unde merg ( in spatele hotelului Sofitel e spitalul ) ...si am sa nasc la CAVEL ...iti spune ceca Cavel ??? eu inca trebuie sa ma interesez , ca peste cateva saptamani trebuie sa merg la eco 3D ...deabia astept !!!
spre fericirea mea , toti parintii mi-au devenit prieteni , si chiar se astepata sa continuii imediat ce ma voi simti in stare - cu copilul dupa mine ...mi-au spus : copilul il crestem noi ...cat de fini !!!din pacate nu toti lucreaza la comunitate , o parte sunt in armata si contractele lor se termina in doi ani jumate - o parte vor pleca in iulie ...dar asa am motiv sa fac vacanta in Italia !!!
am sa-ti las numarul meu de telefon si cand vrei ne auzim ...si Simona : MULTUMESC !!!
15 +
Simonix spune:
Lulutza - cred ca o sa ne vedem la spital Am nascut deja la Cavel si acum tot acolo sunt abonata - e super spitalul, acolo e si pediatrul lui Robert, acolo am fost internati la neonatologie si am vazut cu ochii mei cum trateaza micutzii, prematurii si acolo l-am operat pe pitic de amigdale si polipi. E spital pro-alaptare, daca iti manifesti dorinta de a alapta vei fi ajutata - eu am avut langa mine x consultanti in lactatie, incercand sa ma ajute sa alaptez, nu am reusit dar am incercat (m-am muls timp de 6 luni si am dat lapte matern cu biberon insa, asta a fost solutia la mine). E un pic departe de mine dar dupa o experienta minunata nu prea imi vine sa schimb, desi stau langa St Luc, stii bine ca si ei au reputatie foarte buna...
Anda - dada, salteaua e musai sa fie buna, si acum imi dau seama ca poate pretul ala care ml-a intrigat nitel se referea la patutz si saltea buna, nu doar la patutz. acum ce sa zic, al meu nu prea a dormit pe salteaua magica a dormit in landou pana la 6 luni si apoi ... in pat mare mai ales. pe bebe2 totusi o sa incerc sa il obisnuiesc cu patutzul, nu mai fac fatza la inca un pitic lipit de mine cum a fost Robert (si este ... inca domrim impreuna...)
Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
nu_mai_stiu spune:
Irene,multa sanatate iti doresc.
Din cate stiu eu cele mai bune saltele sunt cele din cocos.O sa ma interesez si eu mai bine .Care e undeva in jur de 200 Ron separata de patut.
15+
sandy_2008 spune:
Neata,
nu apuc sa intru pe forum decat dimineata de la birou, asa ca acum tre sa recuperez ce ati scris de vineri...
Anne82 sa stii ca pe baietelul meu l-a ajutat o jucarie care avea roti si un maner de care se sprijinea (un fel de cadru cu roti); avea luminite si multe butoane...se tinea cu mainile de el si il impingea....asa si-a dat drumul la mers ca lumea...inainte de un an deja mergea...
luluta, astea sunt doar vorbe...la prima sarcina nu am cumparat absolut nimic toata sarcina si ma suparam pe cei care imi faceau cadouri hainute pentru bebe...nu aveam luat nici macar patutul...pana a avut sotul meu o revelatie...se schimba catalogul la ikea si ii era frica ca ramane fara patutu, asa ca s-a dus si la luat cu vreo doua saptamani inainte sa nasc...si de la chestia asta cu sa nu luam nimic inainte, toata magareata a cazut pe sot pt ca a trebuit sa se ocupe singur de camera copilului...in ziua cand mi-au spus de la spital ca ma extereneaza, l-am sunat si in mod normal i-ar fi luat vreo ora ca sa ajunga dupa mine...insa el a ajuns dupa vreo trei ore...imi venea sa il bat...dar a fost tare simpatic cand mi-a spus ca nu putea sa plece ca nu terminase de pus tablourile pe pereti...:)
tin minte ca am sapalat si calcat la hainute pana pe la 6 luni de mi se luase...nu stiu de ce trebuia sa le calc...ca erau noi luate din magazin si bodyurile alea nu se sifonau...dar am facut ce a zis pediatra...acum nu cred ca o sa mai fac sportul asta...cel putin asa mi-am propus...
Irene, multa sanatate! la ce spital ai fost?
ramona7575, eu la dublu test am facut analiza de sange la saptamana a 10-a si acum la saptamana 12 o sa fac ecografia pe baza careia se interpreteaza - va fi o eco abdominala...mi-e dr meu nu mi-a facut niciodata intravaginal...doar pe la medlife am experminetat astfel de eco :)
va pup si o saptamana frumoasa!
Tzuki spune:
neata.
ce mult ati scris, recunosc ca am citit pe diagonala .
- despre haine si lucruri de bebe, n-am avut nicio treaba cu superstitiile, am cumparat totul dinainte. ma rog, nu chiar totul, dar strictul necesar sa pot supravietui macar 2-3 saptamani fara sa ma duc la cumparaturi. ma rog, n-a fost necesar, ca am iesit cu bb afara imediat ce am iesit din maternitate, deci nu m-a tinut pe loc nimic.
- lucruri la primul copil...n-am prea primit. nu stiu de ce e vorba asta, ca uite ca la mine nu s-a potrivit. eu n-am prieteni si nici rude prea multe care sa aiba copii, asa ca toti se uitau la el ca la ozn-uri. deci, am cumparat tu toate hainele. nu m-a deranjat lucrul asta absolut deloc.
la al doilea, a fost la fel, desi se mai relaxase lumea in jurul meu, probabil s-au gandit ca am destule haine de la primul si nu mai am nevoie . ma astept ca si la al 3-lea sa gandeasca la fel, deci de aspectul asta "am scapat".
eu nu vreau de la cunostinte sa vina nici cu haine, nici cu jucarii, daca totusi vor sa vina cu ceva, sa vina cu scutece!!! astea niciodata nu-s destule . mai ales ca bb intr-o prima faza, cateva luni, schimba pana pe la 9-10 scutece pe zi. faliment curat!
- pe nume...hehehe, evident ca le-am spus copiilor din momentul cand le-am decis numele. ai mei nu sunt si nu vor fi botezati, din motive personale, asa incat ar fi cam dubios sa nu-i strig pe nume.
nu mai stiu ce ati mai discutat, am niste scapari de memorie groaznice, ma duc sa imi reamintesc...
bb 3
Tzuki spune:
ah, da, patut. am cumparat la primul copil, si inca 2!!! unul de lemn si unul pt voiaj, ca ne plimbam mult. cheltuiala inutila. daca a dormit de 5-6 ori in ele, e mult.pur si simplu nu suporta sa stea departe de mine. al doilea copil nici atat, nici macar o data nu a stat in patut! doar nu era sa las copilul sa jeleasca doar pt ca am dat eu banii pe patut separat.nu m-a deranjat co-sleepingul, si acum dormim toti 4 intr-un pat urias de 2mx2,5m .
probabil si bb3 tot in pat cu ma-sa o sa vrea! deci, problema rezolvata si asta .
- eco - eu pana acum am facut doar pe burtica. in sarcina asta, cel putin. chiar si atunci cand aveam 7-8 saptamani, se vedea destul de bine. iar cele pt dublu/triplu test se fac tot pe burtica, eu cel putin asa am facut la sarcinile anterioare. translucenta nucala se vede biiiiiine si asa (pana si eu am vazut-o bine, desi ma cam uit ca matza in calendar la ecografii).
cam atat, daca imi mai amintesc ceva, revin.
sa aveti o saptamana minunata!
bb 3
tzitziri spune:
Neata si o saptamana minunata sa aveti!
Noi patuturi am avut doua..unul de la Ikea cu salteluta de cocos de la babycomfort(la el in camera - a dormit doar in timpul zilei in el) si altul de voiaj in care a dormit la noi in camera pana l-am luat langa noi in pat....cu experienta de acum nu as mai lua doua patuturi, dar acum sunt deja luate si le vom folosi probabil cu aceeasi utilitate
Din ce cercetasem atunci (acum 4 ani), saltelutele de/cu cocos erau cele mai bune (sau oricum cele mai bune disponibile la noi).
Ecografii eu am facut pana la morfologia de trimestrul 1 intravaginal pentru detalii dar pe burta pentru confirmarea sarcinii (adica sa se vada inimioara palpaind). Inclusiv pentru DT am facut mare parte de eco abdominal, dar pentru ca nu se vedea foarte clar (din motive de greutate si de grasime), dr a vrut sa isi confirme anumite masuratori intravaginal...deci cred ca depinde si de varsta sarcinii dar si de conformatia mamei.....
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
16+
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
Simonix spune:
Neatza fetelor - am avut niste insomnii in weekendul asta ... si acum sunt terminata. Noroc ca e saptamana scurta aici, de joi pana luni stam home
Vad ca nu sunt singura cu eco pe burtica - intrasem nitel la idei ca doctorul imi facuse eco pt translucenta pe burta (la Robert dr de atunci a facut si intravaginal si pe burta in acelasi timp nene !!! ). Drept e ca la bebe asta sunt mai experta in ecografii daca vazui eu si putzulica acolo... Asa ca translucentza - da, f vizibil, a masurat corect, asa mi s-a parut mie dar ... nu mi-s expert expert Deci sper sa fie bine.
Uf cu co-sleepingul ... nu stiu, pe bebe2 chiar mi l-as dori in patutzul lui, eu cu Robert dorm si acum, cam 3 -4 nopti pe saptamana, si nu ma deranjeaza ca dorm cu el, dar este super lipicios de mine in zilele de dupa noptile respective. Deci lipit lipit, cere mana non stop, plange daca ma duc si la baie, il respinge pe Bogdan... Mi se pare ca somnul asta impreuna ii accentuaza sensibilitatea, din pacate e cam tarziu pentru dezobsnuit, in plus eu am insomnii, nu ma odihnesc, si ma gandesc cum facem mai incolo cu bebemic ... In fine, chiar mi-as dori ca bebe2 sa aiba un somn mai "curat", caci mie mi se pare ca Robert nu profita de somnul lui, tocmai ca e preocupat sa ma caute prin pat non stop, sa ma mangaie, sa ma pupe, doarme cu mana pe mine, sa nu ma piarda, daca indraznsc sa plec de langa el - maaaamiiii, fuge dupa mine prin casa noaptea ... Deci na... Cam astea ar fi aspecteme negative la noi cu somnul asta impreuna. In rest da, imi place sa il simt langa mine, sa ma trezesc mangiata de el, imi place sa stiu ca il linisteste prezenta mea... E o amestecatura de sentimente, ce sa mai
Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Tzuki spune:
Simonix, asa am zis si eu, daca D a dormit prost, macar cel mic sa aiba un somn mai bun...hehehehe, nu stiam eu ce ma asteapta! nu degeaba e vorba aia ca "intotdeauna se poate si mai rau" . daca D (cel mare) adormea intr-un final, apoi puteam (si acum pot) sa dau petrecere, ca el doarme lemn! d (cel mic) e pe invers, adoarme greu si se trezeste si de la un fosnet mic .
am renuntat la idee, a fost alaptat 1 an si 7 luni si cerea mult noaptea, n-as fi rezistat sa fac naveta intre patul meu si patul lui, el sa adoarma la mine in brate si cum sa-l pun in patul lui, el sa sara in sus cu ochii mari si senini!
asa ca m-am consolat ca dorm cu copiii si ei sunt fericiti cu asta. si eu la fel, desi ma cam deranjeaza in perioada asta ca numai cu picioarele pe burta mea sunt amandoi, parca inainte sa raman gravida nu erau chiar asa...acum parca e loc de batalie acolo.
si nu, nu le-am spus inca despre bb3...poate dupa amnio si aflarea cu certitudine a sexului
bb 3
PaulaFrida spune:
Neata gagici cu burtici
acum mi-am facut o programare pe luni la eco,noi am vrea sa faca si 4d,dar cica numai de la 22 de sapt(poate pt ca e mai scump? 275 de lei un eco 4d),apoi o-m vedea noi ce zice dr la fata locului
cu dormitul asa am zis ca aducem patutul lui bebe la noi in dormitor si primele luni o sa doarma la noi in camera si apoi treptat obisnuit la el/ea in camera.mi-i se pare sanatos pt toata lumea sa doarma fiecare in patul lui si-n camera lui.
si bineinteles fiecare parinte e liber sa procedeze cum considera cand e vb de copilul lui.
nici eu nu pot sa dorm bine,numai nu-mi gasesc locul si ma mai si trezesc in timpul noptii,ba-mi trebuie shushu,ba mi-e sete,ba foame,se vedeti ce e la mine pe noptiera:pahar cu apa,o banana,batiste de suflat nasul,de-ar fi ceva si pt shushu
pe toate si va doresc un inceput de sapt minunat
Paulafericita 14+