Bobocei de sept-oct 2012 (7)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns g_rainbow spune:

Citat:
citat din mesajul lui _Irene_

Buna fetelor,
Revin dupa o pauza destul de mare cu vesti nu prea bune, dar cu speranta intr-un final fericit. In noaptea de 22 spre 23 martie am ajuns si eu la urgenta cu sangerari, dupa o zi in care am stranutat non-stop si m-am fortat suflandu-mi nasul si tusind. Mi s-a descoperit un hematom supracervical, dar bebe din fericire e bine. Am stat internata pana pe 30 martie si am inceput tratament cu clexane; intre timp am primit si rezultatul pentru Gena MTHFR si se pare ca am mutatia A 1298C genotip heterozigot; nu am inca rezultatul pentru factorul II, dar dr zice ca nici nu prea mai are relevanta.
Se pare ca lui bebe i-a prins bine statul in spital unde am dormit non-stop si a evoluat cu 3 zile intr-o sapt, conform masuratorilor ecografice, astfel ca azi avem 11 sapt si o zi. Sunt insa foarte dezamagita de asistentele din spital, care habar n-au cum sa faca o injectie si care mi-au invinetit bratele si fundul; fiecare facea unde o taia capul si intepaturile sunt la distante considerabile unele de altele; ca sa nu mai spun ca uitau sa ne faca tratamentul sau il faceau mai des, pana cand mi-am notat eu exact schema de administrare ca sa le trag de maneca.
Acum am o nelamurire in legatura cu administrarea clexane-ului; in spital l-am facut in brat, asistentele cand le-am intrebat au zis ca se poate si in picior si abdomen, dar ca fiind insarcinata nu ar fi bine in abdomen. Pe prospect scrie insa doar de abdomen, ceea ce ma mira, fiind subcutanata ar trebui sa mearga si in brat si picior. Acasa mi le-a facut sotul in brat si vreau sa spun ca nici nu se cunoaste unde au fost facute (ca o comparatie cu cele facute de asistente), dar as vrea sa incep sa mi le fac singura pentru ca sotul nu o sa fie mereu acasa la ora de administrare si nu as putea decat in picior.
Fetele care ati facut sau faceti clexane, imi puteti spune cum ati procedat? Iar pentru cele care aveti aceeasi mutatie (g_rainbow parca?), ziceati ceva de niste vitamine, sunt unele speciale pentru asa ceva?
Corinuka: am vazut ca si tu ti-ai descoperit un hematom; ti-ai facut si analizele de trombofilie? Eu luam deja aspenter dinainte de a afla rezultatele.Acum sunt in concediu medical pentru 3 sapt si o sa merg regulat la control.
Doamne ajuta sa avem bebei puternici si sa ducem cu bine sarcina pana la capat!

11+

buna, Irene! imi pare rau ca esti si u afectata de nenorocita asta de trombofilie. eu am ambele MTHFR si fac clexane de 0.4mg. si acum si la sarcina trecuta le-am facut doar in burtica. in brat nu stiu cum ai putea singura sa faci si pliul si sa injectezi, iar in picior eu nu am incercat. acum stai linistita ca totul va fi bine sub tratament si ma bucur din suflet ca ai descoperit la timp. este ft dureros sa pierzi sarcini si sa nu stii dc. eu iau vitamine B-uri sub forma de folati, nu stiu daca se gasesc in romania de la taxofit, dar poti lua femibion. este bun pt mutatii si pt bebe. eu voi lua doar cand imi vor iesi analizele proaste, deocamdata iau doar B-uri, aspirina de 100 de mg si clexane. si eu ma invinetesc uneori de la injectii, am inteles ca si din cauza aspirinei, dar tot voi lua pana pe la 26 de saptamani, nu-mi pasa daca am burtica vanata

am citit ieri din urma si voiam sa raspund la multe fete, dar am cam uitat
anda, intrebai de patut...eu aici am patut cu plasa (nu-mi place deloc, dar sotul din asta a luat inainte sa venim si am ramas cu el pt ca atunci nu aveam bani sa iau altul). bebe nu se ridica pe el, nici nu-i placea ziua sa stea in el, asa ca pe la 9 luni i-am cumparat tarc de joaca cu gratii de lemn si s-a ridicat pe ele intr-o saptamana. a fost ieftin, am dat 25 de euro pe el si il am si acum pt bebe2
Stella, la multi ani fericiti!!! sa fii fericita si iubita de familia ta si bebe sa-ti aduca numai bucurii si realizari. scuze de intarziere
luluta, si eu locuiesc in afara romaniei si ma simt singura de cele mai multe ori, dar prefer asa decat sa duca lipsuri copiii mei. noi cel putin nu ne descurcam cu banii in romania sa traim de azi pe maine. casa avem chiar una mare si frumoasa, dar costa ft mult intretinerea ei. sper intr-o zi sa ne intoarcem acolo si felicitari celor care se descurca. oricum nu vad intoarcerea noastra prea curand, am incercat cand am fost insarcinata cu Lucas si a fost rau de tot. am dat multi bani pe la doctori si apropo de cumparaturi inainte sa se nasca bebe...eu am nascut prematur si nu aveam mai nimic cand s-a nascut bebe, nu din superstitie, dar nu am avut bani sa cumpar. asteptam bani de la sotul in 2-3 zile(el era tot in germania) sa pot merge sa cumpar macar patut, cateva hainute si strictul necesar. dar bebe s-a grabit si m-a prins total nepregatita. acum clar voi incepe cam peste o luna sa cumpar tot ce imi trebuie. nu mai vreau sa patesc asa ceva. deja luna viitoare ne mutam intr-un apartament cu 4 camere si voi incepe usor usor sa pregatesc camerea lui Lucas si separat pe cea a lui bebe2
lalu, felicitari pt baietel. si eu am multe poze de la Lucas cum statea cu putulica-n vant

Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si 17+

2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Anidaz: Bine ai revenit! Chiar ma gandeam ca spunea cineva ca ce bine ca nu ne-a parasit nimeni, ca suntem tot 41, dar eu ma temeam sa nu mai fim atatea, iar cele care au avut ghinion, sa nu ne fi anuntat de jena sa nu ne tulbure si de suparare ca s-a intamplat o tragedie. Sper sa nu fie cazul nimanui, dar am vazut ca foarte multe fete care au scris la inceput, nu au mai dat niciun semn de viata in ultima vreme. Fetelor, va asteptam pe toate cu orice gand, cu orice traire, bucurie sau tristete! De aceea suntem aici, toate, sa ne fim alaturi una alteia! Foarte frumoasa povestea cu cainele tau, sa iti traiasca mult si sa fie sanatos!

Cele care vor sa cumpere hainutze, atentie mare ca sigur veti primi multe, de unde nu va asteptati. Eu una mi-e si jena sa va spun cate am cumparat... asa de multe am avut. A fost un noroc, asa cum se spune, fiecare copil vine cu painea sa sub brat. Inainte de nastere nu stateam bine cu banii si au venit surprizele rand pe rand, ca prin miracol. Asa ca rezistati tentatiilor si nu luati multe. Plus ca unii se nasc mai mari, altii mai mici si daca luati haine 56 e posibil sa fie mici din start. Cresc si foarte repede la inceput si imediat le raman mici, asa ca va sugerez sa fiti cumpatate.

Anda82: Nu te impacienta cu ridicatul in picioare, fiecare are ritmul sau. La odiseea noastra fiecare copil era altfel. Din cate imi amintesc la mine Iulia a mers de-a busilea la 7 luni si s-a ridicat in picioare la 8 sau 9. Ar trebui sa caut undeva, dar nu e elocvent. Aveam la odisee un baiat care la 9 luni facea singur primii pasi (am vazut filmuletul), ca si copii care la acea varsta doar se tarau. Toti au fost normali, fara probleme! Asa ca, bucura-te de fiecare moment, fara griji! Sa vezi cand o ia din loc ce efort trebuie sa faci.... Ca nu o mai tii locului deloc!

Lalu85: felicitari pentru baiat! Iar Anidaz, ca spuneai ca parca ai vazut un cuc, asa am patit si eu la prima sarcina, la 16 saptamani, medicul mi-a aratat poza si mi-a spus ca se vede ce e, nu? Eu am vazut un cuc, ca atare i-am spus "baietzel", el nu m-a contrazis, nu a zis absolut nimic, ca la 22 de saptamani, la morfofetala, sa aflu ca e fata!!! Si intre cele doua eco am avut un vis foarte real in care bebitza imi spunea "mami, dar eu sunt fetitza!", i-am auzit si vocea in vis, asa de real a fost. Mi-a spus si trei nume, dar nu am retinut decat unul, care nu mi-a placut, asa ca nu l-am folosit. Asa ca, puteti avea surprize :)

Va pup, ma duc sa ii dau Iuliei sa manance si apoi sa o culc. Revin mai pe dupa-amiaza!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

11 +

Mergi la inceput

asa am avut si noi saltea de cocos la Lucas si este ft buna.
cat despre dormitul copiilor, sper ca pe bebe2 sa-l invat sa doarma numai in patut. Lucas doarme pana pe la 2-3 in patut apoi vrea in pat langa noi, tot eu sunt de vina pt ca l-am invatat asa desi nu am alaptat. sper sa nu mai fac gresala asta, dar nu se stie niciodata. cu spune tzuki, mereu este loc de mai rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

mai, dar ce e asa de nesanatos la co-sleeping?
la primul copil si eu preluasem ideea ca e "bine" ca mama sa doarma cu tatal si copilul in patul lui. pe bune daca imi mai amintesc vreun motiv pentru care ajunsesem la ideea asta, ca nu sunt genul de persoana care sa faca ceva doar pt ca asa se face.

dupa vreo 6 luni in care copilul urla noaptea de ma stiau toti vecinii - stateam la bloc pe atunci - iar eu eram zombi de abia stiam cum ma mai cheama - am ajuns la concluzia ca e mult mai sanatos ca eu sa dorm cat de cat noaptea si ziua sa fi valabila pt copilul meu. brusc n-am mai gasit niciun motiv pentru care ar trebui sa dorm separata de copilul meu. se trezea, ii dadeam sanul si in 5 secunde adormeam amandoi. simplu.

e drept ca eu am impresia ca sunt 2 categorii de copii: prima, in care se incadreaza cu succes ai mei, cap de lista - sunt cei care nu pot fi convinsi de absolut nimic, care stiu ei mai bine ce trebuie facut si care nu renunta niciodata la ceea ce vor, cu pretul integritatii lor fizice chiar (oh, God, am atatea de povestit...romane as scrie). si copii care sunt intelegatori si pricep repede unde "bati" - cei care pot si convinsi sa doarma in pat singuri.

acum, cum v-o fi norocul .

bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Tzuki - ai dreptate ca nu e neaparat ceva nesanatos co-sleepingul, mie mi se pare ca este semn de afectiune, de intelegere, este minunat feelingul ala cand stai cu ei in pat, la adapost de restul lumii, si ei sunt fericiti iar tu si mai si. Dar are totusi si aspecte mai putin roz treaba asta, de ce sa nu recunoastem. Si da, depinde de copil, insa zic eu ca depinde si de cum ii obisnuiesti de foarte mici, nu cu plansete, ci efectiv ii obisnuiesti cu patutul din primele zile. Asta inseamna efort mai mare din parte mamei care face ture intre patul ei si patul lui bebe, insa si co-sleepingul la varste mai maricele te poate obosi foarte tare, mai ales cand mai ai si alte "planuri" gen alt bebe. Adica eu una ma odihnesc mai bine singura in pat, asa sunt eu, nici pe sotz nu il las foarte aproape. Robert ma invadeaza noaptea, il mai imping, iar revine, ma scoala, imi piere somnul, plus ca stau sa il mai invelesc, mai imi da un picior, mai imi pune o mana pe fatza Doarme si el cum poate, micutzul, si ii inteleg nevoia sa fie lnga mine. Dar eu deja ma simt epuizata, o fi si de la sarcina, de la insomnii... Plus ca imi fac griji cand va veni bebe2, ini nici un caz nu vvom dormi 3 sau 4 in pat, mai ales in priemele luni, cand stiti bine cum doarme bebe mic. Iar daca nu voi putea alapta - pai ce fac, il scol si pe Robert sa ii dau biberon piticulu? Nu stiu, eu nu prea vad solutie... deci e musai sa se mai obisnuiasca si cu taica-su, sau habar nu am - chit e ca la noi e prea tarziu de corectat situatia, imi e clar ca singur va renunta la dormit cu noi, cand va pofti el.

Plus ca la noi clar ii mareste sensibilitatea si nevoia de a fi non stop cu mine, ceea ce din pacate nu se poate - de aici allte frustrari, el sufera cel mai mult si eu ma simt vinovata ca am o mare parte din vina. Asta e cazul meu, stiu ca nu este asa la toata lumea.

Noi am ajuns la co-sleeping full din cauza imbolnavirilor de la cresa - cand nu ma induram sa il las singur, facea febre mari si stateam cu el sa il supraveghez. Si atunci am avut o perioada foarte obositoare si mi s-a parut mai comod sa dorm cu el. Dar oricum el nu prea era obisnuit sa adoarma / doarma singur, de micutz, deci eu zic ca ar fi trebuit sa stiu de la inceput ce imi doresc: ori cu bebe in pat, ori fara - iar la prima sarcina nu prea stii Asa l-am ametit o perioada dupa nastere, ba in landou, ba in patutz mic, ba cu mine in pat, apoi a inceput cresa si bolile, eu ma simteam vinovata ca nu eram cu el non stop si uite-asa am ajuns in acelasi pat pana acum

Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaFrida spune:

tzuki draga,nu te supara ca yo n-am zis parerea mea ca sa critic pe cineva,Doamne fereste,fiecare face cum considera

noi asa vrem sa procedam,asa am cazut de acord cu sotiorul,pt ca e mai bine ca fiecare sa doarma in patutul lui,mami cu tati au intimitate si copilasul se odihneste mai bine in camera lui
la noi la dormitor si acum inchidem usa si pisicutele nu au acces deloc,au loc destul de facut raliu si jucat in toata casa

sper ca nu am suparat pe nimeni

Paulafericita 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Buna fetele,
Aseara am fost la spital, dr.a fost de garda si am facut ecograf pentru DT. Azi dimineata am facut si analizele (eu stiu ca se fac la un interval de max.24 ore de la ecograf).
Deci, mi-am vazit gagalicea mica, e cat o portocala . A fost un eco.intravaginal pentru ca am un uter retrovers si sunt cam balonata desi nu sunt grasutza (am 58 kg.la 166) am burtica destul de mare

Mai fetelor, nu stiu cum dormiti voi cu copii in pat, as fi obosita franta, am dormit de max.10 ori in 3 ani (numai cand au fost prbl.de sanatate)
Copilul se simte f.bine singur in pat, inainte de culcare, ma asez in patul lui si ne iubim pana zice el "du-te mama la o cate(carte)". Pana la 2 ani a avut patutz cu saltea de cocos, a dormit f.bine in el, am fost foarte insistenta inca de la aducerea de la maternitate sa faca nani singur... asa voi face si la bb2 dar sa vedem

Eu nu cumpar hanutze pentru ca am destule noi de la primul, saraca nasa a cumparat pentru noi-nascuti si i-au fost mici copilului, aproape ca nu a avut cu ce-l imbraca la biserica, era asa necajita pe ea de-i venea sa planga... a doua zi la baitza a cumparat altele mult mai mari, sa fie sigura ca nu da gresh

Ramona - mami de Stefan - 27 aprilie 2009
+ 12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Simonix, Paula, nu m-am suparat, Doamne fereste! mie mi se pare ok sa incerci sa culci copilul separat, daca se poate, ok, daca nu...aia e. eu inainte sa am primul copil nici nu-mi trecea prin cap ca o sa ajung vreodata sa fiu calarita noaptea de 2 copii (urmand, probabil si al 3-lea, mi se parea monstruos, neigienic, de neacceptat . ca vazusem si eu filme idilice in care mama stingea lumina copiilor in camera si astia mici se executau, luau ursuletul in brate si adormeau . si apoi filmul continua cu mama, devenita brusc sotie romantica si tatal, devenit subit un sot-amant perfect...
realitatea pe mine m-a scuturat de toate visele astea!!

partea buna a lucrurilor a fost ca intimitatea nu s-a mai desfasurat doar in pat si doar noaptea, ci am devenit mai creativi.

tin minte ca asistasem la o discutie a unor amici, asteptau si ei un bebe si ea zicea: 'o sa-l lasam cu suzeta" el: "ba nu, suzeta nu, daca vrea, poate sa-si ia un doudou (sau cum se numeste jucaria aia de atasament)" si pe mine m-a bufnit rasul, ca ei decideau de atunci ce urma sa faca copilul. bietii de ei, nu stiu ce s-a mai intamplat, probabil ca copilul a facut cum a stiut el mai bine si parintii n-au avut decat sa discute in continuare. (ai mei n-au vrut nici jucarie de atasament, nici suzeta, n-au vrut ei, desi casa era plina si de jucarii si de suzete).

Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

buna fetelor.

Imi place discutia legat de locatia bebelului pentru nani. Eu sunt la prima sarcina si nu stiu daca o sa-mi iasa cum imi propun. Cert este ca si eu fac parte din categoria celor care vor ca parinti si copii sa doarma in camere diferite. Si eu dorm bine in patul meu unde il tolerez doar pe sot. In perioada asta dormim separat pentru ca eu ma duc devreme la culcare, el ma trezeste cand vine in pat, ma trezeste noaptea cand se baga in mine, asa ca l-am exilat in sufragerie. CU copii sper sa fie la fel de usor Nu va contrazic ca o sa fie obositor pentru mine sa fac drumul pat/patut atunci cand o sa-l alaptez, apoi o sa fie greu cand o sa-i mutam patutul in camera lui caci sigur o sa se lase cu , dar pe termen lung cu totii avem de castigat. Sper doar sa-mi iasa pasenta.

Tzuki caci nu te-am mai auzit de mult.

+ 10

Mergi la inceput

mie nu mi se pare nesanatos co-sleepingul, numai ca simt nevoia cateodata de clipe petrecute in doi nu in trei sau 4, stiu ca suna egoist din partea mea, dar asta simt. si mie imi place sa dorm cu Lucas si sotului la fel, chiar daca se trezeste de ft multe ori pe noapte, a dormit intr-o noapte aproape pana dimineata in patut si i-am simtit lipsa

Mergi la inceput