Educatie cu ...mopul
Raspunsuri - Pagina 15
Laura25 spune:
Marius, nu faci tu un split sa putem dezbate despre O si UN fara sa stricam topicul omului?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
marius spune:
Nu mai este cazul in ceea ce ma priveste.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
pisi-pis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina82 Cu riscul de a me repeta: nu sunt de acord cu bataia copiilor, cu urletele sau cu pedepsirea pe nedrept...si eu m-as supara sa pateasca Mara a mea asa ceva. Totusi spalatul cu mopul si statul la colt consider ca pot face parte din repertoriul de corectie la varsta de 5 ani, in ciuda teoriilor moderniste. Nu tot ce e din vest sau de peste ocean e bun. |
Din fericire nu conteaza ce cred eu sau ce crezi tu despre metodele astea de corectie, ci conteaza ce crede ministerul. Din fericire educatoarele nu se pot comporta ca pe mosie, si sa aplice fiecare ce masura ii trece prin cap, exista o instanta superioara care ar trebui sa reglementeze cumva modul de a interactiona cu copiii. Si daca peste statul la colt inca mai putem trece cu vederea, datul cu mopul singur nu se clasifica ca metoda de educatie.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
Marina82 spune:
citat din mesajul lui Laura25 Aha, am inteles, ai niste frustrari si ai gasit un moment sa refulezi putin. |
Speram sa recunosc si sa fiu pe jumatate iertata
Fericiti cei ...carora le apartine imparatia cerului si care nu au frustrari
pisigri spune:
Eu doua lucruri nu inteleg.
De ce copilul mai frecventeaza inca o gradinita in care s-au folosit masuri punitive grave - si aici nu intra stersul cu mopul, dupa parerea mea.
Ce este asa de oribil si de umilitor sa fie pus sa stearga dupa el, acolo unde el a murdarit, nu altcineva, cu mopul, nu in 4 labe, nu cu mina, cu hirtie igienica, cu batista proprie etc
Ca daca mergem in directia asta, ca exista femei de serviciu platite sa faca curat, ar trebui sa fie lasati picii sa arunce resturile de mincare pe jos, ambalajele, cojile de mar etc etc. Doar exista femeie de serviciu platita sa stringa.
Si eu sunt de parere ca de acum se exagereaza cu "protejarea" bietilor copii, vesnic inocenti si nevinovati. Nu exista copii rai dar exista copii neatenti, copii care testeaza limitele, copii care braveaza, copii care nu au fost invatati sa respecte niste reguli de convietuire sociala. Ei trebuie atentionati, indrumati, trebuie sa stie ca faptele lor au consecinte, trebuie sa vada chiar ca nu e nici o placere sa dai cu mopul, nu e exact distractia favorita a nimanui.
Dsigur ca depinde si modul in care a fost pus sa stearga...dar pe cuvint ca daca ingrijitoarea i-a vorbit frumos si i-a spus ceva de genul"nu ai fost atent, pune mina pe mop si sterge, asa e frumos, sa lasi curat in urma ta" nu vad care e maaaaaarea drama....
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
marius spune:
Este o linie foarte fina (si subiectiva oarecum) intre abuz si autoritate. Noi insine in functie de felul nostru de a fi, de modul cum am fost crescuti, de experienta noastra, de viziunea noastra, de rezistenta noastra de multi alti factori, reactionam diferit la situatii diferite.
Pentru unii autoritatea este ceva ingrozitor daca se refera la ei ca si subiecti daca insa sunt in situatia de "suferi un prejudiciu" aceeasi autoritate nu numai ca este clamata ci mai mult este subiect de revolta "unde este autoritatea care sa ma pazeasca?" De aceea un subiect de aceasta natura nu va avea niciodata din punctul meu de vedere o concluzie anume.
Am sesizat nu o singura data ca nu mai mult decat pe acest forum fiecare dintre noi "traversam rapid" sau "ignoram in tacere" zonele care nu ne convin, insa ne aruncam cu mare "voiciune verbala" in zonele care ne convin. Dar este natural, nu-i asa?
Cat despre abuzuri:
Daca sunt abuzuri nu trebuiesc tolerate. Exista probabilitatea sa fie forme de abuz. Cum exista la fel de mare probabilitatea ca unei persoane sau mai multe sa le para un abuz, iar din punctul lor de vedere este corect. Pentru ele este un abuz. Si gata. Desigur cei care judeca aceste reclamatii au dreptul legal de a cataloga daca sunt abuzuri sau nu. Asa este corect sa fie. Parerea mea desigur.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
ina.click spune:
Daca fraza folosita a fost "ai facut pipi pe langa, sterge te rog", atunci nu vad care e problema. Inseamna ca m-au abuzat parintii de cate ori m-au pus sa trag apa sau sa imi spal farfuria.
Daca fraza folosita a fost "magar mic, pune mana si sterge ca sterg eu pe jos cu tine" atunci nu e bine.
Actiunea in sine nu mi se pare nejustificata sau punitiva. Modul in care copilul a fost pus sa o indeplineasca e important.
pisi-pis spune:
citat din mesajul lui pisigri Ce este asa de oribil si de umilitor sa fie pus sa stearga dupa el, acolo unde el a murdarit, nu altcineva, cu mopul, nu in 4 labe, nu cu mina, cu hirtie igienica, cu batista proprie etc |
Mie nu mi s-ar parea umilitor si nici periculos daca ar exista o regula clara aplicata tuturor copiilor, si daca ar exista un mop special pentru copii, asesat langa WC, asa cum sunt periile. Asta ar insemna ca ar exista o regula, TOTI copii ar invata ca trebuie sa stearga daca au murdarit, ar fi indrumati de catre educatoare sa invete cum sa steraga fara a intinde urina prin toate colturile, eventual ar avea un produs ecologic, netoxic, special pentru acest scop si ar fi invatati ca tb sa se spele pe maini cu atentie dupa intrebuintare. Dar mi se pare extrem de periculos sa ii se puna in mana mopul femeii de serviciu, pe care aceasta il foloseste cu manusi, care a fost folosit eventual dupa ce aceasta a spalat tot restul WC-ului, sau e plin de detergent toxic.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
mianna spune:
citat din mesajul lui marius Si daca este sa devin serios, te-ai intrebat vreodata de ce nu exista un sinonim (feminin) pentru cuvantul misogin desi sunt frecvente gesturile, cuvintele, faptele care ar trebui sa fie sintetizate in aceasta notiune inexistenta verbal? Asta ca sa fim corecti nu de alta. |
ca sa fim corecti, faptul ca unii nu-l stiu nu inseamna ca nu exista si faptul ca unii aleg doar jumatatea care-i avantajeaza inseamna ... ce vrea fiecare sa inseamne. dar pentru conformitate, sa vedem si cealalta varianta (nu c-as intelege legatura cu topicu', dar presupun ca un moderator stie mai bine decat mine ce-i on topic si ce nu)
Limba româna din perspectiva femeii
Stau si ma gandesc: oare e intamplator faptul ca tot ce denumeste ceva care te enerveaza, te pune in pericol, sau te distruge pare a fi MASCULIN? Iar apoi tot ce ne alina, ne bucura si ne mai da un tel in viata este de natura FEMININA? Voi sunteti UN fulger, UN nor, UN cutremur, UN taifun. Noi suntem O raza, O floare, O ploaie calda.
Stau si ma uit, chiar nu aveti noroc: UN barbierit zilnic, UN sef inferior si absurd la servici, UN prezervativ. Noi suntem O zi insorita intr-O canapea confortabila, citind destinse O revista, ascultand O melodie si aranjandu-ne O rochie superba, asta daca nu veniti voi sa ne faceti UN scandal.
Va dati mari ca aveti UN televizor, dar butonati la nesfarsit O telecomanda, si tot noi alegem O emisiune care ne place. UN calculator nu se compara cu O agenda electronica si nici UN inel cu O verigheta. O nastere aduce O viata pe lume, UN hemoroid aduce UN necaz.
Iar ce va sustine in societate drept “sexul tare” este O …. Si sexul, daca nu-l faci cu O femeie, inseamna ca esti homosexual si O placere a orgasmului feminin nu se compara cu satisfactia animalica de dupa UN blowjob. Si UN cont nu inseamna nimic fara O carte de credit.
Ce poate provoca UN necaz care se poate transforma intr- UN dezastru? UN barbat beat, UN cui in roata, UN smog deasupra orasului, UN scurt-circuit. Si O casatorie implineste viata, UN celibat o risipeste.
Concluzia unei femei, in urma analizarii textului:
Este limpede ca limba romana a fost inventata de O femeie, care nu v-a avut deloc la inima (mai, si asta tot O inima este!)…
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
ca sa fim corecti, faptul ca unii nu-l stiu nu inseamna ca nu exista |
1. Si daca exista cuvantul ar fi?
2. Pentru partea a doua
Dar astept raspunsul la primul punct.