Educatie cu ...mopul
Raspunsuri - Pagina 16
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina82 Cu riscul de a me repeta: nu sunt de acord cu bataia copiilor, cu urletele sau cu pedepsirea pe nedrept...si eu m-as supara sa pateasca Mara a mea asa ceva. Totusi spalatul cu mopul si statul la colt consider ca pot face parte din repertoriul de corectie la varsta de 5 ani, in ciuda teoriilor moderniste. Nu tot ce e din vest sau de peste ocean e bun. |
Si esti de acord ca in 'repertoriul de corectie' al adultilor sa intre un stat la colt?
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
pisigri spune:
Eu nu sunte de acord cu statul la colt. Este un mod de a atrage atentia tuturor in mod negativ asupra copilului pedepsit.
Totusi...recunoaste ca adultii sunt pusi la colt prompt si fara ezitari ori de cite ori gresesc, de regulile sociale carora trebuie sa se supuna. Si sunt taxati mai grav, mai incisiv si mai dureros
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
nelia spune:
Pai, si copiii au diverse alte reguli sociale care ii tot pun la colt la figurat, cum spui despre adulti.
Nu, eu spun de gestul in sine: luat adultul care a gresit si pus la colt in birou, eventual cu fata la perete, in vazul tuturor colegilor, sa se stie dom'le ca a gresit si ca 'repertoriul de corectie' functioneaza. Si, tot eventual, ii mai punem si o stampila pe mina sau o bila in piept, ca sa nu mai existe dubii.
Numai expresia 'repertoriu de corectie' alaturi de copil de 5 ani... ma face sa ma crispez.
Cornelia
Marina82 spune:
off-topic: Nu m-ar mira ca in viitor sa se implementeze noi norme de constructie pentru salile de clasa ...niste camere de forma cilindrica, lipsite de colturi, ar preveni abuzurile...sper ca stiti de gluma
on-topic: Ideal e sa poti convinge copilul cu vorba buna ca ceea ce face e gresit astfel incat sa nu repete actiunea dar ce faci cu un copil care face ceva cu adevarat periculos..loveste alt copil cu o jucarie in cap sa zicem? Poate ca nu e un copil rau, poate nu s-ar purta asa daca n-ar vedea asta in familie la tatal lui..dar cum procedezi cand vezi ca explicatiile tale nu dau rezultate si raspunzi de un colectiv intreg de copii?
In opinia mea problema apare cand pedepsesti copilul pe nedrept, cand nu intelege de ce il pedepsesti sau cand ai reactii inconstante. Atunci sistemul lui de valori e zdruncinat si astea sunt intamplarile pe care nu le va uita.
Aqai spune:
Nr. 1: deja imi iese fum pe nari cand aud de expresia - daca nu ar vedea acasa. Daca Tata sau mama n-ar.... Draga Marina, te rog sa ma crezi pe cuvant, ca noi, parintii copiiilor cu probleme de comportament nu facem altceva decat sa ne caftim acasa, sa ne injuram, sa ne smulgem lucrurile din mana si toate astea voit in fata copilului. Iara tu in momentul asta ai gasit cheia tuturor problemelor de comportament. Bravo, esti tare!
Ma, da' e asa usor sa vorbesti aiurea si in tramvaiul strazii pierdute!
Si daca vrei sa stii, exista alternative, nu pedeapsa e mama sfanta. E ultimul rasort sa iei o masura punitiva. Si o masura punitiva nu este echivalentul umilintei, sau al abuzului de putere.
Alternative: stimularea comportamentului pozitiv, poti sa mai observi si circumstantele in care un copil devine agresiv si sa vezi ce poti schimba din mediu, sa ii gasesti o ocupatie constructiva ca sa nu aiba timp sa devina agresiv, sa il inveti tehnici de auto-control potrivite varstei lui.... Sunt o multime
Da' e bine ca tu ai prins-o pe aia cu pedeapsa. Multumita tie, io parintele inconstient care mi-am expus copilul la lupte in arena sufrageriei, pot sa stau linistita ca totusi exista niste oameni pe lumea asta care sunt preocupati de binele lui si il aduc pe calea ce buna prin sfanta pedeapsa.
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
Marina82 spune:
citat din mesajul lui Aqai |
1. Imi cer scuze
2. Si eu am afirmat ca masurile punitive sunt ultima solutie... depinde de copil care masuri le considera umilitoare si care nu. Pusul la colt nu mi se pare atat de exagerat. Pentru unii copii orice interdictie e generatoare de frustrari si atunci cum procedezi? ,, Stimularea comportamentului pozitiv'' pare sa nu functioneze cu toti.
Laura25 spune:
2. Functioneaza cu toti, trebuie doar sa ai tact si rabdare (ceea ce adultilor le cam lipseste cand e vorba de interactiunile cu copii)
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Aqai spune:
It's ok Marina, dar cliseele aseta sunt... too much uneori.
Dar sunt de acord cu laura, functioneaza in timp. Aici e buba, ca noi adultii vrem totul ieri daca se poate. Ori dez-invatarea e un proces mai greoi decat invatarea.
Pusul la colt nu stiu cat e de umilitor, cat creeaza nesiguranta. Dar e o solutie de moment. Iti cumpara pacea 5 minute. Nici asta nu ar fi asa rau daca ai folosi alea 5 min de pauza ca sa gandesti ce sa faci mai departe si sa fie constructiv.
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
nelia spune:
citat din mesajul lui Marina82 In opinia mea problema apare cand pedepsesti copilul pe nedrept, cand nu intelege de ce il pedepsesti sau cand ai reactii inconstante. Atunci sistemul lui de valori e zdruncinat si astea sunt intamplarile pe care nu le va uita. |
Deci esti de acord cu mine ca pentru un copil care nu e niciodata pedepsit, la care una din valori este sa fie tratat intotdeauna cu respect si cu vorba buna, ca o fiinta cu drepturi egale cu parintii, i se poate rasturna sistemul de valori trecind prin intimplari pe care nu le va uita? Cum ar fi de exemplu, statul o zi intreaga cu o bulina in piept sau pusul la colt in fata celorlalti copii pentru greseli incomparabil mai mici decit de a da in cap cu o jucarie altui copil. Sint si alte forme de a suporta o consecinta in afara vestitului stat la colt sau altor pedepse umilitoare pentru copil.
Cornelia