Licurici de ianuarie-februarie 2009 (164)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Hristos a Inviat!

http://www.flickr.com/photos/58829080@N06/7077782981/

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

www.desprecopii.com/info-id-8903.htm" target="_blank">Lumina Sfanta pentru copii

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Adevarat a Inviat!

Sarbatori fericite tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronica75 spune:

Adevarat a inviat!
Paste fericit tuturor!
Va imbratisam si va pupam pe toti

Noi suntem bine cu totii , doar ca nu imi mai gasesc timp nici de dat tel la mama...
Mai intru si mai citesc din cand in cand cand il alaptez pe Leo si cam atat.
Cand citesc ce frumos se comporta licuricii cu fratiorii/surioarele mai mici...ma oftic de numa Alice cum il prinde pe Leo, cum il capaceste ...ii ia jucariile tot timpul...
Lucrez din greu la treaba asta dar cam fara succes deocamdata.
Si totusi stiu sigur ca il iubeste Intr-o zi i-am spus ca vine bunica din Romania sa il ia pe Leo si tare a mai plans sa nu il dam , iar eu tareee ma minunam
Deh, fiecare cu problemele lui.
pupici la toti si sarbatori fericite!

" target="_blank">http://community.webshots.com/user/veronica75margarint Fotografii noi si vechi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

ingrid si nu numai:

Sunt alte vremuri si eu inca nu stiu sa le fac fatza. Spune-mi tu, sincer, si spuneti-mi voi, toate, daca la varsta lor, la 3 ani, 3 ani si ceva, voi le raspundeati parintilor, cand va rugau ceva sau va faceau cate o observatie, cu lasa-ma-n pace, pleaca de aici, fa tu, n-am chef? Sau va plesneati parintii peste cap sau peste fatza?

Asa vorbeati voi cu parintii la 3 ani? Asa reactionati, cu nu, urlete, maraieli, lovit?

Eu am intrebat si raspunsul a fost nu, clar nu, mai faceam cate un tantrum, dar in niciun caz asa.

Am intrebat-o si pe soacra-mea, cum s-a descurcat cu doi copii, si inca asa mica diferenta de varsta intre ei, 2 ani? A zis ca nu era timp pentru figuri si mofturi, pe vremea aia, si nici nu faceau copiii figuri si mofturi, nu ca parintele spune una si copilul face pe dos, ca sa testeze reactia. Ta-su asculta de parinti fara comentarii.

Zicea alinuk chestia cu copilul tratat ca un musafir, m-a distrat cu chestia asta... Pai daca musafirul s-ar apuca sa faca ce face copilul, l-ai da afara cu 80 la ora...

Uite, pe mine nu ma deranjeaza ca sare in balti. Nici ca se rostogoleste ca butoiasul in pietrisul din parc si se face ca porcu'. Dar nici nu pot accepta libertate totala, ca nu e nevoie de nicio regula. Eu, personal, consider ca anumite lucruri se invata de mici. Prin imitatie, prin joaca, dar si prin fermitate, ca e fermitatea gestului (il iei in brate si punct, oricat ar urla), ca e fermitatea tonului, ca e fermitatea pedepsei (time-out, interzis desene).

Iar Daria are zapaceniile ei, au remarcat si altii, complet straini, mi-a tras un tantrum ieri in piata, de m-a intrebat si vanzatoarea cum ma descurc.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Hristos a Inviat!

Selene,stii,noi traim alte vremuri acum,sunt alte generatii..uita-te la cei mai mari.Nu mai compara timpurile,ca s-au dus de mult timpurile alea..Noi am crescut mai mult singuri,parintii la munca pe schimburi,noi pe la camin,scoala,cu cheia de gat (ce curaj dom;le sa ne lase asa!)..In lipsa parintilor faceam niste chestii de ti-ar sta mintea in loc daca m-as apuca sa povestesc pe aci.Evident ca ei nu au aflat niciodata sau le-am mai zis cand am mai crescut,dar chiar si asa multe nu le stiu.Nu am amintiri de la 3 ani,mama zice ca am fost un copil cuminte cand eram mica si apoi m-am obraznicit.,deh,adolescenta si ''eu stiu mai bine,voi nu stiti nimic'' si vesnicul ''nimeni nu ma intelege''
De ce trebuie sa te raportezi la cum au crescut copiii acum 30 de ani?Eu nu o fac,pt ca nu as avea curajul sa-mi las copilul singur in casa,in fata blocului,cu vecina de la 3,cu fratele mai mare,dar totusi mic..si daca ar face fii-miu cate tampenii faceam eu si crede-ma ca erau de-a dreptul periculoase..as face infarct..zau ca prefer prostioarele astea si nu-ul :)))
Stii,pe mine chiar ma enerveaza persoanele care comenteaza la adresa copilului meu si nu tac..eu mereu,dar mereu sunt de partea copilului meu si nu las pe nimeni sa-l ''atace''Si de mine s-a luat paznicul de la banca ca David se plimba pe acolo si vai,il face pe el sa se ridice de pe scaun..si i-am zis ca nu-i caine sa-l leg,este obosit si are 3 ani,daca are ceva de comentat sa-mi zica mie,sa nu i se adreseze copilului meu ca-i fac reclamatie.Cel mai tare m-a enervat ca doamnele din birouri mi-au zis sa-mi vad linistita de treaba,ca nu le deranjeaza si ca le e drag de el,incepusera sa vorbeasca cu el..si s-a gasit domnul paznic sa se ia de copil,de parca ii spargea banca.
Daca m-ar intreba careva ''mvai cum te descurci cu el'',i-as da o replica de a doua oara si-ar musca limba..Mi se pare lipsit de respect fata de copil,fata de mama..de parca cine stie ce ''rautate'' zace in copilul ala si unii chiar cred asta,ei habar nu au ca nu exista copil rau/copil bun la 3 ani..exista doar copii!
In fine..ma opresc aici si ma duc la supa mea..La tine sunt multe probleme,dar la tine,in perceptia ta..si pana nu rezolvi problemele tale cu tine,te vei raporta mereu gresit la Daria.
O seara buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Selene, eu nu am amintiri de la 3 ani. Dar eu am dus o viata grea la varsta aia, din spusele mamei mele. Acum un an i-am cerut sa-mi povesteasca viata mea de la 0 la 5 ani si am plans o saptamana. Nici dupa nu a fost foarte usor, desi, nu am fost un copil maltratat sau ce ti-ar putea trece prin cap. Dar, a fost vremuri grele pentru parintii mei atunci. A fost un miracol ca prin cate am trecut ca am scapat cu viata. E mult de povestit. Viata lui alex nu se compara cu a mea la varsta aia sub nici o forma. Pana pe la 7 ani parintii mei, plecati de la tara, s-au chinuit sa-si faca un rost la oras si nu vreau sa povestesc prin cate au/am trecut.Deci, nu mai compara. E adevarat ca nu le raspundeam parintilor si cand faceam prostioare ma asiguram de 2 ori ca nu sunt in raza lor vizuala, dar, inca odata, erau alte timpuri.Si alex a invatat sa injure. M-am trezit cu el intr-o zi, din senin (dupa cateva ore cu bunica-sa) ca-mi zice "du-te in p-da ma-tii". Am crezut ca fac atac. I-am zis sa nu mai zica, nu a vrut, i-am explicat, l-am rugat si, dupa un timp, cand am vazut ca nu vrea si nu vrea sa inteleaga, i-am spus ca nu mai suntem prieteni, nu ne mai jucam/vorbim impreuna. A mai continuat un timp si daca a vazut ca nu ma mai uit la el, ca nu-l mai bag in seama, ca vorbeste cu mine si eu nu-i raspund, a cedat. A mai avut vreo 2-3 recaderi, in decurs de 2-3 zile, am procedat la fel si i-a trecut. Cauta sa vezi ce functioneaza la Daria. Toti avem butoanele noastre, chiar si pruncii astia.N-o minti/pacali/glumi cu ea niciodata si fii ferma, daca i-ai promis ceva tine-te de cuvant mereu si va fi mai usor. De exp. nimeni nu-l poate face pe alex sa accepte sa se imbrace, manance, culce in afara de mine, pt ca toti il roaga. Eu ii spun acum facem aia si o fac si gata. Pana sa apuce sa protesteze l-am si imbracat/ spalat pe dinti etc. Uneori mi-e greu ca vrea doar cu mine, dar apoi ma gandesc ca asta nu va dura pentru totdeauna. "Imediat" va fi mare si eu nu voi mai insemna decat "providerul" lui. Asa ca vreau sa profit la maxim de copilaria lui mica, pentru ca va trece atat atat de repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Cristos a inviat!

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Adevarat a inviat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

ingrid si nu numai:

Sunt alte vremuri si eu inca nu stiu sa le fac fatza. Spune-mi tu, sincer, si spuneti-mi voi, toate, daca la varsta lor, la 3 ani, 3 ani si ceva, voi le raspundeati parintilor, cand va rugau ceva sau va faceau cate o observatie, cu lasa-ma-n pace, pleaca de aici, fa tu, n-am chef? Sau va plesneati parintii peste cap sau peste fatza?

Asa vorbeati voi cu parintii la 3 ani? Asa reactionati, cu nu, urlete, maraieli, lovit?

da, un timp asa faceam, dar de fiecare data luam bataie asa de rau ca m-am dezobisnuit, si stateam drepti si ziceam doar DA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

ingrid si nu numai:

da, un timp asa faceam, dar de fiecare data luam bataie asa de rau ca m-am dezobisnuit, si stateam drepti si ziceam doar DA

Tu chiar vorbesti serios?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput