Licurici de ianuarie-februarie 2009 (164)
Raspunsuri - Pagina 10
roxanaz spune:
neata
Iulia, la Londra. vad ca vremea de afara ma pregateste pentru acolo.. ploua... macar e cald
voi ce mai faceti? cum e Carla la gradi?
Anna, Paula, Miere, ce mai fac piticeii?
Ioana???? ziceam ca in concediu intri mai des pe aici.....
sa aveti o zi frumoasa!
anna-mama spune:
Rox, mare dreptate ai cu vremea, si la noi e la fel. Drum bun si sa te simti cat se poate de bine la Londra. Cate zile stai? Picea mea e o cuminte, eu dupa felul lui Vladut bebelus nu credeam ca exista bebei cumibti :))
crisspy spune:
'Neata,
Gata, m-am intors din delegatie azi-noapte la 3, acum sunt la birou pe baricade . Abia astept sa ajung diseara acasa sa ma joc cu maimutzele.
Multumesc mult pentru urarile de ziua mea
Paula ma bucur ca ati avut un inceput bun. Sper sa ii placa sa mearga la gradi si sa va ocoleasca racelile .
Oau Ledi, ne-ati luat! Bravo pentru pishu, super tare!
Rox sa ai vreme frumoasa la Londra si fara alergatura - decat pt shopping
Anna fetita cuminte.
Noi suntem asa si asa. Razvi e Ok, nu mai tuseste insa mai avem cateva zile de antibiotic. Nu mai vrea deloc la gradinita, s-a obisnuit acasa. Trebuie sa anunt si la gradinita ca nu o sa-l mai ducem o perioada in cauza operatiei. Mananca mai bine, e destul de cuminte insa din prea multa dragoste pentru Andra o cam loveste, mititica are chiar o vanataie la genunchi ca a lovit-o maestrul cu o jucarie.
Andra e tot cu muci si cu tuse dupa aproape 2 saptamani de aerosoli de 3 ori pe zi . S-a intors la greutatea de 6kg, imi pare tare slabita. A inceput sa manance un pic mai bine, insa mai e mult pana departe. Marti avem programare si la neurolog. As vrea sa-i fac o programare la o echografie abdominala ca tot o sa ma duc cu Razvi sa vedem ce se mai intampla cu hernia.
fetele
ingrid70 spune:
Multumesc, Paula.Bravo Ledi. Asa a fost si la Alex, imediat ce a inceput sa faca pipi la olita nu i-am mai pus pampers nici la somnul de pranz si, dupa o saptamana, nici la cel de noapte. Nu am avut nici un accident niciodata in timpul somnului, nici ziua, nici noaptea, chiar daca au trecut 12 ore. Cand i-am scos pampersul de noapte inca mai era pisat (pampersul) dimineata, dar era vara si am zis: "ori la bal, ori la la spital, fie ce-o fi, il scot". I-am pus intre saltea si cearceaf o aleza impermebila si asta a fost (are aceeasi aleza pe pat si acum).
Afara/in casa, ziua, a mai avut accidente, ca se lua cu joaca si, chiar daca eu ii spuneam sa faca pipi, nu vroia si apoi scapa pe el.Sanatate multa Andrei, Criss!
Leditia spune:
Multumesc de incurajari.Da,pisu face la olita,in general dupa-amiaza cand il iau de la gradi,ca la gradi ii pun pampers,am zis sa se obisnuiasca el bine si apoi le zic si celor de acolo.Din pacate,acum 2 seri,nu a putut face si kk la olita,s-a chinuit,matzaia,mai mergea prin casa,apoi fugea la olita..si nu a putut,cred k am stat cu el o ora in total.(ne pregateam de baita,pe care am amanat-o din acest motiv).Eu l-am incurajat,am stat langa el mereu,il mangaiam,dar nah,nu a putut face.Dupa baie,a vazut ca intre hainutele curate in care-l culcam nu era si pampers si nu voia pantalonii,apoi a venit spasit si si-a pus pantalonii..cand a vazut pampersul mi-a zis ca-i fericit ca-i pun pampers nou.Cum i-am pus,cum a si facut kk,l-am schimbat si nani.
Dar pisu face la olita,maine o sa-l las fara pampers toata ziua si poimaine ca nu merge la gradi si om vedea cum ne-om descurca.
Crisspy,sanatate multa copiilor. si bine ca te-ai intors acasa cu bine.
miereamara spune:
Ledi, poate vrea sa faca direct la WC, Aidan nu a facut la olita deloc.
Rox mersi, suntem loviti, Nadia bolnava si Aidan are programata o noua operatie pt urechi in doua saptamani. I-au cazut tuburile si are aceleasi probleme cu auzul diminuat din cauza fluidului asa ca trebuie sa ii punem alte tuburi.
In rest totul bine:)
www.youtube.com/watch?v=qJXut4el9pQ" target="_blank">Nadia
bpaula spune:
S-a incheiat saptamana de gradinita. A fost muuuult mai bine decat ma asteptam. Doar in prima zi a plans putin dupa nu stiu ce joc, apoi n-a mai plans. Dimineata daca il intrebi zice ca nu vrea, apoi il intreb pe cine ia la gradinita pe Tedi sau pe catel si el isi alege pe cine baga in rucsac.
Astazi am primit si primul lui desen, pasari calatoare.
Cat despre sanatate..hmmm, acum 2 zile am primit informare ca au un caz de scarlatina asa ca am facut exudat, n-a iesit nimic. Fetita nu era in grupa lui.
De ieri e mucos cu muci din aia mai naspa dar fara febra si tuse momentan.
ledi felicitari pentru olita.
Irina imi pare rau de vestea cu operatia, dar daca lui o sa ii fie mai bine asa nu prea este de ales.
Maine ma duc iar cu ciocolata la evenimentul caritabil Suflet de mama, editia de Paste. Am facut 5 kg ca s-a rezervat mai toata.
Astept saptamana viitoare sa plecam la parinti, daca sunt piticii bine.
Bogdan e un dragut, a decoperit ca stie sa tipe si tot tipa, doarme mult mai putin ziua..si prin comparatie cu fratele lui pare mai lenes la deprinderi si mai guraliv
Selene_Bunny spune:
Intrebare:
Cum ii convingeti pe licuricii vostri sa respecte regulile clare si ferme impuse si sa nu caute modalitati de a se fofila?
De exemplu, una dintre regulile noastre repetate si rasrepetate este:
Copiii nu au voie sa umble la priza/cabluri.
Explicat de ce, dar... cam degeaba.
Era la 1 cm distanta de gura cu mufa de la incarcatorul de la laptop. Incarcator in priza, evident, faceam niste teste pe aici.
Sa mor.
Am cautat filmulete pe youtube, cu efectul nimicitor al electricitatii. A fost asa de interesata de ele, ca ma punea sa i le tot repet, sa le mai vada o data.
E iar intr-o perioada de trasnai una dupa alta, iar intr-o perioada de mamosenie de azi m-am plans lu' ta-su ca tare as vrea sa mai aud si eu "tati, fa-mi, tati, da-mi, tati, vreau" si nu tot "mami, fa-mi, mami, da-mi, mami, vreau".
N-are chef de facut mai nimic singura - nu strange jucariile, nu-si ridica chilotii, nu-si ridica pantalonii, daca mananca singura ceva si e ceva mai complex decat rosii feliate, de exemplu, zice ca nu poate manca daca nu-i dau eu. Uita sa mestece.
Si cea mai noua replica, daca o rogi ceva si n-are chef sa faca, e "in cazul asta, te las pe tine".
Ati aspirat vreuna prin casa cu copilul suit in spate, voi pe post de cal? Ca eu una, da.
Am zis c-o leg in spate la mine cu un fular, ca pe copiii africani. Nu vrea, vrea in brate, normal, nu in alt stil.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
miereamara spune:
Selene, acopera prizele si ai scapat e grija. Daca nu e capabila sa inteleaga ca se poate rani atunci acopera prizele ca sa eviti un accident tragic.
Aidan a invatat cat de perculoase sunt cand s-a curentat odata. Era mic, avea in jur de 1.8 ani si a scos ceva din priza partial si a bagat degetelul intre stecher si priza si l-a scuturat un pic. De atunci nu s-a mai atins de ele. Stie sa umble cu prizele, dar numai in prezenta noastra o face.
Edit. la fel si cu cutitul, foarfeca sau aragazul/cuptorul. toate le-a probat pe propria piele, l-am lasat sa se intepe cu cutitul (sub supravegherea mea bineinteles, s-a fript la cuptor o data si nu mai pune mana nici sa il pici cu ceara. Cu toate astea nu le lasam la indemana lui niciodata, cutitele, foarfeca stau sus unde nu poate ajunge, iar aragazul se foloseste numai pe ochiurile din spate. Nu se stie niciodata ce le trece prin capsor!!
www.youtube.com/watch?v=qJXut4el9pQ" target="_blank">Nadia