La Multi Ani Larisa! Fluturasi de 2011 (141)
Raspunsuri - Pagina 21
rhynna spune:
Ailed_dota Ce facea bunica?
Bun..una peste alta pentru care e interesanta si nu stie duminica in herastrau sunt plimbari cu vaporasul parca gratis...dar probabil daca va fi vreme buna va fi imbulzeala lumii ...deci cred ca mai bine iti cauti de treaba ta
miki1979 spune:
rhyana, stiu ca poate simte ceva, e clar asta..cui i-ar placea sa stea cineva cu gura pe el toata ziua tocmai asta spuneam, ca sunt constienta si sper sa ma ajute bunul Dumnezeu sa raman cu mintea limpede toata viata si sa nu fac diferente intre ei vreodata e normal sa-l cert pt prostioare, in jumatate din cazuri le transform in gluma, in joaca, cele serioase raman mustrari..incerc pe cat pot ramanand in acelasi timp ferma sa nu mai stau cu gura pe el toata ziua..pe andra o cert pt nimicuri, tocmai ca sa am aceeasi atitudine si fata de ea se vede multumirea pe fata lui cand o cert si pe ea
ce sa-i fac, e mic si copil si el, si fata de ce zicea madutza, la noi e invers, el imita tot ce face andra..inca merge de-a busilea dupa ea, cade ea se tranteste si el, bate cu palmele, gangureste, scoate aceleasi sunete..este un fel de joaca pt el sau ciar a facut din ea idolul lui tot astept sa treaca peste faza asta si am impresia ca pana nu creste andra nu renunta nici el la bebeluseala asta
acum, parerea mea e ca diferentele intre copii sunt si din alte motive, pe care atunci cand eram mici nu le vedeam si nu le intelegeam pt ca nu stiam ce inseamna sa fi mama..dar acum stim, si prin aceasta prisma, inteleg mult mai bine diferentele care s-au facut in familie de generatii...intotdeauna mama are o sensibilitate si un ajutor mai mare de oferit pt sufletelul ei mai plapand, mai bolnavicios, mai ne-norocos in viata, mai cu greutati financiare sau de scoala sau de alta natura..intotdeauna involuntar va incerca sa-l ajute pe acela mai mult si nu pt ca face diferente intre ei ci pt ca acela are nevoie mai mult de ajutor, de compasiune... unii suntem mai puternici prin firea noastra, mai independenti, altii nu, avem nevoie de mama si la 40 de ani sa ne dea un sprijin..eu zic ca e normala atitudinea si o inteleg perfect..si pe buna dreptate, nimic nu m-ar face mai fericita decat ca mama mea sa-l ajute pe fratele meu atunci cand are nevoie, ciar si in detrimentul meu..pt ca are el nevoie mai mult decat mine si nu pentru ca ma iubeste pe mine mai putin..de asta sunt sigura si n-am nici cea mai mica indoiala..
de aici cred ca vin singurele diferente care pot aparea in comportamentul unei mame de-a lungul timpului..
ce depinde de noi este sa-i crestem astfel incat, cand va veni vremea, vor fi capabili sa vada aceste lucruri, sa le simta si sa le inteleaga ca pe ceva firesc.
rhynna spune:
Miki1979 Ce e drept cu bolile asa e...eu nu am avut nici o boala cat am fost copil...pe cand fratele meu de toate ...a fost rahitic pana la 3 ani, a facut pneumonii incontinuu tot pana la 3 ani cand l-au operat de polipi,deci au bagat moldamine in el grup...la fel si fratele sotului....a fost mai bolnavicios cand era mic decat sotul...Si atunci sa ajungi sa crezi ca esti defavorizat din cauza ca nu ai fost bolnav cand erai mic?Nevoie de atentie are si cel bolnav si cel sanatos....dar pana n-o sa am doi copii nu ma pronunt in aceasta privinta
miki1979 spune:
in alta ordine de idei, andra mi-a facut febra in seata asta, un 38.5 i-am dat un panadol si am bagat-o la nani cu inima stransa, o fi doar viroza de la noi sau ne intoarcem de unde am plecat..aseara am intrerupt cefortul intravenos si am trecut pe zynat, ar fi culmea sa o luam de la capat imi vine sa mor de frica vom vedea maine cum stau lucrurile
miki1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rhynna Miki1979 Ce e drept cu bolile asa e...eu nu am avut nici o boala cat am fost copil...pe cand fratele meu de toate ...a fost rahitic pana la 3 ani, a facut pneumonii incontinuu tot pana la 3 ani cand l-au operat de polipi,deci au bagat moldamine in el grup...la fel si fratele sotului....a fost mai bolnavicios cand era mic decat sotul...Si atunci sa ajungi sa crezi ca esti defavorizat din cauza ca nu ai fost bolnav cand erai mic?Nevoie de atentie are si cel bolnav si cel sanatos....dar pana n-o sa am doi copii nu ma pronunt in aceasta privinta Mami de fetita Sophie Elena(10.02.2011) |
nevoie de atentie da, amandoi , dar in mod diferit
eu asa vad lucrurile, nu stiu daca e si corect, dar asta simt
eu m-am alaturat mamei mele in grija ce i-o purta fratelui meu, chiar si cand eram mici..la noi nu a fost vorba de boala, doar ca el era f nazdravan si crea mereu probleme..incepand cu gradinita, scoala, facultatea, mai tarziu in familia lui..e mai imprastiat, mai naiv, mai ghinionist..dar eu din contra, i-am purtat o grija suplimentara si l-am ajutat si eu cum am putut cand am crescut, alaturi de ai mei..el tot timpul a avut nevoie de mai multa atentie, mai mult sprijin, dar asta mi s-a parut normal..nu stiu, eu am inteles perfect ce simtea mama
ailed_dota spune:
rhynna, bunica Dumnezeu sa o ierte facea multe, dar nu dezbat pb aici...cert e ca mama a crescut fara afectiune de mica.... asta e!
naspa cu mamele voastre ca nu vor sa va ajute cu fata, uite eu la fata cea mare am crescut-o eu si dupa ce am inceput serviciul bona ca toti bunicii lucrau, dar in week-enduri plecam ca Irinuk la tara la soacra, mama venea si-mi calca.... eee ce vremuri... acum n-am pe nimeni nici la calcat, nici la mancare , la nik, pe aia mare tb sa o iau si de la scoala si uite ca ma descurc... le mai las nefacute pe unele, mai cad in butoi ca n-am putere ... dar copii cresc si ne bucura vetile
miki Sa va dea Dumnezeu sanatate si fericire!