Screening cancer de col uterin---in sfarsit!!!
Raspunsuri - Pagina 4
mcoca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Mcoca, pe analiza nu scrie ca erau normale, scrie C1-CII, C-III etc. mai ramane de discutat daca ai avut o rana care nu s-a remis, cine a interpretat frotiurile, cum s-a recoltat lama samd. Si noi am avut paciente care au trecut in decurs de cateva luni de la CII la cancer de col uterin. Nu era nici o surpriza galopanta, era interpretarea lamei. Protocoalele se fac in urma analizarii statisticilor pe o perioada de ani de zile. Citatul Miannei este foarte explicit. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Xio, ai vazut analizele mele, NU. Stiu ca in ro in rezultat se da tipul de pap, aici nu, daca totul e ok se marcheaza "normal", absesnta de celule anormale. Recoltarea se face intotdeauna in mediu lichid cu periuta (stiu ca in ro se mai face si cu betigasul).
Nu am avut niciodata o rana pe col. Dupa 10 ani de PAP-uri ok, al unsprezecelea a fost ASCUS.
Cu statisticele, stiu f bine cu ce se mananca. Sa nu uitam ca o statistica e o statistica si rata de eroare e de 5%, rar de 2%. Stiu nu e mare, dar e. In plus daca iei in calcul si factorii scrisi de Xio mai sus (care apropo, nu sunt luati in calcul), interpretarea lamei, recoltarea, mai bine faci la un an.
Vicky si Printzesone
inbox spune:
Haideti ca am citit aici si m-a luat frica...mie tot timpul Papanicolau mi-a iesit tip II, si diagnostic de cervicita, am facut la momentele respective tratamente locale, mi-au spus ca investigatii mai amanuntite se fac de la frotiu tip III . Am ramas insarcinata, am facut primul copil si la un an jumatate de la nastere, am plecat croita sa-mi fac toate analizele inclusiv colposcopie si HPV, am inceput cu Papanicolau, care a iesit de data asta frotiu tip I, asa ca medicul mi-a spus ca nu este cazul sa mai fac si alte analize. Acum ma gandesc sa nu fi fost vreo greseala la interpretarea acestui ultim Pap. Recoltarile au fost facute diferit, la ultimul s-a folosit o periuta nu betisor.
Acum am un an jumatate de la a doua nastere, mi s-a spus ca Papanicolau sa fac dupa ce termin cu alaptarea, are ceva daca il fac mai devreme ? Eu sunt obisnuit sa fac testul anual, si de fiecare data cand il fac am mari emotii!
Oricum, este nemaipomenit ca in sfarsit se face ceva. Am in jurul meu atatea femei afectate, femei tinere care au amanat analiza asta banala prea mult timp gandind ca sunt prea tinere, ca au ele timp sa o faca....
Lumea mea
mcoca spune:
In plus, in romania majoritatea femeilor nu prea merg la gineco, caa ... "le e rusine". Protocolul zice ca trebuie facut controlul ginecologic anual, dar ele nu merg, mult mai rar, cum si papul se face la 3 ani, poate, poate vad gineco la 3 ani. Cred ca trebuie facuta educatie in acest sens de doctori. Nu stiu cati fac asta, cati stau de vorba cu pacientele, cati le explica. Cred ca foarte putini.
Mai am o intrebare, cati fac controlul sanilor la controlul ginecologic?
Vicky si Printzesone
szivarvany spune:
Nu reusesc sa vad linkul, cine mi spune cum va fi cu testul va rog
E gratis ? Cum aflu cand/cum/unde ???
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
-----------------------------------------------------------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1
inbox spune:
citat din mesajul lui mcoca Inbox, mie mi-a facut PAP la controlul de 6 saptamani, si alaptam. Vicky si Printzesone |
multumesc, atunci o sa iau in calcul sa merg sa-l fac cat mai curand!
Lumea mea
rall spune:
Femeilor virgine le este recomandat testul?
(am primit raspunsuri variate)
(Persoana pentru care intreb are 30 de ani )
rall spune:
citat din mesajul lui szivarvany Nu reusesc sa vad linkul, cine mi spune cum va fi cu testul va rog E gratis ? Cum aflu cand/cum/unde ??? |
"Fiecare romanca de peste 25 de ani poate sa faca testul Babes-Papanicolau gratuit. Ministerul Sanatatii vrea astfel sa afle din timp daca o pacienta are cancer in stadiu incipient, pentru ca la noi 60% dintre bolnave ajung la doctor atunci cand nu mai este nimic de facut.
In programul gratuit sunt incluse romancele care au intre 25 si 64 de ani. Testarea este minim invaziva, dar poate anunta un diagnostic crunt.
Programul de screening se intinde pe o perioada de 5 ani si este integral, suportat de stat. Testarea nu e obligatorie, dar recomandata ."
Laura25 spune:
Stiti cumva daca testarea se face la clinici de stat? Sau si la clinici particulare care au contracte cu casa de asigurari?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
jenn spune:
Cred ca depinde cu cine colaboreaza respectivul ginecolog.In orasul meu natal de exemplu, exista doua laboratoare private, din care de unul stiu sigur ca are contract cu CJAS.