Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (40)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SS-Tzuky spune:

Buna seara fetelor!

Am fost si noi astazi la un control, dar fara masuratori azi...(aici se fac doar trei eco mari si late in toata sarcina, adica una per trimestru)
Suntem bine, stam cu capul in jos deja, colul lung si inchis, 4,5 cm , deci nici o sansa de surprize. Mai avem control peste doua saptamini, cind sper sa imi dea trimiterea pentru spital - bebicu are deja 3-3.5 kg si vreau cezariana. Sper sa nu ma lase sa astept cezariana pe la 42 de saptamini ca ma supar.
In rest, ...valeu chicioarele, valeu spatele, nu po sa dorm pe spate, ca ramin fara aer, pe partea dreapta nu e indicat, , iar cind incerc sa dorm pe stinga, imi da niste suturi de Stelea, probabil nu-i convine nici asa. Asa...cind in sfirsit gasesc o pozitie, ma apuca refluxu esofagian, ma duc si beau olk de apa, vin inapoi, cind aproape sa adorm, tre sa ma duc sa fac pipi...si tot asa. Am un burtoiimens... sa fac un dus e un chin, abia mai incap pe usa de la cabina . Apoi is damblaga de maini, scap toate pe jos...si apoi apleaca-te, cu ditamai burdihanu. Si ramin aplecata asa, ca ma ia spatele. Nu mai spun de micile neplaceri (nas infundat in permanenta, nu pot sa-mi mai tai unghiile la picioare, iar epilatul e un sport olimpic si mi-e frica sa ma duc la salon, sa nu iau vreun drac).

Nici nu-mi vine sa cred ca a mai ramas atit de putin

Bagajelul pentru Stefan e deja pregatit, doar pe mine m-am lasat mai pe la urma, ca mai am de cumparat citeva chestii (slapi ieftini pentru stat in spital si alte nimicuri). Am sa iau pompa cu mine, ca nu stiu ce ma asteapta, uite cum am gasit aparatori pentru sin (chiar imi este frica de ragade, cum povestesc fetele de la odiseea de mai ca sug bebeii lapte cu singe): si am cumparat astea:

www.mytoys.de/Medela-Contact-Brusth%C3%BCtchen-mit-Aufbewahrungsbox-Gr-S-16-mm/Stillzubeh%C3%B6r/KID/de-mt.ba.ca01.06/1995119" target="_blank">http://www.mytoys.de/Medela-Contact-Brusth%C3%BCtchen-mit-Aufbewahrungsbox-Gr-S-16-mm/Stillzubeh%C3%B6r/KID/de-mt.ba.ca01.06/1995119

O seara buna va doresc !

Dana, 34+ cu Stefan

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andra_C

Citat:
citat din mesajul lui Mmamita

Citat:
citat din mesajul lui Andra_C

Citat:
citat din mesajul lui ionelu

Pai 33+ din semnatura nu inseamna ca sunt in saptamana 33, adica am intrat deja in sapt 33? Adica maine o sa am 33 saptamani si 1 zi... eu asa stiu ca se calculeaza

Ioana 33+ cu Bianca Maria

Si eu la fel zic, am implinit 30 azi, deci am 30+ pana cand implinesc 31. Anitta stie mai bine cum e cu calculele astea.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 30s+

Daaa, ai 30s IMPLINITE dar esti IN SAPTAMANA 31 (30+ asta inseamna)..hai ma ca nu-i asa greu!

Cori, mami de Bubulina 1+ si acum Dalia Maya ... in luna a 7a (29+) :)

Pai da, stiam ca am intrat in s 31. Ia zi-mi tu cum e cu lunile, ca vad ca la tine scrie lunaa 7a. Baga

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 30s+

Hahahaha, m-ai prins - asta cu lunile-i complicata tare - chiar nu exista o regula generala - cate tari, cati medici, cate site-uri,cate surse- atatea rezultate.
Eu ma ghidez dupa un tabel pe care-l foloseste dr. meu, nu e in acord cu toate sursele dar...asta e modelul lui, eu nu-l contest. Aceeasi varianta am gasit-o si pe site-ul asta:

http://www.baby2see.com/pregnancylength.html

Dar repet, aici fiecare e cu regula lui din cate am observat.

Numa' cu saptamanile ii clara treaba la toata lumea.

Cori, mami de Bubulina 1+ si acum Dalia Maya ... in luna a 7a (29+) :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SS-Tzuky spune:

Eu m-am orientat toata sarcina dupa asta:

www.baby2see.com/development/week34.html" target="_blank">http://www.baby2see.com/development/week34.html

Dana, 34+ cu Stefan

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Tzucky, am avut si eu aparatori ditnr-alea, m-au ajutat foarte mult. dar le-am folosit numai dupa ce am facut ragade, nu preventiv. Te inteleg foarte bine cu valeleu si ofofof, cu mersul la baie si invartitul de pe o parte pe alta, cu refluxul si apa... Si eu n-am luat asa de mult in greutate, daramite tu, care esti inaintea mea cu cateva saptamani...
Azi am implinit si eu 29.

Anitta, mama lui M - 7 ani si bebelina 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelu spune:

Fetele, am aflat ce e cu lichidul ala impartit in 4

"O examinare cu ultrasunete poate identifica nivelul lichidului amniotic. Aceasta procedura masoara adancimea lichidului in patru cadrane ale uterului. Aceste masuratori sunt apoi adunate. Aceasta metoda rezulta intr-o masurare a cantitatii de lichid amniotic numita index de lichid amniotic (Amniotic Fluid Index= AFI)."

Asta a masurat doc azi... adancimea lichidului in toate cele 4 cadrane ale uterului, pe care el le-a numit pungi ... deci lichidul e unul singur, dar are adancimi diferite si insumand cele 4 valori se afla cantitatea totala aproximativa de lichid

Ioana 33+ cu Bianca Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Fetelor eu pentru luni folosesc tabelul fetelor de la mart-apr:
luna 1= 01-05 sapt -----luna 4= 14-18 sapt -----luna 7= 28-31 sapt.
luna 2= 06-09 sapt -----luna 5= 19-22 sapt -----luna 8= 32-36 sapt.
luna 3= 10-13 sapt -----luna 6= 23-27 sapt -----luna 9= 37-40 sapt
Targetul meu e 37 de sapt cu bebe sanatos, Doamne ajuta!
Alina ciudata situatia cu analizele...sper din suflet sa nu ai virusul si va inteleg perfect ca vreti sa-i faceti bebicii imunoglobulina. Nu cred sa aiba efecte negative. Eu, care sunt paranoica cand vine vb de bolici, as repeta analizele la un laborator mare si serios, gen Synevo, dar peste 2-3 sapt initial doar cea pentru virus...ca viremia e scumpa rau.

Elena 29+ cu Bebster

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Cu lunile eu zic asa:

1. primele 4 luni de sarcina se calculeaza a 5 saptamani/luna
2. urmatoarele 5 luni se calculeaza a 4 saptamani/luna

asa am citit in cursurile unei prietene(medic) ca se calculeaza "medical"

deci la 20 de saptamani=4 luni implinite
21-24 sapt=5 luni implinite
25-28 sapt=6 luni implinite
29-32 sapt=7 luni implinite
33-36 sapt=8 luni implinite
37-40 sapt=9 luni implinite

Deea 29+ cu fara nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Tzuky eu nu sunt mare dar am aceleasi probleme...cel mai nasol e cu epilatul...m-am taiat pe toate partile. Iar pentru unghiile de la picioare a trebuit sa fac un joint venture cu sotul ...si o unghie n-a iesit taiata ca lumea. Dar evit salonul ca nu vreau sa iau nimic, si asa sunt o bolnavicioasa, n-am nevoie de belele tocmai aucm in sarcina.

Elena 29+ cu Bebster

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina04and spune:

Elena – multumesc mult de tot.

Ionelu – felicitari pentru vestile bune si buburuza sanatoasa.

Fetelor eu nu stiu cum e cu saptamanile insa va cred pe cuvant.

Tzucky – felicitari pentru rezultatele bune si bebelul grasunel.

gata fetelor va las ca ma duc sa fac o baie si apoi la somn cu mine ca sunt cheauna. aseara nu am resuit sa dorm sub nici o forma cand atipeam ma trezeam ca imi trebuie la baie, sau ca am arsuri, sau ca am amortit si am tot tinut/o asa pana de dimineata. sper sa fie mai bine in seara asta.

Noapte buna va doresc.

[29+] In curand mamica si am o minune in burtica Natalia Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Tzuky, sa nu te superi pe mine dar ce m-am mai distrat de tine si problemele tale... Mi te si imaginam .

Eu... ce sa zic? Sunt o rasfatata a sortii. Mai bag cate un antiacidic cand mananc ce nu e voie, dupa 4-5 ore de plimbare dorm ca un butuc (cu mici treziri la baie dar adorm instant), in afara ca-s cu mainile umflate de abia imi scot verigheta (care inainte imi era suficient de lejera incat sa ma tem ca o pierd daca-s uda pe maini) si picioarele destul de umflate... sunt perfect. As putea sa o mai duc asa inca vreo doi ani - de-abia beneficiez de "privilegiile" gravidelor .

Diana 34+ cu Mirciulica

AMR 5+

Mergi la inceput