Siropul de tuse

Siropul de tuse | Autor: Picky_toto

Link direct la acest mesaj

Ce spun pediatri vostrii? E ok sa dati sirop ptr tuse la copii sub 2 ani sau nu?!
Intreb asta pentru ca eu m-am saturat de atatea pareri..dar sa incep cu inceputul.

Acum vreo 10 zile am fost la o pediatra in spital cu copilele ca erau bolnave. Cea mica a primit un sirop ptr mucozitatile din ureche, gat, nas; Siroxyl si trebuia administrat cel putin 3 saptamani. Siropul e bun si ptr tusea pe care o are. E prima oara cand ia sirop, ptr ca pana acum nu i s-a dat din cauza ca era inca mica si aici se evita administrarea de sirop la bebei mici..
Aseara am avut controlul de 1 an si vaccinul..cu urechea rosie, cu tuse, cu mucisori, ne-a facut vaccinul..acum nu stiu daca ar fi trebuit, ca vad ca in tara nu se face, cand e copilul putin racit....in gat nici nu a vrut sa se uite, ca "gatul nu are nici o treaba, si daca e ceva, nu se da antibiotice ptr problemele in gat" ..sa mai zici ceva? ca ea o tinea pe a ei..ca-i pediatra si stie mai bine..(nu era pediatra cu care eram obisnuiti ci alta)
Cand am intrebat de sirop, s-a cam amuzat si ne-a zis clar sa nu-i mai dam Siroxyl ca la copii sub 2 ani nu se da sirop de tuse (stiam de 1 an, nu de 2 ani..)..Am incercat sa-i explicam ca a fost la recomandarea altei pediatre..dar nici nu a vrut sa auda, ca si ea e pediatra si stie mai bine... ca secretile se vor elimina singure, sa ii curat nasul cu ser fiziologic..mda asta fac de cand s-a nascut si totusi a avut in ultimile 6 luni de 3 ori otita si inca de atatea ori urechea rosie...

Noi ca parinti habar nu avem ce sa facem., sa il mai dam, sa nu ..ca sincer deja suntem satui de atatia pediatri si fiecare cu cate o parere fara prea multe explicatii.. Sirpoul de tuse poate provoca moartea copilului, il poate droga, etc..ok dar altceva ce-i pot da ptr tuse, ca noaptea mi se ineaca cu secretiile..Am mai folosit la cea mare Stodal, dar nu a avut nici un efect..

Voi le dati sirop de tuse la copii? Au avut reactii de la el, ca la ambele mele fete le-a produs o iritatie la fundulet, iar momentan i-am oprit administrarea lui..asta pana ceream parerea pediatrei..Parerea ei a fost ca de la sirop nu se irita copii si ca fetita e prea mica (1 an) ca sa-i dau siropul.

Multumesc pentru eventualele raspunsuri

Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Siropul de tuse se adm. si inainte de 2 ani, f-tie de tipul ei(exp. sau seaca).
Prima data am adm. la 6 luni. Nu putea expectora iar pediatra i-a rec. un expectorant.
Sunt medicamente care nu se adm. pana la o anumita varsta, se specifica in prospect.

Reactii de la siropul de tuse nu am avut. Dar stiu ca zaharul din medicamente poate da o iritatie la fundulet la un bb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sara_Maria spune:

Da, si eu am administrat sirop de tuse pana intr-un an. Eurespal, parca si Ambroxol pt tuse (sunt niste picaturi). Cu mentiunea ca nu retin exact numele medicamentelor, insa scrie si in prospect care sunt medicamentele indicate pana intr-un anisor.

Daca a facut iritatie la fund, suna medicul si iti va prescrie altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Picky_toto: parca i-ai facut exsudat, ce rezultat a iesit? Da, in Ro se dau siropuri pentru copii. Siropul isi face efectul? Daca este prescris de pediatru si functioneaza atunci poti sa-l dai.

La mine nu s-au iritat de la siropuri de tuse niciodata. Carbocisteina care este prezenta in Syroxil este prezenta in Rinathiol care se dadea si la copii mici.
La noi cand avem probleme cu prea multe secretii punem o perna mai mare sub cap si daca poate sa doarma cu fata in lateral. Siopurile de tuse expectorante maresc secretia in general. Uneori daca secretia este in nas si picura in gat se intervine asupra nasului si nu asupra tusei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Fetita mea are astm alergic si avea o perioada cand noaptea se ineca cu secretii si tusea pana vomita. Atunci pneumologul pediatru care
i-a stabilit pana la urma si diagnosticul mi-a spus ca in cazul in care copilul (nu a precizat varsta pana la care se procedeaza asa; atunci fetita mea avea 4 ani si jumatate)tuseste cu foarte multe secretii nu se dau siropuri bronhodilatatoare pentru ca "exista pericolul de inundatie bronsica".(adica secretiile sunt in continuare foarte multe, bronhiile se dilata din cauza siropului si "se inunda" cu secretii, ceea ce este mai periculos decat voma in sine).Mai mult, mi-a spus ca siropurile de tuse ar trebui interzise.

Mergi la inceput

aalina: bronhodilatator nu e = sirop de tuse. Bronhodilatator este de ex ventolin, salbutamol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilimara spune:

Aici la fel ca si in Franta nu se administreaza siropui pentru mucozitati copiilor sub 2 ani. S-a ajuns la concluzia ca nu foloseste la nimic iar in unele cazuri chiar inrautateste situatia. Cel mai bun tratament: hidratare si curatarea nasului cat mai frecventa cu sulotuie fiziologica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Multumesc mult de raspunsuri, vad ca si in Ro sunt medici care nu recomanda siropurile..

Stiam si eu ca aici sunt nerecomandate copiilor sub 1 an, dar in cazuri extreme se administreaza si pediatra a considerat ca acum ar fi unul, de aceea i l-a dat.
Si ca tot m-ati facut atenta asupra cantitatii de secretie, acum realizez ca atunci cand ii administram siropul, tusea foarte mult noaptea, se ineca cu secretiile iar acum ca i l-am oprit, vad o imbunatatire in ceea ce priveste tusea.

Aalina asa zicea si pediatra la care am fost aseara, si daca continui sa-i administrez acest sirop, poate sa dea in pneumonie..

Belleane multumesc de intrebare, exudatul i-a fost facut fetei cele mari, ca ea a avut mai des probleme de sanatate, iar rezultatul i-a iesit ok. Dupa ce am terminat tratamentul ptr pneumonie am fost din nou la medic si era ok la plamani, iar la 3 zile mi-a inceput din nou cu febra ( 6 zile a durat) si dupa exudat si urina, plus raze la plamani si eco la burtica, a pus febra pe seama virozei..acum i-a trecut si sper ca odata cu caldura sa treaca si virusi, ca ne-am saturat de atatea boli.
La cea mica mai multi pediatri si un orl-ist mi-a spus ca are secretii in ureche, si nu coboara in jos, de aceea si atat de desele otite pe care le are. Ii pun o perna speciala ptr bebei inca de cand am nascut-o ptr ca ea a avut si probleme cu refluxul si posibil de aici i se trage acum problema cu secretiile... Cum spuneam mai sus, intr-adevar am observat o crestere a cantitatii de secretie pe perioada administrarii, dar m-am gandit ca poate asa e normal...

Cat despre reactia la siropurile de tuse, noi suntem patiti. Fetei cele mari i s-a administrat un Lysox sirop pe la 8 luni si dupa 2 zile a inceput sa se irite foarte tare la fundulet..era foarte rosie si o durea..tin minte si acum ca era exact anul nou si eu o tineam fara pampers ca nu-i mai suporta de durere...clar ca am oprit administrarea siropului...si dupa ce i-am zis pediatrei, a spus ca nu a mai auzit pana acum ca un copil sa aiba o asa reactie si ca probabil ar fi de la gustul de fructe pe care-l introduc in sirop. Cand era mai maricica, i s-a administrat Siroxyl si la fel a patit, insa de cum am vazut ca incepe sa se inroseasca la fundulet i l-am si oprit.. La mezina vad ca a trebuit sa treaca aproape 1 sapt ca sa inceapa sa apara reactii...i-au iesit la inceput cateva bubite rosii, care acum s-au extins si apoi a devenit toata rosie la fundulet. De ieri a inceput sa se vada o imbunatatire si sa nu o mai usture asa tare.
Dupa mine nu i-as mai da deloc siropul, dar nici nu vreau sa ajungem iar la otita, ca ultima a fost graznica, dureri crunte si de durata, de nici macar perdoalanul/nurofenul nu-si mai facea efectul...Picaturi in urechi, Otipax, cica calmeaza pe moment dar nu ajuta la vindecare..asa ca nu stiu ce sa fac..parca nici la pediatra nu mai am tragere de inima sa sun, ca m-am saturat de atatea pareri de te zapacesc si mai tare ...Asa ca daca stiti ceva metode mai naturiste si mi le puteti impartasi, va multumesc.

Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Picky si eu i-am dat sirop inainte de 2 ani. O tuse seaca a avut Maya, pacatoase tare, care a durat vre-o 4-5 luni. Bref, siropul expectorant nu se da dupa ora 5-6 dupa amiaza, pentru ca el fiind expectorant face copilul sa tuseasca ....

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

La noi uneori tusea trecea cu administrarea de ser fiziologic in nas sau colargol. Sirop de ridiche neagra cu zahar/miere, ceai de salvie, patlagina, tei, musetel sau amestec. Mai nou am incercat si miere cu scortisoara si pare ok la accesele de tuse, miere cu lamaie. Uneori ii mai puneam sare calda pe piept sau cartofi rasi. Ii mai puneam la baie cateva picaturi de ulei de eucalipt sau pin sau pe o disketa demachianta undeva pe langa perna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

mie chiar azi mi-a dat sa-i dau prospan,i-am dat sumetrolim si l-a ascultat,secretiile sunt tot acolo,a si inceput sa tuseasca si a mai bagat si amoxacilina
desi nu ne-a dat un antibiotic tare ,ne-a dat 2usoare...
eu am zis ca le fac mai degraba aerosoli cu Acc si aspirati decat siropul de tuse
aa si Bromhexin le mai dau
noua cam de fiecare data ne da siropuri

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput