Piersicute de iulie august (26)
Raspunsuri - Pagina 15
freedelia spune:
Fleur -- sa ne intelegem, eu NU AM VAZUT POZELE tale, am luat doar ce ai tot scris la face value, ai zis de nu stiu cate ori ca esti grasa, te-am crezut. Si ti-am spus ceva ce am citit de mult si mi-au recomandat doctorii la fiecare sarcina. Ca un bebelus mic e mai usor de nascut natural, de asemenea, cand mama estw overweight si nu in forma fizica prea buna, este mai greu de dus la sfarsit un trqvaliu, in mod special cu un bebelus mare. Nu am intentionat sa te jignesc in niciun caz, nu este parerea ma ca esti overweight, nu as avea cum sa am o asemenea parere, pentru ca nu am vazut pozele, nu am acces la picasa, este blocat in China. Deci sa ma scuzi ca am vrut sa te incurajez, de acum o sa ma abtin...
Cat cu scaunul in fata, din moment ce a fost testatde producatori si este aprobat de legile din cam toate tarile, nu pricep de unde the big fuss, sa fim mai catolici decat papa... Eu in primele luni nu imi pun copilul nici in carut, sta numai lipit de mine, si sa il pun singur, in spatele masinii... Mi se pare ceva de neimaginat...
Hai ca ma duc la culcare, ca nu am o stare prea buna azi...
Delia, 21+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
ilenutza spune:
Maria eu am luat din AFI, e la parter pe partea cu Deichmann parca.
FREEDELIA ti-am trimis un PM!!!!
Ile , mami de V si A ,
Fleurdelise spune:
CamiM, ai pm.
Eu nu port dresuri ca mi-e incomod sa port fuste, cand se face cald de-a binelea mai port cate o rochita, fara dresuri, cu sandale pe piciorul gol, dar e rar, tot pantalonii sunt baza. Maria, vezi ca spuneau fetele ca au comandat ceva online, nu mai stiu firma.
Voiam sa va intreb cu ce va mai intretineti pielea si cum arata ea asa, in general (pe tot corpul). Pe mine ma mananca pielea de pe burta, am luat un ulei de migdale dulci, ca se tot spunea pe forum ca e bun, ce sa zic catifeleaza, dar cu scarpinatul tot nu am rezolvat. Vergeturi aveti (eu nu, deocamdata, dar vad ca pielea pe burta e intinsa tare)? Sau linia aceea neagra a aparut ?(cred ca e totusi prea devreme)De ten sunt foarte multumita, dupa mici pusee de acnee in primele saptamani acum e foarte ok, nu a mai aparut nimic. De fapt din poze vad ca toate aveti ten f frumos... folositi vreo crema speciala acum in sarcina? Eu foarte rar ma dau cu crema de fatza, am una singura cu care ma inteleg Vichy Aqualia e fff lejera (am ten gras), in rest demachiant tot Vichy 3 in 1 si lotiune.
La sani ati observat ceva special in afara de "siliconarea naturala" ? La mine sfarcurile se descuameaza usor iar noptile trecute le-am simti usor umede...cred ce e prea devreme pt. colostru, nu? Nu stiu daca sa le dau cu ceva, sa nu dauneze mai tarziu la alaptare.
Tot mai caut un sutien bun, fara succes...in ritmul asta voi cauta direct sutiene de alaptare, in curand.
Ma lungesc ingrozitor, dar mai zic una ca dupa aia uit: fetele care au probleme cu dureri musculare/ de articulatii si in special cu carceii, nu neglijati sa luati vitaminele. Eu nu le-am mai luat vreo 10 zile in vacanta si dupa(nu puteam sa ma concentrez sa le iau) si la intoarcere am avut niste nopti cu carcei cumpliti. S-au potolit cand am reluat vitaminele, ma rog de fapt mineralele din ele se pare ca au rol: magneziu, potasiu. Pt potasiu mancati si banane...chiar functioneaza.
Va pupicesc , hai ca iar v-am tehuit de cap!
Edit: Freedelia, acum ti-am vazut mesajul, eu ti-am zis clar ca nu m-am suparat, am admis intotdeauna ca sunt overweight(grasa e termenul utilizat de tine)si ti-am multumit sincer pt. incurajare.
Nu am spus niciodata in schimb ca sunt intr-o forma proasta, chiar daca ma mai plang eu de una de alta, ca fiecare-de fapt asta m-a "intepat" un pic. Si cei overweight pot fi relativ sanatosi si intr-o forma fizica buna...cel putin eu ma straduiesc.
La fel si discutia lungita la infinit de replicile tale cu locul din fata sau din spate in masina...recomandarile oficiale, opiniile medicale si curentul general de opinie sunt clare cred... in rest fiecare facem cum ne taie capul.
Propun sa lasam deoparte intepaturile de genul asta ca sunt chiar inutile intre gravide care ar trebui sa fie pozitive si iti doresc o stare mai buna cat mai curand.
26 + X Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
freedelia spune:
Ilenutza -- ti-am raspuns aici la subiect, credeam ca ai vazut, de aia nu ti-am mai scris si pe pm.
"olitza" de numeste Bumbo Seat, iar colacul ala nu stiu sigur, incearca sa cauti infant swimming ring sau asa ceva, neck swimming ring ppoate, nu stiu...
Zi-mi daa gasesti, daca nu, iti caut eu si iti dau link.
Delia, 21+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
balanta_tm spune:
freedelia, eu o sa nasc cu cezariana. nasterea naturala la o sarcina gemelara mi se pare f f complicata si in romania nu m-as incumeta sa fac treaba asta.
fleur, ti-am scris cu cateva capitole in urma, dar nu stiu daca ai vazut:cand am fost in canada, am gasit niste sutiene exceptionale, marca wonderbra (la mallul sears din ottawa am gasit, dar sunt sigura ca si la montreal se gasesc).
vergeturi nu am facut, nu imi dau pe burta cu vreo crema si nici nu am de gand.
creme de fata...de cand cu imobilizarea la pat, nici macar nu ma mai demachez in fiecare seara (nu imi arde de asa ceva, pur si simplu), de creme nici nu mai zic. stiu ca nu e ok ce fac, dar sincer eu cred ca mai mult conteaza genetica la treburile astea, si nu cremele.
pe sfarcuri mi-au aparut niste bubite care parca stau sa pleznesca. nu stiu ce sunt si nici ce ar trebui sa fac.
aruba, te rog mult, daca mergi in weekendul asta la targ si pui mana pe vreo inglesina, hatane-o bine, sa ne dam seama daca rotile ar face fata la hartoapele de pe la noi.
freedelia spune:
Da, sunt de acord sa lasam intepaturile. Mai ales pe ele de genul "in nici un caz nu o sa imi pun copilul pe locul din fatza" sau "nu am vazut asa ceva niciodata" -- care sunt clar intepaturi, cand eu am zis ca asa imi tin copiii. Eu nu am zis niciuneia dintre voi ca nu e ok sa va tineti copiii pe locul din spate, voi toate ati sarit ca in fatza nu e bine, adicatelea cine face asa e inconstient. Ei bine, eu tin la reputatia mea si nu cred deloc ca sunt iresponsabila, asa ca am incercat sa va demonstrez ca nu este asa. Nu am incercat sa va comving sa va puneti si voi copiii in fatza, doar am vrut sa fie foarte clar ca nu este inconstiemta sa o faci, nici nu este la fel cu a tine copiii in brate sau fara centuri...
Cat despre forma, tot pe spusele tale m-am bazat, ca mereu zici ca esti baba, ca abia te misti, ca ai dureri. Nu am vrut sa tw jignesc, eu nu m-am gandit niciodata caun om graspoate fi in forma buna -- eu de cand sunt grasa, desi mergeam la sala, tot in forma de kko sunt. Cand aveam 50 de kile, eram clar intr-o forma mult mai buna chiar si cand nu mergeam cu lunile la sala, eram usoara, ma miscam mereu. Acum, la peste 80 de kile, nu imi imaginez cum as putea sa nu obosesc repede, sa pot face efort fizic timp indelungat -- de aia mi se pare ca un om la o greutate ideala si intr-o forma fizica buna are sanse mult mai mari sa duca la bun sfarsit un travaliu. Iar "grasa" a fot traducerea mea in limba romana a lui "overweight" pentru ca mi s-a parut ca deja folosisem prea multe cuvinte in engleza...
POZE
CamiM spune:
Fleur merci , ca de obicei esti foarte draguta si foarte prompta.
La mine functioneaza bine crema cu unt de cacao pentru corp, si pentru "silicoane" cauta Lansinoh, e super buna si pentru dupa nastere pe mine m-a ajutat de fiecare data. Vergeturile apar mai pe la sfarsit. La prima sarcina credeam ca scap si in ultimele trei saptamani m-am trezit cu o serie de toata frumusetea pe picioare mai mult.
Danaconst hihi.. hai ca am prins curaj:)
M-am delectat pana acum cu poze super, mamici superbe plus surioare si fratiori de piersicutze mama mama ce dulci.. nota 10 :) Am sapat si am pus cateva poze din vacanta de la Disney, si cateva de la eco de miercuri.
Freedelia nu te supara, nu e personal, fiecare isi spune parerea si impartasim din experienta proprie, cum am zis, fiecare face pana la urma cum crede ca e mai bine pentru copii proprii. Pace?
Edit ca vazui mesajul Deliei: Freedelia uite iar vii cu experienta ta proprie si generalizezi..adica daca n-am 50 de kg musai sunt o epava fizic? Sorry nu sunt de acord, am avut si 55kg si acum am mult mai mult si nu m-am considerat o epava nici o secunda.Nu pune cum te simti/misti cand esti gravi vs ne-gravi ca nu-i tot una.
Cu locul copilului in masina argumenteaza si tu ce sustii cu un studiu concret, o parere avizata.
Cami - mami de cirese de mai
19+
Fleurdelise spune:
Balanta, merci pentru raspuns, retinusem ce mi-ai zis de Wonderbra, o sa ma uit mai atent la Sears & co, ce am vazut eu wonderbra pana acum sunt doar modele din alea "push-up", asa mai rigide cu tot felul de armaturi ,si ramasesem cu ideea asta in minte, voi cauta acum mai cu atentie printre modelele lor. Am si sfarcuri foarte proeminente, si imi trebuie ceva bine dublat, dar cu cat mai putine armaturi si "sarme". Deocamdata mai trag de cele vechi, cred ca doar 2 imi mai vin ca sunt din bumbac si super comode, dar nu cred ca mai au viata lunga, la unul au inceput sa sara deja capsele de la spate . Asa mai de vara nu am nici un sutien potrivit.
Crema de corp cu unt de cacao am si eu, am uitat sa zic de ea, e excelenta. Multumesc CamiM pentru informatia cu crema pt sani.
Freedelia, peace si zen, fiecare face cum crede de cuviinta, suntem toate "free" in privinta asta, dar ne si spunem parerile si experienta ca de asta suntem aici, nu? Asta nu ar trebui sa supere pe nimeni, doar etichetarile supara, cateodata. Gata nici un alt comentariu din partea mea.
26 + X Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)